bugün
- recep tayyip erdoğan17
- ibb'nin sağlam metrobüsleri dozerle parçalaması25
- ölmek istemek13
- sahurdayız uludağ sözlük42
- üstteki yazarın yaşadığı şehir33
- 19 yaşında kız 28 yaşında erkek ilişkisi8
- günün sözü10
- ışık hızı neden sabit ve en yüksek hız olsun15
- bağcılar13
- sevgiliyle yapılacak aktiviteler11
- en türk özelliğiniz21
- ekşi sözlük21
- yakışıklı erkekler nerede sorunsalı33
- erdoğan ın seçimi kazanma ihtimali34
- kemal kılıçdaroğlu49
- alım gücü14
- whatsapp durumunu sürekli değiştiren insan17
- müslümanlardan soğuma nedenleri26
- sözlüğü canlandıracağız13
- kocaya sarılıp uyumak20
- uludağ sözlük olarak erdoğanı destekleyelim13
- avrupa türk düşmanı deyip avrupada yaşayn gurbetçi11
- muharrem ince kemal kılıçdaroğlu buluşması13
- hoşgeldiniz güle güle23
- göt deliğinizi ğırt ğırt sesi gelene kadar yıkayın27
- kışın dondurma yenir mi21
- pilavı kaşıkla yiyen insan12
- 11 ay her boku yemek ama 1 ay müslüman olmak21
- muharrem ince30
- bugün ne yedin11
- iftara ne yapsam18
- chp seçmeni24
- kadınların etek altı görüntülerini çeken komiser16
- klarnet calan sarapci koala 632
- rte seçimi kaybederse akpliler ne yapıcak22
- vajinaya 1 dakikada 170 dil darbesi atmak19
- milf sevdası12
- nisan da üniversitelerin açılması13
- zeytinlik alırken dikkat edilecek hususlar8
- almanyanın karşı çıktığı cumhurbaşkanı adayları17
- ermenilerden nefret eden piç kurusu12
- doğu perinçek'e ne olacak sorunsalı12
- millet ittifakı şer ittifakı mı10
- türkiye nin girişine yazılması gereken söz35
- güllü8
- nefret dolu olmak8
- ben gidersem devlet yıkılır27
- kan tutan kasap nickli gereksiz10
- sözlük erkeklerinin parmak boğumları10
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle59
bir an önce yollarda görsek iyi olacak. yakında uçan arabalar çıkacak.
Muhtemelen ileride türkiyenin en değerli şirketi olacak otomotiv firması, yurtiçi pazar payı bile 200 bin üzerendedir, daha ihraç sayısını katmadım bile, t10X gibi kaliteli otomobillerle devam ettiği müddetçe her zaman otomobil satacak firmadır.
asgari ücret ve togg'un fiyatı sabit kaldığında, bir asgari ücretlinin yemeden-içmeden, hiç para harcamadan 10 yılda sahip olabileceği pilli götürgeç.
177 bin ön sipariş satışı yaparak Türk otomotiv tarihine geçen milli gururumuz, togg bu siparişler için yarın kura çekimi yapacak olup, 31 mart yada 1 Nisan gibi ilk teslimatları teslim edeceğini düşünüyorum.
Kula griside çok yakışıyor bu arabaya, Allah herkese nasip etsin, premiun bir marka yaratıldı, inşallah global pazarlar'dada aynı başarıyı gösterir.
görsel
görsel
Yinede güzel birşey bu kadar çok ilginin olması togg'a karşı Türk halkının güven duygusunu gösteriyor, ayrıca arabada çok kaliteli bence hakediyor bu kadar ilgiyi alakayı, t10X tam fiyat performans ürünü olmuş, bu fiyata bu piyasada yok böyle bir elektrikli c suv talep görmesi normal ilginç olan ise yeni bir markanın bu kadar çok sipariş alması muazzam bir başarıdır yani, 100 bin üstü ne demek ya.
togg hayırlısı inşallah demek ki herkeste para var.
Tabi bu haber şişirmede olabilir.
Çünkü ekonominin durumu ortada biz TOGG tekerini bile alamayız çünkü artık fakir bir ülkeyiz hayırlı olsun.
Tabi bu haber şişirmede olabilir.
Çünkü ekonominin durumu ortada biz TOGG tekerini bile alamayız çünkü artık fakir bir ülkeyiz hayırlı olsun.
çok ama çok geç kalınmış poroje.
gene de yollarda görmeye başlarsam düşüncem şu olur.
siha lar ve togg son yıllarda beni sevindiren iki proje.
100 tane köprü, 1 milyon km yola bedel.
lakin çok açık söyliyeyim. bizim gibi bir ülke için devede kulak.
bunun gibi en az 20 proje daha yapmalıydık.
gene de yollarda görmeye başlarsam düşüncem şu olur.
siha lar ve togg son yıllarda beni sevindiren iki proje.
100 tane köprü, 1 milyon km yola bedel.
lakin çok açık söyliyeyim. bizim gibi bir ülke için devede kulak.
bunun gibi en az 20 proje daha yapmalıydık.
Şuan itibari ile yoğun talebi karşılamak için, bu yıl içinde üretilecek otomobil adetini 28 bin adetlere çıkarmış marka, umarım her yıl arttırırlar bu oranı.
Yıllık üretim sayısını acilen arttırması gereken firma, gelen siparişlerde bunu destekler nitelikte, yıllık 20 bin otomobil çok az bir rakam gelen talebi karşılamıyor, fabrika 3 vardiya çalışıp, en azından yıllık üretimi 50 bin adet seviyelerine getirmeleri gerekiyor.
7 gün içinde 100 bin ön sipariş alarak Türkiye satış rekorunu kıran, desteklenmesi gereken otomotiv firmamız, bunu ülkece yabancı olduğumuz biraz temkinli yaklaştığımız şarj meselesi yüzünden elektrikli otomobillere soğuk bakan bir ülkede 100 bin sipariş almak olağanüstü bir başarıdır, keşke t10x 'nin hyundai kona gibi, birde benzinli versiyonu yapılsaydı o zaman işte yalnız Türkiye değil tüm dünya'nın içinden geçebilecek bir marka olurdu, gerçi 2035 gibi Avrupa'da atmosferik motorlu araçlar yasaklanacak, togga 'da hak vermek lazım ama tasarladıkları t10x araç bence fiyat performans arabası olmuş, çok kaliteli kendine özgü stil sahibi bir araç olmuş basit Çinli elektrikli arabaları gibi durmuyor, kendi dnası olan bir marka imajı görüyorum ben togg' da , yurtdışın' dada türkiye'yi iyi bir şekilde temsil edeceğini düşünüyorum.
Ben olsam bende alırdım valla küresel ısınmaya karşı katkımız olur.
Ankara'daki deneyim merkezini, lokasyon olarak çok iyi biryere konumlandırmış marka, Eskişehir yolunun en kalabalık olduğu armada'nın yanında.
yukarıda arkadaş soru sorduğu için cevap verme hakkı:
aynı güruh . togg ikinci veya beşinci araçları olur. şunu kabul edin ; memleket iki aşırı uç oldu çoğunlukta olmak üzere ; ultra zenginler ve fakirler.
orta kesim çok az artık , bizim gibi alnınn teriyle para kazanan. ben yıllardır çalışıyorum ama togg adlı yerli aracı alamıyorum. almanya'da millet vw çok rahat şekilde alıyor , asıl yerli ve millilik bence budur.
belli zümre alınca halka inmiş olmuyor.
edit. elbette togg veya başka yerli üretim ne olursa destekliyorum , yıllardır hasretinde olduğumuz gelişmeler , ama ben isterdim ki halkın çoğunluğunun alabileceği bir araç da olsaydı , hem paramız içerde kalırdı , hem de hızla sanayisi yan parçacısı vs oluşur paramız hızlıca içeride dönmeye başlardı. yollarda kendi araçlarımız olurdu çoğunlukta. bir hayal işte.
aynı güruh . togg ikinci veya beşinci araçları olur. şunu kabul edin ; memleket iki aşırı uç oldu çoğunlukta olmak üzere ; ultra zenginler ve fakirler.
orta kesim çok az artık , bizim gibi alnınn teriyle para kazanan. ben yıllardır çalışıyorum ama togg adlı yerli aracı alamıyorum. almanya'da millet vw çok rahat şekilde alıyor , asıl yerli ve millilik bence budur.
belli zümre alınca halka inmiş olmuyor.
edit. elbette togg veya başka yerli üretim ne olursa destekliyorum , yıllardır hasretinde olduğumuz gelişmeler , ama ben isterdim ki halkın çoğunluğunun alabileceği bir araç da olsaydı , hem paramız içerde kalırdı , hem de hızla sanayisi yan parçacısı vs oluşur paramız hızlıca içeride dönmeye başlardı. yollarda kendi araçlarımız olurdu çoğunlukta. bir hayal işte.
Sipariş veren müşterilerin çoğu muhtemelen birden değeri artan arabalarını satarak bu araçlara ulaşabileceklerini düşünüyorum, şuanki fiyatı bir elektrikli araca göre çok ucuz evini arabasını satan togg'a yatırmış parayı bence.
Ama 1290tl 'de az para değil millette iyi para varmış.
Ama 1290tl 'de az para değil millette iyi para varmış.
Servis noktaları süper dediler kavede.
Tasarım konusunda hala gelenekçi insanlar var, elektrikli araçlarda vites kolu görmek isteyen adamlar var herkesin beklentileri zevkleri aynı olmuyor tabi, aracın yüzü biraz eskidi ama hala güncel bir tasarıma sahip avrupa'dada iş görür muhtemelen.
Teknolojiyi tam 8 sene geriden takip eden araç.
Bu donanımdaki elektrikli araçlar 2015 senesinde üretilmeye başlanmıştı zaten.
Bu taklit ürünü bir başarı olarak lanse etmeye çalışmak da anca bizim gibi ülkelerde olur...
Abi çok gerideyiz. Dış pazarda bir karşılığı olmaz diye düşünüyorum.
Belki hatır rica üzerine katarlılar alır.
Onun dışında avrupalıya bu aracı satamazsın. Dönüp bakmaz bile.
iç pazarda da kaç kişi alabilir ki zaten...
Yine de hayırlısı olsun.
Bir yerden başladılar hiç değilse. Ne diyelim. Bu da bir şey.
Bu donanımdaki elektrikli araçlar 2015 senesinde üretilmeye başlanmıştı zaten.
Bu taklit ürünü bir başarı olarak lanse etmeye çalışmak da anca bizim gibi ülkelerde olur...
Abi çok gerideyiz. Dış pazarda bir karşılığı olmaz diye düşünüyorum.
Belki hatır rica üzerine katarlılar alır.
Onun dışında avrupalıya bu aracı satamazsın. Dönüp bakmaz bile.
iç pazarda da kaç kişi alabilir ki zaten...
Yine de hayırlısı olsun.
Bir yerden başladılar hiç değilse. Ne diyelim. Bu da bir şey.
güzel güzel , 80bin zenginin kim olduğu belli.
sen ben alabiliyor muyuz ? cevap ?
sen ben alabiliyor muyuz ? cevap ?
Şuan itibari ile 80 bin ön sipariş almış markadır, demekki iyi bir tasarım, kaliteli bir ürün, toplum nezdinde kabül görüyor, muhtemelen ayın 27 'sine kadar 100 bin üstü ön sipariş alıp, Türkiye satış rekorunu kıracak marka, umarım aynı başarıyı yurtdışı pazarların' dada gösterirde otomotiv sektöründe global bir markaya sahip oluruz.
hayırlısı .
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar