bugün
- başakşehir'in galatasaray'a hep yatması14
- tai lung50
- 4 eylül 2026 başakşehir galatasaray maçı29
- sözlükte en az sevdiğiniz yazar16
- kombin atıp erkek düşüren kız yazar7
- gece gelen makarna yeme isteği10
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- claudian clouds15
- dünyayı kimler yönetiyor5
- en fazla cinsel suçun işlendiği ülkeler18
- iyi geceler4
- seviştikten sonra biz şimdi neyiz diyen cin5
- arkadaşlar neden böylesiniz8
- masklavinin akepeyi hiç eleştirmemesi28
- çağımızın ahlak tiyatrosu2
- havaların soğumaya başlaması3
- büyü yapan sözlük yazarları11
- sedat pekmez4
- ölmüş birini özlemek3
- türk kızları keko erkek mi seviyor12
- sözlükte cin var mı6
- lezbiyenlik kul hakkına girmektir8
- esenyurt ta polis memurunun şehit edilmesi2
- cinlerin insanlarla ilişkiye girmesi9
- teomancalmasur9
- gece mezarlıkta cinlere şeker dağıtmak6
- belaruslu kızlar2
- akrostişli şiir8
- arkadaşlar bir şey dicem7
- geceye bir şiir bırak7
- bu hesap gizlidir3
- enayimiknatisii21
- sözlüğe kombin atan erkeğin asıl amacı12
- salça yapan sözlük kızı10
- kombin atıp kız düşüren erkek yazar7
- nervio8
- demleme usulü makarna5
- eşşek gözlü sözlük yazarı5
- türkiyede doğmak3
- öğretmenlerin 3 aylık tatillerinin bitmesi6
- victor osimhen10
- güne bir ahmet kaya şarkısı bırak2
- mucizelere inanıyor musunuz6
- dinlerin uydurma olduğu gerçeği11
- sarapci koala55
- singapur da doğmak3
- kendini eleştirebilen insan7
- sevgi ihtiyacını 31 çekerek karşılamak11
- yeni parti'nin kürtçü olması14
- israil olmasa orta doğu nasıl olurdu11
mutluluk çok da büyük bir şey değildir hatta bir noktadır, bir parça çikolata bile insanı mutlu eder. aslında önemli olan huzurdur. dedim ya mutluluk bir noktadır diye, işte bir doğrunun (çizginin) sonsuz noktalardan oluşması gibi mutluluğun süreklilik halidir huzur. hem huzurlu hem de mutlu olmayı dilerim hep.
Mutluluk yaşanmaz hatırlanır. Bu böyledir. Yaşarken farkında olmayız genelde mutluluğun. Üstünden seneler geçer, alelade bir anda burnumuzun direği sızlar ve şöyle deriz "Vay be ! Ne de güzel zamanlarmış" Hayat, mutlu olunan üç beş anıdır.
Kiss surer. Daimi mutluluk mumkun degildir. Daima mutlu insan akli dengesi yerinde olmayan insandir.
mutlulukiptal.
mutluluk biraz da kendisiyle barışık olmaktır; herkes gibi yaşarken,
kimse gibi olmaya çabalamamaktır..!
kimse gibi olmaya çabalamamaktır..!
Çat kapı gelen misafir gibidir.
Uzagindan bile gecmedigim utopya. Resmen yasayan bir oluyum. Su magaraya girip de olumunu bekleyen filler var ya, onlar gibiyim iste.
Istanbul denen dogup buyudugum her gun daha cok cehenneme donem bok cukurundan, birbirini oldurmeye calisan insanlarindan, oturdugum boktan mahalleden, normalde yanyana bile durmayacagim bed para etmez cahil surusuyle ayni ortamda calismaktan, mecburen o insanlara guler yuz gostermekten biktim.
Ayrilip sakin bir koyde bir kac ay gecirmek geliyor icimden. O zaman mutlu olur muyum? Insanlardan kacsam. Lanet insanlar.
Istanbul denen dogup buyudugum her gun daha cok cehenneme donem bok cukurundan, birbirini oldurmeye calisan insanlarindan, oturdugum boktan mahalleden, normalde yanyana bile durmayacagim bed para etmez cahil surusuyle ayni ortamda calismaktan, mecburen o insanlara guler yuz gostermekten biktim.
Ayrilip sakin bir koyde bir kac ay gecirmek geliyor icimden. O zaman mutlu olur muyum? Insanlardan kacsam. Lanet insanlar.
☯️
Aristo: Bilgidir
Epikür: Azla yetinmeyi bilmektir
Nietzsche: ideal tembelliktir
ibn Rüşd: Yolda olmaktır
G. Orwell: Özgürlüktür
Marquez: Eksik parçanı bulmaktır
Farabi: inanmaktır
V. Hugo: Ailedir
J. Barrie: Sevdiğin işi yapmaktır
Ben oyumu orwell reyisten yana kullanıyorum.
"Mutluluğun sırrı özgürlüktür, Özgürlüğün sırrı ise cesaret."
Aristo: Bilgidir
Epikür: Azla yetinmeyi bilmektir
Nietzsche: ideal tembelliktir
ibn Rüşd: Yolda olmaktır
G. Orwell: Özgürlüktür
Marquez: Eksik parçanı bulmaktır
Farabi: inanmaktır
V. Hugo: Ailedir
J. Barrie: Sevdiğin işi yapmaktır
Ben oyumu orwell reyisten yana kullanıyorum.
"Mutluluğun sırrı özgürlüktür, Özgürlüğün sırrı ise cesaret."
Yok bu cevaplar sözlüğe gelmez.
Bayramdan bayrama misafirlikte ağıza atılan, erimesini beklemeye dayanamayıp ısırılan ve darmadağın olan cam şekerlere benziyor. Nadir, tatlı ama ardında bıraktığı iğrenç tadı gidermek için su aratıyor.
bahçede dolanıyorken, mevsimi geçti geçiyor olan bir ağacın kıyıda köşesinde bir dalında son bir meyve bulmak.
bir kez yaşanıp bittikten sonra ardından gelecek olanları gayet orijinalliğini yitirmiş olacaklardır.
Mutluluk umudunun olmasıdır. Umutsuz insan mutsuzdur; çünkü içindeki sonsuzluk hissi hep beslenmeye muhtaçtır.
hayatta oldukça az varolan.
kararında olması gerekendir. fazlalığı takdirinde hayatı tozpembe görmeye başlarsınız. bu da sizi gerçeklik algısından uzak, oldukça saf ve aptal yapar.
“Mutluluk, bizi zorlayan kadere karşı kazanılan zaferlerin en büyüğüdür.”
Albert Camus.
Albert Camus.
"Başkalarının mutlu görünümü, insanı kendi mutlu olma imkanını, kabiliyetini görmekten alıkoymamalı. Başka insanların dış görünümleri bizi aldatmasın. Mutluluk filmlerin, romanların içinde değil, kendi yaşadığımız basit hayatın içindedir."
Cahit Zarifoğlu.
Cahit Zarifoğlu.
mutluluk bazen, doyumsuz keyif aldığın bir kitabın başkalarına da aynı keyfi verdiğini öğrenmektir.
bütün özlemlere, bütün isteklere eksiksiz bir biçimde ve sürekli olarak erişilmekten duyulan kıvanç durumu anlamına gelen bir kelimedir yani buna göre bütün özlemlere, bütün isteklere eksiksiz bir biçimde ve sürekli olarak ulaşılmadan mutlu olunamıyormuş ama neşeli olunabilir.
Günümüzde sahip olması inanılmaz zor olan bir duygu.
Alışılmamış bünyede psikolojik rahatsızlıklara yol açabilecek duygu.
varış noktası değil, o amaçla yapılan yolculuktur.
Sağlık demektir. Bunu yaşamış olduğum ağır rahatsızlık sonucu daha iyi anladım. O sıralar Allah'a her saniye dua ettiğimi hatırlıyorum. "Para pul istemiyorum, yeter ki sağlığımı benden alma" diye akşam sabah ağladım. Çok şükür dualarımı kabul etti.
çok basit bir logaritması vardır. hiçbir mutluluk sonsuz değildir.
dolayısıyla mutluluğu küçültün ve çoğaltın. anı yaşayın. her şeye de çok takılmayın.
dolayısıyla mutluluğu küçültün ve çoğaltın. anı yaşayın. her şeye de çok takılmayın.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar