kafa çalıştıran, düşünmeye iten anlamlı bi film. hakkında kimsenin pek bşi yazmadığına şaşırdığım film. tek etkilenen bendim galiba.neyse ben jake'i teselli etmeye gidiyorum offf çok morali bozuldu şimdi.
donnie darko
-
1.
-
2.
drew barrymore ablamızın da ingilizce ogretmeni rolunde arz-ı endam ettiği film.
yonetmeni de richard kyledır.
soundtracki de guzeldir,iyidir. -
3.
karanlık yolculuk diye çevrilmiştir türkçeye bu film. yönetmen richard kyle nin ilk filmidir. baştan sona sıkı bi takip ve dikkat isteyen bi filmdir.
böyle de acaip bi sitesi vardır http://www.donniedarko.com -
4.
şirinler* hakkında ilginç fikirler barındıran, kafa karıştıran postmodern film.back to the future ve otomatik portakalın karışımı gibi birşey.
(bkz: mad world)
(bkz: gary jules) -
5.
d: o aptal tavsan elbisesini neden giydin?
f: sen o aptal insan giysisini neden giydin?
seklinde bir konusmayı barındıran filmdir. -
6.
kafa yoran, ilk kez izlendiğinde yanında muhabbette sebebiyet verecek birilerinin bulunmaması önemli olan kült film...
-
7.
sinemada ilk kez izlerken anlamsız sorular soran(tabir-i caizde odun)arkadaşımın"abi bu herif şimdi deli mi?","ee bu tavşan mı şimdi?"diyerek sinema zevkimin içine ettiği film.ayrıca Jake ve Maggie Gyllenhaal kardeşlerin birlikte oynadıkları 2 filmden birisidir.diğeri de A Dangerous Woman,hatta babaları Stephen Gyllenhaal'da yönetmenidir o filmin.kısacası bıkmadan 10 kez izlediğim ve 10\10 verdiğim film
-
8.
time travel konusunu çok ilginç yaratıcı hatta büyüleyiciği bir şekilde işleyen, mad world çaldığı sahneyle (bkz: oha fln olmak)etkisi yaratan sinema şahaseri. herkes izlemeli ve sevdiklerine izletmeyi görev bilmelidir. filmden güzel ayrıntılar için * * * derim. fazlasını söylemem, spoiler olaylarına girmem *
-
9.
defalarca izlenesi film. ilk izlendiğinizde ekrana öle bakakalırsınız.
-
10.
sitesinde level 3ü geçebilen varsa tebrik edilesi film