bugün

Teslimat seri üretimleri başlamıştır, hayırlı olsun umarım ülkece bu markaya sahip çıkarız,Nisanda muhtemelen binlerce togg teslim edilecek.
https://youtube.com/watch...A7Y-hw&feature=shares
24 saatte 22 bin 150 adet sipariş alıp, türkiye otomotiv satış rekorunu kırmış, Türk otomotiv firması darısı ihracatta inşallah.
https://youtube.com/watch...A7Y-hw&feature=shares teslimat seri üretimlerine başlamışlar.
bu zamana kadar izlediğim bütün araba üretim videolarında önce sac denilen metalin rulo halinden başlayarak kesilmesi ve akabinde pres hattı denilen metale şekil vermesiyle başlıyor.

togg denilen vasıtanın böyle bir videosuna hiç denk gelmedim.
izleyen varsa eklesin başlığa linkini de izleyelim.
alamayacağım yrli araba.
güzel ama halkın büyük çoğunluğu için alınması hayal gibi görünen araba markamız.
Bursada hazır kurulu bir otomotiv yan sanayisi olduğu için, togg araç üretirken buradaki hazırda bulunan presleme işlerini kendi yan sanayisine yaptırıyor, hem bu şekilde daha az yatırım yapmış oluyor, hemde Bursada zaten kurulu olan gelişmiş yan sanayisini besliyor, istihdam yaratıyor.
Togg aracımız için aynı segmentte olan rakipleriyle kıyas yapılıp ucuz denmesine şaşırıyorum. Yuvarlak hesap togg ile rakipleri arasında 100.000 lira oynuyor.
rakibi şu diyeceğiniz ithal araçtan togg daha pahalı.
Bunu neden mi dedim?
Açıklayalım efeeem...
Kalburüstü modellerden Volvo XC-40 Recharge satış fiyatı 1.760.000 lira. Togg ile kıyaslandığında Volvo daha güçlü motor, daha uzun menzil ve "Volvo kalitesi güvencesi yani"deyim de anlayın.
Bu volvo'ya koyduğunuz verginin aynısını togg'a koydunuz mu? Togg fiyatlandırması nasıl oldu bilen varsa aydınlatsın.
Volvo'da devletin koyduğu vergi 800.000 lira (yuvarlak rakam)
Siz togg için de 800.000 lira vergi mi koydunuz?
Koymadınız mı?
Kaç lira vergi koydunuz togg için ve hangi segmentte ne kadar vergilendi togg?

Eğer devlet togg için ithal araçlara uyguladığı vergilendirme uygulamıyorsa togg rakiplerinden pahalı.
Kura ile 1.000.000 liraya togg almak şu an en akıllıca iş.
Örn: paranızın satınalma gücünü korumuş olur hem araba sahibi olup ulaşım ihtiyacınızı gidermiş olursunuz.
Binip kullanıp sonra zevkinizi alıp aracınızı ikinci el olarak satmak isterseniz 1.000.000 liraya aldığınız aracı akdıktan en az 4 ay sonra 1.200.000 liraya (tahminen, şimdilik) satabilirsiniz.
Tam dediğim gibi oldu, en üst donanımlı paketi 524 km' lik gırtlak dolu opsiyonlu modeli 2 günde bitti, belki siparişleri artık almayabilirler, zaten yıllık kapasite aşıldı, muhtemelen martta ilk teslimatlara başlayacak olan , önü açık otomotiv firması, dünya markası olmasını temenni ettiğim Türkiye satış rekorunu kırmış markamız.
Togg'un tüm modellerinin isimleri:

C segment SUV: T10X
C segment sedan: T10S
X Coupe: T10CX
C segment MPV: T10V
B segment SUV: T8X
Teknik servis için bosch servisleri ile anlaşmış firma, yani bu aracı alan arkadaşların parça yada teknik kısımda sorun yaşamayacaklarını gösteriyor, ülkemizde bayağı yaygındır bosch servisleri, bu iyi bir planlama olmuş muhtemelen yurt dışı teknik serviside bosch'a verilir diye düşünüyorum, herhangi bir Çinli elektrikli araç alsaydınız belki herhangi bir sorunda belki parça bile bulamayacaktınız, togg' da kesinlikle böyle bir durum mümkün değil, şuan için en iyi servis yetkinliğine sahip tek firma oldu togg.
29 mart gibi teslimatların yapılacağını düşünüyorum, fabrika seri üretimde şuan, epey araç üretildi muhtemelen 29 mart gibi teslim edilir bu araçlar, nisana kalmaz.
Ne zaman özelleştirilecek merak konusudur.

Zira özelleştirilmeyen şirket kalmamıştır.

Ama bir dakika bu şirket özel yani ticari değil mi?

Ama reklamlar...

Neyse.
togg pahalı değil, biz fakiriz.
Herşeyi siyasileştirmeyin, at gözlüğünüzü çıkarın artık, bu sadece erdoğa'nın hayali değil ülkecek hepinizin hayaliydi ve gerçek oldu.
Tolga gg.
Özel şirket diye entry girmiş biri. zorla küfredeceğim Audi BMW Hyundai falan bunların hepsi devlet malı değil mi? Kafa, vizyon bu kadar işte.
Togg mükemmel bi olay canı gönülden helal olsun Ama ülkede 98 model külüstür araba 200 bin lira. Togg'dan önce bunun konuşulması, togg'un da 500 bin tl falan olması lazım. 100 tane asgari ücreti hiç yemesen bu arabayı alamıyorsun. 100 tane asgari ücret demek 8 sene yemeyip içmeyip para biriktirmen demek. Ne anladım olum ben bu işten. Hadi bizim millet için yapılmadığını varsayalım, hangi yabancı güvenip de alcak bu arabayı?
Hiçbir ürün yada hizmeti sosyalist bir devlette yaşamıyorsan halkın genelinin sahip olacağı bir ürünü zaten alamazsın, ilk defa pazara giren bir otomobil markası için premium algısı çok önemlidir, bu yönden togg 'un eleştirilmesine anlam veremiyorum, kaldıki halkımız artık 20 yıllık araçlarada ulaşamıyorlar,Yinede togg' u buradan kutluyorum herhangi bir atmosferik motorlu bir araçla fiyatları hemen hemen aynı orana düşürmüşler, daha ne yapsın togg, 1290 TL 'ye full opsiyonlu böyle bir c suv araca sahip oluyorsun.
Servis konusunda bosch ile anlaşmaları vizyoner insanların elinde bir proje olduğunu gösteriyor bu işin iyi tarafı fakat kapasiteyi brutal yöntemler ile çok acil arttırmaları gerekiyor yirmi bin arabayı bu gün Türkiye de tek bir distribütörün tek bir bayisi satıyor zaten.
2023 sonu gibi az sayıda bile olsa özellikle Baltık, iskandinav ülkerine togg'u ihraç etmeleri gerekiyor, bu ülkelerde uluslararası bosch desteği ile teknik destek' de sağlanabilir. Norveç özellikle elektrikli oto konusunda arşa çıkmış durumda, adamlar atmosferik motorlu otoları bırakmışlar resmen, togg fazla zaman kaybetmeden bu pazarlara girmeli.
Güzel bir girişimdir. Bir başlangıçtır aynı zamanda.
fabrika yok len aq. akp yaptıysa bogg atarım len aq.
Almanya'da herkes bmw, mercedes, volkswagen'e binebiliyor biz niye kendi ürettiğimiz arabaya binemiyoruz. Lan 100 bin tl olsun da demiyoruz 500 bin tl olsun. isteseler bal gibi olur. Ama o zaman 98 model külüstür arabaları 200 bine satamazsın. Hesaplar kitaplar sikişler. Her zaman olduğu gibi. 98 model araba asgari ücretin 8500 tl olduğu yerde 200 bin tl olamaz aq. Bizim millete 98 model araba 1 milyon tl desen, 1 milyon tl vereyim gel lütfen götümü de sik diye yalvarır.