bugün

1992 barcelona olimpiyatlarında yan yana gelen süperstarların oluşturduğu bir daha canlı olarak göremeyeceğimiz takım. turnuva genelinde ortalama 40 sayı farkla maçlarını kazanmışlardır.

(bkz: patrick ewing)
(bkz: michael jordan)
(bkz: scottie pippen)
(bkz: magic johnson)
(bkz: karl malone)
(bkz: drexler)
(bkz: david robinson)
(bkz: charles barkley)
(bkz: john stockton)
(bkz: larry bird)
bugün üç üyesi daha * ** hall of famer olmuştur. böylece bu takımdan hall of fame'e giren oyuncu sayısı sekize ***** çıkmıştır.
Pink Panther 2 filminde Jak Klusoğğv, Rendıl Peppriç, Vinçenzo Rokarra Sukarıaikibk Bırankaleyone, Kenji Mazuto, Sonya Solandıres karakterlerini içeren, "Di Torneydo" azgınını yakalamak için kurulmuş bir takım.
2012 londra olimpiyatlarında ortalığı kasıp kavuracak takımdır. savaş sebebi olabilir.
2014 versiyonu dünya kupası öncesindeki hazırlık maçlarında 4/4 yapmış olan takımdır. dün akşam slovenya karşısında 3. çeyrek ortalarında 20 sayıya çıkan farkla maç bitti ve 101-71 gibi net bir skorla kazandılar. çok ciddi potansiyelde bir oyuncuları olmamasına rağmen iyi savunma yaparak farkı açıyorlar ve hızlı guardlar ile skora gidebiliyorlar. bunu sürdürebilirlerse şampiyonluk gelebilir.

(bkz: stephen curry)
(bkz: kyrie irving)
(bkz: james harden)
(bkz: mason plumlee)
(bkz: demarcus cousins)
(bkz: kenneth faried)
(bkz: anthony davis)
(bkz: derrick rose)
(bkz: klay thompson)
(bkz: demar derozan)
(bkz: rudy gay)
(bkz: andre drummond)
Bu akşam Finlandiya'ya, yarın da bize fark atacak olan takım. Amk bunları dünya kupasına niye alıyorlar ki ? Direkt finale tasisinlar, kazanan bunlarla oynasın. Hee bi de hepsi de gelmiyo pezevenklerin. En iyileri gelse hepten sıçtık demek ki.
92 olimpiyatlarında amerikan basketbol takımına takılan ad. zaten takılmaması garip kalırdı.

http://i.cdn.turner.com/s...tos/images/team-photo.jpg

rakip takımlara attıkları ortalama fark ise tamı tamına 43 sayı!

keşke canlı olarak jordon ve bird'ü aynı anda oynarken görebilseydim.
2012'de lebrick'in "bu amerikan milli takımı dream team'i yener" gibi abuk ötesi lâflarına maruz kalmış takım.

gelmiş geçmiş en iyi iki oyun kurucu, en iyi birkaç pivottan ikisi, en iyi birkaç power forward'dan ikisi, en iyi small forward'lardan ikisi, gelmiş geçmiş en iyi on oyuncudan üçü ve tabii ki michael jordan.

tamam, insan büyük bir turnuva öncesinde "benim takımım o takımın tırnağı etmez" demez ama biraz saygılı olur. ne bileyim, "belki dream team'i yenemezdik ama zaten onlarla oynamayacağız" falan der.

birader senin takımında iki pivot var. biri savunması oldukça iyi ama başka özelliği olmayan tyson chandler, diğeri de dream team'deki christian laettner gibi üniversite kontenjanı oyuncusu anthony davis.

hadi kafa kafaya bakalım:

-oyun kurucu-

chris paul, deron williams, russell westbrook

bunlardan russell westbrook'u oyun kurucu saymak bile hata. 1.91 m boyunda bir adamın rebound ortalaması asist ortalamasının üstündeyse o adam oyun kurucu değildir. chris paul günümüzde en beğendiğim oyun kurucudur, deron williams'ın ise jerry sloan'a yaptıkları burnundan fitil fitil geliyor.

karşılarında nba'in sezon asist ortalamasını 14,5 ile elinde tutan, nba tarihinin en çok asist yapan, 10 yıl boyunca sezonun asist kralı olan ve bence bir oyun kurucuda olması gereken tüm yetenekleri bünyesinde barındıran john stockton ile kariyer maç başına asist ortalaması nba rekoru olan magic johnson var.

-şutör gard-

kobe bryant, james harden

yani gelmiş geçmiş en iyi michael jordan taklidi ile yaşamı buna bağlı olsa savunma yapamayan james harden ki bu adam üç yıl önce şu ankinin yarısı falandı.

bill russell'la birlikte gelmiş geçmiş en büyük winner michael jordan ve portland trail blazers'ın onu draft etmeme nedeni olan clyde drexler.

-kısa forvet-

lebrick, kevin durant, andre iguodala, carmelo anthony

team usa 2012 kadrosunun en zengin noktası bura zaten. lebrick bildiğimiz uçan ayı. kevin durant ve carmelo anthony dönemlerinin en iyi hücum silahları. andre iguodala ise savunma ve pas dağıtma özellikleriyle öne çıkan adamlar. zaten bunlardan carmelo anthony kısa değil uzun forvet oynadı.

karşılarında üçlük yarışmasından önce soyunma odasında "eee, hanginiz ikinci olacak" diyen larry bird, point forward'ların ve savunmacıların şâhı scottie pippen, üçlüklerin efendisi chris mullin.

amenna, burada ibre team usa'den yana ama öyle büyük bir fark yok. bir kere scottie pippen'ın şunlar arasında savunamayacağı tek adam kevin durant. larry bird'ün ise maymun edemeyeceği yok.

-uzun forvet-

kevin love

şutu olan, reboundu güçlü uzun da birader, zamanında da yazdım; kevin love'ı karşısında gören uzun kariyer gecesini geçiriyor. savunması sıfırın altında.

karşılarında karl malone hayvanı, the beast himself charles barkley ve ncaa'de pek çok rekoru elinde bulunduran christian laettner.

biri söylesin, karl malone'u kim durduracak team usa 2012'de?

-pivot-

tyson chandler, anthony davis

ikisi de beğendiğim oyunculardır da ikisinin de 2012'de hücumu yoktu. amenna, çok sağlam pota bekçileri ama bu kadar.

karşılarında patrick ewing ve david robinson.

en sevdiğinizin başı için söyleyen, bu ikisini team usa 2012'de durdurabilecek kim var?

ilk beş

chris paul
kobe bryant
lebrick
kevin durant
tyson chandler

karşılarındaki takımda ise oynanan sekiz maçın 5'inden fazlasına ilk beş başlayan tek oyuncu michael jordan. en sık kullanılan ise;

magic johnson
michael jordan
larry bird/scottie pippen
karl malone/charles barkley
david robinson/patrick ewing

kafa kafaya karşılaştıralım haydi.

chris paul daha atletik ama öyle kafasına eseni yapacak kadar değil. üstelik magic'ten 20 cm boy ve bir o kadar da kilo eksiği var. magic'in post oyunu da mâlum...

dream team: 1
team usa 2012: 0

kobe bryant - michael jordan

dream team: 2
team usa 2012: 0

lebrick - scottie pippen

lebrick scottie'nin savunmasını geçsin, gelsin bir de bana geçsin. işin savunma kısmını yazmıyorum bile. savunması atletizminden ibaret lebrick'i scottie perişan eder.

dream team: 3
team usa 2012: 0

kevin durant - karl malone

kevin durant'in şu eşleşmede yapabileceği tek şey dışarıdan şu atmak olur. malone ise post up çektikçe sayı bulur. malone'un oyununun sertliğini de sayarsak malone bir tık öne çıkar.

dream team: 4
team usa 2012: 0

tyson chandler - david robinson

dream team: 5
team usa 2012: 0

not: dikkât ederseniz bâzılarına açıklama koymaya gerek bile görmedim. neymiş? biraz izan, biraz saygıymış. kıçımın kralı seni!
O kadar özel bir takımdır ki hiçbir geçmiş veya gelecek abd olimpiyat takımıyla kıyaslanmaz.çünkü o takımda 1991-92 sezonunda aids hastalığı nedeniyle lakers formasıyla hiç maça çıkmamış magic johnson vardı.bugün böyle bir şey pek mümkün değil.ama magic öyle bir oyuncu ki nba ona saygı nedeniyle magici all star maçına almış ve magic de o maçın mvpsi olmuştur.
ayrıca o takımda son sezonunu oynamış 36 yaşındaki larry bird de vardır.öyle bir takımdır ki 80lere ve 90lara damga vurmuş en iyi oyunculara sahiptir.(hakeem ve isiah thoması sayabliriz eksik olarak ama onların yerini dolduracak fazlasıyla oyuncu vardır.thomas zaten jordanın onu takımda istememesi üzerine takıma alınmamıştır,yoksa o da olacakmış)
eğre chris leattner beklendiği gibi bir yıldız olabilseydi kadroda daha de devasa görünebilirdi gözümüze.

Magic Johnson-John Stockton
Michael Jordan-Clyde drexler
Larry Bird-scottie pippen-chris mullin
Charles Barkley-karl malone
David robinson-Patrick Ewing-Chris leattner