bugün

/635
aşk; süslü cümlelerin altında yatan iğrenç fikirler değil, masum iki gözün altında yatan kedi yavrusuydu. gönülleri ısıtan bir gülümseme, ya da sevgiliden beklenen bir gülümsemenin hayaliydi. içinde beklettiğin küçük bir umuttu o. küçük umutların beslediği büyük bir sevda. kavuşmak mı? belkide hayal. hayal mi? tek ekmeği. ölümüne sevmek mi? tek gerçeği.
şu an acı çekmeme sebep olan şey.
iki tarafın birbirleri üzerinden ego tatmininden başka bir sey degildir. sevgi farklıdır. alev istemez aşk gibi bencil degildir.
geçici bişeydir..
ne kadar seversen sev ne kadar aşık olursan ol mutlaka bir gün geçer gider..
zaman tek gerçektir aşk bile ona direnemez.
hislerinide seninle birlikte götürür ama gider...
acısını çekersen eyer varlığını kabul edersen mutlaka yenebiliceğin bir duygudur..
ama inkar edersen gurur yaparsan ömürboyu hapsolabilirsin o acınası duygunun içine..
fazla söze gerek yok. geçici bir sarhoşluk.
tüm dünyanın hakimi.
lakin tanım kabul etmez gizemini yıllardır korur.
Sebepsiz sevmektir aşk,
Nedeni olmadan bağlanmak birine.
Gözlerine baktığında ...erimektir içten içe.
Ellerini tuttuğunda titremektir tüm benliğinle.
Hatta sarılamamktır utançtan,
Çünkü utanmaktır sevmek aslında,
Sevmek nedir aslen?
Ölmek mi uğruna?
Yaşamak mı onunla?
Sevmek mi ömür boyunca?
Yoksa ayrılmak mı gerekince?
Nedir insanı başkasına bağlayan?
Güzelliği mi? Bilmez kimse bu soruların cevabını..
Kimi sever güzelini, kimi sever özelini.

can yücel
insan bünyesinin giriştiği en büyük savaştır. kalbin kazanması sevgiye, beynin kazanması mantık ilişkisine neden olur bu savaşta. Barış mı? seks olur o zaman seks. *
avrupa'ya ilk turda veda etmektir.
Aşk nedir söyle, kayboldum
Belki bir düşte unutulmak
Her sabah bir dev masalında uyanınca
Hep çocuk kalmak kurtulmak.
vatana karşı duyulandır.
ne olduğu belli olmayan farklı olgularla ifade edilen duygu his.
aşk topuklarından etine kadar işlemiş bir nasırdır. Ya canın acıya acıya adım atacaksın ya da canını acıta acıta söküp atacaksın. Her iki yoldada tek gerçek olacak canın çok ama çok acıyacak.
(bkz: yalan)
"Aşk,tutku ve bağlılık düzeyinde sevme olayı. Olağan sevmeden kişinin duygularını yönetememesi durumu ile ayırt edilebilir."

çok bilimsel açıklarım ben.
bi de aşk hormonlarla ilgiliymiş.
bir çok alt dalı varmış.
peeeh.
niye ben sadece platoniği biliyorum?
--spoiler--
hevâ yılanı ciğerimi ısırdı,
ne bir tabibi ne de efsun yapanı var,
âşık olduğum sevgiliden gayrı.
hem efsunum hem de panzehirim ondadır.
--spoiler--
iki kişi arasında yaşandığına sadece inanılan ama hiç bir zaman sürekliliği kanıtlanamayan, karmaşık, haz veren ve haz verdiği için sürdürülmek istenen duygular bütünüdür. Güzellik göreceli dense de kimsenin beğenmeyeceği kadar güzel görünmeyen insanlar da mevcuttur eğer gerçekten aşk diye bir şey olsaydı* onlara da çok yakışıklı-çok güzel kişilere olunduğu kadar aşık olanlar olması gerekirdi.
aşk yeniden akdenizin tuzu gibi, aşk yeniden...
aşk; duvara çarpacağını bile bile gaza basmaktır, öngörülmesi mümkün olan tek işkencedir. Aşk, işin bokunun çıkacağı anı merakla beklemektir. (bkz: aşkın ömrü üç yıldır)

edit : benim düşüncem değil tabi ki... Yarim yanıbaşımdayken aşkın ömrü uuu sonsuz...
sana müzik zevkini değiştirtir. öyle ki salak saçma şarkılarda onu yaşarsın. sevinirsin.
sana bakış açını değiştirtir. öyle ki her şeye onun gibi bakarsın. öğrenirsin.
sana film zevkini değiştirtir. öyle ki romantik komedilere hislenirsin. gülersin, ağlarsın.
sana sevme şeklini değiştirtir. öyle sevmek istersin ki onu kimse sevmemiş olsun öyle. seversin, deli gibi.

senin hayatını değiştirir. salak salak konuşmuşsundur öncesinde. bir gelir ki, çarpılırsın.
Askla ilgili bir suru sey var ama bana göre tarifi imkansız

Tanım 2: Bugune kadar hiç basına gelmeyen şey.
aşk mı? abartılıyor biyokimyasal olarak büyük oranda çikolata yemekten hiçbir farkı yoktur.
aşk pamuk şekeri gibidir, yedikçe ağzımızı tatlandıran ; bitmesini istemezken ağızda dağılan son parçasıyla hep özleten...
başı ne kadar güzelse sonu o kadar kötü olan şey.
aşkın kesin tarifi: iki insanı al... Birbirlerini sevdiğine inandır ve kaynamaya bırak... *
© copyright 2005 - 2026