bugün
- imamoğlu'nun 1 günde 3 davaya girmesi20
- unutulmayan duvar yazıları6
- saraca finch house12
- velvet ile ismet gürbüzün ortak noktaları5
- sözlükte kavga olmayacak hissi3
- sevgiliye alınabilecek 200 tl altı hediyeler9
- beni de gammaz yapın5
- kurtuluş savaşı'nın müfredattan kaldırılması15
- mel mel bakan adama gülümsemek11
- keloğlan'ın balkıza aşık olması4
- gocu buraya bak parlak çocuk10
- 2026 dünya kupası26
- kadınların piç erkek tercihi5
- arkadaşlar rahatsızsanız gidebilirim3
- israil'in gazze saldırılarında 5 ölü2
- yılın ilk denize girişi3
- yakışıklı olan ama sevgilisi olmayan erkek2
- futbol21
- vikingler serttir sambadan hoşlanmaz2
- 12 temmuz 2026 norveç ingiltere maçı6
- domates ithal2
- ağır işsizlik sendromu2
- yazdan beklenti3
- değersizlik hissi5
- ilk buluşmada kızı lahmacuncuya götüren erkek3
- nato toplantısı anısına basılan 5 tl4
- ebola salgını3
- 11 nesil2
- yeni yazarlara öneriler7
- yaş ilerledikçe fark edilen şey6
- kızların artık mesajlara cevap vermemesi4
- seven filminde kutunun aras kargoyla gelmesi2
- sersem herif2
- dünya19
- ragnar rockefeller38
- 6 temmuz 2026 portekiz ispanya maçı7
- türbanı yasaklamak bir hataydı3
- karı kıza para yedirir misiniz4
- başkan3
- iltica3
- deniz göktaş37
- milyonların temmuz zammı netleşmesi5
- hegel diyalektiği vs marx diyalektiği2
- kişinin tipine yakıştırdığı meslek4
- dinozorların gerçekten yaşadığını sanan cahiller5
- yeni yazar taklidi yapan eski yazar fake leri6
- atatürk'ün istiklal madalyasını iptal etme planı4
- günün şiiri20
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları27
- hayat felsefesi yapılabilecek en güzel söz2
boris vianın tanımına göre:
tanrı yararcı değidir. tanrı bir bayram armaganıdır, karşılık beklemeden yapılan bir bağıştır, bir platin külçesidir, sanatsal bir benzetmedir, hafif bir şekerlemedir. tanrı fazladan vardır. ne bir şeyden yanadır, ne karşısında. artık* olandır o.
tanrı yararcı değidir. tanrı bir bayram armaganıdır, karşılık beklemeden yapılan bir bağıştır, bir platin külçesidir, sanatsal bir benzetmedir, hafif bir şekerlemedir. tanrı fazladan vardır. ne bir şeyden yanadır, ne karşısında. artık* olandır o.
(bkz: thoth)
(bkz: eru)
(bkz: il dio)
dinlerde ve inanışlarda herşeyi yaratan, yöneten varlık veya varlıkların genelleştirilmiş adı.
islam dini için;
(bkz: Allah)
(bkz: Allah)
(bkz: tengri)
(bkz: dieu)
insan düsünmeyi unutmamissa, yasadigi hayat yüzünden bu özelligi körelmemisse o'nu mutlaka düsünmüstür. insan yeterince zaman kendisiyle basbasa kalmissa, bu zaman zarfinda yaptigi seyleri, yapacagi seyleri kendisinde bulunan akli kullanarak sorgulamissa, o'nu düsünmüstür. o'nun adi ne olursa olsun, o'nun varligini gercekten sormalidir kendi kendine. bunu yapmak icin önce kendisine baska sorular sormaya baslamalidir. kendisini sorgulamalidir önce. yasadigi dünya ve hayat ile ilgili sorular. bu dünyanin ve hayatin öncesi ve sonrasi. ben'den önce ne vardi? ben neyim? niye varim? ben'den sonra ne olacak? ben ne olacagim? bu sorularin cevabini ararken buldugu sey o'dur.
allahın 99 isminin içinde yer almayan, sonradan türemiş bir kelime
john lennon...
eger varsa * bizimle muhattap bile olmayacak takilin genclik diyen yaratici.
fr.dieu
görünmez bir şeffaflıktır:sevmek bir şeyi şeffaf kılmaktır.[cisimler sınır ve çizgilerden yoksundurlar]
insanlar bencildir. insanlar açgözlüdür. tanrı, açgözlü insanların para kazanmasını sağlayan insan yapımı bir insan yapıcıdır. din demek para demek çünkü. rekabet demek. cihat mihat efendim din bütünlüğü olmasa insanları nasıl kandıracaklardı? nasıl bir araya toplayıp gaza getireceklerdi?
ihtiyaç duyulduğunda, insanın kendinden güçlü birini arama gereksiniminin doğal sonucu
"tanru buyuk, insanı yaratmış; insan da pek küçük değil, tanrıyı yaratmış.." / ferhan şensoy.
ingilizce god demektir. yunan mitolojisinde cinsiyetlerine göre tanrı ve tanrıça olarak ayrılırlar. tanrıçanın ingilizcesi de goddess'tır.
adaletsizliğe mana katandır.. en kötüden bile beklenmeyecek bir merhametsizliktir. üzerimizde egosunu tatmin eden bir çocuktur.
(bkz: clapton is god)
herkes ve herşey tarafından tanınmak isteyen şey. tanımsızlığın tanımı. tersi de doğrudur.
tanrı yoktur. *
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar