bugün
- kadınlar ne ister43
- aktrolleri çıldırtacak bir şey bırak8
- bülent ersoy ölünce cenazesini kim yıkayacak18
- uludağ sözlük büyük 2023 seçim anketi32
- ilkokul bilgisiyle siyasi propaganda yapmak11
- frank lucas nihavend longa milas16 üçlüsü19
- akp gidiyormu8
- onlyfans11
- batu tank motoru17
- hiç kocasını aldatan bir türbanlı olmaması33
- olası millet ittifakı hükumetinin ömrü12
- kemal kılıçdaroğlu22
- üstteki yazar hakkındaki varsayımlarınız22
- aşk acısı14
- yeme içme fotoğrafı paylaşanları kıskanan ezik tip10
- ekonomi iyi diyenlere23
- muharrem ince41
- sözlüğün en ezik en yalnız en tırt yazarı9
- müslüman olan hiçbir ülkenin gelişmemiş olması45
- en yakın arkadaşa herşey anlatılmalı mı35
- gurbetçiler oy kullanmasın diyen gerzek kemalikler10
- bir erkeği görünüşü dışında çekici yapan detaylar22
- meral akşener16
- en sık girdiğiniz internet sitesi24
- kemalist cenazesi17
- memleket partisi mv adayını darp eden ychpli15
- sosyal medyada 200 bin kişilik troll ordumuz var32
- ben uyuyorum sözlük bir şey diyor musun11
- sözlük kızlarının ojeleri13
- frank lucas nickli yazar10
- ben bu yazıyı sana yazdım10
- öpüle öpüle uyutulmak21
- arkadaşlar ben geldim beni özlediniz mi13
- gece sizi evinize kadar götüren kibar zombi8
- unutulmaz film replikleri35
- canın ayak çekmesi12
- hoşlanılan sözlük kızının gardaşım gardaşım demesi10
- sözlükte tehdit edilmek15
- hayatın film olsa adını ne koyardın18
- elin oğlu diplomana değil yaptığın pilava bakar18
- fatih erbakan10
- arabamın degeri arttı oyum reise14
- tanışılan en ünlü kişi25
- islamdan hiç haberi olmayan insan cennete gider mi23
- 1927 yılında türk kimliği verilen 200 bin yahudi37
- bir sigara mı yaksak20
- habakkuk8
- lubunya 0212
- hüseyin nihal atsız11
- yumurtanın kolisinin 100 lira olması10
Belli bir alanda çalışan bilim adamlarının paylaştığı ortak anlayıştır. mesela; toplama kampı paradigması.
Genel olarak, ideal bir durum ya da örnek bir şeye bakış tarzı; yargılama ölçütü sağlayan her türlü ideal tip yada model.
ortak kesime hitap eden calısmaların yapıldıgı zümrelerin içinde bulundugu genel durum.
filozofların üzerinde görüş birliğine vardıkları bir terim değildir,aksine değişik yorumlarında anlaşamadıkları bir kavramı simgeler.
doğumla başlar,çevreden insanlardan her türlü şeyden alınan hedelerle oluşturulan gözlüktür,bakış açısıdır.aynı olaya,kişilerin farklı tepki vermelerinin sebebi paradigmalarıdır.aynı zamanda doğan cüceloğlu'nun iyi düşün doğru karar ver kitabının temasıdır.
Belirli bir alanda çalışan bilim adamlarının paylaştığı ortak değerler ve anlayışlar dizisi. Model. Aynı söz dizimsel bağlam içinde birbirinin yerini alabilecek olan ve güçlü bir karşıtlık bağlantısı kuran ögelerin oluşturduğu bütün, dizi.
http://www.seslisozluk.com/?word=paradigma
http://www.seslisozluk.com/?word=paradigma
bu kelimenin tam olarak ne ifade ettiği hakkında kesin bir görüş yok ortalıkta. bilumum ortamda da sık sık kullanılan bir kelime işte. bir sempozyumda konuşmacının olmazsa olmaz sözcüklerinden biriyken, nevizadede anason kokusunu da süsleyebiliyor.
böyle dünyaya bakış açısı, kurallar ve kalıplar çerçevesigibim bir anlamı var işte..
böyle dünyaya bakış açısı, kurallar ve kalıplar çerçevesigibim bir anlamı var işte..
bursa da sonmez is merkezinde en alt katta bir kitapcidir.
ufaktan latince tematiğe başlamış olan , takdir ettiğimdir.
ciddi ciddi tematik çalışandır.kolay gelsin demek istediğimdir.
bir dünya görüşü olup, neyin önemli ve mantıklı olduğuna karar vermede yol gösteren, neleri ve niçin yapmaları gerektiğini açıklayan düşünce sistemidir.
sosyoloji hocam hüsamettin arslan'ın ortağı mı sahibi mi olduğunu henüz kestiremediğim yayınevi.
her hafta bıkmadan usanmadan prison break in altyazı, download linki gibi bilimum işlerini hiç üşenmeden bana ulaştıran yardımsever yazar. *
eskişehir'de bir kitabevi
"yapmış ama acaba niye yapmış"cılık oynayanların düşünce sistemleri uyarınca değiştirdikleri şey.
yunanca'da "yanyana göstermek" anlamına gelir, "kıyaslamak" anlamında kullanılır. türkçesi bir anlamda örnek, osmanlıcası misaldir;
paradigma biçiminde ancak hafif anlam değişimi ile türkçe'de de kullanılır; örnek: "paradigmanın iflası" adlı bir kitap yazdığı için yazarı doçent fikret başkaya'yı yıllarca hapislerde süründürdük. sebebi, modernite örneği olarak sunulan cumhuriyet projemizin dikişlerinin tutmadığını, çatlamaların olduğunu öne sürmesi, bunu "iflas" sözcüğüyle ifade edişiydi. buna dayanamadık.
paradigma biçiminde ancak hafif anlam değişimi ile türkçe'de de kullanılır; örnek: "paradigmanın iflası" adlı bir kitap yazdığı için yazarı doçent fikret başkaya'yı yıllarca hapislerde süründürdük. sebebi, modernite örneği olarak sunulan cumhuriyet projemizin dikişlerinin tutmadığını, çatlamaların olduğunu öne sürmesi, bunu "iflas" sözcüğüyle ifade edişiydi. buna dayanamadık.
çerçeve.
aynı söz dizimsel bağlam içinde birbirinin yerini alabilecek olan ve
güçlü bir karşıtlık bağlantısı kuran ögelerin oluşturduğu bütün, dizi.
güçlü bir karşıtlık bağlantısı kuran ögelerin oluşturduğu bütün, dizi.
geç farkedip çabuk sevdiğim yazar. *
t.s.kuhn'un bilimsel devrimlerin yapısı adli eserinde sanirim 19 farklı anlamda kullandıgı terim...
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar