bugün

Hergün kafami meşgul eden soru. Ramazan dışında da aksama ne yapsam oluyor, fakat oruç tutarken daha bir özenmek gerekiyor.
tarhana çorbası- etli nohut yemeği-şehriyeli pirinç pilavı-şekerpare. afiyet olsun. allah kabul etsin.
tarhana çorbası +biber dolması +sigara böreği+ salata.

tatlı olarak ömrümü yiyin.
geçen anneme iftara etli metli bişey yapsana dedim. ne istiyorsun dedi bizim bi etli havuçlu pilavımız var onu yap yanına da vişne hoşafı kaynatsana dedim. bi de tulumba tatlısı aldım of efsane oldu. tavsiye edilir.

https://www.nefisyemektar...l-tel-havuclu-etli-pilav/

biz soğan koymuyoruz ama çoğu tarifte var.
internette her keseye uygun yemek tarifleri var.
Toprak güveçte, eşimin yardimiyla kurufasulye yaptım. enfes görünüyor, lezzeti de yerindedir umarım.
iftara ucu ucuna yetişiyorum. Manita bakalım dışardan ne söylemiş. Ramazanda insan gerçekten ev yemeği yemek istiyor. Benim şu yemek yapma işini sevmeyi öğrenmem lazım artık ya.
Şehriye çorbası, tavada peynirli börek ve patates salatası yapabilirsin.
Yağda yumurta.
izmir köfte
Sigara böreği
Ayva tatlısı

Ehehe.
hiç.

çünkü:

kuru fasülye, pilavım var dünden kalan miss.
Mercimek çorbası,pilav , izmir köfte az bişey salata yaptım. Bir de ramazan pidesi yaptım
Fırında sebzeli tavuk, yayla çorbası, pilav, kurufasulye, hoşaf, salata ve sütlaç. biraz karışık oldu ama canım çekti hepsini.
Edit: bugünki iftar menüm.
bana yaprak sarması sarıp yollarsan çok memnun kalırım.
(etli veya sucuklu)kurufasulye + pilav + cacık.
üstüne tatlı isteyen olursa iki sarelle falan kaşıklasın ya da bir tadelle gömsün tamamdır.
tavuk pilqv en rahat kolayı.
yayla çorba + fırında köfte patates +yeşil salata.

tatlı hoşlanılan kadın.
insanın canı her şeyi istiyo da düşünüyo düşünüyo karar veremiyo ya, işte asıl mesele bu.

görsel
iki yumurta kırılıp bir somun ekmekle yenilebilir.
An itibariyle düşünülen büyük sorun . Her gün her gün insanın aklına bişey gelmiyor.
bence mantı yap.
brokoli çorbası.
karnabaharlı, brokolili, havuçlu ve ve de mısırlı tavuk.
yoğurt.
kazoz.

afiye tolsun allah kapuletsin.
nohut yaptım, pilav yaptım, şekerpare yaptım ama iftarı beklemeden yiyeceğim.çok lezzetli olmuş...
manyak olmaya karar verdim'in yukardaki entrysini okumaya başlayınca kendisinin müslüman olmaya karar verdiğini düşündüm. ama yanılmışım. hala manyak, hala zındık.
duymaktan nefret ettiğim sorulardan birisi. ben kahvaltılık olsa bile yerim. zaten şunu yap, desen evde şu yok filan derler. duymamazlıktan geliyorum çoğu kez.