bugün

entry'ler (4631)

atatürk ten daha iyi bir siyasetçi

Atatürk, Türk tarihindeki iyi komutanlardan biriydi; fakat tartışmasız olarak gelmiş geçmiş en büyük siyasi dehadır.

istanbul

Geçimi zor olmasa ve Tevfik Ağabey'in mekânı çarkıt Esenler'de değilseniz; gerçekten güzel şehir. Adına şarkılar şiirler yazılan kaç şehir var ki dünyada?

imamoğlu nun sürekli ben demesi

BEN, tanrının varlığının en büyük kanıtıdır. Hiç olabilene tabiki...

doların yükselmesini iktidara bağlayan tip

Dolar değil de Altın, dünya kurulduğundan beri insanlar için değeri değişmeyen tek emtia olarak önemini sürdürmektedir. Asgari ücretli biri Türkiye'de 1400TL. olan fiyatı ile 6 gr. altın alabiliyorken; Fransa'da 59 Euro olan fiyatı ile 21 gr. altın alabiliyor. itiraf edemediğiniz gerçek gibi gerçek budur. Neyin ne olduğunu herkes biliyor; fakat kimsenin işine gelmiyor. Ayrıca Osmanlı yıkıldıktan sonra neden bizlerin dedelerinin kıçlarında donu, ayaklarında çarığı yoktu da "azınlık" dediğimiz  insanların herbir şeyleri vardı; rica etsem biri mantıklı ve makul şekilde açıklayabilir mi?

film önerileri

Serseri- Sadri Alışık. izlemeden ölmeyin! Bence onun en iyi filmidir.

dolar daha da artar mı

Artsa bile sana bana artmaz. Bize gabaran bi' şey olur anca.

günaydın sözlük

Günaydınlar olsun poçikiler! Birbirinizi üzmen, kem gözle süzmen!

erden timur

Fenerbahçe'nin büyüklüğü, şampiyon olan cinconluların dahi hâlâ Fener'e saldırmasından anlaşılır. Bizim bırak başkanımızı çaycımızı Gs ya da Bjk'den biriyle diğer takımların aralarında yapacağı maç öncesi yemek yerken görsem; Fener'i bırakırım. Tüpçü ile Adnan Polat'ı hatırlayın! Ayrıca ne diye tarihinizden utanıp size Uefa ve Süper Kupa getiren futbolcularınızı silmeye kalkıyorsunuz? Bunun da bir cevabını mantıklı ve makul şekilde verin bakalım! Şunu da kabul edin ki; Cinconun da Bjk'nin de Ts'nin de ve sair bütün kulüplerin de en büyük rakibi kimdir? Fener'i Fetö yıkamadı, Erden Timur dingili mi yıkacak? Fener asil ve temizdir. En çok kupası olan takım biziz. Boş yapmayın! Bilmeden de konuşmayın! Araştırın! Bunu eski yanlış yolun yolcusu ve hidayete ermiş bir Fenerli olarak söylüyorum. Zira 18 yaşında Galatasaray'ı bırakıp doğru yolu buldum, Fenerli oldum.

erden timur

Tarihlerinden Hakan şükür, Arif Erdemi'i silmeye çalışanlar; bir zahmet o Uefa ve Süper Kupa'yı da silsenize, o kadar dürüstseniz? Boş konuşan bir cinconlu zevattır Erden Timur. Ada bak, süngüye davran! Burjuva soyu seni!

erden timur

Fenerbahçe temizdir. Ne satılır ne satar! Ne alınır ne de yatar! Şike yapabilsek; ligde kimseye söz bırakmazdık. Uefa müfettişi gelip sırf Aziz Yıldırım'ın salınması karşılığında kaybedecekleri davayı geri çekmemiz için devletin tüm yöneticileri ile görüşmedi mi? Boş konuşmayın! Biz salaklık edip davayı geri çektik; yoksa alayının içinden geçecektik. Bu Galatasaray'ın Türk takımı olduğuna emin misiniz gerçekten? Gerçi bir çocuğun babası önemlidir ve bu çocuğun babası Ermeni asıllı bir Burjuva Arnavut. Çok da şey yapmamak lazım. Tarihini bilmeden ona buna çamur atmasın kimse! Ne haltlar yenildiğini herkes biliyor. Fenerbahçe siyasetten anlamadığı için şampiyon olamıyor, hepsi bu.

hayattan beklentileri azaltmak

Doyuma ermiş insanlar ya ünlülerin çoğunun yaptığı gibi marjinalliklere bulaşıyor ya da kötü alışkanlıklar -madde kullanımı- ediniyorlar. Her zaman bir üst basamak kalmalı hayatta; çünkü zirveye eriştikten sonra yapılacak tek şey kalıyor: inmek.

etek erkek kıyafeti olsaydı olabilecekler

Muhtar, eteğin erkek kıyafeti olduğunu iddia etmiş. Ona bakarsan tayt da erkek kıyafeti: Hiç Kara Murat izlemedin mi Ağabey :-).

mağazada açtığı giysiyi katlayıp geri koyan insan

Gayet güzel harekettir. Eli ayağı tutan efendi insan en azından yalandan düzgünce koyar. Öyle bir anlatılmış; ki sanırsınız bazıları evlerinde bu katlama bilen çalışanlardan istihdam ediyor. Emeğe elbette saygı duymak gerekir, o ayrı. Çalışanlar baş tacı. ılık sosyete Teomanı, bar Ercüment'i değiliz elhamdülillah :-).

nazar

ilk Ekonomi Uzmanı'nı okudum, hak verdim; sonra Sütlü Çilekli'yi okudum, yine hak verdim. Bana da nazar değdi galiba :-).

nasıl hissediyorsun

Duyarsız, tutarsız, bezgin, üzgün, tuhaf, kandırılmış, hakkı yenmiş, emeği çalınmış, kızgın... Amma çok hissediyormuşum ben yahu! Bu nedir be! En iyisi siz beni bırakın kaçın! Öcü geliyor!

günaydın sözlük

Hava değişik, insanlar daha da bi' değişik, işler daha bi' daha... Kızmak bile gelmiyor içimden. O kadar umursamıyorum, anlayın gari. Günaydınlar size!

iman kalptedir

Yüce yaratıcının hiçbir yere sığmadığı halde sığdığı tek şeydir kalp. Kelime mânâsı "dönen" demektir. imandan imansızlığa anlık kaç kez dönüyor hakikaten.

Allah'ım; imanımızı doğru kıl! Kula yapılan şükürden bizleri azade eyle. Zira bu şirktir. Şükür sana, iman sana. Bizleri daim eyle! Temizlikte, saf yüreklilikte, mertlikte ve güzellikte. Kadın da olsak erkek de; delikan yürekli, yiğit insan olmaktır muradımız. Amin!

siyaseti bırakıyorum

Artık hiçbir siyasi yorum ve tartışmaya ne burada ne de başka yerde girmeyeceğim. Hep söylediğim gibi: Allah, istisnasız ve ayırmaksızın, tüm siyasilerin belasını versin! Cahilce konuşanlara, adam savunanlara dayanamıyorum. Fikirleri önemsemeden sadece yalamak, yalamak... Yapılan bundan ibaret. Alın, hayrını görün! Mutsuzluğumu yenmek için sadece sevdiğim şeylerle ilgilenecek, onlar hakkında konuşacağım, hepsi bu. Delikanlı olacağım! Dün, bugün, yarın... Geçmişte ve gelecekte... Dünya durdukça ve daima...

Not: Lafım kurucu ebedi liderimiz Atatürk ve inönü'yü kapsamamaktadır. Zira ikisine de alayı kurban olsun! Delikanlı adam baş tacıdır.

çok mutsuzum

Dokanmayan, çok fenayam!

kılıçdaroğlu gelseydi gözlerimizi oyacaktı

Aklına sokum, sana ekmek arası ablacığım!