bugün

bizzat test edilmiş bir mevzudur "sürü psikolojisi"ni en açık dile getiren olaydır..

kalabalık bir arkadaş grubuyla evde vcd izlerken aramızda 5-6 kişiyi organize ederek çok gereksiz bir yerde "kahkahalarla gülelim" şeklinde talimat verdim ve bu olayı uyguladık bizimle birlikte diğer arkadaşlarda gülmüştü sadece bir arkadaş gülmemişti *
(bkz: ehe)
dizilerde kullanılıp seyirciyi embesil durumuna sokan efekttir herkesin nerde güleceğine gülme efekti ile karar verilmemelidir ,seyircinin kendi hür iradesiyle gülmesi beklenmedir
Her dizide mutlaka bulunan, insanları aptal yerine koyan, *duydukça değil gülmek sinir krizi geçirtecek kadar berbat ses.
(bkz: dizilerden nefret etme sebepleri)
ehehehe = tikky tipi

muhahahah = abaza tipi

ehueuhehe = orta

zuhahaha = yorumsuz
sitcomların olmazsa olmazı.
(bkz: evet arkadaşlar burada gülüyoruz)
özellikle komedi dizilerinde var yere yok yere sürekli verilen efekttir. diziyi bırakıp sadece gülme efektlerini dinlediğinizde gülenlerin diziden daha komik olduğunu fark edersiniz. fakat sonra tekrar diziye adapte olmak kolay olmuyor.*
yeni nesil gülme efektleri ise:

axsxsassxasxasxasx : düz adam tipi

zaaaaaa : ağzına ağzına vurulası insan tipi

kıskıskıs : sinsi tipi *
bir de yapımcılar tarafından çok komik olduğu düşünülen sahnelere koyular "haahaahaaaaha" şekilinde bir gülüş vardır ki iğrenç ötesidir.
ni ha ha ha : kötü kahkaha efekti
amacını çözemediğim ve hatta çok düşününce hiçbir amacının olmadığına kanaat getirdiğim, televizyon programlarındaki rahatsız edici ses kirliliğidir.

be koduğmunun yapımcıları**... komikse zaten gülünür, değilse gülünmez. sen dakka başı o sesi niye veriyosun ordan?
fred çakmaktaş:yaba daba dooooo
barney molostaş:yıh yıh yıh
bir komedi dizisini sevimsiz hale getiren en büyük etkendir. hatta çoğu dizide abartıp her cümlenin sonuna yerleştirilmesi ile beraber kişide büyük bir nefret uyanması hali görülebilir, görülmelidir. ha, bu durumun işe yaradığı, yani diziyi izlerken gülme efektleriyle aynı anda gülen bir insanın varlığının keşfedildiği anda da, işte o gün kıyamet kopacaktır.
dizilerde bir espri yahut komik bir yer oldunduğunda, 20 30 kişilik bir grup tarafından daha önce gülünerek kayda alınmış efektin verilerek, izleyene gülünmesi gerektiği mesajını veren sestir. mesajdan öte, kişiye bilinçaltı bir dayatmadır. sadece gülme değil, diğer tüm efektlerde dayatmadır. insanı espriden anlamayan, nerede nasıl hissedilmesi gerektiğini bilmeyen ve anlamayan, duygusuz ve akılsız yaratıklar yerine koymaktır.
televizyon başında monotonlaşmış, beyninin bir lopu tamamen düz ve diğer lopu da sulanmış olan kişilerin gülmesi için yapıldığını düşündüğüm efekttir.

"bak burada güleceksin" demek gibidir.
akasya durağı nda bile olmayan fakat iddialı bir dizide konulan hede.
insanlara " siz salaksınız nerede güleceğinizi bilmezsiniz , biz söyleyelim size de öyle gülün"
diyen, sinir bozucu durumdur.
bir dizide olmaması gereken.
televizyon ekranlarında, yapılan bir esprinin ardından seyircilerden gülen birinin gülüşünü göstererek daha gerçekçi yapılmaya çalışılan efekt. fakat o anda gösterdikleri kişi ne zaman gülmüştür merak konusu. hayrettin'in programında yaptıklarını düşünmekteyim. çok komik olmayan bir esprinin ardından kahkaha atarak gülen kızın görüntüsünü eklemeleri ya kızın gerizekalı olduğunu göstermekte ya da ekranları başında izleyen kişileri hadi gülün lan diyerek programa motive etmektedirler.
yıığhahahahahahaha=erol taş*
kaliteli komedilerde gerek olmayan efekttir.

(bkz: geniş aile)
(bkz: ekmek teknesi)
esprilerin ne zaman yapıldığını anlamayan biz salaklar topluluğu için gerekli olandır.
gereklidir. meselam ben anlamıyom bazı yerleri ama izlerken mmm burda gülüncekmiş diyom ve gülüyom muhahaha diye. çocuklar duymasın, avrupa yakası gibi kaliteli komedilerde vardı ama akasya durağı'nda da olsa keşke orda da bazen nerde gülceyimi şaşırıyom hepsinde gülüyom bende muhahaha. ali kemal çok komik ya falla en az cem yılmaz kadar komik çok seviyom onu, uyyy nuri babacuğum diyo kopuyom orda muhaha.
ezik man için gereklidir. *