bugün

bay pipo adlı kitaptan esinlendiği söylenir.
(bkz: bay pipo)
gecenlerde izledigim ilk bolumunde, son bolumun son karesinde gecen "sonunu dusunen kahraman olamaz" cumlesinin gectigini gormemle waaaayyy bea dedigim efsane dizi. tekrar seyretmeye deger * *
akrep bekir karakterini canlandıran zekai müftüoglunun sırf sesini duymak için izlemeye deger oldugunu sandıgım
lakin bekiri akrep sokunca izlemenin bir anlamı kalmadıgını düşündügüm dizi
cendere adında herkesin diline dolanmış bir dizi müziği* de bulunur bunun.
cendere isimli şarkısına çok benzer bir şarkısı the ring 2 de geçmektedir.
toplasan 2 bölümünü ya izlemişimdir ya da izlememişimdir cümlesini kurduğum, çevremdekiler tarafından sürekli eleştirildiğim ama şahsen pek de bir şey kaçırmadığımı düşündüğüm dizi.
izlemedigim izleyenlerede hayret ettigim enteresan mafya dizisi .
okadar dandik çekim yapılmış bi diziyi bu kadar insan nasıl izlliyor hayret valla
sonunda bittide kurtulduk deddigim tek dizi.
(bkz: kurtlar vadisi irak)
yayin hayatindayken oldukca populer olan bir dizidir. halkin hangi duygularina, yahut yonune hitap ettiler de bu kadar ilgi ve destek topladilar dedirtmistir.
yakin zamanda bitmistir. bi film cektiler final olarak.
(bkz: kgt)
Cogu kurtlar vadisi izlemeyen insanın, izleyenleri ;Abi bu bolumde polatın pardususunu gordun mu ya da abi polat nasıl sıktı adamın kafasına sikti;demek icin izledigi sandıgı ama bunun alakası olmayan en azından benim için olmayan bir durum.Kurtlar vadisinin ozellikle ilk 2 donemdeki bolumlere bakarsak Turkiyenin dış ve iç siyasetinin cok guzel bir sekilde degerlendirildigini goruruz.8.bolumde aslan bey ile mustesarın Kuzey Irak Barzani Talabani ve Kurt Sorunu hakkında konusmaları,47.bolumde Baron ile Kılıcın Kıbrıs sorunu hakkında konusmaları.73.bolumde Rauf Denktas inkıbrıs konusunda konusması bunlara cok kucuk ornekler.
derin devLeti anLatan içinde bir çok kişiyi gördüğüm(yeşiL,çakıcı,çatLı,cavit çağLar...gb) dizi...Osman Sınav diziden ayrıLdıktan sonra bir çok açıdan değişti...tasavvuf bitti,romantizm bitti,çekimLer kötüLeşti...ama içindeki gizem'i kaybetmedi...ne yazık ki bizim insanLarımız bu oLayLarı değiLde PoLat'ın ve Çakır'ın nasıL deLikanLı oLduğunu konuştu...Yazık!!!
çoğu insanın (genelde gençlerin) ordaki insanların davranışları, sözleri, kabadayılıkları için izlediği ama bilinçli bir izleyicinin asıl anlatılmak istenen şeylere odaklanıp türkiye gerçeklerini bir nebze de olsa öğrenebeliceği, şimdiye kadar Türkiye'de yapılan en başarılı dizidir.Ufak tefek hatalar amatörlükler tabii ki vardır ama bunları hoşgörmek gerekir, her hafta bir bölümü çekilen böyle büyük bir eserde konuya, kurguya hiç bakmayıp, bir övgü yapmayıp, ufacık iki hatayı bulup diziyi kötülemek mantıksızdır.izlemeyenlere bütün eleştirileri, önyargıları bir kenara bırakıp, akşamları show tv de gösterilen tekrarlarını izlemeyi tavsiye ederim.
son bölümleriyle binlerce türk milliyetçisi genç kazanılmasına sebeb olmuş dizidir. filmiyle birlikte bu sayı onbinlere çıkacaktır.
tepkim yokken,sınıfımdaki(5.sınıf) bir öğrencinin ortaokul öğrencisini sıraya oturtup başında benim adım ç..... taş.... tamamm mı,bundan sonra ona göre davran demesini gördükten sonra nefret ettiğim dizi.

yalnış örnek olduğunu düşündüğüm ve yayından kaldırılması için dua ettiğim dizi.
(bkz: sonunu dusunen kahraman olamaz)
diğer dizilerin rüyasında göremeyeceği reklam gelirlerine sahip(di) olan kıskanılan dizi.
izlemedigim fakat kanallar arasinda gezerken denk gelip duydugum yaran replikleriyle karın kası yapmama vesile olmus komedi dizisi.dunyayı kurtaran adama haksızlık yapılıyor kanaatimce, dunya uzerinde cekilmis en berbat yapım.izleyenlerin zekasindan suphe edilmesi gerekir.*
sozlukte bu kadar izleyeni olmasi sasilasi bir durumdur,zira uludagsozluk yazarlarinin entellektuel bireylerden olustukları sanilmaktadir.
Osman Sınav ve Mustafa Şevki Doğan'ın ne kadar iyi birer yönetmen olduğunu gösteren yapım...
(#46056)
en sonuncu yönetmeni (bkz: Serdar Akar)gelene kadar teknik açıdan 5 para etmeyen dizidir. (bkz: yiğidi ye ama hakkını yeme)
başrol oyuncusunun oyunculukla alakası olmadığı ve konusu tamamen gerçeklerden esinlenmiş olan dizidir
kimsenin beğenmediği herkezin izlediği dizidir.
içerisindeki şiddet tarantino yada gaspar noe filmleri ile karşılaştırılırsa sütten çıkma ak kaşıktır.
bir çocuk eğer dizi yada filmden etkilenip suç işliyorsa , diziye değil içinde bulunduğu duruma bakmak gerekir. psikolojisi bozuk, yada çok kötü yetiştirilen bir kişi kahvede çay soğuk diye kavga çıkarabilir yada duvarların rengini beğenmeyip intihar edebilir. psikopat heryerde aynıdır. kendini motive edecek suça teşvik edecek bir şey bulur.
evet dizinin çekimleri yer yer amatordur ama yeşilçamda sevdiğimiz sürekli izledğimiz çok düşük bütçeli ve kötü çekilmiş filmlerde vardır. ben bu dizinin anlatmak istediklerini düşündürmek istediklerini olaylara farklı bakış açılarını seviyorum. aksiyonları ise küçük bir renkdir sadece.
genelde duygusal sahnelerde iyilerdi adamlar.

bu kadar başarılı olmasının bir nedenide herkesin kendine uygun bir tip bulabilmesidir. idealist avukatından mafya babasına, psikopatından duygusal aşığına baronundan tetikçisine kadar..ben ilk yetmiş bölümü izlemedim. sonrasını hiç kaçırmadım. şimdi tekrarlarınıda izliyorum. sonuçta bir dizidir. suya yazılan bir yazıdır.belki bir kaç senede bir yeniden dirilecektir... belki ileride bir kurtlar vadisi iran çekilir...sonuçta bir iki yıl sonra unutulacaktır.
türkiyenin gerçeklerini anlattığını sanan ,bölüm başına 500 kişinin öldüğü dizidir.Sonra tabi amaç ticaret olunca filmide çekildi.