bugün
- yazarların en son bitirdiği kitap6
- rüyada nervio yu görmek7
- aylık 511 bin tl iyi para mıdır sorunsalı4
- akp ve mhp sol partilerdir3
- favori coldplay şarkınız2
- korku filmi izlerken sarılacak birisinin olmaması6
- oyum ak partiye2
- noel gallagher vs liam gallagher2
- türk müsün türkiyeli misin2
- puantiye modasının bokunun çıkması4
- arkadaşlar hangi diziye başlasam5
- ispanya daki göçmen krizi9
- aylık 508 bin tl iyi para mıdır sorunsalı3
- her gün alkol almak4
- yeni dünya düzeni4
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri8
- aldatmak mı aldatılmak mı2
- mutlu kalmak için öneriler6
- protein ağırlıklı beslenince yaşanan kabızlık14
- hırvatistan12
- sözlükteki derin yapılanma4
- beni özleyenler elime mum diksin15
- çöp yanında poşette kitap bulmak3
- arabada yüksek sesle müzik dinlemek2
- kadir mısıroğlu rum mu ermeni mi sorunsalı9
- mehmet akif ersoyun para ödülünü kabul etmemesi2
- aylık 509 bin tl iyi para mıdır sorunsalı3
- selamün aleyküm beyler2
- 29 yaş altı sözlükten silinsin2
- arkadaşlar bu ne kitabı yahu5
- yapay zekaya entry yazdırmak5
- lunapark2
- uçurtma uçuran çocuk2
- yeni gelin adayının çıldırtan talepleri6
- beyaz keten iç çamaşırı belli ediyor13
- solcuların faşistlerden beter olması2
- anın görüntüsü15
- tatile sivasa gitmek4
- yunanistan29
- kele şaplak atmanın hazzı ve dayanılmaz istek2
- milliyetçi chp li2
- sözlük yazarlarının çok kültürlü olması8
- osmanlıcılar4
- dolar 100 lira olsa olacaklar3
- sümer dili6
- stack overflow kopyala yapıştır4
- güzel cumartesiler3
- arkadaşlar bir şey dicem6
- kötülük2
- muşlettin bey birader erecto biraderdir3
bursa ile anılan tatlıların başında gelen lezzet. kafkası kafkas yapan tatlı. gerek kestane ağaçlarının azalması gerekse hazırlanmasının gelişen teknolojik imkanlara rağmen uzun sürmesi, emek istemesi kıymetini ayrıca artıran unsurlardır.
insanı bursa'da doğmamış olsa da,bursalı yapan hede.seviyor ve beğeniyle tüketiyoruz*
ortaokulda geziye geldiğimiz bursada ilk kez gördüğüm, 1 kg alıp eve hediye getirdiğim ve tadına baktıktan sonra ulan niye daha fazla almadım diye kendime sövdürten süper ötesi tatlı
bursa'dan istanbul'a dönüşlerde arkadaşlara ikram babında alınan, çok fazla arkadaşınız varsa eğer bütçeye zarar olan kestane, pardon şeker, yok ya şeker de değil..
hah buldum:
kestane şekeri
hah buldum:
kestane şekeri
aslında herkesce adi bilinen ama cogunca tadi bilinmeyen ve her universite donusumde "abi gelirken kestane şekeri getir" denilen ama tadini hic de begenemedigim getirdiğimde de bir kere bitirildiğini görmediğim tatlı..
(bkz: süper bişi)
adamı kilo manyağı yapabilecek ve yemekten hiç sıkılınmayacak tatlı.
bir şeker hastasının gözlerini doldurabilecek tatlı. vay be ne günlerdi şeklinde unutulmaz anılara konu olabilir. enfestir, buram buram şeker yüklüdür, yine de diğer tatlılar gibi biraz yedikten sonra kesmez*.. tazesini bulmak meseledir buralarda, olsa da yesek..
çok sevdiğim ve neden hep güzel olan şeyler ya çok pahalı ya günah ya da yasaktır üçlemesinin birincisidir..
askerde karşılaştığım bursa yöresine ait çok cici bir tatlı türü . adamlar * ne yapmış ne etmişler o kestaneleri bal kavanozunun içine doldurmuşlar . ye ye canın yine istiyo .
bursa kestane sekerinin kestanesi asil izmir odemis te toplanir, kestane sekerinin beyazi tercih edilmelidir, aslinda pahali olmayip satan firmalarin yuzde 200, 300 karla sattigi orgazmik yiyecek.
harika bir icat. mucidinin ellerinden öpmeli...
herkesin bayıldığı, uğruna şarkılar yazdığı, çikolatalısı için ölürüm dediği; benimse nefret ettiğim kestaneli şeker.
o kadar yıl bursada kalıp tadını sadece evet getirdiğim bir paketin günlerce dolapta kalıpta gelen misafirlere zorla ikram ettiğimizden bildiğim tatlı.
candy shop şarkısından sonra "bursa'nın kestane şekeri meşhurdur" sözünün farklı şeyler çağrıştırdığı tatlıdır. *
kafkas markasının hem sunuş hem lezzet açısından bir numara olduğu ürün.
cikolata kaplilarinin daha lezzetli oldugu tatli.
fazla yendiğinde bayan şeker.
minik karyokaları vardır bir de kafkasın. gördükçe alır dolabımda depolarım.
ana gibi, yar gibi, vatan gibi tatlı. öyle çok severim ki, yirim, yirim.
bursanın şekeri. bursada bolca bulunan kestane bunca zaman kuru kuru yedik kah haşladık kah sobanın kah teflon tavanın içinde kızarttığımız kestaneden bişey yapmak lazım kuru kuru nereye kadar yav ben bunun üstüne bide şeker dökecem diye çıkan yiğidin tatlısı çok pahalı ve ben hiç sevmem saçmasapan bir tadı var. bişeyde doğal kalsın bu memleketde ya illa varolan bişeyden farklı bişey yapıcaz ne luzum varsa bişeyide olduğu gibi kabullensek.
(bkz: olsa da yesek)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar