bugün

sevdiği entry'ler

kürtaj cinayet değildir

her şey tamam. insan hakkı, yaşama hakkı, var olan bir canlını hayat bağlarının koparılması filan.
tamam ona da kabul.

e be insan evladı, sen evlilik dışı hamile kadına orospu yaftası yapiştırmayacak mısın?
e be insan evladı, sen sevlilik dışı ilişkiden doğan bebeğe piç demeyecek misin?

nerede insan hakkı? kürtaj cinayet değildir.

sevgili din alimleri, cinayet olduğu konusunda ahkam keserken onlara sormak isterim;

cinayet nedir? canlı bir varlığın öldürülmesi mi?
bebekler, doğum esnasında öldüğünde, (eğer ağlamadıysa, yani anne eşinden ayrılmadıysa, akciğer yoluyla nefes almadıysa) selası verilmez. namazı kılınmaz. çünkü yaşadı sayılmaz. e o zaman neden kürtaj cinayet olsun ki, hiç yaşamadı?

bakamayacaksanız aldırın kardeşim, devlete filan da vermeyin. bakamayacaksanız, sevemeyecek, büyütemeyecek, kakacaksanız o insanı dünyaya getirmeyin.

valla bak, günahsa vebali boynuma olsun.

başörtüsünün islamda yeri olmaması

örtünme tavsiyedir, farz değildir, vacip değildir, öyle olsa kuranda ceza ve uyarıda olurdu, her yasakta günahta ceza ile uyaran hükümler vardı ama örtünmede bu yoktur. örtünme özellikle o devirde güvenlik ve dokunulmazlık için getirilmiştir. türabn takan naumsuusz takan namusludur gibi saçmalıklara itibar etmeyiniz. türban en fazla islam arabasının emniyet kemeri hava yastığı gibi opsiyonel aksesuarıdır bu olmazsa bu araçla trafiğe çıkılmaz diye bir şey olmadığı gibi bu olmazsa dinden çıkarsın şeklinde bir önerme szö konus değildir. hatta bu konuda baskı yapmak zorlamakta islamın temeline aykırıdır. islam ahlakı hayayı evlilik dişi ilişkiyi haklı olarak red eder, ama bez paçası ile bunun uzaktan yakından ilgisi yoktur. hele başı açık kadın satılıktır ona tecavüz caizdir diyen günümüz ak partilisi ile osmanlı şeyhülislam fetvalarınada itibar edilmez.

hadislerin kaynağını verelim koca kuranda bir iki cümlede geçen konu kimlerden nasıl hadisleştirilmiş örnekelrinide verelim. Buyurun sözde Müslüman özde Yahudi ve Yahudi dönmesi hrsitiyanlar, Hz. Muhammed yerine pavlusu yeşayayı dinleyenler.
Pavlus"tan KORiNTLiLER"E BiRiNCi MEKTUP: 1.Ko.11: 6 Kadın başını açarsa, saçını kestirsin. Ama kadının saçını kestirmesi ya da tıraş etmesi ayıpsa, başını örtsün.
Pavlus"tan KORiNTLiLER"E BiRiNCi MEKTUP: 1.Ko.11: 7
Erkek başını örtmemeli; o, Tanrı"nın benzeri ve yüceliğidir. Kadın da erkeğin yüceliğidir.
Pavlus"tan KORiNTLiLER"E BiRiNCi MEKTUP: 11:5 "
Başı açık": Grekçe deyim "Başını örtmeden" ya da "Saçını toplamadan" anlamına da gelebilir. Benzeri bir deyim 6,7 ve 13. ayetlerde de geçer.
MISIRDAN ÇIKIŞ : Çık.26: 14 Çadır için kırmızı boyalı koç derilerinden birörtü, onunüstüne de deriden başka bir örtü yap.D Not 26:14 "Deri": Yunus balığı derisi olabilir.
2. SAMUEL : 2.Sa.15: 30 Davut ağlaya ağlaya Zeytin Dağı"na çıkıyordu. Başı örtülüydü, yalınayak yürüyordu. Yanındaki herkesin başı örtülüydü ve ağlayarak dağa çıkıyorlardı.
ESTER : Est.6: 12 Sonra Mordekay saray kapısına döndü. Haman ise utanç içinde başını örterek çabucak evine gitti.
YEŞAYA : Yşa.29: 10 Çünkü RAB size uyuşukluk ruhu verdi;Gözlerinizi mühürledi, ey peygamberler, Başlarınızı örttü,ey biliciler.
YEREMYA : Yer.14: 3 Soylular uşaklarını suya gönderiyorlar. Sarnıçlara gidiyor, ama su bulamıyor, Kapları boş dönüyorlar. Aşağılanmış, utanç içinde, Başlarını örtüyorlar.
YEREMYA : Yer.14: 4 Ülke yağmursuz, toprak çatlamış, Irgatlar utanç içinde başlarını örtüyorlar.
HEZEKiEL : Hez.13: 18 De ki, "Egemen RAB şöyle diyor: insanları tuzağa düşürmekiçin herkese bilek bağı diken, her boyda baş örtüsü yapan kadınların vay başına! Kendi canınızı korurken halkımın canını mı tuzağa düşüreceksiniz?
HEZEKiEL : Hez.24: 17 için için inle; ölüler için yas tutmayacaksın. Sarığın başında, çarığın ayaklarında kalsın; yüzünün alt kısmını örtme, yas tutanların yiyeceğini yeme

muratbank

Az önce sözlüğe girip dünya logosu üzerinde 30 bildirim görmeme neden olan yazar.
Merakla tıkladım tabii. Baktım muratbank oylamış. O zaman 31 olmalıydı. Fena halde şaşırdım. Üşenmedim saydım. Tam 31 tane oylamış. Ama işte sözlükte bir bug mı vardır nedir. Biri eksik bildirilmiş. ilginç.
Not: evet ağır işsizim ve teşekkürler tabii.

muratbank

35 açık oyu görünce yeni kurban ben miyim diye kendi kendime sorduran yazar. eyvallah sağolsun.

zübeyde hanım ın 13 yaşında evlenmesi

atatürk gibi bir evladın olması için 13 yaşında çocukla evlenilmesi gerekiyorsa öyle yapardım. hadi şimdi siktir git.

sözlük yazarlarının sevdiği yazarlar

(bkz: 0 or 1)
(bkz: Microsoftun cortanası)
(bkz: Abridge)
(bkz: Ctyyvz)
(bkz: Lennykereviz)
(bkz: isimsizin1i)
(bkz: Keyfkahyası)
(bkz: Route 66)
(bkz: Beta beyin)
(bkz: Entelpiposu)
(bkz: Agic)
(bkz: imama tapan put)
(bkz: Yasar ustaa)
(bkz: Callofcu)
(bkz: Karisik cerezdeki sari leblebi)
(bkz: friedrich marcus allofron)
(bkz: hombre lluvia)
(bkz: facetoraven)
(bkz: arthurgordonpym)
(bkz: Abanmakyokbaros)
(bkz: Facetoraven)
(bkz: Derdim ne kendimle)
(bkz: Oldu o zaman biz kalkalim)
(bkz: Dhabencocugum)
(bkz: Orfoz)
(bkz: Muratbank)
(bkz: Cortingen)
(bkz: En uzun yasayan abrus)
(bkz: Bu kabustan uyanmak istiyorum)
(bkz: kibrittokaiclipperzippokibrit)
(bkz: Alola).

down sendromlu çocuğu olan ebeveyn

başlığı açan arkadaşa şunu hatırlatmak istediğim başlık konusudur:

"Bir kadın var. Bu kadın frengi hastası ve tam sekiz tane çocuğu var. Bu çocuklardan üçü sağır, ikisi kör ve biri zeka özürlü. Ama kadın yine hamile. Sizce bu çocuğu dünyaya getirsin mi, yoksa kürtaj mı yaptırsın?
Böyle bir soruya cevap verenlerin tamamına yakını doğal olarak 'Kürtaj' der değil mi? Ama kürtaja 'Evet' dediyseniz Beethoven'ı öldürdünüz..!"

kısaca toplumu ilerletecek olan hatta dahi derecesinde bir adam arkadaşın deyimiyle "kodu bozuk" bir anneden de çıkabiliyor.

islam ve osmanlı devleti

iSLAM: Müminlerin işleri danışma iledir. Liderlik seçimle olmalı.
PADiŞAH: Liderlik benim soyumun hakkıdır.

iSLAM: Bir insanı haksız yere öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir. Zandan sakınınız. Mümin kardeşiniz hakkında kötü zanda bulunmayınız.
PADiŞAH: Kardeşlerim büyüyünce tahtımı benden almak isteyebilirler. O zaman onları şimdiden öldüreyim, hatta kundaktayken boğdurayım.

iSLAM: Size saldırmayanlara saldırmayın. Allah azgınları sevmez. Ey insanlar hep birlikte barış (silm) içinde yaşayınız. islam (barış, barıştırma, barışçılık) tek dindir/sistemdir.
PADiŞAH: Topraklarıma toprak katmak için her tarafa seferler düzenleyeceğim. Hatta halkı Sünni olan ülkeleri işgal edip talan etmek için on binlercesini öldüreceğim. Şiilerin de ülkesini işgal edip talan etmek için on binlercesini öldüreceğim.

iSLAM: Oku. Yaratan rabbinin adıyla oku.
PADiŞAH: Matbaayı şeyhülislamın fetvasıyla haram ediyorum. Hiçbir dini kitap matbaada basılamaz. Sadece Yahudiler ve Hristiyanlar matbaayı kullanabilir.

iSLAM: Yeryüzü Allah'ındır. Ey Ademin oğulları barış içinde yaşayın.
PADiŞAH: Yeryüzü BENiMdir. Ateş-feşan mızrağımla ve kılıcımla bana hiç dokunmayan en uzak ülkeleri bile fethedeceğim.

iSLAM: Köleleri özgürlüklerine kavuşturunuz. Firavun insanları köleleştirerek efendilik (rablik) tasladı. Allah'tan başka efendi yoktur. Kimseyi köleleştirmeyiniz ve Allah'tan başkasına kul/köle olmayınız.
PADiŞAH: Saldırıp işgal ettiğim ülkelerde gavur kızlarının arasından güzellerini seçip zorla haremime kapatacağım ve düzinelercesini her gün sıraya dizeceğim.

iSLAM: Allah'ın doğadaki ayetleri üzerinde düşününüz. Bilmediğiniz bir şeyi körü körüne izlemeyiniz. Aklınızı kullanınız. Gözünüz, kulağınız ve beyniniz inandığınız şeylerden sorumludur.
PADiŞAH: Hazerfan Çelebi kuşlar gibi uçmayı denemiş. Tez kellesini kesiniz!

iSLAM: Dinde zorlama yoktur. Dileyen inansın, dileyen inkar etsin.
PADiŞAH: Şeyhülislam'ın fetvasına göre Elfaz-i Küfrü söyleyen bir sünni mürted olur. Kim o sözleri söylerse kellesini vurun!

iSLAM: Allah yerin ve göğün NURudur, ışığıdır. Hiçbir şey Allah gibi olamaz. Allah sizin uydurduklarınızdan beridir.
PADiŞAH: Ben Zillullah'ım, yani Allah'ın yeryüzündeki GÖLGESiYiM.

iSLAM: Raina (bizi koyun gibi güt, biz sürüyüz) demeyiniz. Allah'tan başkasına kul olmayınız.
PADiŞAH: Halklar benim reayam (sürülerimdir), kapıkullarımdır. Atımın boku kadar kıymetleri yoktur.

kadınların anlaşılamayan hareketleri

görsel

jean claude van damme

iki tır arasındaki şovuna esaslı bir rakip çıkmıştır.

görsel

karma listesi

alert: you have 1 unread improvement note below tagged geliştirme notu 5.

tam olarak tespit edilmesi zor; fakat imkansız olmayan liste.
bir yerden başlamak gerek:
..........karma listesi v11.28.11.20p.............

(bkz: ulu) 2471/1001 pulp fiction / deatly / vaudeville for vendetta / nikim yok benim / deep / filozofil / taharetmuslugu / rapper ninja / salca / saipsiz / avalon / objebi / balyancho / machados / fobia / paleface / chaotic evil
(bkz: uçarı) 1000/951 bifincancay / ghetto agent
(bkz: frontman) 949/921 DrFreeman
(bkz: dünya dışı zeka belirtisi) 920/901
(bkz: olay adam) 899/881
(bkz: teknoseksüel) 880/851 july4th
(bkz: burmalı kadayıf) 850/821 larker / moonlight sonata
(bkz: olağanüstü) 820/801 85lik
(bkz: lokum gibi) 800/781 gothic evil
(bkz: şahane) 780/752 lukslerimi verin bana
(bkz: leziz) 750/721 sirkecidentrengider / la paz
(bkz: kestane şekeri) 720/691 notrinova / calyx
(bkz: gordon freeman) 690/661 / nukleerella
(bkz: ferrarisini satan yazar) 660/641 kapital karl / t bag
(bkz: asilzade) 640/611 montajelemani / chaotic good / 85lik
(bkz: haşmetmeab) 610/581 orta boylum az yazmalim
(bkz: ordinaryus) 580/531 beyaz etli prens
(bkz: sözlük idol) 530/501
(bkz: mtv icon) 500/481 dolayli zarf tumleci / lukslerimi verin bana
(bkz: kalburüstü) 480/451 pokezat / shaqmarion / legendkiller / mogosog
(bkz: super mario) 450/421 fatal / hero of the day ii / gizemlimavi
(bkz: örnek şahsiyet) 420/391 diaspora / asiti kaçmış kola / luckysperm / yasakani
(bkz: tsubasa ozora) 390/371 zall / aby / aura / beysar
(bkz: ağır abi) 370/351 kronik kuzu
(bkz: çok gezmiş çok okumuş) 350/321 mykalkan / the kene / otep shamaya / damon
(bkz: vizyon sahibi) 320/301 kutupsal form / hkn hsyn / neverland
(bkz: zehir gibi) 300/281 abberline / hail and kill
(bkz: çağından bir adım önde) 280/251 faati / sifrem qwerty
(bkz: ilaç gibi) 250/221 ne desem inanirsin / konstruktor
(bkz: power ranger) 220/201 7th son of a 7th son / Schizofrenne / cnyt / rainn / acele pasta servisi
(bkz: mavi jojoba tanesi) 200/181 cok kastim 29 karakter rumuza / st27 / oxygene
(bkz: çikita muz) 180/151 vernon sullivan
(bkz: şirin baba) 150/131 tasslehoff / rasko /
(bkz: çevresinde sevilen sayılan) 130/111 cofdi / levine / prisoner / el camino
(bkz: enerjik) 110/91 pirincinicindekibeyaztas / capsaicin
(bkz: hoş sohbet) 90/81 muhabirkedi
(bkz: misyonunun farkında) 80/66 eko le pew
(bkz: self sufficient) 65/51 minik mavi balina / kutsalfasulye
(bkz: uyuyan dev) 50/36 ifrit
(bkz: self sufficient) 35/26 lord henry/ owner of a lovely heart
(bkz: borderline) 25/20
(bkz: self sufficient) 19/18
(bkz: borderline) 17/5 majikdaimon / give me one good reason
(bkz: cep herkülü) 4/1

--sıfır noktası--

(bkz: düz adam) 0/-4 ehl i dil / vandal mimar / feldispat
(bkz: nihilist) -5/-24 florinalı numuneddin / babilibabilibuu
(bkz: kojiro hyuga) -25/-49 justinang / / paladayi
(bkz: sokaktaki adam) -50/-64
(bkz: günah keçisi) -65/-79 justinank
(bkz: minibüs şoförü) -80/-99 hantr
(bkz: kapıcılar kralı) -100/-119 alimacgraw
(bkz: erman toroğlu) -120/-147 karin
(bkz: iyi gün dostu) -151/-177
(bkz: bahtsız bedevi) -180/-199 arabam var
(bkz: segmancı) -200/-219 zorba hayvansever
(bkz: pikaçu) -220/-244 eurasia
(bkz: invincible) -245/-266 zenci nicki / mdk / enderun sevgiler
(bkz: insanlıktan çıkmış) -270/-299 secret1907
(bkz: emekli dul yetim) -300/-319
(bkz: asgari ücretli) -332/-371 darkranger / lock
(bkz: küçük ibo nun yengesi) -393
(bkz: paranoid android) -400/-443 holysin
(bkz: terelelli) -450/-486
(bkz: kıllı lopez) -500/-545
(bkz: zeki ama çalışmıyor) -550/-596 grand ekinoks / jimmy tudeski
(bkz: yerli içki) -600
(bkz: sendikalı işçi) -654/-679
(bkz: sütçü) -700/-710
(bkz: dolmuş şoförü) -753
(bkz: fason) -804/-825
(bkz: serdar facebookoglu) -859
(bkz: zeka sorunu var) -853/-860 kernel amadeus
(bkz: çin malı) -900/-945
(bkz: gudubet) -971/-974
(bkz: rezil) -1000/-1141 morganize isler
(bkz: lanet olası federal) -1207/-1485
(bkz: sığ) -1502/-1528
(bkz: küçükken çok ezilmiş) -1700 / -1918 hicbiseyebosunaiclenmeyenadam
(bkz: klavye delikanlısı) -2001 / -2010
(bakınız: t****) -2528 bluevelve

katkılarından dolayı teşekkür ederim:

(bkz: kutupsal form)
(bkz: whynot)
(bkz: 84 44 114 44)
(bkz: babilibabilibuu)
(bkz: black and white)
(bkz: pulp fiction)
(bkz: lost control)
(bkz: paleface) |<<|
(bkz: justinank)
(bkz: deeplomattt)
(bkz: cagdas)
(bkz: kombinasyon)
(bkz: paradigma)
(bkz: deatly)
(bkz: mavi balina hem de minik) |<<<|
(bkz: chaotic good)
(bkz: forever young)
(bkz: objebi)
(bkz: tasslehoff)
(bkz: taharetmuslugu)
(bkz: cok kastim 29 karakter rumuza)
(bkz: Schizofrenne)
(bkz: prisoner)
(bkz: yasakani)
(bkz: mykalkan)
(bkz: kaleci saçlı adam)
(bkz: pencere caminin bugusu)
(bkz: oxygene)
(bkz: ntv muhabiri) |<|
(bkz: aura)
(bkz: çok gezmiş çok okumuş)
(bkz: 7th son of a 7th son)
(bkz: delinin zoru)
(bkz: levine)
(bkz: ben sizofren degiliz)
(bkz: bobross)
(bkz: cnyt)
(bkz: luckysperm)
(bkz: faati) |<<<<|
(bkz: el camino)
(bkz: pirincinicindekibeyaztas)
(bkz: trink)
(bkz: hayrunnisa gibbons) |<<<|
(bkz: shaqmarion) |<<<|
(bkz: turkuaz) |>>>>>|
(bkz: oneqeno)
(bkz: naif)
(bkz: kapital karl) |<|
(bkz: pirincinicindekibeyaztas)
(bkz: barva) |<|
(bkz: hkn hsyn)
(bkz: capsaicin)
(bkz: otep shamaya)
(bkz: hail and kill)
(bkz: gulhan seven adam) |<|
(bkz: owner of a lovely heart)
(bkz: Lynyrd) |<|
(bkz: hantr)
(bkz: machados) |<|
(bkz: moonlight sonata) |<|
(bkz: gimenez) |<<|
(bkz: t bag)
(bkz: hicbiseyebosunaiclenmeyenadam)
(bkz: konstruktor) |<<<<|
(bkz: rainn)
(bkz: acele pasta servisi)
(bkz: derkampf)
(bkz: ghetto agent)
(bkz: legendkiller) |<|
(bkz: avalon)
(bkz: ares)
(bkz: ne desem inanirsin)
(bkz: la paz)
(bkz: kutsalfasulye)
(bkz: hero of the day ii)
(bkz: lukslerimi verin bana)
(bkz: 85lik)
(bkz: chaotic evil)
(bkz: sifrem qwerty) |<<|
(bkz: smalio)
(bkz: beysar)
(bkz: dolayli zarf tumleci)
(bkz: bifincancay)
(bkz: DrFreeman) |<<|
(bkz: balyancho)
(bkz: 85lik)
(bkz: orta boylum az yazmalim)
(bkz: beyaz etli prens)
(bkz: fobia)
(bkz: gizemlimavi)
(bkz: lukslerimi verin bana)
(bkz: calyx)

onur konukları:
(bkz: grand ekinoks)
(bkz: bluevelve)

özel teşekkür notu: grand ekinoks, hicbiseyebosunaiclenmeyenadam, bluvelve, pulp fiction, deatly, vaudeville for vendetta, nikim yok benim, deep, filozofil, taharetmuslugu, rapper ninja, salca, saipsiz, avalon ve objebinin kararlılıkları sayesinde listenin sınırları aylar, yıllar geçtikçe daha da bir aydınlığa kavuştu, kavuşmaya devam etmekte. kendilerine buradan tekrar tekrar teşekkür ediyoruz.

--iyileştirme notları--

iyileştirme notu 1: |<>|, |<|-|<<|-|<<<|... diye değiştirilmiştir.

|<|: fresh-meat
|<<|: sophomore
|<<<|: senior
|<<<<|: majestic
|>>>>>|: deva

iyileştirme notu 2: nicklerin yıldızlı bakınızların ardında kalmaması daha iyi olur diye düşünüldü, yıldızlı bakınızlar kaldırıldı.

-(x3): (bkz: ölmüş lan bu)
-(x2): uzun süredir faaliyet göstermeyen yazar
-: faaliyet göstermeyen yazar
x: son zamanlarda faaliyet gösteren yazar
xx: son zamanlarda fazlaca faaliyet gösteren yazar
xxx: yaşamını sözlüğe adamış yazar

--duyurular--

duyuru 1: ''neden benim ismim yok ?'' gibisinden bir düşüncesi olan varsa ve listeye adını ekletmek istiyorsa seve seve onu da ekleriz. puanların yanındaki isimlerin orda olmaları popülarite ile alakalı değildir. aksine, boş kalan puanlara** yeni isimlerin gelmesi hoş olur, talepleri beklerim.

duyuru 2: klavye delikanlısı ve ulu sonrasında gelen karma sıfatlarını * listeye eklettiren ilk yazara 100 bin lira vereceğim. ''ne yapcam o parayı, .ötüme mi sokacağım ibne !'' derse, kendisi önce uyarılacak; sonrasında da kendisine ''isterseniz bunu * alın !'' diye tebligatta bulunulacaktır. şaka bir yana kendisine fresh-meat badgeı verilecektir. eğer ki yazarın hali hazırda badge ı varsa, badge bir üst seviyeye yükseltilecektir.

duyuru 3: cep herkülü karma sıfatına değer aralığı biçebilen * yazar, değerler doğrulandıktan sonra fresh-meat badgela ödüllendirilecektir. eğer ki yazarın hali hazırda badge ı varsa, badge bir üst seviyeye yükseltilecektir.

duyuru 4: grand ekinoks ve bluevelve, karma listesine mesaj sistemiyle katkıda bulunmamış olsa da, bu 2 biraderi katkıda bulunan yazarlar listesine eklemeyi uygun gördüm. ancak bu 2 kafadar, onur konuğu olarak gözükecek olduğundan, badge ve çarpı sistemi kendileri için işlemeyecektir.

duyuru 5: scriptsiz karma listesine katkı yapan yazarların karma sıfatlarını güncel tutma işlemi kasacağından, "beni güncellememişsiniz" değil de "beni günceller misiniz" tadında yaklaşmanız önerilir.

--geliştirme notları--

geliştirme notu 1: bazı arkadaşlar yapbozun tamamlanmasına sık sık yardımcı oluyor. onlara özel teşekkürlerimizi sunuyoruz. ''kimdir bu yazarlar ?'' kamuoyu öğrensin diye ilkokul yıllarındaki çarpı olayı sisteme entegre edildi.

geliştirme notu 2: listeye yeni karma sıfatları bulanlara her 1 yeni sıfat için 1 badge verilecektir. simge |<>| dir.

geliştirme notu 3: karma sıfatlarının çoğunun geliştirme notu 2 den önce zaten bulunmasından mütevellit, işbu notta bahsedilen badgeların edinilme koşulları iyileştirilmiştir. buna göre yazarın badge edinebilmesi için karma sıfatlarının açığa tam olarak kavuşmamış sınır aralıklarını belirlemesi de kendisine badge verilme olasılığını doğurabilecektir. derecelendirme karma listesini düzenleyen yazarın inisiyatifine göre yapılacaktır. örnek vermek gerekirse bir karma sıfatının sınır aralığını 45 ten 44 e çekmek, diğer bir deyişle sınır aralığını 1 * puanla genişletmek veyahut daraltmak bir badge kazanmak için yeterli olmayacakken, tek hamlede 3 karma sıfatının sınır aralığı 2-3 puan da olsa belirlemek ilgili yazarın badge kazanmasını sağlayabilecektir. bu ve bunun gibi kriterler karma listesini düzenleyen yazarda saklıdır. ''haciiii, at bi sakal* be !'', ''akşam yemeğine ne dersin ?'', ''altına yat çekerim !'', ''seviyeli bir ilişkiye ne dersin ?'' gibi badge kapmak için kurulmuş ifadeler içeren özel mesajlar direk olarak zall a gidecek ve yaptıkları teklif, kendilerine uludağ airlines dış hatlar tek taraflı elektronik uçak bileti olarak geri dönecektir.

|<>|: listeye yeni bir karma sıfatı kazandırmış veyahut karma sıfatı sınır aralıklarını açığa kavuşturmuş yazar badgeı. 16 temmuz 08'den itibaren devreye sokulmuştur. önceki karma sıfatları için ''bu sıfatı listeye ben eklettirmiştim.'' başvuruları alınır.

geliştirme notu 4: |<>|, |<|-|<<|-|<<<|... diye rütbelendirme şeklinde değiştirilmiştir. yazarın rütbesinin aşağı düşmesi söz konusu olmayacakken, artması yazarın performansıyla ilişkilidir; ama yine de gevşemeyelim. rütbe sıfatlarının isminin ve cisminin değişmesi olasılıklar dahilindedir.

geliştirme notu 5: 4 yıla yakın devam eden karma listesini düzenleme işinde artık iyice hevesimi kaybettiğim için "kim daha fazla etkinlik göstermiş ?" i çarpı ve eksiyle gösterme işini kaldırıyorum. yalnızca badge sistemi kalacak, badge sayısı uygun ingilizce sıfatlarla 10'a çıkartılıp badge alma kolaylaştırılacak. badge seviyesinin düşmesi söz konusu olmayacağından benim için bir sıkıntı oluşturmayacak.
© copyright 2005 - 2026