bugün

2014 brezilya dünya kupası

kolombiya'nın iyi futbol oynadığı ve can-ı gönülden desteklendiği dünya kupası. adamlara helal olsun son derece motive, seyirci avantajını iyi kullanan ve kalitesi yüksek bir takım.

brezilya karşısında ne olur bilinmez ancak kolay lokma olmazlar.

öte yandan hollanda sonra dakikalarda turu geçmiş olmasa şu ana kadar belirlenen tüm çeyrek final takımları amerika kıtasından olacak idi. brezilya, kolombiya, kosta rika ve meksika olacaktı. yanlarına bir de arjantin'i eklersek 5/8 olacak idi ki muazzam bir rakam.

şu haliyle de 4/8'i tamamlayacaklar gibi görünüyor.
bu 4 amerika kıtası takımına ek olarak fransa, almanya, hollanda ve belçika ile devam edecek eleme turunun çeyrek final ayağı.

brezilya üzerindeki baskı ve hücum kısmındaki aksama sebebiyle hala tatmin etmiyor. ancak ev sahibi olması sebebiyle final adayı.
kolombiya görece olarak herkesin takdirini kazanmış durumda. gönüllerde şimdiden yer etmiş gibi.
kosta rika ne yaptığını bilen, potansiyelinin farkında bir takım. çeyrek finalden ötesi zor.
hollanda hep iyi oynayıp kaybeden rolündeydi önceleri, ancak dün tam tersi oldu. iyi takım, yarı final görecekler.

bugünden sonra sahneye çıkacak takımlar için de;
almanya bir iyi-bir kötü oyun ile gruplardan çıktı. cezayir karşısında da mutlak favori. finalin en güçlü adaylarından.
fransa şaşırtıcı biçimde iyi başladı turnuvaya. eski fransa takımlarının aksine hücum varyasyonları daha iyi. nijerya karşısında fazla zorlanmazlar. ancak bir sonraki turda almanya ile eşleşme ihtimalleri onlar için turnuva sonu demek.
arjantin messi'nin kişisel becerileri ile giden bir takım görüntüsünde. seyirci avantajları çok büyük artı. defanstaki eksiklerine rağmen hücumda son derece iyi ayaklara sahipler. isviçre karşısında biraz zorlanacak gibi görünüyor ama yine de favori. finalin bir diğer ciddi adayı.
belçika beklenenden düşük performans ile gruptan çıktı. çok daha iyisi bekleniyordu kendilerinden. sayı olarak pek çok takıma göre çok daha kaliteli oyuncuları var ancak turnuva stresi yaşıyor gibiler. abd karşısında favori fakat çeyrekten öteye geçmeleri zor.

almanya, arjantin, brezilya ve hollanda son 4 takım olarak yerlerini alırlar ve;

brezilya-almanya
hollanda-arjantin maçları sonucunda finale çıkan takımlar belirlenir.