bugün
- ben uyuyorum sözlük bir şey diyor musun8
- fransaya kuruvasan yemeye gitmek15
- 29 kasım 2023 galatasaray manchester united maçı34
- hep güçlü olmak zorunda olmak8
- rte'nin çok şanslı bir lider olması12
- sözlük hanımlarının bugünkü kıyafetleri26
- ismet gürbüz17
- bir şarkı sözü der ki23
- larisalisa10
- dolarus elif'in gözlerinde aşkı aramak12
- canoo'nun larisalisa'ya koşması15
- dolarus elif vs queen ravenna23
- dolarus elif13
- nervio12
- çok yakışıklı bir beyden kokina almak13
- sevgiliyle viyana da kuşburnu çayı içmek12
- hitay18
- en güzel sözlük profil fotoğrafı11
- allahın emri üç puttan gelmektedir11
- 30 yaşından sonra anlaşılan gerçekler8
- eskiamaeksikbiri vs ups boobs8
- yakışıklı olmanın zorlukları15
- nurdanmahrumolma25
- milli muharip uçağı kaan23
- gecenin şarkısı9
- balık kızartma yiyebilecek kadar midesiz olmak16
- bedava verilse alınmayacak şeyler24
- kilo batranın muhteşem profil fotoğrafı11
- laz kızı10
- kafirlerin sürekli islama saldırması13
- uçakta tanımadığı erkeğe zorla sakso çeken kadın18
- namaz kılmıyorsa türk değildir28
- chp odunu aday göstersin yine veririm10
- arda kardeşler8
- yarbay kemal'in elyazısı12
- sözlükteki kızların güzelliği şaka mı14
- sozlugun en guzel gozlu kadini24
- gürültü yapan çocuğunu engellemeyen üst komşu9
- yarbay kemal17
- netenyahu9
- husamettin kokorecsever12
- evrenin 6 günde yaratılması11
- türklerin derinlerdeki aklı10
- laik ancak cehenneme layık17
- eskiden emekli ikramiyesiyle ev alınabilmesi13
- yılmaz güney hakimi öldürdü diye mahkum mu edelim8
- kahve yapabilen yazarlar13
- seninle bir butun9
- manyak olmaya karar verdim22
- anda hissedilenler8

entry'ler (12191)
antalya bileti 450 tl olmuş. kışın mıydı neydi 200 tl'ydi.
hem çok sık geçmeyen hem de çok kalabalık olan bir otobüs hattı.
bence yanlış bir düşünce çünkü sadece maddesel şeyler var olmak zorunda değil. metafizik adı üstünde metafizik zaten. metafizik değilse zaten maddi olması gerekir. mesela din metafizik olarak düşünülebilir. yoksa hayalet falan gerçek değil tabii ki.
var. bugün sahlep içmek isterim. bana biri ısmarlayacaksa seve seve gelirim.
istanbul ayazağa'da bulunan güzel bir avm ancak ulaşımı biraz zor çünkü kağıthane'den bindiğim otobüs çok kalabalıktı. kapı zor kapandı.
Aslında konu inanç olunca kesin bir şey söylemek imkansız çünkü inanç çok esnek bir şekilde yorumlanabilen bir kavram. Herkesin yorumu farklı olabiliyor. Eğer ki direkt normal anlamı ile alınırsa evet çelişir. Yorumlamak kişiye kalmıştır. "Tanrı'nın zaman dilimine göre 6 günden bahsediyor." deyip dünyanın oluşumundaki ve dünyadaki milyarlarca yıllık sürece uyumlu olarak da yorumlanabilir, bu cümlenin normal anlamına göre anlaşılması gerektiği dolayısı ile çeliştiği yorumu da yapılabilir. Kimisi bilime uyumlu olan yorumu "Tanrı'nın ne söylediğini anlamak" olarak görür, kimisi ise çelişmesin diye "kıvırmak" olarak görür. Sadece bu konuda değil, din-bilim arasındaki her konu için geçerli tabii ki. Bilimsel değil tamamen öznel bir konu olduğu için kişiye kalmıştır ama "Bu yoruma göre çelişir, şu yoruma göre çelişmez." denilebilir nesnel olunacaksa.
kaynak: evrim ağacı
kaynak: evrim ağacı
cinsellikle bağdaştırılmaması gereken şey. evet sahlep severim ama cinsellikle alakası olmayan sahlebi.
sadece zararlı şeylerdir. onun dışında alırdım ama tabi duruma göre.
cuma namazı kılabilir belki ama çoğu namaz kılmaz. belki eskiden benimdir bu ve eski ben gibi laik olduğu hâlde namaz kılan insanlar vardır ama çelişki zaten aslında.
yüz ölçümü 2 bin küsurmuş ama kilis'in yüz ölçümü düzce'den daha küçük galiba. zaten istanbul da 5 bin küsur.
Kelime oyunu yapılmışsa da aynı anlamda değiller ve laik bir kişi cehenneme layık olmamalı. Laik diye dinsiz midir ki.
silik olmuş bir yazar.
CHP mi kazansaydı yani? Hani şu anki chp kötüydü.
Laik ve layık kelimelerinin karıştırıldığı söz.
bence güzel bir eylemdir.
ilkokul öğretmenimin memleketi. kardeşi vefat etmişti. allah rahmet eylesin depremde ölenlere.
bizim yazlıktan bir komşu kendisinin akrabasıymış. hayata karşı biraz fazla karamsar ama atiye'yle 2010 yılında güzel düet yapmış.
maalesef hadislere göre öldürülmesi emrediliyor ancak bunu sadece devlet adamları falan yapabilirmiş. suç işlememişse sırf mürtet oldu diye öldürülmemeli bence. bir insan mürtet oldu diye de suç işlemez bence. bir kişi eğer sırf mürtet oldu diye suç işliyorsa o kişi zaten özünde kötüdür. insanın vicdanı olur.
her kâfir saldırmaz bence. ayrıca islam'a saldırmak demek müslümana saldırmak demek değil. zaten ibadetle cennete gidilmiyor ama bu konumuz dışında.