bugün

(bkz: #8486107)
(bkz: #8570054)
(bkz: #8638305)
(bkz: #8647067)

2010 dünya kupası için tüm takımları 1'den 32'ye kadar sıralamıştım. aynısını tekrar yapmak niyetindeyim. elenen takımlarla başlayalım.

17.)ekvador----(4 puan, 0 avaraj, 3 gol attı, 3 gol yedi)
18.)portekiz---(4 puan -3 avaraj, 4 gol attı, 7 gol yedi)
19.)hırvatistan-(3 puan, 0 avaraj, 6 gol attı, 6 gol yedi)
20.)bosna hersek(3 puan, 0 avaraj, 4 gol attı, 4 gol yedi)
21.)fildişi sah.(3 puan, -1 avaraj, 4 gol attı, 5 gol yedi)
22.)italya----(3 puan, -1 avaraj, 2 gol attı, 3 gol yedi)
23.)ispanya---(3 puan, -3 avaraj, 4 gol attı, 7 gol yedi)
24.)rusya-----(2 puan, -1 avaraj, 2 gol attı, 3 gol yedi)
25.)gana------(1 puan, -2 avaraj, 4 gol attı, 6 gol yedi)
26.)ingiltere-(1 puan, -2 avaraj, 2 gol attı, 4 gol yedi)
27.)güney kore(1 puan, -3 avaraj, 3 gol attı, 6 gol yedi)
28.)iran------(1 puan, -3 avaraj, 1 gol attı, 4 gol yedi)
29.)japonya---(1 puan, -4 avaraj, 2 gol attı, 6 gol yedi)
30.)avustralya(0 puan, -6 avaraj, 3 gol attı, 9 gol yedi)
31.)honduras--(0 puan, -7 avaraj, 1 gol attı, 8 gol yedi)
32.)kamerun---(0 puan, -8 avaraj, 1 gol attı, 9 gol yedi)

evet gruplardan elenen takımların puan-avaraj-attığı gol ve yediği gole göre sıralamaları böyle.

şunu söylemek lazım, ben karşıt görüşlere rağmen 2010 dünya kupası'nı da beğenmiştim. ama bu sefer gelmiş geçmiş en iyi, en keyifli kupalardan birini izlediğimiz kesin. en azından bol bol gol gördük. ölüm gruplarından çıkan sürpriz takımlarımız var. ispanya'nın (bana göre) keyifsiz futbolunu daha fazla izlemek zorunda değiliz. hollanda maçında madara olmaları da ayrı bir tattı. kısacası iyi bir kupa oluyor, umarım daha da iyi olur.

geçen dünya kupasındaki gibi yine amerika kıtası takımları çok iyiler, avrupalılar sallandı, çoğu da yıkıldı. ama bu sefer çok iddialı konuşmayacağım. çünkü geçen kupada da avrupa kötü durumda demiştim, ilk üç takım avrupa'dan çıkmıştı(ha, bana göre yine de bu avrupa ulusal takımlarının çok iyi olduğunu göstermez). amerika kıtası takımlarının birbirleriyle eşleşmeleri de dikkate alındığında avrupalılar yine ilerlemeye devam edeceklerdir muhtemelen.

ikinci tur maçlarından sonra liste genişleyecek. o zamana kadar iyi maçlar izleriz umarım.
2.tura geçilen büyük heyecan.

(#24014515)

3 haziranda tahminler girmişim bu entryde ve sadece e grubunun ilk 2 sırasını doğru tahmin ederek kendimi rezil etmişim. * neyse tahminlerimize devam edelim, nasıl olsa giren çıkan yok bize. *
grup maçlarının kısa bir değerlendirmesini yaparsak a grubunda brezilya nın ite kaka ve hakem yardımıyla yürüdüğünü, beklentilerin üstünde olmadığını söyleyebiliriz. b grubundaysa hollanda robben ve rvp nin olağanüstü oyunuyla ve lvg in müthiş taktikleriyle yoluna devam ediyor. c grubunda kolombiya müthiş, d grubundansa bir sikim olmaz. e grubunda fransa beklentilerin üzerinde, f grubundaysa arjantin hayal kırıklığı, messi olmasa elenirlerdi. g grubunda almanya iyi ama düşünüldüğü kadar süper değil, h grubundaysa belçika balık grupta zor kazandı tüm maçlarını.

kafa ütülemeyi bırakıp eşleşmelere ve tahminlere geçelim sevgili seyirciler.

brezilya - şili :

ev sahibi tam da tahmin ettiğimiz gibi hakem yardımlarını maksimum seviyede aldı grup maçlarında. hırvatistan maçını hakemle kazanıp meksika maçında beceriksizdiler. kamerun maçı zaten çıtır maçtı. sadece neymar ın sırtındalar, oscar beklentilerin altında, fred ve hulk hayal kırıklığı. şili ise tutkulu ve hızlı oynuyor. ispanyayı güzel pişirip yediler ama hollanda ya karşı pozisyona giremediler ve kaybettiler. brezilyaya karşı ispanya maçının taktiğiyle oynayacaklar, geride bekleyip arturo vidal ve alexis sanchez gibi yıldızlarıyla işi bitirmek isteyecekler. en büyük engel brezilya değil, fifa nın kendisi. sıkışırsa hakem yardımı alacak olan brezilya bu turu türlü dalavarelerle geçecektir.

kolombiya - uruguay :

kolombiya kek grubu rahat geçti. radamel falcao nun eksikliğini hissetmediler çünkü james * rodriguez ve jackson * * martinez ile oldukça etkili bir takım. uruguaysa yamyam luiz suarez devreye girince ingiltere ve italya yı yendi ama vampirimiz gene birisini ısırınca ceza aldı ve artık yok. kolombiya daha tutkulu ve silahı daha çok. suarezsiz uruguay maç sonrasında yürüyerek evine geçer.

fransa - nijerya :

fransa müthiş fizik gücü ile maçlarını kazandı. oyuncularının hepsi maşallah kastamonu ayısı gibi. kırıp döküp gerekirse dövüp maçlarını kazanıyorlar. karim benzema da gayet formda, hatta real madriddeki günlerine göre daha rahat ve etkili. nijerya bu maçta süt dökmüş kedi gibi olur, fransa rakibinin uçak biletlerini şimdiden aldırmıştır. fazla söze ne hacet.

almanya - cezayir :

ne diyim ki. hindistan kaplanıyla bizim mahallenin kedisini kapıştırsak işte bu maç gibi olur. seni sevdim cezayir, gene görüşelim.

hollanda - meksika :

koçlarım, aslanlarım benim. nasıl da tecavüz ettik ama ispanya ya, nuri alço gibiyiz he. avustralya maçı ''nasıl olsa kazanırız'' havasında geçti, şili maçıysa ''hadi üzerime gel, gel ki robben ebene atlasın'' mantığındaydı. hocaların hocası louis van gaal beklerini orta sahada tutarak ve topu rakibe vererek oynuyor, kendi yarı sahasında takımı tutup rakibi üzerine çekiyor ve robben ile rvp ye boş alan kalmasını sağlıyor. bizim 2 azman da yakaladımı tecavüz ediyor. sistem tam olarak bu. bu maç için şili maçının bir kopyasını bekliyorum açıkçası. hollanda topu meksika ya verip ''gel üzerime hadi'' diyip robben ve rvp ile mercimek fırına nakil olacak. sert ve yıldıran bir takım olan, maç başına 22 faul yaparak bu alanda 1.sırada yer alan hollanda 2 süperstarıyla meksika yı geçecektir.

kosta rika - yunanistan :

öööğğkkk maçı. aç show tvde doktorlar ı izle daha çok zevk alırsın. illa ki bir tahmin yapıcaz, misyonumuz bu. kosta seyirci avantajına sahip ve bence yunanistan ı yenecek. adamlar daha tutkulu, daha ateşli. yunanistan için gruptan çıkmak bile onları yeterince orgazm seviyesine ulaştırdı. kosta turu geçer zaten çok zor gruptan geldiler, bi çeyrek finali hak etti afacanlar.

arjantin - isviçre :

bir tarafta messi nin takımı, diğer tarafta fifa başkanının korumasında yer alan isviçre. reytinglere baktığımızda illa ki arjantin diyor. maça gelirsek isviçre eğer ki fransa ya oynadığı gibi oynarsa 5lik olur evine cinsiyet değiştirerek döner. bu yüzden kapalı savunma yapacaktır. arjantin ise messi olmasa rezil olabilirdi. aguero da sakatlanmış ve kupayı kapamış. messi gene ortaya karışık bişeyler yapar ve turu arjantin e getirir.

belçika - abd :

belçika için dedik ki ''bu adamlar toplama takkım abicim, milli bir ruha sahip değiller''. dediğimiz çıktı mı ona bakın, eh işte. gene de en iskender kebap gruptan tüm maçlarını zorla kazanarak çıktılar. abd ise son derece zor bir gruptan geldi kabul edelim. belçika ya karşı savunmayı sağlam tutup ani ataklarla işi bitirebilirler. her dünya kupasında yırtık dondan bir sürpriz çıkar, bu dünya kupası için abd bunu başarabilir. abd bu turu geçecek, yazın bi köşeye. boş verin yazmayın ben buraya yazdım zaten.

çeyrek finaller :

brezilya - kolombiya :

eğer ki fifa ve hakemleri devreye girmezse maç kafa kafaya olur ama fifa ve hakemler için brezilya nın elenmesi erken daha durun bakalım. kolombiya çok direnir, brezilya nın canına da okur ama ev sahibi iteklenerek yarı finale yollanır.

fransa - almanya :

ne maç olacak ama di mi. kim daha sert? fransa. kim daha kırılgan? almanya. kim daha tekme tokat kavga ederek oynuyor? gene fransa. o zaman %51 fransa %49 almanya. tabi ki her şey bu kadar basit değil ama fransa bu kadar kırılgan bir almanya yı kırar sevgili seyirciler. kadro kalitesi hemen hemen birbirine yakın, belki bir tık almanya iyi olabilir ama fransa oyuncuları gerçekten de kutup ayısı gibi güçlü. bence fransa bu turu geçecek.

hollanda - kosta rika :

kosta rüyadan bu maçta uyanır. fifa avrupadan bu kadar güçlü bir ekol ülke olmasını ister illa ki yarı finalde. ayrıca robben ve rvp bir şekilde bu maçı getirir. portakal renkleri sarı kızları yarı finalde görürüz.

arjantin - belçika :

arjantincim seni severim ama bu maçı geçmen için biraz vites arttırman gerekli. messi ve arkadaşları giderek vites arttıracaktır. belçika desen fena halde overrated. seyircisiyle ve artık çeyrek final oynamaları sebebiyle arjantin bir şekilde bu maçı geçer. haa tatmin eder mi? erken boşalan erkeğin kadın üzerindeki etkisi gibi bir duruma sahip arjantin.

yarı finaller :

brezilya - fransa :

brezilya yeter artık hakem ve fifa tarafından kollanman. zaten şili ve kolombiya önünde yeterince hırpalanmış olacaksın. fransa da almanya karşısında hırpalanacak ama adamlar ayı gibi diyorum ayı gibi. savunması ve orta sahası sert olan fransa neymar ı durdurur, rakibi her geçen dakika yorar, sindirir ve bir şekilde bu maçı kazanır.

hollanda - arjantin :

hollanda burda da topu arjantin e bırakacak. taktik belli ''gel üzerime aslanım, robbenle hallederim ben seni.'' bu taktikle messiye alan bırakmazlar ve messiyi durdurdukları sürece fazla sıkıntı çekmezler. zaten arjantin in orta sahası ve savunması yumuşak, kırılgan. bu hollanda arjantini kırar. sert oynayan hollanda arjantin i yer abicim börek gibi çıtır çıtır.

3.lük maçı :

brezilya - arjantin :

güney amerika derbisinde seyircisi ile brezilya kazanır ve 3.lüğü kendisine züğürt tesellisi yapar.

final :

fransa - hollanda :

fransa için ''adamlar ayı gibi'' dedik ama peş peşe almanya ve brezilya maçları çok yoracak onları. hasarlı çıkacaklardır. en büyük kozları olan fiziki güçlerine karşı durabilecek tek rakiple karşılaşacaklar finalde. en çok faul yapan, sert oynayan ve fiziki gücü olan hollanda fransaya göre daha kolay bir bölümden geliyor. fransa hollanda nın sistemini çözeceği için topla tüfekle üstüne gitmek yerine kontrollü oynayabilir, bu da hollanda nın gücüne gidebilir. daha çok silahı olan fransa hollanda dan bir adım önde. %51 fransa, %49 hollanda diyorum.

bir dünya kupasının daha sonuna geldik. kah güldük kah ağladık ve bu dünya kupasını noktaladık. bir başka dünya kupasında görüşmek üzere. spikeriniz ben halit kıvanç gözlerinizden öper.
fransa nın kesinlikle favori olmadığı kupadır. şayet kendileri en fazla 2. turda nijerya yı eleyip almanya karşısında çeyrek finalde boyun bükmek durumunda kalacaklardır. şimdiye kadar dünya kupalarında savunması ağır basan takımların genellikle galip geldiğini düşünürsek bu gece brezilya nın ve luis suarez in yokluğunda morali bozulan -daha önce yine yokken kosta rika ya yenilmişlerdi malumunuz- uruguay yerine kolombiya nın çıkma olasılıklarını yüksek görüyorum.

çeyrek final
------------------
brezilya-kolombiya
fransa-almanya
hollanda-kosta rika
arjantin-belçika

yarı final
---------------
brezilya-almanya
hollanda-arjantin

final
--------
almanya-hollanda

brezilya ile arjantin 3. lük maçında karşılaşacaklar ve ev sahibi avantajıyla brezilya 3. olarak veda etmiş olacaktır bence.
büyük ihtimalle almanyanın alacağı kupa en azından inancım o yönde, bakalım ne olacak...
"büyük takımlar hep elendi yaa" gibi yorumları okurken bunların arasında portekiz'i sayanları görünce okumayı direkt bırakıyorum. portekiz kim abi, düne kadar kimse sallamazdı şimdi bi tane apaçisi var diye büyük takım mı oldu.
güney amerika takımlarının keyif verdiği kupadır. dün akşam brezilya dan daha iyi oynayıp son saniyede elenen şili, şu an hollanda ya kök söktüren meksika, turnuvanın sürprizleri kolombiya ve -orta kısma kayıyor olsa da güneye yakın-kosta rika derken ilerleyen zamanlarda kupada farklı sürprizlerin habercisi olabilirler gibi görünüyor.

brezilya ve arjantin den çok daha iyiler bu arada...
brezilya - kolombiya maçı uyumlu oldu.

neymar'dan çift gol bekliyoruz yine bu maçta.
bahis şirketlerini zengin eden kupadır.

ben kime oynasam kim yensin istesem o takıma lanet çöküyor ya da. dün brezilya'ya verdim. şili çıktı maça ortak oldu. kızdım brezil ipnelere şili geçsin turu dedim şili elendi. italya'ya verdim uruguay'a elendi, ingiltere maçları komple yatırdı, cezayir bilmem kaç yıl sonra yeneceği tuttu. şike var amk. *
Şu an Yunanistan ın da elenmesiyle kupada hala devam eden takımlar içinde en doğuda Almanya kalmıştır. Öyle ilginç bir turnuvadır işte.
son maçta kosta rika nın yunanistan ı elemesi sonucu devam eden kupa.
kolombiya nın parlayan tek takım olduğu dünya kupasıdır. brezilya yı geçerlerse kupayı alırlar söyleyeyim.
kolombiya'nın iyi futbol oynadığı ve can-ı gönülden desteklendiği dünya kupası. adamlara helal olsun son derece motive, seyirci avantajını iyi kullanan ve kalitesi yüksek bir takım.

brezilya karşısında ne olur bilinmez ancak kolay lokma olmazlar.

öte yandan hollanda sonra dakikalarda turu geçmiş olmasa şu ana kadar belirlenen tüm çeyrek final takımları amerika kıtasından olacak idi. brezilya, kolombiya, kosta rika ve meksika olacaktı. yanlarına bir de arjantin'i eklersek 5/8 olacak idi ki muazzam bir rakam.

şu haliyle de 4/8'i tamamlayacaklar gibi görünüyor.
bu 4 amerika kıtası takımına ek olarak fransa, almanya, hollanda ve belçika ile devam edecek eleme turunun çeyrek final ayağı.

brezilya üzerindeki baskı ve hücum kısmındaki aksama sebebiyle hala tatmin etmiyor. ancak ev sahibi olması sebebiyle final adayı.
kolombiya görece olarak herkesin takdirini kazanmış durumda. gönüllerde şimdiden yer etmiş gibi.
kosta rika ne yaptığını bilen, potansiyelinin farkında bir takım. çeyrek finalden ötesi zor.
hollanda hep iyi oynayıp kaybeden rolündeydi önceleri, ancak dün tam tersi oldu. iyi takım, yarı final görecekler.

bugünden sonra sahneye çıkacak takımlar için de;
almanya bir iyi-bir kötü oyun ile gruplardan çıktı. cezayir karşısında da mutlak favori. finalin en güçlü adaylarından.
fransa şaşırtıcı biçimde iyi başladı turnuvaya. eski fransa takımlarının aksine hücum varyasyonları daha iyi. nijerya karşısında fazla zorlanmazlar. ancak bir sonraki turda almanya ile eşleşme ihtimalleri onlar için turnuva sonu demek.
arjantin messi'nin kişisel becerileri ile giden bir takım görüntüsünde. seyirci avantajları çok büyük artı. defanstaki eksiklerine rağmen hücumda son derece iyi ayaklara sahipler. isviçre karşısında biraz zorlanacak gibi görünüyor ama yine de favori. finalin bir diğer ciddi adayı.
belçika beklenenden düşük performans ile gruptan çıktı. çok daha iyisi bekleniyordu kendilerinden. sayı olarak pek çok takıma göre çok daha kaliteli oyuncuları var ancak turnuva stresi yaşıyor gibiler. abd karşısında favori fakat çeyrekten öteye geçmeleri zor.

almanya, arjantin, brezilya ve hollanda son 4 takım olarak yerlerini alırlar ve;

brezilya-almanya
hollanda-arjantin maçları sonucunda finale çıkan takımlar belirlenir.
Hakemlerin avrupa takımlarından ziyade, avrupa içinde ultra kayırmalık bir ülke takımı olan fransa'ya yaranmaya çalıştığı kupa olmaktadır. Sebebi belli;

(bkz: ibne platini)
hollandanın şampiyon olacağı bir organizasyondur.
grup maçlarının bitimi ardından:

conmebol’dan (güney amerika) 6 takım geldi dünya kupasına: arjantin, brezilya, şili, kolombiya, ekvador, uruguay.
ekvador dışında tüm takımlar bir üst tura çıktı.

concacaf’tan (kuzey ve orta amerika, karayip) 4 takım geldi: kosta rika, honduras, Meksika. honduras dışında tüm takımlar gruplarından çıktı.

afc’den (asya) 4 takım geldi: avustralya, iran, japonya ve güney kore.
özetle hepsi elendi.

caf’tan (afrika) 5 takım geldi: cezayir, kamerun,gana,fildişi sahilleri,nijerya`.
kamerun, fildişi sah ve gana elendi, nijerya bir üst tura bosna hersek sayesinde çıktı. Cezayir son tur atan ülke oldu.

uefa (he işte avrupa) 13 takım gönderdi kupaya. şimdi saymayalım hangi takımlar olduğunu ama 7’si elendi, 6’sı çıktı. portekizve rusya son elenenler oldu.

Kamerun, Avustralya ve Honduras sıfır çekti. Hollanda, Kolombiya, Arjantin ve Belçika ise her maçını kazandı.

Her takım en az 1 gol attı. Belçika ve kosta rika 4 gol atıp 1 gol yiyerek grup lideri oldular. En çok golü Hollanda (10) atarken, Belçika, kosta rika ve Meksika 3 maç sonunda sadece 1 gol yedi. Avustralya ve kamerun’sa 9’ar yol yiyerek gole doydular. En çok gol (22) Hollanda ve şili’nin çıktığı b grubunda atıldı. En az gol (12) ise d grubundaydı.

grup maçlarının yıldızları: messi, james rodriguez, benzema, robben, neymar.

hayalkırıklıkları: ronaldo, balotelli, rooney ve kesinlikle luis suarez.

not: bir yerlerden kopyala-yapıştır değildir.
gruplarda atılan tüm golleri izlemek için;

https://www.youtube.com/watch?v=KohAYXdY-ZE
nazar değen turnuva.
2.tur maçları tamamlanan turnuva.

2.tur maçlarının tahminlerinde yanılmadım, çok da zor olmadı zaten, şimdi de çeyrek final maçlarını tahmin edeyim:

brezilya - Kolombiya: brezilya'yı Şili karşısında direkler kurtardı, Kolombiya ise zorlanmadan Uruguay'ı geçti diyebiliriz. Bence Kolombiya şu ana kadar turnuvanın en iyi takımı, benim de favorim. Kolombiya 2-1 veya 2-0 ile turu geçer.

Hollanda - Kosta Rika: Kosta Rika Yunanistan karşısında çok yoruldu. Navas'a çok iş düşebilecek bir maç. Robben normal sürede maçı bitirebilir. Uzatmaya gidebilir, uzatmada da Hollanda turu geçer.

Fransa - Almanya: iki takımda 2. Tur maçlarında epey zorlanmalarına rağmen turu geçtiler. 0-0'a bağlanarak uzatmalara gitmesi kuvvetle muhtemel, hatta penaltılara gider bu maç.

Arjantin - Belçika: arjantin'in elenme vaktinin geldiği maç. Messi ne yaparsa Belçika fazlasını yapacak turu geçecektir. 2-1 veya 3-1 ile Belçika turu geçer.

yarı final maçları da şöyle oluyor haliyle:

Kolombiya - Fransa\Almanya

Hollanda - Belçika
görsel
çeyrek finaldeki brezilya-kolombiya maçına düzgün bir hakemin atanmasını dilediğim turnuvadır. afedersiniz brezilya maçlarında hakemler brezilya lehine bok gibi kararlar verdi ve artık elenirler diye umuyorum yoksa kolombiyaya da yazık olacak. diğer maçlar için ise tahmin/isteklerim hollanda almanya ve arjantin.
#24266399

ikinci tur maçları da bitti ve sekiz takım daha turnuva dışında kaldı. onları da listemize katalım.

9.)şili-------(ikinci turda normal süresi 1-1 biten maçta penaltılarla elendi. gruplarda 6 puan topladı)
10.)yunanistan-(ikinci turda normal süresi 1-1 biten maçta penaltılarla elendi. gruplarda 4 puan topladı)
11.)meksika----(ikinci turda 2-1 yenildi. gruplarda 7 puan, 3 avaraj, 4 attı, 1 yedi)
12.)cezayir----(ikinci turda 2-1 yenildi. gruplarda 4 puan, 1 avaraj, 6 attı, 5 yedi)
13.)a.b.d------(ikinci turda 2-1 yenildi. gruplarda 4 puan, 0 avaraj, 4 attı, 4 yedi)
14.)isviçre----(ikinci turda 1-0 yenildi.)
15.)uruguay----(ikinci turda 2-0 yenildi. gruplarda 6 puan, 0 avaraj, 4 attı, 4 yedi)
16.)nijerya----(ikinci turda 2-0 yenildi. gruplarda 4 puan, 0 avaraj, 3 attı, 3 yedi)
17.)ekvador----(4 puan, 0 avaraj, 3 gol attı, 3 gol yedi)
18.)portekiz---(4 puan -3 avaraj, 4 gol attı, 7 gol yedi)
19.)hırvatistan-(3 puan, 0 avaraj, 6 gol attı, 6 gol yedi)
20.)bosna hersek(3 puan, 0 avaraj, 4 gol attı, 4 gol yedi)
21.)fildişi sah.(3 puan, -1 avaraj, 4 gol attı, 5 gol yedi)
22.)italya----(3 puan, -1 avaraj, 2 gol attı, 3 gol yedi)
23.)ispanya---(3 puan, -3 avaraj, 4 gol attı, 7 gol yedi)
24.)rusya-----(2 puan, -1 avaraj, 2 gol attı, 3 gol yedi)
25.)gana------(1 puan, -2 avaraj, 4 gol attı, 6 gol yedi)
26.)ingiltere-(1 puan, -2 avaraj, 2 gol attı, 4 gol yedi)
27.)güney kore(1 puan, -3 avaraj, 3 gol attı, 6 gol yedi)
28.)iran------(1 puan, -3 avaraj, 1 gol attı, 4 gol yedi)
29.)japonya---(1 puan, -4 avaraj, 2 gol attı, 6 gol yedi)
30.)avustralya(0 puan, -6 avaraj, 3 gol attı, 9 gol yedi)
31.)honduras--(0 puan, -7 avaraj, 1 gol attı, 8 gol yedi)
32.)kamerun---(0 puan, -8 avaraj, 1 gol attı, 9 gol yedi)

ikinci tur maçlarında şili, meksika, cezayir, abd, isviçre ve hatta nijerya pisi pisine elendi. isviçre hariç hepsine de üzüldüm açıkçası(isviçre'ye gruplarda ekvador'u yediği için kılım). isterdim ki bu takımların da en azından bir iki tanesi üst tura çıkabilsin, sırf yıldızlarıyla ve hakem avantajıyla ilerleyen brezilya gibi takımlar elensin. ama olmadı. kısmet değilmiş. çeyrek finalde ekol takımları izlemeye devam edeceğiz.

kosta rika'ya ayrı bir parantez açma gereği duydum. helal olsun lan. sizi destekliyorum ben. hollanda maçı zor olacak tabi ama italya'yı, uruguay'ı geçen bir takım için imkansız değil. robben'e dikkat(evet, ben demesem hocaları hiç fark etmeyecekti robben'i.)

tarihte ilk kez iki afrika takımı aynı anda ikinci tura çıkmıştı. ikisi de elendi. özellikle cezayir'e çok yazık oldu. ben 2010 dünya kupası için yazdığım yazılarda bu takım gol yollarındaki sıkıntıyı çözse iş yapar demiştim. nispeten çözmüşler. ama hala eksikleri var biraz. umarım buradaki başarıları cezayirli genç topçulara ilham verir de fransa kapılarında sürünmek yerine kendi milli takımlarını tercih ederler. benzema'lı bir cezayir düşünüyorum da ya da nasri'li, her şey daha farklı olurdu.

almanya'yı geçen sene izlerken "bu takım bu sene çok genç. 4 sene sonra olgunlaşıp bomba olurlar" demiştim ama çok da beklediğim gibi değiller. sanki real madrid'de ve bayern münih'te başarıya doymuşlar gibi geldi bana. elbette milli takım başarısı başka bir şey ama 4 sene önceki takım gibi oynamıyorlar. tutkuları yok.

artık çeyrek final maçlarını izleyeceğiz. umarım iyi maçlar olur. özellikle kolombiya ve kosta rika'yı destekliyorum. hadi koçlar; şampiyonluk yakın, brezilya'yı yakın.

çeyrek final maçlarından sonra elenenler listeye eklenecek. o zamana kadar iyi seyirler herkese.
uruguay'ın şampiyon olma ihtimalinin kalmadığı dünya kupasıdır.
finalin adının Hollanda - Almanya olacağı dünya kupasıdır. kazananı ise Almanya olacaktır.
2.tur maçları 653. kırkpınar yağlı güreşlerine fena halde benzeyen turnuvadır.

normal sürelerde birbirlerini hafif el enselerle yoklayayıp 0-0' a razı olan takımlar uzatma dakikalarıyla beraber hiperatifliğin doruğuna ulaşmaktadır.
futbol adına güzel bir turnuva halen de güzel olarak devam ediyor

yalnız şu gece maçları hayatımızı altüst etmiş durumda.

bu arada dün arjantin isviçre maçında yoğun olarak isviçreyi destekleyen tribündeki götlek brezilyalılara

söylüyorum.

NAH ALIRSINIZ O KUPAYI.