bugün

reşat nuri güntekinin bi ailenin başına gelen olayları, hayat koşullarının namuslu bi memur olan ali rıza beyi nasıl devrin insanına dönüştürdüğünü anlatan kitabı.
maddi sorunlar yüzünden aile fertlerinin birer birer aileden kopması ve yaşadıkları çaresizlik hüzün verir, okudukça ailenin babasıyla beraber siz de üzülürsünüz başlarına gelenlere.
günlük dilde, başladıktan sonra devamı çorap söküğü gibi gelen, birbirini takip eden olaylar zinciri.
can yücel'in rengahenk kitabından bir şiir, yaşamını yitiren devrimcilere adamıştır. yeni türkü de günebakan albümünde bestelemiştir bu şiiri.

yaprak dökümü

Sararıp dökülmeden önce kızaran yapraklar ki onlar
Şan verdiler ortalığa bütün bir sonbahar

Mevsim dönüp de yeniden yeşermeğe başlayınca rüzgar
Çıplaklığında o atın yine onlar koşacaklar
O çocuklar
O yapraklar
O şarabi eşkiyalar

Onlar da olmasa benim gayrı kimim var?
yılın bazı dönemlerinde insanlar ölür peşpeşe o zamana da denir ayrıca.
reşat nuri güntekin 'in yaprak dökümü; lise ve ortaokul yıllarında ders kitaplarında okutulan bir kitaptır. ilk okunuşta bile hayattan ders çıkarmanızı sağlayan, okunması gerekli bir kitap. klasik türk filmi konusuna benzese de aslında bütün türk filmlerinin bu kitabı konu aldığını düşündüren romandır.
asıl irdelenmesi gereken kısmı ise; tanzimat'tan sonra toplumumuzda bir batılılaşma özentisi başlamıştır. ama ders hocalarının söylediği gibi batılılaşma dedikleri şey, yaptıklarından farklı bir durumdur aslında. etkileyici ve hüzünlendirici bir konusu olan okunması gereken roman.
yeni yayın döneminde kanal d de başlayacak olan dizidir.
eskiye ait fotoğrafları karıştırdığında veya düşündüğünde geçmişi ailenden, akrabalarından, arkadaşlarından ve çevrenden yitip gidenler için söylediğin "off ulan! sende gittin ya" tarzı yakınışların çokluğu ile sonbaharda sarararak yada kuruyarak düşen yapraklar arasındaki benzetmeyi anlatan sözcüktür...
YAPRAK DÖKÜMÜ'nde Reşat Nuri Güntekin, bir memur ailesinin gelir darlığı ve ahlak
düşkünlüğü içerisinde parçalanıp çöküşünü anlatıyor. Toplumsal yönü ağır basan bir roman. Eski görenek ve ahlak anlayışına bağlı kalan bir küçük bürokratın, değişen sosyo-ekonomik koşulların belirlediği yeni hayatını yadırgaması başarıyla sergileniyor.
kitabını da okuyup çok beğenen biri olarak ilk bölümünden gördüğüm kadarıyla çok başarılı bir dizi olacak. oyuncuların yeteneği ve başarısı zaten malum.. oturdukları evin çemberimde gül oya'daki konak olması da en baştan bir artı vermemi sağladı diziye.
Kanal D de başlayan ve kitabıyla alakasının olmadığı alenen kitap okurları tarafından rahatlıkla belirlenebilen dizi film. Dizideki vatandaş elinde coca cola ile dolaşıyodu; o zamanlar coca cola mı vardı.
bu dizinin reklamlarını izlerken müziği duyunca izleme isteği uyandırmıştı bende ki son derece güzel bi dizi gibi gözüküyor. müziği ise ayrı bi güzel.
bir kolera şarkısıdır .

CENNETiN NÜFUSU ARTTI CEREN'E CEREME KALDI MELEK CANIMI YAKTI TÜP GAZ AÇIK KALSIN BIRAK ÖLÜM DNA DAĞITTI SÜREÇ YIKINTI KALP KIRILDI SEN YIKANDIN BEN KUCAKLADIM FiŞ ÇEKiLDi BIRAKIN BENi AYIPLASIN DUA KIPIRDASIN DUDAKLARIMDA GÜN DAĞILSIN DÜŞLERiMDE DUAKLISIN YEDi BUÇUKTA HAKLISIN BUGÜN YERiME BiRiSi BAKSIN iFLASTAYIM OMURiLiĞiMi BAĞIŞLADIM ARTERLERiMDE AK BUGÜN SEBEBi ÖLÜMÜN CiNAYET DÜŞÜNMÜŞTÜM HEP BU SAFTA GÜNEŞ UTANÇLI YÜZÜNÜ SAKLAMAKTA MURAFAA KAPIMDA ASTIM CiVARDA ÇOK BiTiKANLANMIŞ MEĞER SALIVERMiŞ KENDiNi YOLA SEYAHATLERiM AZALDI YEMEK BORUSU AĞIZ ARASI EKSiĞiMiN FAZLASI AŞAĞI KAYDI KARIN SANCILARIM ARTTI BERHUDAR OL EVLADIM BERRAK AKŞAMIMDA BERBATIM BEN.

RUH TABi TESTE SESi KES PRESTE TAHRiŞ OLDU KALP KAFESTE SESLER HEP Mi DiYEZDE BiR NEFES KODESTE HER BiR NESNE TEK BiR DESTE YAŞAYAN KiMSE YOK KÜÇÜK KADIN NEDE BiR PENCERE!RUHSATSIZ BiR iLTiFAT KALiTESiZCE HAKiKAT DÜZENi KURULU DÜZENSiZ BiR iTTiFAK TAKILI KALIRIM KUM MiSALi HER TUZAK ÇOK MU KABAHAT RENGiM ATARAK AĞLAMAKTAN AĞACI KAFAMA YIKTI HER SÜRAT SAMAN YAPRAK DÖKÜMÜ ÖTÜRÜ ARZU KALBE GÖMÜLÜ KALDI METROPOL BU YERYÜZÜ CUMA SANIK UFUK AÇIK GEZ GÖZ ARPACIK EVET BENiM KAFAM KAÇIK GÖZÜNÜ KAPADI KALBi YARALI DUALARIM MiHRAPA ÇIK.
toygar ışıklı'nın kulak okşayan sesiyle söylediği şarkısını burdan http://rapidshare.de/file..._dokumu_Toygar_ISIKLI.rar indirebileceğiniz dizidir.
reşat nuri güntekin in aynı adlı eserinden dizileştirilmiş yapıt. zannımca gidişata bakılırsa dizinin sonunda leyla ile necla kötü yola düşecekler. Aynı genelevde çalışırlarken yeni işe giren travestinin aslında abileri şevket olacağını öğrenecekler. Ali rıza bey de yeter artık kastığım bu kadar deyip ferhundeyi götürecek ve ferhunde ile birlikte oturdukları evi yıktırıp yerine dev bir plaza inşa ettirip paraya para demeyeceklerdir. anaları ise bu kadar olaya dayanamayıp ölür herhalde.
en önemli karakterinin dizi sonunda ne olacağını yazmayı unuttuğum dizi. fikret adlı karakter ise ota boka sinirlene sinirlene önce sakinleştiriciye sonra alkole, sonra uyuşturucuya başlayıp hayatını heba edecektir tahminimce. ferhundenin fingirdemeleri ile dünya görüşü değişen alirıza bey tüm bu olanlara rağmen dev plazanın en üst katında purosundan bir nefes çekip ooohhh beee iyi ki gelmişiz şu istanbula diyecek. böylece tüm yapraklar dökülmüş kazık gibi ağaç ortada kalmış olacak.
bu akşam yeni bölümü yayınlanacak dizidir.
kaliteli oyuncuların yer aldığı, biraz bunanım bir dizi olmasına rağmen, her hafta merakla beklediğim dizi.
can yücel literatüründe, "şarabi eşkiya" kavramıyla ayrı bir yer edinen, can babanın rengahenk kitabında bulunan ilk şiirdir.

onlar da olmasalar benim gayrı kimim var?
izledikçe insanın içini karartan bi dizidir ancak oyunculuk olsun konunun işlenişi gerçekten mükemmele yakındır çok kaliteli bir dizi olmuştur tebrik edioruz kendilerini ali rıza beyin ses tonu da ayrı bi hava verir diziye
her bittiğinde babamın beni çağırıp
-yaaa oğlum işte böyle, bu ne demek eşini seçerken dikkat ediceksin, bak cadı karı mutlu bi aileyi mahvediyor, dikkat et yani, güzelliğe falan bakma, benle iyi anlaşsın yeter
dediği dizi.
bir boşaltım çeşidi.
dalların sıçması.
genelde diziyi izleyen babalar oğullarına (#960998) şeklinde tavsiyelerde bulunurken benim babamın "bak evlat sakın iki kız kardeşi aynı anda idare etmeye çalışma bir kere ayıp zaten,sonra durumu bir çakarlarsa yanarsın valla seni ben bile kurtaramam" şeklinde tavsiyede bulunmasına yol açan dizi.
internetten esrarengiz bir olay araştırılırken, milliyet'in arşivinden bir sonuca ulaşılan ve açılan web sayfasında "izmir'in söke ilçesi" yazan bir hataya düşen dizi. *
yönetmeninin mesude eraslan olduğu dizidir.
önemli bir eser olması dışında bana böyle mi olacaktı adlı diziyi hatırlatan dizi.

(bkz: keder)
(bkz: entrika)
(bkz: acı)