bugün

/386
Sağlam adam.
özledim la.
şu buruk günlerimizde yine akıllara gelen efsane dizi. pek bir ilgisi yok amma geçen gece gemide adlı filmi izledikten sonra aslında Behzat ç'de Memduh başkan rolünü erkan can reis oynamalıymış dedim. hakikaten ne güzel olurdu la.
türk dizi tarihinin en başarılı yapımı.
oyuncular, senaristler ve tüm teknik ekibiyle bu kadar muhteşem bir kadro bir daha oluşturulamaz herhalde.

(bkz: erdal beşikçioğlu)
Fotoğraf makineleriyle çekilmiş, bu yüzden kameraların genelde sabit durması daha ayrı bir hava katmıştır. Castının ve senaristinin çok iyi oyunculardan oluşması ve kadronun genelde ankaralı olması o jargonda konuşmalarında da sırıtmamıştır. Sosyalist gibi görünen dizide zaman zaman göndermeler yapıldıgı ıcın dızı cogu bolumunu kısaltıp finalini gerçekleştirmiştir.
soyadını çözemediğim kişi.
isteyenler şu linkten birçok bölümü indirebilir;

http://www.yerlihdizindir...um-bolumler-dvbrip-indir/
Arka Sokaklar gibi bir dizi halen yayında olmasi bu dizinin bitmesi bir çoğumuzun olduğu gibi benimde içimi sizlatiyor.
Hayatta hiç anlamadığı insanlar sigarayı bırakan insanlardır. Sıkı bir 216 tiryakisidir.
bir radyosu vardır efendim.

facebook ta gezerken denk geldi.

neset ertaş, pilli bebek, vega filan çalıyorlar şimdilik.
arada replik de paylaşıyorlar.
test yayını tarzında suan.

özleyenler için paylasayım dedim.

http://www.behzatcradyo.com/radyo.html
bir bölümünde hayalet ve akbaba ana okulunun bahçesinde bir öğretmeni sorguluyorlardı;

çocuk : senin adın ne?
hayalet : benim adım? benim adım sabri.
çocuk : senin adın ne?
akbaba : ismet. senin adın ne?
çocuk : benim adım alaaddin.

akabinde;

akbaba : senin adın sami değil miydi lan?
hayalet : sen yine iyi hatırlıyon ha. ben hiç hatırlamıyorum. ismet ne lan?
akbaba : yürü la yürü..
türkiye de çekilmiş en iyi dizi.
tekrar çekilmesini istediğim dizidir. inşallah yakında yeni bölümleriyle tekrar izleme imkanımız olur.
Yapılacak daha iyi bir işiniz yoksa oturur 1. Bölümden başlar izlersiniz, öyle bir dizi.
ercüment çözer'e aşık olduğum diziydi. behzat'ı da severdim ama. ikilemde kaldım.
ahahah çok başka kafaların dizisidir ayrıca.

peşin bilgi;
toni Schumacher: bir dönem fenerbahçe'nin de kaleciliğini yapmış alman kalecidir.
michael schumacher: alman f1 pilotudur.
aralarında da hiçbir akrabalık bağı yoktur.

--spoiler--

akbaba: (arabayı kastederek) nasıl kullandım ama aga?
behzat amir: schumacher gibi la.
akbaba: hee toni gibi di mi. (toni Schumacher. kaleci olan)
harun: o toni değil ki, michael schumacher bi defa.
behzat amir: olum ne fark eder la, bunlar amcaoğlu değil mi la?

--spoiler--
ankara pavyon kültürünü yurt geneline yayarak sıçıp batırmış dizidir.
ankara papyon kültürünü yurt geneline yayarak sıçıp batırmış kişidir.
ankara fayton kültürünü yurt geneline yayarak sıçıp batırmış kişidir
behzat ç birası istiyoruz. ama piyasada yok. dizi için özel bira mı olur aq. arayada ramazan girdi zaten bir ay alkol yok .
Behzat C :Yürü lan gidiyoruz
Harun :Nereye ?
Behzat C :Ebenin Amına
Harun :Hep vaat hep vaat götürücem diyorsun götürmüyorsun!
bittiğini kabûllenmemek için son mevsimini izleyemediğim türk televizyonlarına yapılmış en sağlam birkaç diziden biri. zaten birilerinin kuyruğuna bu kadar basarak bu kadar sürmesi bile ne kadar nitelikli bir yapım olduğunu ortaya koymaktadır.

yalnız savcı esra'yı öldürmeyeceklerdi be! ben ki ağlama engelli adamım, sahneyi defalarca izledim, gözlerim dolu dolu.
son bölümünde behzat ç'nin, totosunu gösterip "bende" dediği dizi. bu hareket dizinin bitme nedenini özetliyor.
Aşırı sol sempatizanı ve pkk yardakçısı Emrah serbes in yapımı. iyi bir dizi miydi kesinlikle öyle ama abartıldığı kadar değildi. Birçok bölüm sıradandı diziyi ayakta tutan 5-10 bölümde bir ortaya çıkan Ercüment çözer gibi karakterler ve Behzat ç di. Başkada bir numarası yoktu arka sokaklardan hallice işte.

birde Ankara pavyon kültürünü hortlatıp yurt genelinde yaydı o kadar. Sağda solda hayatı tespik yapmışım modelleri türedi. Herifin üstü başı New York ruhu Ankara nın bağları amk.
ulan çok özledim be.
ankara'da yaşayan birisi için etkisi daha da fazla olan diziydi.
© copyright 2005 - 2026