bugün

entry'ler (14768)

vardiye

(bkz: vardiya)

figensoft

semih cumhuriyeti tarzı bir yazılım şirketi.

iş hayatı

zeytin çekirdeği kadar bile karakter ve prensip sahibiyseniz geçmiş olsun. acayip zor bir hayatınız olacak.

sözlük yazarlarının itirafları

insanlara nefret ve negatif duygular aşılayıp aşılayıp, hayata küstürüp sonra hiç utanmadan teletubbie gibi etrafta gezen manipülatör cambazlara aman efendim, sepet efendim demedik diyeyse bu kumpanya, beni bu mentiondan çıkarttığınız iyi olmuş.

Altında çalışan ne kadar üretken ve çalışkan insan varsa hepsini canından bezdirmişsin, takım liderlerinin her işine sürekli burnunu sokup anlamadığın her konu hakkında fikir beyan etmişsin, 1 ayda yeni kurulmuş bir takımı dağıtıp kırıp geçirmişsin, yönetim zoruyla tatile çıkartılmışsın, döndüğün gibi hedefini ay bitimine 10 gün kala tutturan Jr. satışçını da türlü bizans oyunlarıyla işten çıkarttırmışsın.

Ne söylemişsem az bile söylemişim. Ne anladıysan doğru anlamışsın.

Şimdi bu yazıyı da Claude'a yükle ve ona şu promptu gir:

Yukarda verilen bilgilere göre ben kaç paralık bir adamım?

gelişmeler

gammazları artık AI değerlendiriyormuş. bu bana hiç ilginç gelmedi. bundan daha ilginci hiç üşenmedin bir şeyler gammazlayan insanların olması hala.

aylık 324 bin tl iyi para mıdır sorunsalı

şahane bi para kardeşim daha ne olsun..

derya bedavacı

(bkz: derya bimilyoncu)

isa aras mersinli

bana en gülünç gelen şey çok iyi ingilizce biliyordu diye bir gaz verilmesi.

Manifestosunu okudum, bağlaç kullanamıyor daha çocuk doğru düzgün. Neden böyle şeyler konusunda aşırı gaz olduğumuzu asla anlayamayacağım. aras bir çeşit süper çocuk falan değildi, çok yüksek ihtimalle sosyopat şizoiddi.

onun dışında sade ve sadece dil öğrenmeye odaklanan insanların ilginç bir şekilde gariplikleri ve içe kapanıklıkları vardır yer yer. Bana sorsan kendini ifade edebilecek ve ticaret yapabilecek kadar ingilizcesi olsa adamın zaten yeter.

(Yok, Amerika'da veya ingiltere'de Hakimlik, savcılık, mimarlık mühendislik falan yapacağım dersen iş değişir ama oralarda uzunca eğitim almadan zaten denklik alamazsın. O da ayrı bir konu.)

Aras mersinli kötü doğan insanlardan mıydı, sonradan mı kötü oldu bilmiyorum ama su akar yolunu bulur kafasıyla, tamamen kendi kaderine terk edilmiş bir çocuk olarak ordan oraya sürüklenmiş ve ana babasının umrunda bile olmamış maalesef bu durum.

bence şu an reddit bu yaş grubu için her şeyden daha tehlikeli ve kontrol edilemez durumda. Devletin asıl gözleme alması gereken platform bence reddit.

çoğu yetişkinin ne kadar manyak ve psikopat olduğunu, daha iyiyi kötüyü ayırt etmekten aciz yaştaki çocuklara ne çirkin şeyler yaptırabileceğini, beyinlerini acımasızca yıkama ihtimallerini tahmin bile edemezsiniz.

çocuklarımızı, ailelerimizi bu tehditlerden korumaya türk insanı olarak mecburuz.

böyle bir dünyaya çocuk getirilmez diye popülizm yapmaktansa dünyayı biraz adam etmeyi düşünmemiz lazım artık.

bizde söz senettir

c2 seviye sahtekar lafı. bunu duyduğunuz anda hiçbir şey söylemeden ortamı terk edebilirsiniz.

istediğiniz ekspere gösterebilirsiniz

cevabı genelde menfi olan bir cümle.

sen istediğin ekspere göster, ben almaya ikna olayım. sana para vermek için kendi kendimi ikna etmem gerekmesin.

yaşlanmak

bana kimseye kızmamayı ve kırılmamayı öğretti. insanı insan gibi kabullendim.

pronet

çalışmaya değecek bir yer kesinlikle değil.

gibi dizisindeki ilkkan

karakteri çirkin herif. aynı eski ev arkadaşım. yok balzac sevdası, yok politik doğruculuk...

anan mı baban mı lan balzac senin?

zeki önder özen

Ostorwolde diyor ısrarla.

uludağ sözlük

satılık fiyatını merak ettiğim sözlük. makul bir şey söylerlerse belki alırım, bilmiyorum.

iki bira

kafa boşaltmaya oynar. iş çıkışı kombinasyonudur.

(bkz: ne yardan ne serden)

iş görüşmesinde biz sizi ararız yalanı

-biz sizi ararız.
+aramazsanız da siz bilirsiniz.

özgüven her şeydir.

donald trump

bir noktada elini çekecektir. falsosu bir değil.

haftada 6 gün çalışmak

maalesef çok fazladır.

fırın açmak

sabit masrafı acayip yoğun bir iştir. anlamıyorsanız hiç girmeyin. yok zorla fırıncı olacağım diyorsanız bir fırında 2-3 sene falan çalışın önce.

ben anlamam ama fırıncı alır çalıştırırım derseniz de her işte olduğu gibi bunda da personelin eline düşmeniz olası.

tutturursanız iyi para bırakır o doğru da herkesin fırını da coşmuyor. çok iyi bir hesap kitap yapmanız lazım.
© copyright 2005 - 2026