bugün
- herkes yatsın iyi geceler8
- en sevilmeyen ev işleri2
- oğlum çok güzel lan6
- otobüste kitap okuyan insanlara bakmak3
- cips olsa da yesek7
- istanbul un çok pahalı olması12
- eski nahif sözlük kızları2
- the merich13
- erkeklerin giderek feminenleşmesi11
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı61
- 1 saatte 10 bira içmek19
- tembel ve çalışmayan insan16
- aklını yitirmek4
- sözlük kızlarının kombinleri20
- velvet vs nervio19
- 50 tl ile rolling yapmak6
- matbaanın gecikmesine sebep5
- horoz hayası çorbası5
- manifest grubu3
- nick vermeden bir yazara ağır hakaret etmek13
- magnum dondurmasının eskiden daha pahalı olması8
- eşeği alıp kafa iznine çıkmak7
- ona bir şey söyle9
- lale devrinde deliler gibi eğlenmek4
- acıktım ben3
- sözlükte yazışılan kızın true çıkması14
- benzini dolarla mı alıyoruz diyen tip6
- velvet13
- kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanırlar6
- uzaylı görünce söylenecek ilk şey10
- kasiyer kızdan hoşlanmak17
- yarın iş olduğu gerçeği3
- bira cips6
- sevgiliyle karşılıklı bira içmek2
- sevgiliyle karşılıklı cik cik diye ötüşmek2
- kadim kültürler4
- atatürk e din düşmanı diyenler6
- slavko vincic15
- arkadaşlar beni gammazlayın5
- nervio11
- ilginç rüyalar2
- işini kaybetmek2
- parayla dert dinlenir2
- laptop5
- ispanya20
- gocusuz sözlük4
- nothing more never less2
- uludağ sözlük yazarlar yüzünden bitti6
- marc cucurella6
- aga be şarkılar5
bir hayli yalancı ve baya bi yabanıcıdır.
adını duyunca sırıtma gibi yan etki yapan mantıksız ama aslında dünyanın en mantıklı olayı.
er kişi görüldüğünde başı öne eğip onun dışındaki herşeyden kendini soyutlayabilmek, yüzünüzü okşadığı anda gözünüzü kapatıp göğsüne başınızı yaslayıp herşeyin donduğunu hissetmektir.
(bkz: yok öyle bir şey)
ümit yaşar a göre aşk o olmaktır.benim içinse 3. evresine girdiğim şeydir.mutluluk getirmez candan götürür...
ruh'u bi başkasına emanet etmek.
SENi DÜŞÜNMEK
Seni düşünmek güzel şey, ümitli şey,
Dünyanın en güzel sesinden
En güzel şarkıyı dinlemek gibi birşey...
Fakat artık ümit yetmiyor bana,
Ben artık şarkı dinlemek değil,
Şarkı söylemek istiyorum.
Nazım Hikmet.
Seni düşünmek güzel şey, ümitli şey,
Dünyanın en güzel sesinden
En güzel şarkıyı dinlemek gibi birşey...
Fakat artık ümit yetmiyor bana,
Ben artık şarkı dinlemek değil,
Şarkı söylemek istiyorum.
Nazım Hikmet.
bugün nedense sol frame'i adeta basmıştır bu mevzu. sevgi, aşk, hoşlanmak, öpmek, yatmak, kalkmak...adeta 1 nisan değil 14 şubat.
6 sene 2 çocuktan sonra nasıl olduğu hatırlanmakta zorluk çekilen duygu.
--- alıntı ---
her hakiki aşk umulmadık dönüşümlere yol açar. aşk bir milad demektir. şayet "aşktan önce" ve "aşktan sonra" aynı insan olarak kalmışsak, yeterince sevmemişiz demektir. birini seviyorsan onun için yapabileceğin en anlamlı şey değişmektir.
o kadar çok değişmelisin ki sen, sen olmaktan çıkmalısın.
--- alıntı ---
*
her hakiki aşk umulmadık dönüşümlere yol açar. aşk bir milad demektir. şayet "aşktan önce" ve "aşktan sonra" aynı insan olarak kalmışsak, yeterince sevmemişiz demektir. birini seviyorsan onun için yapabileceğin en anlamlı şey değişmektir.
o kadar çok değişmelisin ki sen, sen olmaktan çıkmalısın.
--- alıntı ---
*
saçmalamaktır. saçmaladığın halde mutlu olmaktır. *
Sadi der ki :Aşk'a uçma kanatların yanar...
Mevlana der ki: Aşk'a uçmadıktan sonra kanat neye yarar...
Yunus Emre de der ki: Aşk'a vardıktan sonra kanadı kim arar...
*
Mevlana der ki: Aşk'a uçmadıktan sonra kanat neye yarar...
Yunus Emre de der ki: Aşk'a vardıktan sonra kanadı kim arar...
*
sırf cool olmak için bu duygunun varlığını kabul etmeyip "yeaaa, aşk yok yeeaaa." diye gezenlere budaklı meşe odunuyla dalmayı istetecek kadar güzel bir duygu. bir de keşke o da sevseydi deyip saçma sapan umutlar beslemeni sağlayan soyut varlık.
onu düşündüğün anda şakaklarına giren ağrının ardından burnunun içini yakan bir acı yukarı doğru nükseder. sonra bir bakarsın migren ağrısından daha beter bir acıyla beraber gözlerinden yaşlar süzülür. onunla konuşamamanın verdiği acı dünyadaki en büyük acılardan biriymiş meğersem. ben hayata bağlanmanın ondan vazgeçmemek olduğunu anladığımda asıl mutluluğa kavuşmuşum da haberim yokmuş. boşuna dökmüşüm o göz yaşlarını. belki de sevinçtendi. bilmiyorum.
kalp, yürek çarpıntısıyla ifade edilebilecek kadar basit bir şey değil bu. başka türlü bir şey. kalbin çarpar ama heyecana bağlı değil. onu görünce heyecanlanmazsın artık hatta kalp atışların zayıflar. çaresizsindir sadece. ölüm gibidir ona tek kelime edemeyeceğini bilmek. ona sadece bakar, bakar ve bakarsın, kesinlikle konuşamazsın. bakarken eriyip biter yok olursun. o yoklukta onunla buluşursun. her türlü söylemek istediğini söyler içini dökersin. ama hayır. gerçekte yapamamak, elinden hiçbir şeyin gelmeyişi var ya işte, o hiçbir şeye benzemiyor. onun yüzünü, gülüşünü aklından silememek var ya işte en çok o mahvoluşunu kolaylaştırıyor. bir tek kelime söyleyebilsem herşey değişir belki diye düşünmekten kafayı yemeye doğru gitmek.. kolay değil hem de hiç. hiçbir yaptığından haberdar olamayıp ne yaptığını bilircesine ona güvenmek ve sonsuzca istemek onu. manyakça bir şey evet. ama bu manyaklığa engel olabilseydim o muhteşem şeyi hissetmekten mahrum kalabilirdim. neyi mi? * işte yahu.
kalp, yürek çarpıntısıyla ifade edilebilecek kadar basit bir şey değil bu. başka türlü bir şey. kalbin çarpar ama heyecana bağlı değil. onu görünce heyecanlanmazsın artık hatta kalp atışların zayıflar. çaresizsindir sadece. ölüm gibidir ona tek kelime edemeyeceğini bilmek. ona sadece bakar, bakar ve bakarsın, kesinlikle konuşamazsın. bakarken eriyip biter yok olursun. o yoklukta onunla buluşursun. her türlü söylemek istediğini söyler içini dökersin. ama hayır. gerçekte yapamamak, elinden hiçbir şeyin gelmeyişi var ya işte, o hiçbir şeye benzemiyor. onun yüzünü, gülüşünü aklından silememek var ya işte en çok o mahvoluşunu kolaylaştırıyor. bir tek kelime söyleyebilsem herşey değişir belki diye düşünmekten kafayı yemeye doğru gitmek.. kolay değil hem de hiç. hiçbir yaptığından haberdar olamayıp ne yaptığını bilircesine ona güvenmek ve sonsuzca istemek onu. manyakça bir şey evet. ama bu manyaklığa engel olabilseydim o muhteşem şeyi hissetmekten mahrum kalabilirdim. neyi mi? * işte yahu.
jb+çekmece.
sevginin tutkulu olanıdır fakat başka bir açıdan da bakılabilir. aşk, fanatikliktir. sevginin aşırıya kaçılmış halidir. bu yüzden çoğu kez zarar görürüz ya. bu yüzden elimiz ayağımız birbirine dolanır. tabi bir çok farklı aşk vardır. ben size beşeri aşkın tanımını yaptım.
damarlarımda, kanımın içinde dolaşan garip duygu.
Kimi zaman bir yaprak hışırtısı, kimi zaman bir resim .. kimi zaman bir zehir hareketlendirir ..
Kimi zaman bir yaprak hışırtısı, kimi zaman bir resim .. kimi zaman bir zehir hareketlendirir ..
onun için hiç düşünmeden gözünü kırpmadan canını verebilmektir.
--spoiler--
-Of dedi..
Ne oldu dedim
-Hiç ne olsun dedi..
Bırak her şeyi gel dedim
-Olur mu dedi..
Hepsi hepsi bir tabak daha dedim
-Gerek yok dedi..
Neden dedim
-Aynı tabaktan yeriz dedi..
Bir daha sevdim.
--spoiler--
-Of dedi..
Ne oldu dedim
-Hiç ne olsun dedi..
Bırak her şeyi gel dedim
-Olur mu dedi..
Hepsi hepsi bir tabak daha dedim
-Gerek yok dedi..
Neden dedim
-Aynı tabaktan yeriz dedi..
Bir daha sevdim.
--spoiler--
aşk; bir kişinin, dünyanın geri kalanından daha önemli olmasıdır.*
bir ana kadar olmayan, o andan sonra ise onsuz olunmayan şey.
persepolis filminde çok güzel anlatılır. kızımız aşıkken adam gözüne çok yakışıklı görünür ama aşk geçtiğinde aslolanı görür, yasılsamalar sona erdiğinde..
aşk yanılsamayla, sarhoşluk arası bir yerdir insan beynin de, ve keşke hiç ayılmasak...
aşk yanılsamayla, sarhoşluk arası bir yerdir insan beynin de, ve keşke hiç ayılmasak...
Her konuşmak isteyişinde, ona bakıp, susmaktır. *
susarken duyguları anlatabilmektir.
susarken duyguları anlatabilmektir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar