bugün
- puura10
- uludağ sözlük gazozu5
- 7 şişe eker çilekli kefir içmek7
- puura yetkili olsun kampanyası5
- pompeii de eli sikinde taş olan adam5
- ben eskiden birinci nesildim6
- ctrlx istesin anında nikahı kıyarım6
- velvet44
- kaçak elektrik tüketimi yüzde 94 olan bölge4
- seri gizli artı oy veren meleğin yapay zeka olması4
- true yahudi mi10
- ciddi ciddi mehdi gelecek diyen insan4
- kürt devleti4
- sol frame'in sözlük içi başlıklarla dolması4
- arkadaşlar bakar mısınız9
- eğer gerçekten mehdi varsa o da atatürk tür4
- nick uzunluğu ile zeka arasındaki ters orantı6
- hz ömer'in şişmanlık uyarısı3
- ctrlx vs velvet4
- habire1239
- bir yazara uzaktan aşık olmak5
- mastürbasyon yapmayı unutmayın10
- fake hesapların sahibi6
- lezbiyenler kız hakkımızı yiyorlar6
- bu başlıkta üstteki yazarı övüyoruz4
- yeni parti24
- çekingen nazik saygılı erkek sevilir mi sorusu13
- hepinizi karim yapacam olum4
- ahmet sezer bey3
- true nefreti6
- velvet bu sevgi ve ilgi selinden memnun mu soruau4
- adolf hitlerin adamın dibi olması2
- bir kızdan kibarca nasıl domalmş fotoğrafı istenir7
- sözlükteki israil sempatizyanları4
- buzlu salata yapmak2
- yazın yeme isteğinin azalması2
- adana'ya damat gitmek3
- taylan koyayım da yaylan2
- samsun yazısının önünde fotoğraf çektirmek2
- erdoğan'ın peygamber gibi bir adam olması3
- bu entry 15 artı oy alsın true'ye veriyorum4
- kız arkadaşa alınabilecek hediyeler9
- 2026 yılında kablolu kulaklık kullanan tip3
- canın erdoğan'a oy atmak çekmesi3
- true vs yagmurcu12
- hadise'yi seksi bulmayan erkek3
- sözlüğün elleri en güzel kızını seçiyoruz3
- velvet'in amca çocukları3
- tarih bölümü çok mu gereksiz sorunsalı3
- din olmadan ahlak temellendirilemez10
Aşk sınırlar mı yoksa tüm bağları yok ederek kendi bağlarını mı kurar? Aşkın yalınlığı birlikten midir? Yoksa gerçeği kendisinin üzerinde mi tecelli etmiştir? Aşk bir karışıklık ve şaşkınlıktan mıdır yoksa hayrete düçar olanların cezbesinden midir? Aşk bunlardan değilse, kendi nedenleriyle birlikte mi yaratılmıştır yoksa nedenlerin sonucu mudur? Aşk artık imkansız mıdır? Aşkın imkansızlığından söz edenlerin sözcükleri kalbimizi bozar mı? Sen gelince cümle kusurlar biter mi? Seni bir bulutla dolaştıran, sana bir siyanet meleğini aşık eden kimdir? Aşık da, sevgili de, aşk da O mudur? Böyleyse neden söz ediyoruz biz? Ben aşkım diyen daha mı doğru söylüyor? Ben aşkım diyen aşk mıdır yoksa aşkın mıdır? Herşey O ndansa sonunda yine O na mı dönecektir? O na dönüp herşey O nda mı yerleşecektir? Öyleyse bu çokluk da neyinnesi? Bu nesneler O nun iki eliyle yoğurduğu çamur mudur? O nun iki eli sağ ve sol eli mi vardır yoksa iki eli de sağ mıdır? Dil onu öyle bir halde mi görür ki varlığın parçalarını ayrı ayrı görmesin? Biz ona hüzünden bir kurtuluş verdik diyen ne demiştir? Benim yurdum kanlar döken bir insan eliyle yapılamaz diyen ne demiştir? Bu öyküden amaç insanın doğumundaki hikmete uymak mıdır? ibrahimin in güneşi batınca mı yüreğinden silinmiştir? Musa ya ateş olarak görünmesi yakıcılığından mıdır? isa ya tertemiz bir kelime olarak mı geçmiştir? Davud un demiri yumuşatması korkuyla yüreklerin yumuşaması mıdır? Öyleyse katılıkta taştan beter olan kalpler nasıl yumuşar? Ateş taşı çatlatıp kireç haline getirir mi? Kalpleri yumuşatır mı? Aşk rahmet midir? Rahmet kendisine erişen kişiye egemen olmak için son noktada mı durur? Bu yüzden mi rahmet herşeyi kuşatmıştır? Su elçi midir su? Gökten her damlası bir melekle inen su elçi midir? O nun biatı yeni midir? Sıcak mıdır onun bağları? Aşkın bağları su gibi arı duru mudur? Aşk su gibi arıtır mı? Aşk ateş midir? Ateş arıtır mı? Yok edip sonra tekrar vareder mi? Buradaki sonralık süre değil midir? Arada bir geçmiş zaman yok mudur? Bundan sonra insan için yine insan sureti üzere başka bir varlığı varedip ona kadın mı demiştir? Kadın kendi sureti üzere olunca ona aşık mı olmuştur? Bu bir şeyin kendine iştiyak duyması mıdır? Aşk bir iksirse onu içen seyrüsüluka yeni mi başlıyor yoksa yolculuğun sonunda mı içiyor? Ne bir iksir ne de yolculuk yoksa bu hikayeyi kim uydurdu? Bu aşk masalları da neyinnesi? Aşk bir yalnızlıksa halvet nedir? Halvet bir ikilikse birlik nedir? Gayyur adıyla varlığı sakınan, aşkın iki kutbunu birbirine niçin tutkuyla bağladı? Aşk da O nun rüyası mıdır? Değilse sadık bir rüya halinde niçin Şeyh Galib in yüreğine girmiştir? Mevlana Cami bir aşk sarhoşu mudur yoksa arif-i billah mıdır? Aşk en yüce mekanet ise niçin şefkat aşktan daha keskindir? ibn Arabi seviyordum ama kimi sevdiğimi bilmiyordum derken ne demek istemiştir? Allah beni mutlak rahim bir varlık kıldı derken neyi kastetmektedir? Aşk bir kasıtsa bu Yaratıcı nın ilminde midir? O halde ona nasıl ulaşılabilir? O halde bu beyhude çaba niye?
(bkz: Sadık Yalsızuçanlar)
(bkz: Sadık Yalsızuçanlar)
üstüne şarkılar söylenen
şiirler yazılan
filmler çekilen
3 harfli kelimecik
hayatın anlamı
şiirler yazılan
filmler çekilen
3 harfli kelimecik
hayatın anlamı
sevdiğin kişiyi çağırma şekli.
a: aşk?
b: efendim canım?
a: aşk?
b: efendim canım?
Sunay Akın değil Ünal Demirbağ'a aittir. facebook'ta her gördüğünüz yazı paylaşımının yazarını doğru sanmayıp araştırınız. olmadı en azından altında yazan yorumlara bir bakınız. (bkz: emeğe saygı)
Sen varken kötü diye bir şey bilmiyorduk
Mutsuzluklar, bu karalar yaşamada yoktu
Sensiz karanlığın çizgisine koymuşlar umudu
Sensiz esenliğimizin üstünü çizmişler
Nicedir bir pencereden deniz güzel değil
Nicedir ışımayan insanlığımız sensizliğimizden.
Sen gel bizi yeni vakitlere çıkar.
(bkz: ilhan berk)
Mutsuzluklar, bu karalar yaşamada yoktu
Sensiz karanlığın çizgisine koymuşlar umudu
Sensiz esenliğimizin üstünü çizmişler
Nicedir bir pencereden deniz güzel değil
Nicedir ışımayan insanlığımız sensizliğimizden.
Sen gel bizi yeni vakitlere çıkar.
(bkz: ilhan berk)
iştah durumunda inişli çıkışlı bi'grafiğin olmasına neden oluyor her defasında. koşarak uzaklaşamıyorsunuz ama. ah ah!
gercegini yasamaya ne kadar yakinlassak ta imkansizlasiyor her bir adimda. yanlis yer, yanlis zaman paradoksu burda da yineliyor kendini. asik oldugumuz insan neden ayni zamanda bize gore en dogru insan olmuyor? ask her zaman en tatlisi, ama gorunen yuzunde. yerken acisi er gec cikiyor bi` yerden...
sevgi ile butunlesemeyecekse bunu yasamanin da anlami kalmiyor. hic akildan cikmayacak hatiralar dolusu bir duygu bu. surekliligi olmayan. issiz.
uyurken yaninda horlayan insana dahi katlanamamayi getiriyor eksikliginde. uyurken yorganini kendi ustune cektiginde hele onu bogasin geliyor. her usuyusunden onu sorumlu tuttugunda neden asik olmadigim biriyleyim diyorsun. cozulemeyen bir tutku bu. ama bildigim bir sey var, o da ask`la sevgi butunlesmeyecek. butunlesecek tek sey horlayan yatak.
ask olmadan kurulan sevgi sozcukleri yalan.. ask varken kurulan sevgi sozcukleri ise tehlikeli.
sevgi ile butunlesemeyecekse bunu yasamanin da anlami kalmiyor. hic akildan cikmayacak hatiralar dolusu bir duygu bu. surekliligi olmayan. issiz.
uyurken yaninda horlayan insana dahi katlanamamayi getiriyor eksikliginde. uyurken yorganini kendi ustune cektiginde hele onu bogasin geliyor. her usuyusunden onu sorumlu tuttugunda neden asik olmadigim biriyleyim diyorsun. cozulemeyen bir tutku bu. ama bildigim bir sey var, o da ask`la sevgi butunlesmeyecek. butunlesecek tek sey horlayan yatak.
ask olmadan kurulan sevgi sozcukleri yalan.. ask varken kurulan sevgi sozcukleri ise tehlikeli.
aşk deme bana . sol'dan sol'dan geliyorlar !
durduk yere gülümsemek.
Aşk.. bir düşünelim.Öyle bir şey var mı ya tarzında klasik şeyler demeyeceğim hepimiz var olduğunu biliyoruz size aşkın tanımını yapmak istiyorum bu (<) ve üç (3) <+3=<3 gördüğünüz gibi bunlar birbirini tamamlıyor eğer bu çizgilerin biri dışa dönük olsaydı aşk olmazdı.Kendimce yorumum.
önceden yazılmış bütün kalabalık lafların aksine aşk, çaresizliğin tutsaklığın ve aczin romantik halidir.
elde edilememiş sevgiliye duyulandır. aslında öyle değildir ama öyle algılanandır. aşığımız kaybetmiştir sevgilisini üzerinden günler haftalar aylar geçmiştir, her şarkıda şiir de onu getirmiştir aklına. sonra sonra içinde büyütmüş kocaman olmuştur. ama kaybettiği kişiyi kendi hayaline göre yontup aşık olmuştur. her şeyi tam istediği gibi büyüdükçe büyümüştür aşkı. sonra dış dünyaya kapanıp diğer aşk adaylarını sahte bir aşk yüzünden görmemiştir bile.
sonraları aşk yaşasa bile aklı hala sahte aşktadır bunun sahteliğini sonraları yaşadığı aşkı kaybettiği zaman anlayacaktır. karmaşa yaratmamak adına sen ne diyon yarram diyenler için aşk kaybettikten sonra sevilendir. ama aslında benim için öyle değildir ama öyle algılanandır. benim için sevmekle bitmeyendir ve bunu yaşarken farkedebilmektir.
sonraları aşk yaşasa bile aklı hala sahte aşktadır bunun sahteliğini sonraları yaşadığı aşkı kaybettiği zaman anlayacaktır. karmaşa yaratmamak adına sen ne diyon yarram diyenler için aşk kaybettikten sonra sevilendir. ama aslında benim için öyle değildir ama öyle algılanandır. benim için sevmekle bitmeyendir ve bunu yaşarken farkedebilmektir.
bir gün benim gibi bir kütüğe.. ama içli, yufka yürekli.. yürekli! bir kütüğe yakın zamanlarda hemde bilinen bütün renklerin dışında bir renkte, bütün bilinen tadların dışında tad'da bir yazı yazdıracak "mükemmellik"tir. bütün bu "dışında"lar benim içimdeler.. sadece benimleler..
herhangi bir nesneye duyulan hayranlık duygusudur. bir kadına duyulan aşk , ilahi aşk , zeppelin aşkı vb.
tam göğsünün ortasında bir yerin acıyacak...evinin seni içine sığdıramayacak kadar dar olduğunu fark edeceksin... sokağa fırlayacaksın...sokaklar da dar gelecek...tıpkı vücudunun yüreğine dar geldiği gibi... ne denizin mavisi açacak içini, ne pırıl pırıl gökyüzü...kendini taşıyamayacak kadar çok büyüyecek, bir yandan ...da kaybolacak kadar küçüleceksin.. birileri sana bir şeyler anlatacak durmadan..."önemli olan sağlık."
"yaşamak güzel." "boş ver, her şey unutulur."sen hiçbirini duymayacaksın... göz yaşlarından etrafı göremez hale geleceksin... ondan ölmesini isteyecek kadar nefret edecek, az sonra kollarında ölmek isteyecek kadar çok seveceksin...
hep ondan bahsetmek isteyeceksin..."ölüme çare bulundu" ya da "yarın kıyamet kopacakmış" deselerbaşını kaldırıp ne dedin?" diye sormayacaksın...yalnız kalmak isteyeceksin...hem de kalabalıkların arasında kaybolmak... ikisi de yetmeyecek...
geçmişi düşüneceksin...neredeyse dakika dakika...ama kötüleri atlayarak...onunla geçtiğin yerlerden geçmek isteyeceksin... gittiğin yerlere gitmek... bu sana hiç iyi gelmeyecek...ama bile bile yapacaksın... biri sana içindeki acıyı söküp atabileceğini söylese, kaçacaksın... aslında kurtulmak istediğin halde, o acıyı yaşamak için direneceksin... hayatının geri kalanını onu düşünerek geçirmek isteyeceksin....aksini iddia edenlerden nefret edeceksin... herkesi ona benzetip...kimseyi onun yerine koyamayacaksın...hiçbir şey oyalamayacak seni...ilaçlara sığınacaksın... birkaç saat kafanı bulandıran ama asla onu unutturmayan.sadece bir müddet buzlu camın arkasından seyrettiren... bütün şarkılar sizin için yazılmış gibi gelecek...
boğazın düğümlenecek, dinleyemeyeceksin...uyumak zor, uyanmak kolay olacak... sabahı iple çekeceksin...bazen de "hiç güneş doğmasa" diyeceksin...ne geceler rahatlatacak seni ne gündüzler... ölmeyi isteyip, ölemeyeceksin...belki çivi çiviyi söker diye can havliyle önüne çıkana sarılmak isteyeceksin.
nafile...düşüncesi bile tahammül edilmez gelecek...rüyalar göreceksin, gerçek olmasını istediğin... her sıçrayarak uyandığında onun adını söylediğini fark edeceksin... telefonun çalmasını bekleyeceksin... aramayacağını bile bile...her çaldığında yüreğin ağzına gelecek...ağlamaklı konuşacaksın arayanlarla... yüreğin burkulacak...canın yanacak...bir daha sevmemeye yemin edeceksin... hayata dair hiçbir şey yapmak gelmeyecek içinden...onun sesini bir kez daha duymak için yanıp tutuşacaksın...
defalarca aradığı günlerin kıymetini bilmediğin için kendinden nefret edeceksin... yaşadığın şehri terk etmek isteyeceksin...onunla hiçbir anının olmadığı bir yerlere gidip yerleşmek... ama bir umut...onunla bir gün bir yerde karşılaşma umudu...bu umut seni gitmekten alıkoyacak... gel gitler içinde yaşayacaksın...buna yaşamak denirse...
razı mısın bütün bunlara? hazır mısın sonunda ölüp ölüp dirilmeye? o halde aşık olabilirsin.
charles bukowski
"yaşamak güzel." "boş ver, her şey unutulur."sen hiçbirini duymayacaksın... göz yaşlarından etrafı göremez hale geleceksin... ondan ölmesini isteyecek kadar nefret edecek, az sonra kollarında ölmek isteyecek kadar çok seveceksin...
hep ondan bahsetmek isteyeceksin..."ölüme çare bulundu" ya da "yarın kıyamet kopacakmış" deselerbaşını kaldırıp ne dedin?" diye sormayacaksın...yalnız kalmak isteyeceksin...hem de kalabalıkların arasında kaybolmak... ikisi de yetmeyecek...
geçmişi düşüneceksin...neredeyse dakika dakika...ama kötüleri atlayarak...onunla geçtiğin yerlerden geçmek isteyeceksin... gittiğin yerlere gitmek... bu sana hiç iyi gelmeyecek...ama bile bile yapacaksın... biri sana içindeki acıyı söküp atabileceğini söylese, kaçacaksın... aslında kurtulmak istediğin halde, o acıyı yaşamak için direneceksin... hayatının geri kalanını onu düşünerek geçirmek isteyeceksin....aksini iddia edenlerden nefret edeceksin... herkesi ona benzetip...kimseyi onun yerine koyamayacaksın...hiçbir şey oyalamayacak seni...ilaçlara sığınacaksın... birkaç saat kafanı bulandıran ama asla onu unutturmayan.sadece bir müddet buzlu camın arkasından seyrettiren... bütün şarkılar sizin için yazılmış gibi gelecek...
boğazın düğümlenecek, dinleyemeyeceksin...uyumak zor, uyanmak kolay olacak... sabahı iple çekeceksin...bazen de "hiç güneş doğmasa" diyeceksin...ne geceler rahatlatacak seni ne gündüzler... ölmeyi isteyip, ölemeyeceksin...belki çivi çiviyi söker diye can havliyle önüne çıkana sarılmak isteyeceksin.
nafile...düşüncesi bile tahammül edilmez gelecek...rüyalar göreceksin, gerçek olmasını istediğin... her sıçrayarak uyandığında onun adını söylediğini fark edeceksin... telefonun çalmasını bekleyeceksin... aramayacağını bile bile...her çaldığında yüreğin ağzına gelecek...ağlamaklı konuşacaksın arayanlarla... yüreğin burkulacak...canın yanacak...bir daha sevmemeye yemin edeceksin... hayata dair hiçbir şey yapmak gelmeyecek içinden...onun sesini bir kez daha duymak için yanıp tutuşacaksın...
defalarca aradığı günlerin kıymetini bilmediğin için kendinden nefret edeceksin... yaşadığın şehri terk etmek isteyeceksin...onunla hiçbir anının olmadığı bir yerlere gidip yerleşmek... ama bir umut...onunla bir gün bir yerde karşılaşma umudu...bu umut seni gitmekten alıkoyacak... gel gitler içinde yaşayacaksın...buna yaşamak denirse...
razı mısın bütün bunlara? hazır mısın sonunda ölüp ölüp dirilmeye? o halde aşık olabilirsin.
charles bukowski
onu telefonuna aşkım diye kaydetmenle yavşak diye kaydetmen arasında geçen sürece aşk denir.
kayınçom demişti: aşk iki insanın birbirini çıkarsızca ve...neyse siktir et. iyi laf etmişti vesselam.. çok doğru!
ergenler için dert, yetişkinler için cennettir.
(bkz: göbek kaçması)
Bir çok şarkının, şiirin veya yazının başlığına yada içeriğine sık sık girmiş kelimedir.
(bkz: Anlamını unuttum galiba)
(bkz: Anlamını unuttum galiba)
bi kez daha kendisine aşk diye sarılıp hayatımın merkezine şahsını koyup etrafında döndüğüm muhteşem duygu...bulutların üstünde olupta düşücekmiş gibi olmak belkide ama düşememek gibi...mutlu olmak belkide ama canının acıması birazda...aşk ne karmaşık birşey ya...şimdi 6 yılın hatırına adına aşk mı demeliyim yoksa hatamı hala karar verememişken bu kez yine ve yeniden aşk olmanı dileyerek sana geliyorum...hep yanımda olman dileğiyle aşk...bu kez elimi bırakma lütfen...
artık çok az rastlanan hüzünlü duygu.*
tam unuttuğunuzu sandığınız bir anda bir şarkı sizi ağlatmayı başarabiliyorsa bunu yaşatan tek duygu aşktır. her safhası hüzündür. aşık olunan insanla beraberken bile canınız yanabilir.
kadın ve erkeğin paylaştığı en güzel duygudur.onsuz dünya anlamsız olurdu.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar