bugün
- havanin çok sıcak olmasi4
- sevgili edinme konusunda hiçbir şey yapmayan insan4
- babasina benzeyen erkeklerden hoslanan kiz9
- bu dünyaya çocuk getirmek12
- anın görüntüsü24
- dersimci aleviler de pkk kadar tehlikelidir7
- bir şeyler söyle10
- parcalandim toparlanamiyorum5
- hurma4
- online listesi4
- sözlüğün sessiz sakin olması3
- buddy dude'nin fotosunun yapay zeka çıkması28
- türk tarihçilerin genellikle milliyetçi olması2
- edirne2
- ai ai diyen yazar3
- yapay zeka moderatörü8
- kız kardeş ağda yaparken odasına dalmak10
- ben ahmet sezer bey sorularınızı yanıtlıyorum15
- sözlüğün en güzel kız yazarı12
- bugün hangi sözlük kızına evlenme teklif etsem15
- yabancilara 20 yillik vergi muafiyeti7
- pitbull sami3
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba20
- 42600 entry girmek2
- coco star6
- ctrlx abla11
- uyku öncesi ritüelleri3
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum28
- insan nüfusu azaltma çalışmaları4
- tecavüze ceza önerisi7
- karısı tarafından 300 kez aldatılan adam6
- gocu31
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle6
- sözlük kızlarının ayak falları7
- 40 yaşını aşmış bunaklar kulübü12
- anne baba özlemi4
- sözlük kızlarının kombileri7
- ben aslında kızım7
- antipanik8
- weight loss plateau2
- kemal kılıçdaroğlu36
- kitap okuyan erkek9
- nervio sözlüğün en asil kadınıdır6
- erkek olmanın çok zor olması5
- çayı kaç şekerli içiyorsunuz13
- gökten am yağsın diye duaya çıkmak5
- oytunkaran'ı özlemek6
- kürtler olmasaydı yaşanabilecek sıkıntılar5
- cilgincapkin7
- silvermist8
SUYU PEK LEZiZ KÖK...
adana ilimizin dünyaya yayılmış olan icecegi.genelde adana dısında salgam suyu olarak adlandırılır.en iyi adana kebabının yanında gider,ama bunun dışında simitlede uyumludur.unutulmaması gereken ise salgamın asla aç karınla içilmemesidir.
salgam suyu yapiminda salgam (turpgiller -Brassicaceae- familyasina ait bir bitki olan salgam bitkisinden -rassica rape-), kirmizi havuc, bulgur unu, tuz, maya ve su kullanilir. aslen cukurova'ya ozgu olan bir turk icecegidir. acilisi acisiziolup, kebap cesitleri ile harika gider.
(bkz: turk icecekleri)
(bkz: turk icecekleri)
(bkz: şalgam suyu)
serbest çağrısım durumunda aklıma balgam kelimesini getiren hede.
Bazen olmayınca krize bile girdiğim, hele açken simitle beraber çok hoş içilen, müthiş yararlı -hadi onu geçtik- müthiş lezzetli bir içecek. Geçen Avusturalya'lı bir arkadaş, kendisinin Türkiye'de içtiği en kötü içeceğin olduğunu öğrendimde şaşırdım. Belki renginden şarapvari, şekerli bir tat beklerken, tuzlu, kan gibi bir tat gelince ters geldi. Buradan çıkarak "vampirler kan içmesin, şalgam içsin, insanlar ölmesin" sloganıyla ve dahi kampanyasıyla dünyaya tanıtılabilir.
turpgiller ailesine bağlı hardalgiller cinsinden bir türdür. Toprak altındaki şişkin yumruları kullanılır.Kökleri,20 - 40 cm derinliğe iner.Ana kökü,yan köklerden daha fazla genişleyerek "kazık kök" halini alır.Yan kökleri de 30 - 50 cm'lik bir alana yayılır.kökle gövde arasındaki bölümde besin maddelerinin birikmesiyle bir kısmı toprak içinde,bir kısmı dışarıda ya da bütünüyle dışarıda olan yuvarlak,oval ya da uzun biçimli yumrular oluşur.
Acili ve lahana tursulu olunca kebabin yaninda tadincan yenmeyecek icecek. Agzi ve bogazi müthis sekilde yakmasina ragmen insan icmeye devam etmekten kendini alamaz ayrica.
tarsus'un ünlü içeceğidir
Rakının yanında içildiğinde inanılmaz bir tad veren Çukurovalıların olmazsa olmazlarından bir içecek. Acılısı pek bir makbuldür.
rakının yanına yakışacak en iyi içecektir. ekşi olması nedeniyle rakı tadını hemen kesmesi ve rakının daha fazla tüketilmesine neden olur.
adananın coca colası.
acılısı makbuldür, adanalıların türkiye'ye adana kebabı, adana demirspor ve adanaspor'dan sonra kazandırdıkları en güzel kırmızı.
doğanay ve can marka şalgamlar en iyileridir, tabi a101 deki şalgamı da bir tadın derim hem ucuz hem en az doğanay kadar leziz.
tadına doyum olmayan rakı, kebabla daha da anlam kazanan içecek. aman dikkat aşırı miktarda tüketimi ishale neden olmaktadır.
adana kebabının yanında içilen hayat kokan içecektir.
(bkz: adananın vazgeçilmezi).
(bkz: adananın vazgeçilmezi).
türk içkisidir.
rakının sevgilisidir.
kokoreç ile de tüketimi hoş oldur.
acısız olanı balık ekmekle ve süs biberi turşusuyla süper gider.
adana olarak söylensede tüm çukurovalıların bayıldığı harika içecek.Rakı içilirken suyun yerine acı bir şalgam her zaman tercih edilesidir.
rakının panzehiridir.
çok fazla tüketilmesi halinde motoru bozan orijini adana olan bayağı faydalı içecek.
bu lezzetli içeceğin neredeyse her bir boka faydası vardır.adana'da en güzelini baraj yolunda doktorum şaglamcısından temin edebilirsiniz.birde bunun "tanesi" vardır,onunla beraber içilirse daha fazla haz almanızı sağlar."tane" isterken mutlaka onunla ilgili bir espride döner ayrıca.
içen kişi:"abi tane verir misin ?"
içen kişinin arkadaşı:"kaç tane istiyon?" şeklinde dialoglar yaşanabilir
bu lezzetli içeceğin neredeyse her bir boka faydası vardır.adana'da en güzelini baraj yolunda doktorum şaglamcısından temin edebilirsiniz.birde bunun "tanesi" vardır,onunla beraber içilirse daha fazla haz almanızı sağlar."tane" isterken mutlaka onunla ilgili bir espride döner ayrıca.
içen kişi:"abi tane verir misin ?"
içen kişinin arkadaşı:"kaç tane istiyon?" şeklinde dialoglar yaşanabilir
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar