bugün

/887
takıma carol geliyor, herif ileri geri aktif oynuyor başta, pas alışverişlerine giriyor. 3 maç sonra pert. rodirgez öyle, yüzde90 pas istatistiğiyle başlayan üstelik dikine oynayan adam topa vurmayı unutuyor, abuk subuk hareketlere kalkışıyor. yeni gelen linnes. bakın günden güne düşecek. yasine bakın ya, en net örneği. gideceğini anladığı için canını dişine taktı, takımda melo(biraz muslera, biraz şecu, biraz sneijder, belki biraz olcan) hariç kimsede olmayan bir istekle oynadı, parıldadı bu oyuncu grubu arasında. mecburdu. sonra götü sağlama aldı, saldı kendini. sürüye katıldı. takımda bu ölü toprağı malesef var ve bunu kıracak bir gruplaşma, kamp, cephe yok. hani beş altı tane kaliteli, genç oyuncu olur bunlar bir devrim yapar, diğerleri de mecburen temposunu yükseltmek zorunda kalır diyebileceğimiz karakterde 5 tane oyuncu yok. belki de var ama içlerinde lider ruhlu, devrimci yok.

ulan diyoruz gençleri oynatın. e amına koyayım genç adam çıkıyor, oynuyor 2-3 hafta sonra ruhen bunuyor adeta. lan sinana bakın, genç, kuvvetli adam. her topa atlaması lazım, sürekli oyuna katılması lazım. iyi çocuk hoş çocuk, sakatlandı da geçmiş olsun ama oyun içinde öyle dönemleri oluyor ki maçta var mı yok mu, topa gitsin diye ekranı falan dürtesim geliyor ama yok, takımda bir kişi bile devamlı şekilde topa sahip olma, topu yönlendirme arzusunda değil. ki bu iş tek kişiyle de olacak iş değil. oyun kurucular topu aldığında, aktaracağı aktif oyuncu bulamıyor. rakip eğer markaj yapmamışsa boştakine atıyor. rakip boşta adam bırakmamışsa ve pres uyguluyorsa ne olduğunu görüyoruz, bir osmanlıyı bile sindiremiyor bu takım.

sıradan bir futbolseverin 8-9 ay önce kahvede, internette yaptığı öngörüler bir bir çıkıyor. işin acısı bu öngörü kulübü yönetenlerde yok.

sırf aksiyonsuzluktan, beceriksizlikten kulübün 1 senesi yandı. işin yacısı yanan sadece bir sene değil. dibe vuran psikoloji. artık bu takımdan kimi kullanabilirsin ki eğer bir yeniden yapılanma olacaksa. bunlar kanser gibi artık. inanılmaz ağırlaşmış artık takım, kontraya çıkmaya bile tenezzül etmiyor. bunları 3 sene önce diyorduk, takım ritmini düşürüyor, özellikle şampiyonlar ligi için daha yüksek tempoya alışmalıyız diye. seri oynamak yerine günden güne ağırlaşan futbol bugün artık iyice geberik bir hal aldı. sneijder gibi seri düşünen bir oyun kurucuya rağmen bu takım futbolunu belirli bir ritmin üzerine çıkaramıyor. takımı yenileyecek, oyuncu grubunu gaza getirecek takviyeler yapılamadı. futbol sadece ayakla oynanan bir spor değil. bu işin psikolojisi, oyuncu grubunun karakteri ne kadar önemli görüyoruz. o scout ekibinin başı, sonu futbol gurusu olsa nolur amk, transfer edilen oyuncuların kafası bir bir yeniyor, yeni gelen adam profesyonel sporcuyken takımın ambiyansina kapılıp salla başını al maaşını kafasına bürünüyor. ulan, bir kişi parlamaz mı ya bi takımda. hani takım bok ama bu herif tırmalıyor aga diyebileceğin bir kişi çıkmaz mı amk. çıkmıyor işte. körler sağırlar birbirini ağırlar herkes siki taşşağı salmış.

kulübü yönetenlerin durumu düzeltsin diye sarıldıkları takım içi liderler zaten asıl bu ölü evi psikolojisinin sorumlusu. basiretsiz yönetim bunlardan medet umdu. özellikle hamza hoca.

şimdi. sadece kendinize şunu sorun. bu futbolcu gurubu, melo'dan niye şikayetçiydi. taraftarın, takımın ruhu dediği bu adamdan niye rahatsızlardı, rakiplerin kulüpten gitsin diye taklalar attıkları bu adama niye sahip çıkmadılar. bunların hepsine ne bok olduklarını hatırlatıyordu çünkü. yattığı yerden para kazanan, modern futbolla uzaktan yakından alakası olmayan bir garabeti haftalardır ortaya koymaktan utanmayan, kendini sorgulamayan, sorgulayana cephe alan, futbolu bırak temposunu dahi yükseltemeyen adamın yanında fıtık ameliyatından ekstra çaba gösterip beklenenden çok erken iyileşip şampiyonluk mücadelesine katılan biri olursa rahatsız olur tabi. istenir mi böyle biri. kendilerine işleyen çarka çomak sokar böyle adam. işin tadını kaçırır. şimdi ama rahatlar. çıkıp kötü günde ağlayabiliyorlar. arkamızda durun, biz bu takımı şampiyon yaptık diyebiliyorlar gönül rahatlığıyla. sanki bu taraftar arkalarında durmadı karda kışta. rahatlar çünkü takımda bir tane bile çabalayan adam yok. taraftar bunlara muhtaç.

ulan, kulüp batmış olabilir. yönetim gaflet dalalet hatta hıyanet içinde olabilir. ama sen sahaya çıktığında o formaya sahip çıkmazsan, hakkını vermezsen kulüp için uefadan, fifadan gelecek cezaya gerek yok, sen zaten camiaya en ağır faturayı kesmişsin demektir. taraftar için oynamayan, bu takımda hiç oynamasın siktirsin gitsin diyemiyorum çünkü futbolun prfesyonel realiteleri var ama hiç olmazsa bu kafa takıma hakim olmasın. taraftar bir kıpırtı için her hafta maç gününü beklerken sen osmanlıya, konyaya üstelik evinde teslim olursan kusura bakma da siktir git, hiç ağlama.
Üç beş oyuncu daha sarması gereken takım.

Mesela forvetsiz kalmaya razıyım.
Zannetme sana dargınım,
Ben gene sana vurgun.
Bir zamanlar Avrupa'ya kök söktürmüş, adına Avrupa fatihi denilmiş, üst üste şampiyonluklar, UEFA kupaları süper kupalar vs. Vs. Derken artık kepenk kapatma noktasına gelmiş efsane klüp.

Bir gs taraftarı olarak gercekten cok acı ... Hani filmlerde olurya efsane bir dövüşcüsündür yada bir boksör yada ne bilim orduda general falan. Fakat kariyerini belli bir süre sonra kaybedersin. Insanlar seni gördüklerinde gözleri dolar efsaneye bakıp bakıp. her şeyini kaybetmişsindir. Tüm kariyerini, avrupayı kasıp kavuran zamanları vs. işte Galatasaray'ı tam olarak böyle özetleyebiliriz. Ruhunu ve Her şeyini kaybetmiş sadece zavallı bir takım... Oysa tarihi başarılarla dolu iken.
çocukluğumda aralıksız 11 yıl odamda posterini astığım takımım , aşkım.

re re re ra ra ra gassay gassay cimbombom...
yemin ediyom yazmaya üşendim tam başlıcam onu da mı yazsam yok şunu da yazayım derken üşendim. o kadar çok sorunu olan tuttuğum takım. yaklaşık 1-2 sene içerisinde tekrar düzelir muhtemelen ama üzüldüğüm tek adam sneijder. o adama bir uefa kupası yakışırdı en azından ama umut yasin olcan oynarken yanında değil sneijder messi'yi koysan oraya o takım hiç bir yerde bir şey yapamaz.
gelecek adına umutlu olduğum kulübüm. çünkü kulüp dip yaptı. galatasaray dip yaptı mı çıkışa geçer. tarihi boyunca bu böyle olmuştur. tabii bu süreç ne kadar sürer bilmiyorum ama.
eğer mevcut durum daha kötüye giderse batacak olan klübüm.
ilk defa bu kadar çaresiz durumdayız. allah yardımcımız olsun.
Eskiden severdim gsyi. Ne zamanki Beşiktaş'ın zor durumu ile taşak geçip iğrenç bir pankartla bize zayıf yerimizden vurdular işte o zaman nefret etmeye başladım ve hala takımdan ve taraftarlarının çoğundan tiksiniyorum.

Para komidinin üstünde diye eziklediğin takım şu anda gayet sevilen sempati duyulan ve iyi top oynayan bir takım. Şampiyon olur olmaz bilemem, Kısmet.

Ama sen koskoca gs biz Beşiktaş gibi feda demeyeceğiz deyip 10 tlye bileklik satıyorsun, Ligte sıçmışsın ve kayda değer tek topçun kalecin...

Bir tek dileğim var beter ol yeter.

Nice hamza dursun mustafalara karaktersiz şerefsiz iğrenç ibneler...

Size sövmeden bitirmek çok büyük ayıp, sonuna kadar hak ediyorsunuz.
bir beşiktaşlı olarak bu durumlara düşmesine üzülüyorum. özellikle mustafa hocayı severim, başarılı olmasını da isterim açıkçası. önce beşiktaş ama fenerbahçe beşiktaş galatasaray bunlar hep kardeş takımlar.
Snijder ve muslerayi cikartirsan akhisardan farksiz olan takimcik beter olsunlar kaybolup gitsinler para komidinun ustunde diyr dalga gecerken dusunecektiniz bu daha iyi gunleriniz daha 7.likler 8.likler gorecek bu bunyeler.
Kaynaklarını iyi yönetmeyi başarabilirse 2 3 yıla yeniden türkiyenin en güçlü ve avrupadada ses getirebilecek bir kadro kurabilecek takım ama ufak tefek seylerle uğraşacağına önce büyük bir plan yapmalı daha sonra bu planın ayrıntılarına inmeli mesela transfer işleri için önder özen tarzı hem yerli hem yabancı portföyü olan isimlerle çalışmak tecrübe ve potansiyeli aynı potada eritmek lazım yani bizim türk takımları 9 10 tane 3.5 M euro alan sabit maaş olarak oda maç başilar vs hariç oynayamaz galatasarayda ornegin bir tane sneijder ayarinda oyuncu varsa onu dengleyecek 1.5 M max maas alacak ama potansiyelide olan oyuncular olmalidir şuan en buyuk ornek sinan ayrica linnes tarzı maliyeti dusuk verimi yüksek olabilecek oyuncu tercihleri cok onemli ee bunu nası yapacan önce adamakıllı bir izleme ekibi kuracan basiretli bir yonetime ve teknik ekibe sahip olacan en önemlisi genćlere potansiyeli olan oyuncuya seviye atlatabilecek hocalarla ekiplerle calısacan onlarin basina kimi getirdiginde tabiki onemli kısacası galatasaray değerlerini iyi yonetebilirse bu krizler felan bir daha yasanmaz ama max 5 yilda bir galatasarayin krize girdigi dusunulursede yine kurtulursa bile 5 6 sene sonra ayni seyler olacak gibi duruyor.
Anektodlara konu olan kulüp.

--spoiler--
Çocukla kız buluşmuş, kız çocuğa hangi takımlısın demiş, çocuk GS cevabını vermiş. Kız bırak bırak ben öderim hesabı demiş, ödedikten sonra kalkmış gitmiş, çocuk bilekliğine bakarak ağlamış.
--spoiler--
5 lig şampiyonluğu, 4 super kupa, 2 turkiye kupası, bir kez de şampiyonlar liginde çeyrek final oynama başarisi gostererek turkiye'de son 10 yılda futbola damgasını vurmuş takım. Adamsınız.
şikecilerin kabusu takım. evet.
Bize her sevdadan geriye kalan.
kurt kocayınca "köpeklerin" maskarası olurmuş..

bizde bjk fenerin maskarası olduk.
ilklerin ve enlerin kulubü. evet.
Türk Spor tarihinde unutulmaz başarılara imza atmış, takım içinde taraftarların küfürlerinin bolca odak noktasına sahip bir çok oyuncu barındıran bir futbol takımı.
Gahahatasahahay.
Türkiye' de futbol oynandığını dünyaya öğreten takım.
üçüncü ve dördüncü yıldızı kazanmış ilk, uefa kupası ve avrupa süper kupası" nı müzesine götürmüş tek, adı asla şike soruşturması kapsamında geçmemiş, kulüptür. maddi zorluklar yaşadığı çoğu sezonu şampiyonlukla tamamlamıştır. galatasaray" ı ancak kendi içindeki karışıklık durdurabilir, rakiplerinin buna gücü yetmez. elbette toparlanacak ve zirvedeki yerini yeniden alacaktır. kimsenin şüphesi olmasın, bazıları da çok fazla heveslenmesin.
Ebedi dostumuz, ezeli rakibimiz olan kulüp.
Kötü günler geçiren, kötü futbol oynayan kulüptür. Ancak bu performans geçicidir. Doğru yönetim ve kararlarla bir gün yine güzel günlere döneceğiz. Şike soruşturması geçirip yıldızlarını kaybetmiş kulüpler bugün şampiyonluğa oynuyorsa biz de karanlığı geçip aydınlığa çıkacağız. Bu da biricik gerçektir. Gün gelecek gülme sırası bizde olacak. Unutmayın.
bu sene gene beşiktaşın altına yatacak takımdır. yeni kampanyaları da pek güzel. (bkz: üç tane bimilyonnnnn)
© copyright 2005 - 2026