bugün

tantunisi ile meşhur şehirdir.
3. siniftan beri gitmedigim memleketim..tantunisi süperdir..* onun disinda cezeryesi, sikmasi, kerebici vardir..(direk mersinin olmayabilirler ama sadece orda gördügüm için yazdim.)

bunlarin disinda
(bkz: herkes gider mersin e biz gideriz tersine)
akdeniz bölgesi'nin en güzel şehri.plaka numarası 33'tür.mersin sahili, mersin büyükşehir belediyesi'nin son yıllarda yapmış olduğu çalışmalarla, belki de türkiye'nin en güzel sahili haline gelmiştir.

şehir merkezinde taksim international adlı son 16 katı otel olan gökdelen bulunur.bu gökdelenin karşısında da hemen hemen onun yarısı yüksekliğinde defterdarlık binası vardır ki insana ''bu kadar büyük olması gerekli miydi?'' diye sordurtur.
akdeniz bölgesinin limanından dolayı bir nebze olsun gelişmiş ama her seferinde adananın gölgesinde kalmış ilidir. saat akşam sekizden sonra sokaklarda hiç kimseyi göremeyeceğiniz, sahil şeridinin ayrı bir çehre getirdiği, bir güzellik kattığı, onun dışında çok fazla bir hareketi olmayan, türkiyenin en yüksek binasını içinde barındıran (bkz: 52 katlı gokdelen) bir zamanlar etrafında bir çok portakal ve mandalina bahçesi olan fakat artık bahçelerin hepsinin satılıp içlerinin apartmanlarla dolduğu, aldığı göç nedeni ile yerli insanının azınlığa düştüğü, ortamının, yaşamının kirlendiği, özellikle tantuni, peynirli künefe, şalgam, kerebic gibi yemeklerini çok özlediğim, fakat yaz sıcağı kesinlikle bir işkence olan ildir. bu kadar yazdım ama 13 senedir de gitmiyorum, görmedim. *
(bkz: içel)
Mersingillerden,Güney ve Batı Anadolu dağlarında yetişen,yaprakları yaz kış yeşil kalan,gıda ve parfüm sanayisinde ham madde olarak kullanılan,meyvesi murt adıyla bilinen, esansı çıkarılan,beyaz çiçekli,güzel kokulu bir ağaç,mersin ağacı, sazak (Myrtus communis).
türkiye de konut fazlalığı olan tek il.konut satış fiyatları ve kiralamalar cok ucuzdur.öğrenciler bile deniz gören evde oturur.cogu adanalı için ilk şehir dısı deneyimi bu ilimiz olmuştur.
...
Merhaba mersin merhaba
portakal, limon yurduna
sıcak kanlı insanlara merhaba
Akdeniz'den, Toros'lardan koş da gel mersin diye diye!

gibilerinden bir şarkıya sahip olan şirin akdeniz kenti.
80'den sonra yoğun göç almasıyla şehrin tabiri caizse anası ağlamıştır. Şehir gün geçtikçe dahada çekilmez hale gelmektedir eğer büyüklerimiz sahip çıkıp düzenli bir kentleşme yapsalardı dünyada 2. miami olabilecek şehrimizdir. tantunisi akıllara zarardır bağımlılık etkisi yaratır insanda.
istanbuldan daha berbat bir trafik akisina sahip olan sehir.
upuzuuun, girdik sanırım dediğim anda git git bitmez, sıcak bana uzak çok uzak şehir. yenilir, içilir; leziz tantuni, ciğer ve kebablarını yerken ruh teslim etme noktasına gelinen, sindirime geçilince de biten kent.
limanı ve turistik gezilecek bir cok yeri vardır .fakat bu iki özeliğinden herhangi biri ön plana cıkamadıgı için ortada kalmıs bu yüsden hakettiği değeri bulamamış sehirr
nüfusu 1.5 milyonu aşmış Türkiyenin önemli ticaret merkezlerindendir. Yazın sıcaklıklık dayanılmaz seviyelere gelse de kışın ılıman havası bunu telafi edebilecek düzeydedir. Mersin, yerlilerinden daha çok çevre illerden göç eden insanları barındırır. Her ne kadar kıyı kenti olsa da denize girmek için şehir dışına çıkmayı gerektirir. ayrıca cezeryesi de meşhurdur.
doğduğum büyüdüğüm ve halen yaşadığım şehir.Tantunisi,sahili,kushimoto sokagi,cigerci apo,limanı,gökdeleni ve saçma sapan trafiğinden başka hiçbişey bulunmayan şehir.Asıl saçmalıksa trafiğin sağ şeritten sol şeritten daha hızlı olmasıdır.Bir an önce kurtulmak istediğim şehir.Eski fotosuyla yenisini karşılaştırmanızı önermem.Bir şehir bu kadar çirkinleştirilmez.Saçma sapan boş binalarla doludur.
güneyin en modern sehirlerinden olan mersin göc nedeniyle son yıllarda adını siddet olaylarıyla duyursa da türkiyenin en güzel sehirlerinden biridir.ayrıca türkiyede müslümanlarla hristiyanların birlikte defnedildigi tek mezarlık bu sehirdedir.
(bkz: cennet cehennem magarası)
(bkz: heye baba)
nüfusu yaz aylarında yazlıkçıların gelmesi ile 2 katına çıkan şehir. adana'ya 1 saat mesafede olması ile adana nüfusunun büyük bir kısmı okulların kapanması ile mersin'e göçer. adana haricinde gaziantep,diyarbakır gibi çevre illerden de pek çok yazlıkçıyı ağırlayan şehir.
tokatimi yersin
(bkz: ilkokul esprileri)
mersinliler mersin'e sahip cıkınız demis yüce ataturk'un o zamandan boyle olcagını gormus oldugu sehirdir belki de. artık mersin adının antalya veya diger sahil kesimindeki sehirler ile birlikte anılmaması cok canımı yakmaktadir. eskiden disari cıkında hep mutlu oldugum cevremde hep sanatla ugrasan guzel insanların bulundugu ama artık her yerden rahatsız oldugum tiplerin cıktıgı sehirdir aynı zamanda. guzelim kultur merkezinin önü de serseri yuvası haline gelmistir artık..ama inatla bu sehirde kalmak lazim mersin düştü demememiz icin.
(bkz: mersin uluslararası müzik festivali)
sanat sokağında artık sanatla ilgilenenlerin kalmadığı iki tarafının da kebapcılardan gecilmediği, eskiden güzel olan şehrim.
yasayanlar bilir;
kızılay-eryaman adanaya-mersin
tarım
turizm
ticaret
sanayi
kültür

tüm bu kategorilerde oldukça iyi bir potansiyele sahip olmasına rağmen hiçbirisinde rüştünü ispatlayamamış yaşadığım şehir
Turizm pastasından hak etiği payı talihsiz bir şekilde alamayan şehrimizdir. Ilıman havası insanın içini kımıl kımıl etmektedir.Eğer mersinliler güzelim şehirlerine sahip çıkmazlar ise vara vura dolaşan hainler çakal gibi avlarına üşüşürler.