bugün

/386
lan finalden bir tek ben mi etkilenmedim. yani tabi iyiydi ama ne bileyim, savcinin vuruldugu bolumden sonra 3. gun kendime gelemedim. ayni sekilde ilk sezon finalinde de oyle. ha ozleyecegiz tabi deli gibi, cuma geceleri behzat siz icicez artik. eyvallah amirim.
filmi gelmezse, kimsenin kafasına sıkmadığı diziyi ercümentin kafasına sıkmadan bitirirse eksik kalacak dizidir. efsanedir candır orası ayrı...
efsane bitti beyler çok kötüyüm. son yazısını görmeden bittiğine inanmak istemedim la.
ardında akıllarımızı meşgul eden birçok soru bırakarak bizlere veda eden efsane dizi. behzat ç'nin ç sini de öğrenseydik iyiydi. ama hani dramatik bir film izlersinizde filmin sonunda "son" yazısını görünce üstünüze bi ağırlık çöker ya, işte tam da öyle oldu.

inşallah yoluna star tv de değilde en azından başka bir kanalda devam eder.

hoşçakal amirim...

görsel
ankarayı ve insanını başka kişilere de sevdirdin. helal olsun tüm ekibe.
türkiye'nin en iyi dizisiydi.

o dizinin bitmesine neden olanların allah belasını versin. sikimsonik dizilere kaldı meydan. eylül geldiğinde ne izleyeceğiz? ankara sokaklarında yürürken senin çekimlerine rastlayamayacağız artık. ota boka ağlamayan beni yıktın la.

ey sevinenler kına yakın la dizi bitti diye.
Bitti la... Behzat Ç. bitti la... Son yazmasaydı orda. Gelmiş geçmiş en iyi Türk dizisi, hatta en iyi dizi. Bizden şeyler ne çoktu be... BEn ilk defa bu dizide gördüm eve ayakkabıların çıkarılıp girildiğini be ...

Bir tarihe tanıklık ettik beyler, artık dağılabiliriz. Dizinin bitişinde emeği geçen herkesin tek tek milyon kere amına koyayım.

Emrah abi, büyüksün be...
çok huzunlu bir veda oldu amirim.cuma geceleri eksik kalacak ufak ufak unutacagiz once gozleri sonra burnu.. boylemiydi dagildim ben. bugulandigindan gozlerim yazamadim.
belki ankara'yı başkalarına hala sevdiremese de biz ankara'yı sevenlere, ankara'yı neden sevdiğimizi gösteren diziydi. eyvallah amirim. eyvallah...
gurbette neşeti de verince koca adamı ağlatan dizi.rakı bardağını değiştirdim la son sahnede çay bardağına döndüm. yalnız son sahneyi ayrı tutarsak, finalde en büyük teşekkürlerden birisi serdar orçin'e. helal olsun, müthiş bir oyunculuk çıkardı barbaros rolüyle, eyvallah la.
sıkı takipçisi olmamama rağmen bana bile koydu bitmesi. keşke bir kaç sezon daha devam etse. arka sokakların bile bu kadar uzun sürdüğü memleketimde böyle bir dizinin bitmesi gerçekten büyük ayıp.
Eyvallah amirim.
Sevilen her şey gibi bitiverdin. Sacma sapan dızıler senelerce bitmez ama birilerine battın.
çok şükela bir finalle veda etmiş dizi. ulan şimdi amirimi izleyemecek miyiz? şimdi ağlıyacağım. bize verdiğin güzel zamanalar için teşekkürler amirim. eyvallah.
(#19736909)
behzat kalsaydı melih gitseydi
ulan dizinin bittiğine mi yanayım, adamlarım barbarosla muzo'nun korkunç bir şekilde öldüğüne mi yanayım, bahri'ye mi yanayım, her şeyi bırakıp giden behzata mı yanayım, koskoca adamın hüngür hüngür ağlamasına mı yanayım bilemediğim şimdiden efsane olmuş 10 numara dizi. eyvallah amirim eyvallah.
Final bölümü çok da sansasyonel olmamış çünkü büyük ihtimal birkaç ay sonra dizi başka bir kanalda ya da başka bir platformda (internet) devam edecek,keza mükemmel bir dizidir.
Ercumentsiz, az aksiyonlu final yapmis dizidir.

Dizinin oyuncularini, emekcilerini ayirir. Su muhtesem 3 sezon icin de sonuna kadar tesekkur ederim, hatta edelim.

Ama yapim ekibine iki cift lafim var, bilhassa adam film'e...

Su dizi sayesinde essek yukuyle para kazandiniz, adam film ismini duymayan kalmadi, daha da kazanirsiniz.

Hakkinizi yiyemem de. Hicbir tepki gerektirmemesine ragmen muhafazakarligin, statukoculugun ve adam sendeciligin her turlu belasiyla bogustunuz bastan ayaga.

Ve diziyi "kisa kesmek" durumunda kaldiniz. Ki bu anlayisla karsilanmasi gereken bir sey.

Ama bu final yakismadi. Bu final ne boyle yazilmali, ne de boyle cekilmeliydi.

Eldeki malin cibiliyeti bu" derse bunu okurken dizinin basindakilerden biri... ben de bir bolum bile kacirmamis bir izleyici olarak hayir oyle degil derim, bu her seyden evvel dizinin kendisine saygisizlik derim.

Yine de tekrar tekrar soyluyorum, a'dan z'ye herkesin emegine saglik.

Ama turk televizyon tarihinin en iyi dizisi oldugu konusunda ciddi fikirbirligi olan yerde boyle bir final izletilmemesi lazimdi.
harcanmış, yazık edilmiş efsane türk dizisidir. unutmaya gönül el vermez.
gece gece üzendir.
çok sevdiğim birinden ayrılmış ve bir daha onu hiç göremeyecekmişim gibi hissediyorum
emeklerine, yüreklerine sağlık.
Ve Behzat Ç, Türk Televizyon Tarihi'nin efsaneler başlığının ilk sırasına yerleşti(nokta) ileride Behzat Ç'yi yayınlandığı tarihlerde izlediğimiz için övüneceğiz.
--spoiler--
bitti ya la
--spoiler--
unutamadıklarımızı hatırlatırlatı gitti.
(bkz: olmasaydı sonumuz böyle)

ama oldu. her güzel şey gibi elimizden aldılar, biri saksımızı çiğneyip gitti, biri şarabımızı döktü, biri soğanımızı çaldı, hiç yoktan susturuldu şarkımız, birileri şarkılarımızı elimizden aldı, hayata dair keyif veren ne varsa, heyecanla beklediğimiz, bildiğimiz, tanıdık, bizden ne varsa elimizden aldı.

her güzel şey nasıl bitiyorsa öyle bitti. televizyonda yapılmış en iyi iş miydi bilmem ama neşet ertaş gibi müslüm gürses gibi ahmet kaya gibi diziydi, izleyeniyle arasında bu derece bağ kurabilen kaç tane dizi var ki şu dünyada?

bizim gibi diziydi, senin, benim gibi diziydi.

her neyse lan işte gitti amına koyim, kırmızı vos vosa atladı gitti. ben yine de arkasından su döktüm, belki gittiği gibi geri gelir diye.

beynimizde bir ceninle bıraktı gitti.

güle güle amirim.

yine gel.

https://www.youtube.com/watch?v=88MJs-LpciY yüreğim kanıyor merkez.

eyvallah la eyvallah.
"polis olamadığı" için sevdiğimiz bir polisti amirim.
güle güle amirim.

bir gün yüzbinlerce behzat olarak, toplumsal adalet gerçekten sağlanınca geri döneceksin bu ülkeye.
© copyright 2005 - 2026