bugün
- aslında hayatta yapayalnız olmamız7
- eskisi gibi olamamak3
- ağlamamak için kendini tutmak11
- asla yapmam denilen şeyler4
- yıllar sonra sözlüğe dönen yazar4
- sözlüğü yakınlarının okuması hırsızlık mıdır3
- en iyi simit hangi şehirdedir18
- ctrlx22
- kendinize yaptığınız en büyük yatırım3
- domdomusa'nın haksız yere çaylaklanması6
- 30 temmuz 2026 cem küçük'ün gözaltına alınması8
- zenci isyanı2
- gelibolu da yaşamak vs çanakkale merkez de yaşamak5
- e'e f e6
- yalnız yaşamak5
- gürcistan22
- sigortalı bir iş bul çalış4
- gece gece 3 tane kurabiye yemek2
- güneş gözlüğü3
- intihar3
- 35 bin lira maaşı beğenmeyen sevgili9
- hewal ebo18
- içim yanıyor be sözlük7
- chatgpt ile dertleşmek3
- tuvalete gitmenin zaman kaybı olması2
- lahmacunu elle yiyen kız14
- bütün hiçlerle toplanıp beyin fırtınası yapmak2
- velvet hanım iyi geceler2
- beleş sigarayı öksürtüyor diyerek reddeden keriz4
- kuran da namaz yok21
- neden namaz kılmıyorsun3
- parcalandim toparlanamiyorum5
- pamuk şeker pembesi oje2
- ilgi isteyen kız16
- toksik insanlar2
- alman atasözleri2
- mutfağına konuk olunan yazarın işine karışmak3
- öldürme arzusu2
- öyle bir şey yaz ki okuyan şaşırsın5
- geçmişe özlemle bakmak3
- cinle karşılaşınca yapılacak ilk hareket7
- memelerini okşarken kız nasıl inler4
- usualsuspectss3
- şimdi arkadaşlar3
- paranın üstüne instagram adresini yazan sığır2
- türk düşmanları4
- cem gürdap2
- hiç tadın tuzun olmaması3
- asansörde kalmak7
- güneş4
bursa ile anılan tatlıların başında gelen lezzet. kafkası kafkas yapan tatlı. gerek kestane ağaçlarının azalması gerekse hazırlanmasının gelişen teknolojik imkanlara rağmen uzun sürmesi, emek istemesi kıymetini ayrıca artıran unsurlardır.
insanı bursa'da doğmamış olsa da,bursalı yapan hede.seviyor ve beğeniyle tüketiyoruz*
ortaokulda geziye geldiğimiz bursada ilk kez gördüğüm, 1 kg alıp eve hediye getirdiğim ve tadına baktıktan sonra ulan niye daha fazla almadım diye kendime sövdürten süper ötesi tatlı
bursa'dan istanbul'a dönüşlerde arkadaşlara ikram babında alınan, çok fazla arkadaşınız varsa eğer bütçeye zarar olan kestane, pardon şeker, yok ya şeker de değil..
hah buldum:
kestane şekeri
hah buldum:
kestane şekeri
aslında herkesce adi bilinen ama cogunca tadi bilinmeyen ve her universite donusumde "abi gelirken kestane şekeri getir" denilen ama tadini hic de begenemedigim getirdiğimde de bir kere bitirildiğini görmediğim tatlı..
(bkz: süper bişi)
adamı kilo manyağı yapabilecek ve yemekten hiç sıkılınmayacak tatlı.
bir şeker hastasının gözlerini doldurabilecek tatlı. vay be ne günlerdi şeklinde unutulmaz anılara konu olabilir. enfestir, buram buram şeker yüklüdür, yine de diğer tatlılar gibi biraz yedikten sonra kesmez*.. tazesini bulmak meseledir buralarda, olsa da yesek..
çok sevdiğim ve neden hep güzel olan şeyler ya çok pahalı ya günah ya da yasaktır üçlemesinin birincisidir..
askerde karşılaştığım bursa yöresine ait çok cici bir tatlı türü . adamlar * ne yapmış ne etmişler o kestaneleri bal kavanozunun içine doldurmuşlar . ye ye canın yine istiyo .
bursa kestane sekerinin kestanesi asil izmir odemis te toplanir, kestane sekerinin beyazi tercih edilmelidir, aslinda pahali olmayip satan firmalarin yuzde 200, 300 karla sattigi orgazmik yiyecek.
harika bir icat. mucidinin ellerinden öpmeli...
herkesin bayıldığı, uğruna şarkılar yazdığı, çikolatalısı için ölürüm dediği; benimse nefret ettiğim kestaneli şeker.
o kadar yıl bursada kalıp tadını sadece evet getirdiğim bir paketin günlerce dolapta kalıpta gelen misafirlere zorla ikram ettiğimizden bildiğim tatlı.
candy shop şarkısından sonra "bursa'nın kestane şekeri meşhurdur" sözünün farklı şeyler çağrıştırdığı tatlıdır. *
kafkas markasının hem sunuş hem lezzet açısından bir numara olduğu ürün.
cikolata kaplilarinin daha lezzetli oldugu tatli.
fazla yendiğinde bayan şeker.
minik karyokaları vardır bir de kafkasın. gördükçe alır dolabımda depolarım.
ana gibi, yar gibi, vatan gibi tatlı. öyle çok severim ki, yirim, yirim.
bursanın şekeri. bursada bolca bulunan kestane bunca zaman kuru kuru yedik kah haşladık kah sobanın kah teflon tavanın içinde kızarttığımız kestaneden bişey yapmak lazım kuru kuru nereye kadar yav ben bunun üstüne bide şeker dökecem diye çıkan yiğidin tatlısı çok pahalı ve ben hiç sevmem saçmasapan bir tadı var. bişeyde doğal kalsın bu memleketde ya illa varolan bişeyden farklı bişey yapıcaz ne luzum varsa bişeyide olduğu gibi kabullensek.
(bkz: olsa da yesek)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar