bugün

/782
oynadığı futboldan, kazandığı kupaladan çok anarşist tarafar grubu ile dünyaya ün salan takım.
başarıya aç gençlerden oluşması bu yıl beşiktaş için güzel bir sezon olacağını gösteriyor umarım emekleri boşa çıkmaz.
2012-2013 sezonuna teknik adamı samet ve yönetcileri tarafından süper bir giriş yapacak sanılan futbol takımı , ayrıca canımız -ciğerimiz.

bu takımdan fabian ernst gitti değil mi. bu adam 3.5 sene banko oynamış biri.oynamadığı maçlarda her zaman bocalayan bir beşiktaş vardı . bu biline biline gönderildi bu faydalı kel. yerine kim alındı hiç. hepsini geçtim toraman efendi oynayacakmış o bölgede. ulan toraman kendi bölgesinde oynayamayan bir futbolcu ne yazık ki. sen ernst in bölgesini nasıl dolduacaksın hoca bunun hesabını ver önce. takım berbat . fernandes hiç bir zaman olumlu kullanılamayacak , bunun farkındayız. necip ve veli adında iki tane takoz var ortasaha da oynadıkları iddia ediliyor. beşiktaş bu dangoza kalmasın lütfen , ne olur .

genç oyuncular desen berbat, öyle böyle değil al hepsini çöpe at. ama bir tek oyuncu var ki ismini tam olarak bilmiyorum 15 numarayı giydi , futbolcu varsa bu gençlerin içinde bir tek bu elemandır o .banko 11 de oynasa kimse niye diye sormamalı. veli ve necip in oynadığı bölgede gözü kapalı adı yazılmalı . ben hepsinin birer dangoz olduğunu iddia etsem de oğuzhan beni yanılttı içlerinden bir tane futbolcu çıkabileceğini gösterdi. şimdi top samet de . bu adamı oynatsın yeter ki veli-necip i görmeyelim.

rıdvan şimşek mevzusu var ki sormayın gitsin. bu adam kime ne yaptı bilmiyorum ama aklı varsa alman 2.lig ekiplerinden bir tanesi ile görüşüp anlaşsın derim.beşiktaşta çok oynamak istiyosa zaten 3-4 seneye kadar beşiktaş onu 5-6 milyona ordan alır zaten .insanı heyecanlandıran bir oyuncu , yetenekli,zeki,yaratıcı.

beşiktaş geçen seneye göre daha iyi bir konumda bitirecektir bana göre ama bunda etkili olacak faktör bilinçsiz yapılan hareketler olacaktır. uğur,escude,mcgregor transferleri abuk subuk goller yenmesine engel olduğunu farz edersek beşiktaş ın mutlaka derbi kazanacağı öngörüsünde bulunabiliriz. yenilen gollerin büyük bir kısmı abuk subuk çünkü. şöyle kallavi,hak edilerek yenilen gol görmüyoruz kalemizde.

ileri uçtaki sıkıntıyı kimse göremiyor ama mustafa pektemek haricinde gol atabilitesi yüksek bir oyuncu yok. hatta normal de yok. holosko özel bir futbolcu . sürekli oynamazsa form tutamaz . bu şartlarda yedek kalmaz zorunda. bu bilinseydi güle güle denirdi mutlaka. almeida için aylardan beri kovun şunu diyorum ama burayı okuyan yok tabi .en azından necatip tipi bir forvet alınmalı beşiktaş a. tuncay olabilirdi ki kahretsin baltaladılar . bobo vazgeçilmez olurdu yine ama kayseri kaptı.

son söz olarak şunu söylemek istiyorum ki iyi dinlensin. 2009-2010 sezonunun bir kopyası olacağına adım gibi eminim. sağlam defans var , mücadele var ama teknik bir oyun ve bol gol pozisyonu olmayacak.en çok sevineceğim nokta ise samet aybaba boyunun ölçüsünü alacak olmasıdır.
bu sene kim ne derse desin gercek besiktas olma yolunda buyuk adim atan kulubumdur. bazi yavsaklar ne kadar bok atsalar da besiktas taraftarla ve semtle var olmustur, kupalar, basarilar taraftar icin olsa iyi olur olmasa da onemli degil konumunda olmalidir. bugun tribunler icin onemli olan sahada kosup topa yetisemeyince kendine kizan futbolculardir, rakibi spektekuler bir sekilde gecip sonra gol atan oyuncular degildir bu nedenle kulup ikinci ligde de olsa, amatorde de oynasa buyuklugunden birsey kaybetmeyecektir.
Göz göre göre bir efsanenin çöküşünü izliyoruz. Yıldırım Demirören'e bu konuda yaptığı her şey için teşekkür(!) ederiz. En kısa sürede tekrardan eski haline dönmesi dileğiyle. Çünkü Beşiktaş'sız bir süper lig düşünemiyorum bile.
cenk'e yazdık edildiği apaçık ortada olan takımım, başka kaleciye 1 milyon euro veriyosun, ver bakıyım onu cenk'e nasıl kalecilik yapıyor, adam sırf aldığı parayı haketmek için gol yemez be.
kimse abuk subuk konuşmasın yensede yenilsede 10 farkta yese türk takımıdır hepimiz destek olmalıyız beşiktaş türkiyenin en büyük üç takımından birisidir ve öylede kalacaktır.
not: takım tutmam.
eğer quaresma - baros takasına gerçekten gireceklerse eski bilgisayarımdan kalma monitörümle akaretlerdeki kulüp binasını takas etmek için başvuracağım kulüptür.

belli mi olur?
Tam gün yüzüne çıktık derken hiç beklenmedik bir oyuncunun ihtarname çekmesiyle sarsılan, bir oyuncusunu satamayan yada takımda tutamayan, 50 maç oynamış oyuncusunu ezeli rakibine kaptırıp yerine sevilla'nın çürüğünü alan, cenk gibi bir kalecisi varken rüştü'yü gönderip rüştü'den kalır yeri olmayan kaleciyi alan kısacası çok amatörce yönetilen kulübüm. 109 yıllık çınar'ı kesiyor fikret orman ve kurmayları.
son yıllarda ahlaksız yönetimlerin eline geçmiş spor kulübü.

geçen gece trt 3'te galatasaray-beşiktaş maçını gösteriyordu televizyon. ikinci devre beşiktaş öyle yükleniyor ki, quaresma'nın asistleri falan, ama atamıyor bizim forvetler.q7'ye aldığı paranın hakkını vermedi falan diyorlar ya, oturup adamın maçlarını izlesinler. adamın dünya kadar asisti boşa gidiyor, doğru düzgün bir forvetimiz olsa bugün quaresma'yı benden çok savunurdunuz. istatistik orospusu olmuşsunuz siz, kusura bakmayın. hayır onu bırak, istatistiklere de baksanız beşiktaş forvetlerinin attığı gollerle kıyaslayın bari amk.

hadi iç savaşımı geçtim anti-q7'lerle olan; kendilerinin iyi bir futbol oynadığını düşünen gslilere harbiden acıyorum. avrupada başarı falan bilmem ne diyorlar hala. arkadaş geçen sene barcelona gibi oynadığınızı bile iddia ettiniz. ama bu kadar antipatik olmayın, at gözlüklerini çıkarın amk ya.
bu senenin flash takimi olucak takimim.

bundan kendi adima eminim.

beyler bu besiktas.

ezeli rakiplerden hic korkmuyorum.
eger escude ve mcgregor galatasaray ya da fenere transfer olsaydi 5 sutun mansetten duyardik bunu.

sowu cokmu begeniyorsunuz? elmander yada burak almeidadan dahami iyi.

mehmet topal necipten cokmu ustun.

sivok turkiyedeki en baba stoperlerinden.

21 yasinda milli seviyede kalecimiz var oglum bizim.

hangi tskimda fernandez gibi yıldız var la. fenerbahce fernandesin formasini alır ancak.

olcay sahan bence besiktasin flash adami olucak. oguzhanida bekleyin de gorun.

bakmayin galatasaray ve fenerin yildiz transferlerine. 33 yasinda kyt neyapabilir. yildizsa bizde kuyruklusu var.

alexmi. heh elini belinden ceksede biraz koşsa.

gecen sezon siz evde dinlenirken biz avrupada mactan maca kosuyorduk koçum.

22 yas ortalamasiyla coluk cocukla kafa tutariz oglum size.

kisacasi besiktasin gidisatini baslarda sevmesemde artik cok hevesliyim. kombinemi cuzdana koydum ve inonuye kavusmayi bekliyorum.

quaresma bu sezon bu takımda oynayacak benden alın haberi.

egemenmi. vay haline.

hadi besiktasim.

siyah ulan.
son iki yılda avrupa'da topladığı puanlar ile ülke puanını ayakta tutmuş olan takım. son 2 sezonda avrupa'da 15 galibiyet almışız. beşiktaş için az ama türkiye'nin son iki sezonda avrupa karnesine bakarsak çok.
halkın takımıdır. neden mi? cevabını galatasaraylı hıncal uluç'un yazısı veriyor:

--spoiler--
Van'da soru.. "Beşiktaş bu yıl ne yapar?.."
Van'ın ana caddesinde dolaşıyoruz.. Tanıyan yaklaşıyor.. "Selamünn aleyküm.." Sonra soru geliyor.. "Beşiktaş bu sene ne yapar?.."
Gevaş'ta öğle yemeğindeyiz.. Yan masalardan geliyorlar.. "Selamün aleyküm.." Sonra soru geliyor.. "Beşiktaş bu sene ne yapar?.."
Erciş'te devasa iftar çadırı.. Aralarında dolaşıyorum.. Masalardan dönüyorlar.. "Selamün aleyküm.." Sonra soru geliyor.. "Beşiktaş bu sene ne yapar?.."
Yani, Van ağır bir deprem geçirmiş.. Maddi manevi kayıplar devasa.. Çoğu hâlâ konteyner evlerde yaşıyorlar.. işleri, ekmekleri var mı, tartışılır.. Ama soruları gene de "Beşiktaş.."
Merak etmez misiniz, Van'daki bu Beşiktaş aşkını..
Futbol aşkına bir itirazım yok.. Üçüncü Dünya Savaşı çıksa, biz gene futbol konuşan milletiz ama, bu Beşiktaş aşkı neden?..
Nuray'a sordum.. Bizim Van gezisinin mihmandarı, Vanlı dost, Nuray Haytabaşı..
"Deprem sonrası, çadırlar yetersiz, konteyner evler kurulmamışken kar bastırmıştı geçen yıl.. Vanlılar donuyorlardı.. işte o günlerde buz gibi bir havada Beşiktaş tribünlerinde insanlar soyundular.. Çıplak kaldılar.. Atkılarını, ceketlerini, gömleklerini Van'a gönderilmek üzere sahaya attılardı ya.. O gün bugün, Van, Beşiktaşlı.."
--spoiler--

kalp böyle fethedilir!
bu seneki en ideal 11'i:

-------------mc gregor--------------
--hilbert---sivok---escude--uğur boral--
----veli----fernandes---oğuzhan--olcay--
--------holosko-----pektemek-------
umudun tükenirse gökyüzüne bak
karanlığın ardından güneş doğacak
şarkılar söyleyecek o gün çocuklar
yarınlar bugünden güzel olacak

Derdimiz Geceyse Sabahı Sensin,
Acılar Kış Olsa Baharı Sensin,
Hayatı Sevdiysek Sebebi Sensin,
Beşiktaş Hayattır, Hayatta Beşiktaş

(bkz: haydi kalk ayağa yürü güneşe)
Q7 yi takımda tutacak takım, tutması da lazımdır. Futbol göze hitap eden bir oyundur.
q7'yi 3-5 demeden yollaması gereken takım. yoksa bela olacak.

affedilirse üzülürüm. af gündemde diyorlar. q7 takım olma yolundaki beşiktaş'ın dengelerini bozar. yine bütün takım ona pas atar, yine her pozisyonda çalım atmayı dener, yine çalım atamadığı futbolcuya koşup tekme atar, yine hocaya krampon atar ve bu adama bizde 10 milyon lira veririz.

ayrıca gol ve asist istatistikleri bence hiç bir sikim değil.

ağaına her maçta 500 kere top geliyor 1 kere olumlu kullanıyor o da taraftarın gözünde büyüyorda büyüyor.
ankaragücü ile aynı kefeye konan kulüp.
kim tarafından?
kendi takımı baş aşağı giderken yeni stadında boş tribünlere oynatan, ankara'ya deplasmana gelen kafilesini havaalanında 'siz en güzel duyguların katilisiniz' pankartıyla karşılayan, kulübün gelmiş geçmiş en büyük oyuncularından birisi olan hagi'nin her zor dönemde ateşe atıldığını algılayamayan, fenerbahçe ikinci başkanı nihat özdemir'in 'galatasaray fakir edebiyatını bıraksın' sözüne mazhar olan galatasaraylılar tarafından.

ne diyelim, ağzını boş bırakmaya gelmiyor bunların. hemen beyin ishallerine çıkış yolu olarak kullanıyorlar ağızlarını. o yüzden boş bırakmamak gerek.
1.5 senedir canı isteyince oynayan quaresma' yı göndermesi gereken kulüp. galatasaray, attığı gollerle destek veren ancak takımı maçın yarısında 10 kişi bırakan jardel' i gönderdi ancak onu aramadan yoluna devam etti. biliyorum, quaresma, beşiktaş tribünlerinin sevgilisi, ancak uzun zamandır ' lütfen ' oynuyor. bazı maçlarda esamesi okunmuyor. benzer simao ve jardel örneğindeki gibi, takımın oynayacağı sisteme katkı sağlamak için, beşiktaş gelecek planlarını quaresmasız yapmalıdır. belki 3 sene şampiyonluğu unutur ancak takım olur, kolej ruhunu yeniden yakalar.
beşiktaş taraftarlarının yönetime ne kadar sinirli olduğunu biliyorum. ancak maddi tablo ortada, bir oynayıp üç oynamayan futbolculara verilen yüksek ücret ortada. beşiktaş' a sevgilerinden asla şüphe duymadığım coşkulu taraftarın, desteğini kesmeyeceğine inanıyorum. çünkü isimler gider, beşiktaş kalır. önemli olan sistemdir.
sabır... sadece sabır...

edit: futbol hakkında yazmak benim için gerçekten zor olmaya başladı. ben futbolun güzelliklerini seviyorum, ruhunu seviyorum. bence quaresma beşiktaş ruhuna ait değil, buna olan inancımı da asla kaybetmem. en üzücü olan da, sevdiğim bazı yazarlarca bu konuda burun buruna geldiğimi hissetmem.
ben galatasaraylıyım, takımımı severim. melo' yu severim. çünkü hırslıdır, yüreğiyle oynar. yüreğiyle oynayan futbolcuları severim. quaresma onlardan biri değil, olmayacak da... çok sevdiğim beşiktaş' ın quaresma' yı göndermesini kendisi için çok isterim.
bugün galatasaray - fenerbahçe maçı var. ama izlemeyeceğim. neden mi? çünkü çok sıkıldım, futbolu savaş olarak gören fanatizm yüzünden artık türk futbolu izlemek de yazmak da yorucu ve sıkıcı geliyor. öyle işte...
rakipleri galatasaray ve fenerbahçe olmaya devam edecek büyük kulüp. hiçbir istikrarsız, kötü gidiş onun büyük olduğu gerçeğini ortadan kaldıramaz. büyüktür ve büyük kalacaktır.

not: galatasaraylıyım ama gerçekler silinemez.
bu sezonu en kötü ihtimal 2. olarak tamamlayacak takımımdır. 1 ernst gibi sağlam orta saha , bir adam gibi forvet ve quaresmanın affıyla yine ligin en iyi 3 kadrosundan birine sahip olacaktır.
bilgili ile başlayan, demirören ile ayyuka çıkan saçma sapan transfer hareketi sonlandırılmadıkça, göte uymayan don olan transfer takımı kimliğinden, yeniden jenerasyon takımı kimliğine geri dönmesi ile ancak beşiktaş olacak takımdır.

herkesin sempatiyle yaklaştığı ikinci takımıydı çocukluğumuzda. neydi ne oldu beşiktaş anasını satayım.

varsın küçük olsun, yine eski beşiktaş olsun.
cumartesi günü oynadığı hazırlık maçında bu sezonki rakibi kayserispor ile 1-1 berabere kalmış takım.
şerefiyle oynayan, hakkıyla kazanan ender takımlardan sadece bir tanesi.
en büyük şampiyonluk adayıdır.
© copyright 2005 - 2026