bugün
- şişman kızla sevgili olan erkek2
- üstteki yazar hakkındaki varsayımlarınız22
- sözlükte sizi kim tanıyor22
- hayat kalitesini düşüren şeyler2
- 43 bin entry girmek2
- kadınların bir erkekte aradığı kriterler18
- kiraz cicegi kolonyasi45
- yapay zekanın bilinçlenip bir dini kabul etmesi6
- ahmet telli8
- meyveli soda içen erkek8
- bulgur pilavının kötü bir yemek olması10
- hiç fuhuş yaptınız mı9
- yazarların hayatlarının 1 yılını satacakları fiyat12
- 35 yaşına gelip evlenmemiş erkeğin asıl amacı8
- anket türkiye de eyalet sistemine geçilsin mi17
- aylık 422 bin tl iyi para mıdır sorunsalı5
- karşı cinste hayran olunan özellik4
- mezun olunan okula yıllar sonra tekrar gitmek10
- 14 temmuz 2026 fransa ispanya maçı3
- 11 temmuz 2026 pentagon'un 4 ufo belgeleri2
- 2026 dünya kupası30
- geri zekalı demek hakaret mi3
- melkor4
- şimdiki aklım olsa4
- sözlükçülerin en iyi 5 roman listesi15
- 9 temmuz 2026 fransa fas maçı24
- hayatından 1 yılı kaça satarsın9
- karadedeler olayı5
- ateist6
- messi vs maradona7
- allah olsanız yazacağınız kitabın ismi ne olurdu10
- trakyalı kadın isimleri4
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle21
- fıstık gibi kızın ter kokması4
- göksel ve teoman evlenseydi ne olurdu5
- mehmet okuyan12
- gecenin şiiri3
- kim kimin fakesi10
- askeri ücretle erdoğanı savunan tip11
- örgüt mensubu5
- sözlük erkeklerinin kurabiyeleri9
- türk kızlarının keko adam sevmesi4
- anın görüntüsü11
- abd iran ateşkesinin kalıcı olamaması10
- çekici kadının tüm çekiciliğini götüren şeyler7
- 34 yaşına dek sevişmemiş erkek3
- yenilen ilk dayak2
- tencent hy33
- inanmıyorsanız bari saygı duyun6
- geceye bir şarkı bırak3
sevdiği entry'ler
Normalde din ibadet ve kulluk bilincidir ama sistem bize çalış, üç kuruşa köle ol ve geçin demekte diretiyor.
herhangi bir şeyi okuduğunuzda hiç "yazar/yazan burada ne demek istemiş?" diye kendinize sordunuz mu?
yazılı bir metini elinize alıp okuduğunuzda işlenen konu ve anlatım tekniği olarak işlenen tema ne diye kendinize sordunuz mu?
bir hak yediğinizde, birinin hakkına tecavüz ettiğinizde allah'ı anarak huzur bulan insanın kalbi kurumuş, merhamet duygusu yok olmuş demektir.
unutmadan...
inanıyorsanız veya inanmıyorsanız şunu bilin ki allah'ın kendini tanıtırken kullandığı isimlerinden-tanımlardan biri de "merhametlilerin en merhametlisidir " diye kendini tarif eder ve iman etmiş birinde de merhamet duygusunu olmaz ise olmaz olarak belirtir.
bir zulüme neden olup, bir zalim olan biri yaptığı her kötülükten sonra "allah" diyerek allah'ı anarak huzur buluyor hiç pişmanlık vicdan azabı duymuyorsa ya kendine yalan söylüyor ya da allah'ı kandırmaya çalışıyor veya okuduğunu anlama muhakeme yeteneği olmayan biridir.
burada anlatılmak istenen "sen git her pisliği kötülüğü yap. sonra allah de af olursun, huzur bulursun" demek değildir.
unutmayınız ki allah kafirleri, müşrikleri, allah'ı inkar edenleri, allah'ı yalanlayanları tarif ederken "onlara sorsan yeri ve göğü kim yarattı desen allah derler" diyerek tarif eder.
allah'ı anma derken dil ile söylemek/ikrar etmek allah demek burada istenmiyor.
şöyle düşünün...
sorumlulukları yükümlülükleri olan biri olarak (meclis başkanı, cumhurbaşkanı, bakan vs) cumhuriyet bayramı/ilanı veya atatürk'ün ölüm yıldönümü vb milli günlerde anma yapıldığı zaman ben anıtkabirde ya da tören alanında mecliste vs olmazsam kalkıp "ne olmuş ki canım, dilimizle andık-söyledik ya" diyebilir miyim?
bana demezler mi "anma yaptıysan mecliste, resepsiyonda, anıtkabirde olurdun" diye doğrusunu söylemezler mi bana göstermezler mi?
ya da sıradan vatandaş olarak bir törene katılsam istiklal marşı okunurken başımı kıçımı kaşısam ortama uygun davranmayıp "ne olmuş ki canım, işte dilimizle istiklal marşını söylüyoruz ya?" diyebilir miyim?
neyse, burada anmak dilde ikrar etme değildir.
inanın veya inanmayın islam dini bir inanç dini değildir.
islam bir davranış dinidir. burada anma tanımı davranış temellidir.
islam dininde allah senin inanıp inanmadığına bakmıyor ki tüm dinlerin temelinde inançsızlığa tepki değil de inançlara karşı bir manifestodur. dinlere karşı din gelmiştir, hiçbir din tanrı yaratıcı yoktur diyenler için gelmemiştir.
bunun için allah din için yaptıklarınıza lanet eder, kıldığın namaza lanet eder, tuttuğun oruca lanet eder, verdiğin sadakaya fitreye lanet eder. gittiğin hacca lanet eder. eline aldığın din kitabına bakıp allah "kitap yüklü eşekler" der.
Böyle bir din inancında (inanın veya inanmayın) kalkıp da "allah" dedim diye huzuru mutluluğu cenneti bulacağım" demek zeka özürlü ya da okuduğunu anlamayacak cehalet içinde olmakla mümkün olur.
yazılı bir metini elinize alıp okuduğunuzda işlenen konu ve anlatım tekniği olarak işlenen tema ne diye kendinize sordunuz mu?
bir hak yediğinizde, birinin hakkına tecavüz ettiğinizde allah'ı anarak huzur bulan insanın kalbi kurumuş, merhamet duygusu yok olmuş demektir.
unutmadan...
inanıyorsanız veya inanmıyorsanız şunu bilin ki allah'ın kendini tanıtırken kullandığı isimlerinden-tanımlardan biri de "merhametlilerin en merhametlisidir " diye kendini tarif eder ve iman etmiş birinde de merhamet duygusunu olmaz ise olmaz olarak belirtir.
bir zulüme neden olup, bir zalim olan biri yaptığı her kötülükten sonra "allah" diyerek allah'ı anarak huzur buluyor hiç pişmanlık vicdan azabı duymuyorsa ya kendine yalan söylüyor ya da allah'ı kandırmaya çalışıyor veya okuduğunu anlama muhakeme yeteneği olmayan biridir.
burada anlatılmak istenen "sen git her pisliği kötülüğü yap. sonra allah de af olursun, huzur bulursun" demek değildir.
unutmayınız ki allah kafirleri, müşrikleri, allah'ı inkar edenleri, allah'ı yalanlayanları tarif ederken "onlara sorsan yeri ve göğü kim yarattı desen allah derler" diyerek tarif eder.
allah'ı anma derken dil ile söylemek/ikrar etmek allah demek burada istenmiyor.
şöyle düşünün...
sorumlulukları yükümlülükleri olan biri olarak (meclis başkanı, cumhurbaşkanı, bakan vs) cumhuriyet bayramı/ilanı veya atatürk'ün ölüm yıldönümü vb milli günlerde anma yapıldığı zaman ben anıtkabirde ya da tören alanında mecliste vs olmazsam kalkıp "ne olmuş ki canım, dilimizle andık-söyledik ya" diyebilir miyim?
bana demezler mi "anma yaptıysan mecliste, resepsiyonda, anıtkabirde olurdun" diye doğrusunu söylemezler mi bana göstermezler mi?
ya da sıradan vatandaş olarak bir törene katılsam istiklal marşı okunurken başımı kıçımı kaşısam ortama uygun davranmayıp "ne olmuş ki canım, işte dilimizle istiklal marşını söylüyoruz ya?" diyebilir miyim?
neyse, burada anmak dilde ikrar etme değildir.
inanın veya inanmayın islam dini bir inanç dini değildir.
islam bir davranış dinidir. burada anma tanımı davranış temellidir.
islam dininde allah senin inanıp inanmadığına bakmıyor ki tüm dinlerin temelinde inançsızlığa tepki değil de inançlara karşı bir manifestodur. dinlere karşı din gelmiştir, hiçbir din tanrı yaratıcı yoktur diyenler için gelmemiştir.
bunun için allah din için yaptıklarınıza lanet eder, kıldığın namaza lanet eder, tuttuğun oruca lanet eder, verdiğin sadakaya fitreye lanet eder. gittiğin hacca lanet eder. eline aldığın din kitabına bakıp allah "kitap yüklü eşekler" der.
Böyle bir din inancında (inanın veya inanmayın) kalkıp da "allah" dedim diye huzuru mutluluğu cenneti bulacağım" demek zeka özürlü ya da okuduğunu anlamayacak cehalet içinde olmakla mümkün olur.
islam dini ve kuran-i kerim 1400 küsür yildir yerli yerinde duruyor. Zivanadan cikmasi söz konusu olamaz o yüzden. Elestireceksen zamane müslümanlarini elestir. Din kardeslerimin bir cogundan ben de tiksinecek hale geldim. Utaniyorum bir coguyla ayni dine mensup olmaktan, ve dinimi yasarken surekli onlarla ayni kefeye koyulmaktan. Ama bu dinimin sucu degil, dinimin yasandigi ülkelerdeki kültürel yapinin dinin üstünde tutulmasinin, ve tabi ki cagimizin hastaligi yozlasmanin sucu. Bati’nin islam adi altinda elestirdigi bir cok unsur afgan, türk, arap, çeçen ve bilumum milletlerin yüzlerce, binlerce yillik ilkel adetleri aslinda.
taksici bro müzeye giderken dikkat et seni de alıp sergilemesinler orada. emekliii emekliii
(bkz: eyt kapsamına alınmamış ağlamaklı emoji)
(bkz: eyt kapsamına alınmamış ağlamaklı emoji)
Abi sen olmazsan olmaz lütfen. Bak kimseye gel diye rica etmem biliyorsun.
Yalan ya yalan beni bindirmedi. Karsiki lahmacuncuya gittik.
kendi cebinden harcayan insandır. ben sormam da hani birisi çıkar "sana giren çıkan ne neden seni rahatsız etti bu parayı beraber mi kazandık ki hesabını soruyorsun" diye sorar zorunuza gider bence hiç girmeyin bu toplara..
hastanede yatan parası olmayan insan örneği verilmiş. nereden biliyorsunuz ki bu sokak kedisine para harcayan "geri zekalı" zorda kalmış insanlarada denk geldiğinde yardım etmiyor ? o zaman geri zekalılıktan çıkıyor mu yani size göre ? devlet sistemi neden var arkadaşım ? parası olmadığı için hastanede rehin kalan varsa bu diğer insanların değil yöneticilerin ayıbıdır gidin onlara isyan edin. oy vermeye gelince koşa koşa gidiyorsunuz verdiğiniz oyun hesabını onlardan sorun bizden değil.
aramızda 60 işçi 3 müdür çalıştıran "iş adamları" var misal. çemkirecekseniz o ibnelere çemkirin bu kadar para kazanıyorlar ama ne kediye ne de insana tek kuruş harcamıyorlar sığır gibi tüm gün evde yatıp sosyal medyada dolaşıyorlar. hayır bir de gelip her konuda fikir beyan ediyorlar. lan senin kime ne faydan var ki bana senden 1000 kat daha faydası olan kediye harcadığım paraya laf ediyorsun. o kedi en azından yalancı pezevengin teki değil gelir seversin stresini alır şirinlik yapar mama verirsen yer vermezsen seni tırmalamaz. senin gibiler evlat olsa 3 kat eldivenle sevilmez şimdi bu kediye para harcayan geri zekalı mı oluyor yani. ne yapacak bu faydasız kımıl zararlılarına mı harcasın o parayı ? aklı var fikri var gitsin çalışsın para kazansın neden onun ( insan ) derdini dert edineyim ben ? insan doğadaki en akıllı yaratık ya neden ben insan için para harcamak zorundayım bendeki beyin onda da var o da beynini kullansın para kazansın. penguen gibi 10 tane çocuk yap sonra param yok diye ağla diğer insanlar bana baksın diye el aç millete.. kediler öyle değil yaşam alanlarını işgal ettiysen bu hayvanları evcilleştirdi isen gereğini de yapacaksın.
hastanede yatan parası olmayan insan örneği verilmiş. nereden biliyorsunuz ki bu sokak kedisine para harcayan "geri zekalı" zorda kalmış insanlarada denk geldiğinde yardım etmiyor ? o zaman geri zekalılıktan çıkıyor mu yani size göre ? devlet sistemi neden var arkadaşım ? parası olmadığı için hastanede rehin kalan varsa bu diğer insanların değil yöneticilerin ayıbıdır gidin onlara isyan edin. oy vermeye gelince koşa koşa gidiyorsunuz verdiğiniz oyun hesabını onlardan sorun bizden değil.
aramızda 60 işçi 3 müdür çalıştıran "iş adamları" var misal. çemkirecekseniz o ibnelere çemkirin bu kadar para kazanıyorlar ama ne kediye ne de insana tek kuruş harcamıyorlar sığır gibi tüm gün evde yatıp sosyal medyada dolaşıyorlar. hayır bir de gelip her konuda fikir beyan ediyorlar. lan senin kime ne faydan var ki bana senden 1000 kat daha faydası olan kediye harcadığım paraya laf ediyorsun. o kedi en azından yalancı pezevengin teki değil gelir seversin stresini alır şirinlik yapar mama verirsen yer vermezsen seni tırmalamaz. senin gibiler evlat olsa 3 kat eldivenle sevilmez şimdi bu kediye para harcayan geri zekalı mı oluyor yani. ne yapacak bu faydasız kımıl zararlılarına mı harcasın o parayı ? aklı var fikri var gitsin çalışsın para kazansın neden onun ( insan ) derdini dert edineyim ben ? insan doğadaki en akıllı yaratık ya neden ben insan için para harcamak zorundayım bendeki beyin onda da var o da beynini kullansın para kazansın. penguen gibi 10 tane çocuk yap sonra param yok diye ağla diğer insanlar bana baksın diye el aç millete.. kediler öyle değil yaşam alanlarını işgal ettiysen bu hayvanları evcilleştirdi isen gereğini de yapacaksın.
--spoiler--
Bu deyim bir şiirden geliyormuş.
Bu şiirle çok karşılaştım. Ancak aslını ve yazarını araştırmaya çalışırken çeşit çeşit söylemlerle karşılaştım.
Kimine göre şiir 1941 yılında Antalya Defterdarı olan Abdullah Çağlayan’a ait. Kimine göre ise Namdar Rahmi Karatay’a… Başkalarına da atfedenler olsa da işin aslını rahmetli gazeteci Hasan Pulur’un bir yazısından öğrendim.
“Öğütler Devam” başlıklı bu hiciv Antalya Defterdarı merhum Abdullah Çağlayan'ınmış; kendisinin yayımladığı "Devran II" adlı, Antalya ileri Matbaası'nda 1965 yılında basılan kitabın 23. sayfasındaymış.
Abdullah Çağlayan, bu taşlamayı 1943 yılında yazmış ve zamanın Valisi tarafından "memurları fena yola sevk'ten" suç duyurusu yapılarak hakkında soruşturma açılmış.
Soruşturmayı yürüten Afyon C. Savcısı ilhan Dizdar takipsizlik kararı vermiş, savcıya göre şiir, mizahtır ve edebi sanat eseri olarak düşünülmesi gerekirmiş.
işte o şiir: ÖĞÜTLER DEVAM
Tatar ağası gibi dolaşma böyle yaya
Eloğluna baksana, ne ar kalmış ne hayâ
Sende bir dayı bulup sırtını ona daya
O ne derse huuu diye, salla hemen başını,
El ovuştur, gerdan kır, al gitsin maaşını.
Bir kalantor görünce yerlere kadar eğil,
El pençe divan dur, bu şerefsizlik değil,
Uşaklığı meziyet, riyayı fazilet bil.
Kör dayıya şehla de, incitme düztabanı,
Düşküne nasihat ver, kodamana abanı.
Zengin ol, sende aşır her dağdan arabanı,
Tekerine taş korlar, sallamazsan başını,
Uslu otur, hoş geçin, al gitsin maaşını.
Köpeklerle hırlaşma, tepişme piç katırla,
Hamamda kavga olmaz, soyu bozuk natırla.(kadınlar hamamında hizmet eden, müşterileri yıkayan kişi)
Kulağına küpe yap bu sözümü hatırla.
Diyorlar ki, taç bile baş eğmezse konmaz,
Önünde eğilene kılıç dahi dokunmaz.
Dik durdukça bu başın, devlet kuşu da konmaz,
Bu dünyada kaide sallamaktır başını,
El öpüp, etek öpüp, almaktır maaşını.
Bir soğan soyulurken yaşarıyor da gözler,
Hazine soyulurken aldırmıyor öküzler,
Hayâdan eser yoktur nafile bütün sözler.
Beyhude inat etme, salla hemen başını,
Gerdan kır, belini bük, al gitsin maaşını.
Bir yolsuzluk görünce köpürme, isyan etme,
Bir hak için kendine, dik başlıdır dedirtme,
Doğru yolu dostuna göster ama sen gitme.
Ne derlerse huuu diye, salla hemen başını,
Dilini tut, uslu dur, al gitsin maaşını.
Unutma bu ocağın adı asiyaptır,(değirmen)
Sen de bir dolap çevir, apartmanlar yaptır.
Hakikat nene gerek o memnu bir kitaptır.
Sana lazım olan şey, sallayarak başını,
El öpüp, etek öpüp almaktır maaşını.
Bu güvercin eder mi atmacalarla yarış,
Öğrenmeden dünyayı gezdim de karış karış,
Vazgeç hak sevdasından sen de kervana karış,
Gerdan kır, belini bük, al gitsin maaşını
--spoiler--
Manyakcım, merakını giderdim umarım. Araştırmacı gazeteci kişiliğimle zbxbxndmsms.
Evet
Bu deyim bir şiirden geliyormuş.
Bu şiirle çok karşılaştım. Ancak aslını ve yazarını araştırmaya çalışırken çeşit çeşit söylemlerle karşılaştım.
Kimine göre şiir 1941 yılında Antalya Defterdarı olan Abdullah Çağlayan’a ait. Kimine göre ise Namdar Rahmi Karatay’a… Başkalarına da atfedenler olsa da işin aslını rahmetli gazeteci Hasan Pulur’un bir yazısından öğrendim.
“Öğütler Devam” başlıklı bu hiciv Antalya Defterdarı merhum Abdullah Çağlayan'ınmış; kendisinin yayımladığı "Devran II" adlı, Antalya ileri Matbaası'nda 1965 yılında basılan kitabın 23. sayfasındaymış.
Abdullah Çağlayan, bu taşlamayı 1943 yılında yazmış ve zamanın Valisi tarafından "memurları fena yola sevk'ten" suç duyurusu yapılarak hakkında soruşturma açılmış.
Soruşturmayı yürüten Afyon C. Savcısı ilhan Dizdar takipsizlik kararı vermiş, savcıya göre şiir, mizahtır ve edebi sanat eseri olarak düşünülmesi gerekirmiş.
işte o şiir: ÖĞÜTLER DEVAM
Tatar ağası gibi dolaşma böyle yaya
Eloğluna baksana, ne ar kalmış ne hayâ
Sende bir dayı bulup sırtını ona daya
Bir kalantor görünce yerlere kadar eğil,
El pençe divan dur, bu şerefsizlik değil,
Uşaklığı meziyet, riyayı fazilet bil.
Kör dayıya şehla de, incitme düztabanı,
Düşküne nasihat ver, kodamana abanı.
Zengin ol, sende aşır her dağdan arabanı,
Tekerine taş korlar, sallamazsan başını,
Uslu otur, hoş geçin, al gitsin maaşını.
Köpeklerle hırlaşma, tepişme piç katırla,
Hamamda kavga olmaz, soyu bozuk natırla.(kadınlar hamamında hizmet eden, müşterileri yıkayan kişi)
Kulağına küpe yap bu sözümü hatırla.
Diyorlar ki, taç bile baş eğmezse konmaz,
Önünde eğilene kılıç dahi dokunmaz.
Dik durdukça bu başın, devlet kuşu da konmaz,
Bu dünyada kaide sallamaktır başını,
El öpüp, etek öpüp, almaktır maaşını.
Bir soğan soyulurken yaşarıyor da gözler,
Hazine soyulurken aldırmıyor öküzler,
Hayâdan eser yoktur nafile bütün sözler.
Beyhude inat etme, salla hemen başını,
Gerdan kır, belini bük, al gitsin maaşını.
Bir yolsuzluk görünce köpürme, isyan etme,
Bir hak için kendine, dik başlıdır dedirtme,
Doğru yolu dostuna göster ama sen gitme.
Dilini tut, uslu dur, al gitsin maaşını.
Unutma bu ocağın adı asiyaptır,(değirmen)
Sen de bir dolap çevir, apartmanlar yaptır.
Hakikat nene gerek o memnu bir kitaptır.
Sana lazım olan şey, sallayarak başını,
El öpüp, etek öpüp almaktır maaşını.
Bu güvercin eder mi atmacalarla yarış,
Öğrenmeden dünyayı gezdim de karış karış,
Vazgeç hak sevdasından sen de kervana karış,
Gerdan kır, belini bük, al gitsin maaşını
--spoiler--
Manyakcım, merakını giderdim umarım. Araştırmacı gazeteci kişiliğimle zbxbxndmsms.
Evet
şehitlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı ve gazilerimize de acil şifalar diliyorum. terör denilen şey böyle bir şey işte. terörist dediğimiz namussuz aşağılık kahpe dürzülerde bunu yapıyorlar.. 2 gündür yazıyoruz terörist ile pazarlık olmaz. çözüm sürecinden beri yazıyoruz bunlarla masaya oturulmaz. terörist kahpedir herhangi bir insanlığı yoktur ahlaksızdır kuralsızdır canidir. bizim siyasetçilerde bunların başına af verip meclise çıkartmaya çalışıyor şaka gibi. neymiş ? bir konuşma yapıp pkk ya silah bıraktıracakmış. da...k geçiyorlar sanki bizimle. bir de bunu bize pazarlıyorlar milat çok başarılı bir hamle falan diye...
bizim reyiz hemen çıkmış kınamış lanetlemiş misli ile karşılık verecez demiş. verirsin paşam verirsin senin en iyi yaptığın şey bu zaten.. kardeşime "işe giderken radyoda sabah 7 haberlerinde şu kadar hava saldırısı düzenlendi birçok terörist etkisiz hale getirildi haberine hazır ol" dedim. hiç şaşmaz. tam da dediğim gibi oldu kardeşimi işyerine bırakırken saat 07.00 dı ve haberde aynı söylediğim anonsu geçiyorlardı..
öldürülen teröristler nerede ? yoklar. her gün 5-10-20 tane teröristi öldürüyoruz ama bunların kökleri bir türlü sönmüyor. ben bu işi çözemiyorum bir türlü.. 365 gün var ve bunun 300 ünde kesin bu haberleri duyuyoruz. ama bu amk örgütü bitmeyi geçtim bir türlü zayıflamıyor bile. tamam öldürülenlerin yerine yenileri geliyor ama bunların bir eğitilme süreci var uyuşturucu verile verile zaten az olan beyinlerinin tamamen yok edilme süreci var. biz her gün 5-10 teröristi öldürüyorsak 300 günde en az 1500 terörist öldürüyor olmamız gerekmiyor mu ? bu amk örgütünün kaç tane teröristi var bitmiyor bir türlü..
bizim reyiz hemen çıkmış kınamış lanetlemiş misli ile karşılık verecez demiş. verirsin paşam verirsin senin en iyi yaptığın şey bu zaten.. kardeşime "işe giderken radyoda sabah 7 haberlerinde şu kadar hava saldırısı düzenlendi birçok terörist etkisiz hale getirildi haberine hazır ol" dedim. hiç şaşmaz. tam da dediğim gibi oldu kardeşimi işyerine bırakırken saat 07.00 dı ve haberde aynı söylediğim anonsu geçiyorlardı..
öldürülen teröristler nerede ? yoklar. her gün 5-10-20 tane teröristi öldürüyoruz ama bunların kökleri bir türlü sönmüyor. ben bu işi çözemiyorum bir türlü.. 365 gün var ve bunun 300 ünde kesin bu haberleri duyuyoruz. ama bu amk örgütü bitmeyi geçtim bir türlü zayıflamıyor bile. tamam öldürülenlerin yerine yenileri geliyor ama bunların bir eğitilme süreci var uyuşturucu verile verile zaten az olan beyinlerinin tamamen yok edilme süreci var. biz her gün 5-10 teröristi öldürüyorsak 300 günde en az 1500 terörist öldürüyor olmamız gerekmiyor mu ? bu amk örgütünün kaç tane teröristi var bitmiyor bir türlü..
yamyam sana da bir esmer uzun boylu tek kaşlı döşü bol kıllı suriyeli din kardeşi yapalım rahatla lan. kendi insanını bu kadar savunmazsın nedir bu suriyeli afgan erkek aşkı...
aynı duraktan taksici arkadaşım. az beraber çay demlemedik. yeri geldi bütün durak beraber demlendik. plaka sahiplerine baş kaldırdık beraber. şimdi uber belasına karşı omuz omuzayız. taksiciyiz biz bebeğim !
dini kalkan olarak kullananlar korkak değildir.
aksine cesurdurlar. allah'ın dinini oyuncak etmekten çekinmezler. makam, mevki, para, zevk için dini kullanırlar.
yaratıcının dinini çıkarına kullanan ve eleştirilere de dine saldırıyor diye dini kalkan edendir.
örn: biz korkağız...
bırakın allah'ın dinini oyuncak etmeyi biz bize saygı, sevgi duyan, bize önem değer verenden korkarız.
ya suratına bakamayacak iş davranışta bulunursam, ya karşısında utanç duyarsam, ya başkaları yanında onu utandıracak bir eylem yapar da ona "senin arkadaşın - akraban, dostun bu mu?" veya "eşin bu mu?" derler diye...
aksine cesurdurlar. allah'ın dinini oyuncak etmekten çekinmezler. makam, mevki, para, zevk için dini kullanırlar.
yaratıcının dinini çıkarına kullanan ve eleştirilere de dine saldırıyor diye dini kalkan edendir.
örn: biz korkağız...
bırakın allah'ın dinini oyuncak etmeyi biz bize saygı, sevgi duyan, bize önem değer verenden korkarız.
ya suratına bakamayacak iş davranışta bulunursam, ya karşısında utanç duyarsam, ya başkaları yanında onu utandıracak bir eylem yapar da ona "senin arkadaşın - akraban, dostun bu mu?" veya "eşin bu mu?" derler diye...
barbar batının öz değerleriyle türklüğün şanı yürümez. bilim ve teknoloji ise dünyanın ortak malıdır. batı bize kendi kanunlarını kültürünü kendi yozlaşmış hayat tarzını pazarlar ama ilim adına gram zırnık koklatmaz. bu da bizi sevmediğinin, adam olmamızı asla istemediğinin en büyük delilidir. eğitim sistemimiz batı sayesinde yozlaşmıştır. içimizdeki batı aşığı salaklar sayesinde bu sarmaldan kurtulamıyoruz bir türlü. batı kültürünü aydınlanma ve aydın niyetine önümüze koyan entel magandaların çoğu masonların adamlarıdır. bu sistematik bir operasyondur. bu bizi baltalamak içindir..
atatürkün işaret ettiği uygarlık seviyesi ise bu değildir. Avrupa sana teknolojisini vermez kardeşim. salak mı Avrupa? seni aldatıyorlar. sen de ben de avrupalıyım diye kasıntı oluyorsun. sen asla avrupalı olamazsın. bari kendini kaybetme. çalışmadan üretmeden ar-ge kurmadan teknoloji geliştirmeden teknoloji üretmeden ihraç etmeden, sadece tüketen bir toplum oluşturdular. ha bire kredi kartıyla git avmlere paranı sövüşlesinler. bankalar yabancı, avmlerde iş yapan firmaların sattığı malların % 80 i yabancı. paran nereye gidiyor nereye ahmak türk? yahudiyi zengin eden sensin. avrupanın montaj üssüsün hepsi o. taşeron. fasoncu.işçi. köle..sen nasıl efendi olacaksın bu kafayla, asla olamazsın..
avrupanın mallarını, çinin mallarını aldıkça sattıkça kullandıkça da bu sistem değişmez. sen yapacaksın sen..sen üreteceksin. ithalatı serbest bırakarak yabancı malları ülkeye sokarak teknojide lider olamazsın. köle olursun ancak. hiç boşuna kendini kandırma..
atatürkün işaret ettiği uygarlık seviyesi ise bu değildir. Avrupa sana teknolojisini vermez kardeşim. salak mı Avrupa? seni aldatıyorlar. sen de ben de avrupalıyım diye kasıntı oluyorsun. sen asla avrupalı olamazsın. bari kendini kaybetme. çalışmadan üretmeden ar-ge kurmadan teknoloji geliştirmeden teknoloji üretmeden ihraç etmeden, sadece tüketen bir toplum oluşturdular. ha bire kredi kartıyla git avmlere paranı sövüşlesinler. bankalar yabancı, avmlerde iş yapan firmaların sattığı malların % 80 i yabancı. paran nereye gidiyor nereye ahmak türk? yahudiyi zengin eden sensin. avrupanın montaj üssüsün hepsi o. taşeron. fasoncu.işçi. köle..sen nasıl efendi olacaksın bu kafayla, asla olamazsın..
avrupanın mallarını, çinin mallarını aldıkça sattıkça kullandıkça da bu sistem değişmez. sen yapacaksın sen..sen üreteceksin. ithalatı serbest bırakarak yabancı malları ülkeye sokarak teknojide lider olamazsın. köle olursun ancak. hiç boşuna kendini kandırma..
türkün olduğu her yerde arıza vardır. kod adımız bizim bu. başlıbaşına türk = sorun demektir. hiç bişey olmasa biz çıkartırız..
bizim millet sözde domuz eti de yemiyor ama kıskanmamız kalmadı artık. çünkü erkekler kadınına bişey diyemiyor, iş başka mecralara evriliyor. maksat hasıl olmuyor..
fakat bazı çiftlerde şunu farkettim: dar, vucut hatlarını belli eden bir kıyafet giyen bir hanımın yanında bir erkek, sanki namludan çıkmaya hazır mermi gibi gergin. tedirgin. kadına onay vermiş ama gözü etrafta, ecel terleri döküyor, aman allahım nolur bakan eden olmasın da ben de buna dalmayayım modunda. hanımlar, eşlerinize bu eziyeti yapmayın. Allah rızası için..şunu iyi bilin ki, genel gidişattaki tüm olumsuzluklara ve her şeye rağmen;
türk erkekleri kıskanç..
kadınların bu nevi giyiminden rahatsız..
kadınlar iyice şirazesini kaybetti..
kadınlar umursamaz oldu..
kadınlar terbiyesizleşti..
kadınlar bu konuda kimseyi takmıyor..
kadınlar edebi hayayı utanmayı terk etti..
kimse konuşamıyor..
erkekler muzdarip..
bu konudan dertli..
erkekler suskun..
ve çaresiz..
bu mesele kesim ayırt etmeksizin içten içe herkesi rahatsız ediyor aslında. kadınlar da buna dahil. kimsenin konuşmadığına bakmayın..susmak kabul etmek değildir..
açılmak ve çıplaklık moda olsa da medeniyet ve özgürlük değildir. elbise mahremiyettir. çok dindar olmanıza gerek yok, mahrem yerleriniz belli olmasın yeter. siz anlamıyorsunuz. çünkü görsel tahrik erkeklerin fizyonomisine hastır. ama empati kurun hiç olmazsa. popo sepet gibi tüm kıvrımlar ortaya çıkmış. kalçalar olduğu gibi belli. önü desen öyle. memeler her yeri meydanda. açık renkli şeffaf elbiseler, daracık taytlar, sırtı göbeği kıçının yanakları açıkta. bu ne abicim ya? bu ne Allah aşkına?
giyim tarzının oluşturduğu cinsel cazibenin farkında olup bundan zevk alan kadınlar, iç geçiren erkekleri gördükçe gururlanan övünen böbürlenen, beğenilmenin arzu edilmenin yakıcı hazzına nefsini kaptıran kadınlar, şunu iyi bilsinler, bu da bir nevi fuhşiyattır, evli olanlar için ise bir nevi aldatma çeşididir. bunu yapanlar, hiç boşuna ben doğruyum dürüstüm çalışkanım edebiyatı yapmasınlar. onları şeytanlar, şeytan tipli insanlar ve kendi nefisleri aldatmıştır da haberleri bile yoktur..
Allah bunun hesabını sorar size..
yemin ediyorum sorar..
hesap veremezsiniz..
kimse konuşmasa da..
söylemek mecburiyetindeyiz..
günah bizden gitsin..
siz bilirsiniz..
cehennem ateşi, temmuz sıcağından 50 bin kat (hatta çok daha fazla) fazladır. nasıl dayanabilecek iseniz, buyrun öyle giyinin...
fakat bazı çiftlerde şunu farkettim: dar, vucut hatlarını belli eden bir kıyafet giyen bir hanımın yanında bir erkek, sanki namludan çıkmaya hazır mermi gibi gergin. tedirgin. kadına onay vermiş ama gözü etrafta, ecel terleri döküyor, aman allahım nolur bakan eden olmasın da ben de buna dalmayayım modunda. hanımlar, eşlerinize bu eziyeti yapmayın. Allah rızası için..şunu iyi bilin ki, genel gidişattaki tüm olumsuzluklara ve her şeye rağmen;
türk erkekleri kıskanç..
kadınların bu nevi giyiminden rahatsız..
kadınlar iyice şirazesini kaybetti..
kadınlar umursamaz oldu..
kadınlar terbiyesizleşti..
kadınlar bu konuda kimseyi takmıyor..
kadınlar edebi hayayı utanmayı terk etti..
kimse konuşamıyor..
erkekler muzdarip..
bu konudan dertli..
erkekler suskun..
ve çaresiz..
bu mesele kesim ayırt etmeksizin içten içe herkesi rahatsız ediyor aslında. kadınlar da buna dahil. kimsenin konuşmadığına bakmayın..susmak kabul etmek değildir..
açılmak ve çıplaklık moda olsa da medeniyet ve özgürlük değildir. elbise mahremiyettir. çok dindar olmanıza gerek yok, mahrem yerleriniz belli olmasın yeter. siz anlamıyorsunuz. çünkü görsel tahrik erkeklerin fizyonomisine hastır. ama empati kurun hiç olmazsa. popo sepet gibi tüm kıvrımlar ortaya çıkmış. kalçalar olduğu gibi belli. önü desen öyle. memeler her yeri meydanda. açık renkli şeffaf elbiseler, daracık taytlar, sırtı göbeği kıçının yanakları açıkta. bu ne abicim ya? bu ne Allah aşkına?
giyim tarzının oluşturduğu cinsel cazibenin farkında olup bundan zevk alan kadınlar, iç geçiren erkekleri gördükçe gururlanan övünen böbürlenen, beğenilmenin arzu edilmenin yakıcı hazzına nefsini kaptıran kadınlar, şunu iyi bilsinler, bu da bir nevi fuhşiyattır, evli olanlar için ise bir nevi aldatma çeşididir. bunu yapanlar, hiç boşuna ben doğruyum dürüstüm çalışkanım edebiyatı yapmasınlar. onları şeytanlar, şeytan tipli insanlar ve kendi nefisleri aldatmıştır da haberleri bile yoktur..
Allah bunun hesabını sorar size..
yemin ediyorum sorar..
hesap veremezsiniz..
kimse konuşmasa da..
söylemek mecburiyetindeyiz..
günah bizden gitsin..
siz bilirsiniz..
cehennem ateşi, temmuz sıcağından 50 bin kat (hatta çok daha fazla) fazladır. nasıl dayanabilecek iseniz, buyrun öyle giyinin...
zengine varlıklıya dokunmayıp garibanın sırtından yağ çıkaran kişi olarak türkiye tarihine geçmiştir. tarih seni affetmeyecek mehmet şimşek.