bugün

entry'ler (19581)

gavat denince akla gelen ilk isim

osmanlı'da sadrazam ibşir paşa akla gelmektedir.
üstelik tarihi kayıtlarda sadrazam ibşir paşa gavatlığı sayesinde sadrazam olmuş ve deyyus-u ekber (en büyük pezevenk - gavat) olarak anılmıştır.

konu hakkında okumak istemeyenlere en iyi konu anlatımı olan video...

https://www.youtube.com/watch?v=WvK2dFrWyz0

edibüdü: GAVAT, PEZEVENK, DEYYUS, DÜMBÜK, DÜRZÜ, godoş vb çeşitler tanımlar kullanılsa da özünde hepsi aynı değer yargılarının farklı yollarla icrası tanımıdır.

2 ekim 2024 gıda terörü

Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar.
https://guvenilirgida.tar...gsis?siteYayinDurumu=True

en önemli olan Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar.
https://guvenilirgida.tar...ecek?siteYayinDurumu=True

yazacak çok şey var.
zeytinyağı, bal, tereyağı, sucuk, peynir, yoğurt, baharat, hazır yemek vb ürünleri hesaplı diye malum market raflarında olanları tercih ederken, özellikle adana, aydın, ankara, afyon, izmir ve sakarya gibi illerin başı çektiği şehirlerde nereden alıyorsanız hangi marka olursa olsun kesinlikle bu ürünleri yemeyin, kullanmayın, almayın.
aynı zamanda bu ürünlerle hazırlanmış yiyeceklerden artanları kesinlikle kediye köpeğe bile vermeyin.
biraz listeyi inceleyip sonra yazarım...

en son ne zaman sevistiniz

yerli olmasa da milli yengemiz (evet, harbiden milli olmuştur. ölmeden önce anılarında bekaretini atatürk'e verdiğini iddia etmiştir) zsa zsa gabor durumu "i know nothing about sex, because i was always married - Seks hakkında hiçbir şey bilmiyorum çünkü her zaman evliydim." diye açıklıyor .

edibüdü: zsa zsa gabor ile atatürk arasında dedikodulara bakıp "milli yenge" denmiştir.
yine de iddia tabi ki, kimsenin günahını almayalım.
zsa zsa yenge (slav kültürünün etkisiyle jo jo veya ja ja diye okunur) atatürk ile ilişkisi için anılarında "Hayatımın geri kalanında onu gölgede bırakacak başka bir Tanrı arayacaktım - for the rest of my life i would search for another god to eclipse him " sözünü hatırlatmak lazım.
aslında burada sex için "Seks hakkında hiçbir şey bilmiyorum çünkü her zaman evliydim" söylemiyle çelişki var da, neyse...

bazı yazarların geri zekalı olması

akıllı adamın (bağyan da olabilir) sözlükte ne işi var?

nervio nun sevgili bulamama sebebi

buldu da kılsızını arıyor hesabı...
piyasada erkek çok, adam yok. Bu yaşına gelmiş evlenmemiş, arkadaş-flört-sevgili edinmemiş insanları eleştirmeyin.
çevrenize bakın. haberlere sosyal medyaya bakın... erkek çok da adam yok, adam yetiştirecek kadın yok.
etki-tepki yasası.
parka 5 yaşında yeğeni götürdüm. 14-15 yaşında kızlı erkekli grup "amınakoyum, orospu, ibne" diye konuşuyor. düşünün, ailelerin çocukların olduğu parkta ve kimse bundan rahatsız değil.
üstelik kavga etmiyorlar, konuşurken bir birlerine hitap şekli bu.
orospuyla kavga etsem insan içinde ona orospu demem, ibneyle (gay) kavga etsem ona ibne demem.
o grup içinde olan kızlar nasıl bir erkek karakteri yarattıklarının farkında değil.
böyle cahil, eğitimsiz, karaktersiz, saygısız, kişiliksiz, gurursuz bir ortamda nervio manitam diyeceği adam bulabilir mi?
ya da nervio'nun kısmetine nadir olan adam diyeceğimiz erkek düşer mi?

füze attım ama sen bana atma öyle mi

https://x.com/joereal99/s...xABF0ypXImvU8FhA&s=19

israil kadar merhametli devlet yok.
israil protestosu için israil bayrağını yakan bir akılsız kendini yakıyor

https://x.com/REM__BEN/st...3QhEE56f549BbQWQ&s=19

israil bakmış ki bu akılsızlar protesto ediyoruz diye kendilerini yakıyor, israil "kendilerini yakmasın" diyerek yanmaz bayrak yapmış.

israil'e bir teşekkür eden yok.
Nankör olmamak lazım, değil mi?

israil in iran la başa çıkamayacak olması

iran'ın zayıf karnı iran'da olan hatırı sayılı Türk nüfusu. Sonra değinirim...

iran şu an muhaliflerden çekinmiyor. Zaten adamların kültüründe demokrasi, insan hakları, özgürlük vb değerleri yok. Sadece iran mı, bölgede olan tüm halkların (müslüman, Hristiyan, yahudi, ateist, Mecusi vb inanç içinde olanlar ve Arap, Kürt, acem vs toplumlar) tüm inanç - inançsız insanların benliğinde bu değerler yok.
Mollalar gidince bu halklar demokrasi özgürlük insan haklarına kavuşacak demek cehalet ötesi aptallıktır.
Sadece cellatlarını değiştirecekler.
Örn: iran'da komünist-sosyalist, sağcı-solcu, milliyetçi, ateist -dinci, Batı yanlısı doğu yanlısı, başı açık şort giyenler ile kara çarşaf giyenler, şia olan Sünni olan vs tüm mezhepten insanlar hepsi bir olup milyonlarca insan sokağa çıkıp askeri polisi destek olup humeyni'yi ktidara getirip devrim yaptı.

Sonuç şeriat.
Humeyni önce generalleri ordu ve polisten, sonra akademisyeneri, solcu, komünist, Sünni, batı ve demokrasi yanlıları kendi siyasi ideoloji dini görüşü olmayan herkesi astı.

Libya, Suriye, ırak ne oldu?
Ortadoğu Arap coğrafyası diktatörlerden kurtuldu da ne oldu?
Şimdi diktatörlerini özlüyor. Yeniden bir diktatör seçmek için çabalıyor.
Yanımızda demokrasi özgürlük adalet diye kurulan ışid Nusra öso PYD Kürdistan adıyla anılan DeFacto devlet bölgesel yönetimlere bakın.
iran'da mollalar giderse şeriat biterse iran'a barış huzur demokrasi özgürlük gelir demek aptallıktır.
Sadece cellatlarını değiştireceklerini bilin.

çocuklar neden dışarıda oynamıyor

https://x.com/ATAISIK_/st...501Y7EyZdpKOD8pg&s=19

Çocuklar neden mi artık dışarıda oynamıyor?
Yukarıda ki örneğe bakın.
Din inancı olan biri bebeği ile oynayan kızı koynuna almayı yaptığı sübyancılığı din yaratıcı emri ve kültür olarak görüyor.
Üstelik bu kız çocuğu kendi yakın akrabası .

inancı olmayanın da bu din inancım var diyenden farkı yok. Aynı seviyede sapık ve sübyancı.

Ülkemiz bundan farksız değil ama Atatürk Cumhuriyeti sayesinde sadece bu sapıklık söylemde kalıyor, resmiyete dökülemiyor. Yapanlara ceza veriliyor.
Açın TV kanallarına bakın. Din kitabı adı altında ve hadis diye çocuklara insanlara okutulanlara bakın.
Toplum olarak nasıl bir çöküş yaşadığımızı görüyor musunuz?

Ne kadar hukuk adalet rejim sistem eleştirisi yapsak da iyi ki Atatürk bu ülkenin temelini bu pisliklere karşı sağlam kurmuş.
Bu sırada...
israil lübnan'ı bombalıyor. Şimdiden binlerce insan öldü.
Hak bela yazmaz kul azmadıkça.

eğitimin içler acısı hali

Kim ne derse desin. Bu ülkenin en ciddi sorunu eğitimdir.

Ekonomi ve geçim sıkıntısı gibi sorunlar elbette çok can yakıcıdır ama hepsinin altında eğitim sorunu vardır.

Eğitimsiz, liyakatsiz kadrolar nedeniyle bütün bu sorunları yaşadığımızı unutmamamız lazım.

Bu cümleyi üzülerek, içim sızlayarak kuruyorum:

Cumhuriyet’in eğitim mirası son 22 yılda adeta yok edildi.

Okullarımızda artık eğitimin kalitesini dahi konuşamıyoruz.

Zira, öğrencilerimizin önünde artık temizlik, hijyen ve beslenme gibi ciddi sorunlar var.

★★★

Millî Eğitim Bakanlığı bütün bu sorunları (çözmek bir yana) görmezden geldiği yetmiyormuş gibi, çözüm ve destek çabalarına da engel çıkarıyor.

Malumunuz daha önce muhalif belediyelerin öğrencilere sunduğu beslenme desteğine engel çıkarılmıştı.

Şimdi ise belediyelerin okulları temizlemek ve hijyenik hale getirmek için başlattığı çalışmalar engelleniyor.

En son Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri Keçiören’de bir okulu temizlerken engellendi. Okulun iki katını temizleyen ekipler, bir katı kirli bırakarak okuldan ayrılmak zorunda kaldılar. Başkan Mansur Yavaş duruma adeta isyan etti.

Oysa Millî Eğitim Bakanlığı okulları kendi imkanlarıyla temizleyemiyor. Okullara temizlik görevlisi atayamıyor. iş başa düşünce veliler okul temizliğinde nöbetleşe görev alıyor.

Birçok ilde belediyeler bu işi yapmak için gönüllü oluyor.

Bakanlık onları da “siyasi şov” yaptıkları gerekçesiyle geri çeviriyor.

Olan çocuklarımıza oluyor.

Okullar pislik içinde kalıyor.

Türk Tabipler Birliği okullarda kirliliğe bağlı salgın vakalarının arttığını rapor ediyor.

★★★

Madem okulların temizlenmesi “siyasi şov” imkânı sağlıyor;

O zaman o şovu siz yapın sayın bakan!

Hani TBMM kürsüsünden “Sizin tarikat cemaat dediğiniz, bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla da protokol yapmaya devam edeceğiz. Protokol yaptığımız bu STK’lar, sizin çocukları dağa çıkarmanıza engel olduğu için çatlıyorsunuz. Onlardan siz bunun için rahatsızsınız. Ben o STK’larla protokol imzalamaya devam edeceğim” demiştiniz ya...

Şimdi giyin çizmeleri ayağınıza.

Alın paspası elinize ve önden buyurun.

Bir kampanya başlatın.

Arkanıza da protokol yaptığınız bizim tarikat ve cemaat, sizin STK dediğiniz o 10 yapıyı alın.

★★★

Bakın, protokol imzaladığınız STK’lardan TÜGVA’nın 310 binden fazla üyesi var.

Eğitimin bir parçası yapmaya çalıştığınız Diyanet Vakfı’nın 30 bin gönüllüsü...

Diyanet Vakfı’nda para deseniz gırla...

Abilerini ablalarını sürekli okullara sokup okula gelen o küçücük çocukların beyinlerini yıkamaya çalıştığınız Ensar Vakfı’nın 165 şubesi var.

Protokol imzaladığınız Hayrat Vakfı, insan Vakfı, ilim Yayma Cemiyeti, Süleymancılar, Cihannüma Derneği, Menzil Vakfı ve bilumum cemaat ve tarikat sizden görev bekliyor.

Hepsi Karun kadar zengin bu STK’ların!

Menzil’in süpermarketleri çamaşır sularını, deterjanlarını, paspasları bedava versin.

TÜGVA’nın üyeleri, Diyanet Vakfı’nın gönüllüleri, Ensarcılar, Menzilciler, Süleymancılar alsınlar ellerine paspasları, fırçaları ve bezleri, arkanızdan buyursunlar.

★★★

Haydi!

Şu okulları pırıl pırıl yapın.

Çocukların beynini yıkamak için harcadığınız emek ve paranın binde birini okulları yıkamak için harcayın.

Unutmayın ki temizlik imandan gelir.

Hem sevap işleyin, hem “siyasi şovunuzu” yapın.

Ne Mansur Yavaş’a ne Ekrem imamoğlu’na ne diğer muhalif belediye başkanlarına “siyasi şov” imkânı tanıyın.

Yapamayacaksanız da aradan çekilin, gölge etmeyin yeter.

Bırakın gerçek yurtseverler el ele verip okulları temizlesin, çocukların karınlarını doyursun.

Deniz Zeyrek
2 Ekim 2024.

öretmenler günde kaç saat çalışıyor sorunsalı

https://x.com/Uzaktan_Gel...To3-BEF6YUVmNzOw&s=19

Asıl soru bunlar nasıl öğretmen olduğu?
Bu seviyede öğretmenler günde 24 saat, senede365 gün çalışsa ne olacak?

Bunlar nasıl insan yetiştiriyor?
Cevap: kendileri gibi.

israil in iran la başa çıkamayacak olması

iran füze saldırısı yapmış. ne zaman gülüyorduk?
haaa! israil cevap verdiğinde.

israil in yavaş yavaş türkiye ye geliyor olması

ülkenin gündemini değiştirmek için saçmalayan insanların zekamızla dalga geçtiğini görmüyor musunuz?
israil türkiye'yi hedef almış da vuracakmış da işgal edecekmiş de...
birilerine bakıyorum da... ya kötü niyet ya da zırcahillikten gelen söylem.
ülkenin derdi şu an israil değil, ülkenin şu an tek sorunu akp iktidarı. bir ülke nasıl yönetilmemeli tezini canlı olarak dünyaya gösterip uygulayan akp iktidarı yaşanan tüm sorunların ana kaynağıdır.

asya nın birleşmesi

asyalılar benim gibi embesil değil, asalak hiç değil. asyalılar mevsim şartlarına göre yılanın kabuk değiştirmesi, kedinin tüy dökmesi gibi değerlerini kimliklerini 3-5 kuruşa satan cahil bir millet değil artık.
avrupa'nın ve bizim 5-6 kuşak, en az 200 yıl sürecek bir devrimi-gelişimi onlar 40 yılda başardı.

birleşmek, daha geniş anlamda küreselleşmek tabanında ne var bilir misiniz?
benim gibi cahil, embesil, asalak insanların karın tokluğuna yaşamak garantisi almak için adeta zincirlerinden vaz geçmeme isteğidir.

ya da benim gibi akıllı eğitimli insanlar için birleşmek-küreselleşmek; değmeyecek-hak etmeyecek insanlara yaşam izni bile vermek istemeyen, epistemolojik ve etik olarak metafizik bir bakış acısıyla "tanrı bile karşılıksız hiçbir şey vermiyor" diyerek adeta insan yaşamında kalite olgusunu meydana getiren tüm değerlerin belli bir elde-merkezde toplanmasını isteyen; bir bakıma tekelleşmeyi savunan, hak, hukuk, adalet, refah ve özgürlüğün yanı sıra yaşam hakkının istinasız her insanın sahip olması gereken değerler değildir diyen insan küreselleşmeyi ister.

asya neden birleşsin?

https://www.youtube.com/shorts/TKuHU6q9om4

asya'da okullarda çocuklarına izlettiği bu kısa videoyu izleyin. o çocuklar, o sıralarda, onların geleceği ve yaşamı için anne babaların neler çektiğini izliyor.
çocuk okul sırasında otururken anne babaların bir inşaat ya da çiftlikte veya sokakta, bir holding binasında masa başında nasıl bir zorluk içinde her şeylerinden ödün vererek çocuklarına bir gelecek için anne-babaların zor şartlarda çalışmaları çocukların beynine işleniyor.
eğer çocukları başarısız olurlarsa kendi geleceklerinin babaları gibi anneleri gibi olacağını görüyor.
aynı zamanda artık bilek gücü bırakın çocukların karnını doyurmasını anne babaların bile karnını doyurmayacağı bir zamana geldikleri çocuk bilincine işleniyor.

pedagoglar bu tür eğitimin, baskının çocuklar üzerinde olumsuz etkisi diye saçmalasa da masallarda romantik komedilerde işlenen polyana gerçeği sadece masal olduğunu ve asla dünya'da artık gerçekleşmeyeceği çocukların bilincine işleniyor.
artık asya'da çocuklar gençler ucuz iş gücü değil de üretimde rakip olmayı amaçlıyor ve başarıyorlar.

böyle bir nesil böyle bir mental yapı birleşmek ister mi?
kore ve japonya ile çin, buna tayvan singapuru dahil edin, neden birleşecekler?
böyle bir birleşmede özellikle teknoloji (bilişim, iletişim, inovasyon vb) alanında duraklama ve gerileme kaçınılmaz, üretim ar-ge yatırımları düşer. ilk 3-5 yıl artan refah gelir pazar payları sonra müthiş bir düşüşe girer.

bir daha evlenirsem beni siksinler

bunu diyen kadın ise zaten başınıza gelecek durum.
bunu diyen arkek ise; ibnelik geldi cihane, evlilik bahane.
kesinlikle evlenecek insan söylemi.
yok yani, neden evlilik bahane ediliyor anlaşılmayan durum.

sözlüğün yavaşlaması

ne demek sözlüğün yavşaması...
öhm! öhm!

edibüdü: pardon, özür dürterim. başlık "sözlüğün yavaşlamasıymış.

şeyhin karısına 50 milyon dolarlık ada alması

la havle ve la isla bonita...

yok lan, buna bir kutsiyet yamamayın, arap biri karısına da almış da konu; arap yağı bol bulunca kıçına sürer gerçeğinde arapça "güç ve bonita diye ada yok" diye saçmaladık.

neyse, konuya dönersek... 2019 da boğazda satışa çıkan ve 100 milyon doları bulan yalı fiyatları akla gelirse 50 milyon dolar nedir?
düşünün yani, ne kadar zenginiz ki 100 milyon dolar fiyat biçilen yalıları 2019 da satışa çıkardık. donyo bozo koskonoyor...
bunun için arap kardeşim karısına 50 milyon dolar yalı aldı diye goy goy yapmak etik değerlerime uymuyor.

israil in yavaş yavaş türkiye ye geliyor olması

herhalde espri amaçlı açılmış güldüren başlık.
öyle ya... ortalama zeka ve aklı olan biri bile buna oturma organıyla güler.
yok ciddi olarak açılmış başlık ise "israil veya başka bir ülke geldi, geliyor vs. valla benim sorunum değil. buyurun sizi şöyle önden cepheye alalım" derim.

yok canım, bunu vatan hainliği vs kıl tüy için demedim.
milyonlarca kamu görevlisi besliyoruz, milyarlarca lira vergilerimizle bu insanları ve bu insanların görev yaptığı kurumları besliyoruz. sıradan bir halk olarak bunu deme hakkımız var.
bunca kamu görevlisi varken (askeri, polisi, cumhurbaşkanından saray görevlileri, iktidar muhalefet meclis vb) bu kamunun yükünü çekerken kalkıp israil mi falanca ülke mi geliyor derdim sorunum neden olsun.
biz bu kamuyu devleti neden besliyor fonluyoruz?
bu durumlar için.
devlet gerekeni yapar.
yapamazsa halk olarak biz gerekeni yaparız.
tıpkı osmanlıda olduğu gibi, ordu devlet yenilse, silahı teslim etse, kendisi teslim olsa, bağımsızlık için mücadele edeni, isteyeni hapse idam fermanı verse bile ayağa kalkarız evelallah.

hem hamas ışid hizbullah kıl tüy terör örgütleri yanı sıra israil'e bir ülke öyle değil böyle kurulur-kurtarılır diye de ders vermiş oluruz.
buyursun gelsin kim geliyorsa...
iş başa düşerse evelallah buradayız.
ne devletten avantalarla geçiniyoruz, ne saraylarda yaşıyoruz, ne 3-5 ballı kaymaklı maaş alıyoruz ne de bedelli askerlik yoksa oy yok diyerek milliyetçilik yapıyoruz ne de zırcahilliği bir hak olarak savunup kendimizi aklımızı onurumuzu birileri için terk ediyoruz. bizim kaybedecek bir şeyimiz olmadığı için korkumuz da yok.
sadece kaybedecek bir canımız var, nasıl olsa öleceğiz.
ölüm bu topraklar için olsun, onurumuz olur.

henüz avrupa abd vatandaşlığı almayanların ya da kuyruğunu bacaklarının arasına alıp kaçamayanların - kaçmaya imkanı olmayanların dert ettiği durum.

bilgisayar fiyatları

1.5 sene önce önceliğim kaliteli ve kendini ispat etmiş, dayanıklı olsun, beni yarı yolda bırakmasın, iş için kullanacağım lenovo thinkpad 20TES28U00 15.6 inç ekran, nvidia mx450 ekran kartı, 16gb ram, 512gb samsung m2ssd, intel i5-1135g7 işlemci, orijinal -lisans windows 11pro notebook aldım. bilgisarayın volvo'su yani...
2021 de 9.000 lira civarı olan notebook için "şimdilik idare ediyor elimdeki, seneye alırım" denmiş 2022 sonu 15.000 liraya aldım.
aynı seviyede olan bilgisaray'a bugün vereceğim para minumum 40.000 lira.
seneye ikinci elini 40.000 liraya alamazsınız.
şu an telefon, bilgisaray, tv, beyaz eşya vb elektrikli-elektronik alet ve bunları iyileştirmek için alacağınız-değiştireceğiniz donanımları gerekten ucuz.
eğer pahalı diyorsanız ve 1-2 sene elimdekiyle idare eder sonra alırım diyorsanız 1-2 sene sonra fiyatlara bakıp "keşke alıp köşeye koysaymışım. gerçekten ucuzmuş" diyeceksiniz.
bu ülkede fiyatı değeri düşen tek şey insan hayatı.

selam sözlüğümün yakışıklı erkekleri

selam gözlüğün güpgüzel kızları başlığı 2016 da açılmış 10 entry girilmiş.

selam sözlüğümün yakışıklı erkekleri başlığı bugün (2024) de açılmış 37 entry girilmiş.

bağlığa tıklanma, görülme vs oranları da malum.
konu hakkında yorum yapıp "dağlar kadar şey'in olacağına fındık kadar şey'in olsun" veciz söze atıfta yapmaya gerek yok.

sözlükte kızların neden daha fazla artı alması

yağmur yağsa yaş görmeyen, kavga olsa taş görmeyen bir artı değere siz de sahip olsanız; favlamalar, beğeniler, mesajlar, takipler gırla gider.