bugün

/386
finali bi tuhaftı. böyle hani gerçekten final gibi değildi. boğazım düğümlendi, gözlerim kıpkırmızı, biri bi laf etse ağlayacak pozisyondayım. ama işte bi tuhaf şekilde. ezel'in finali gibi değil, ya da herhangi bir dizinin finali... yorumlanacak, anlatacak birşey bırakmadan bitti. arkasında onca soruyla, çekti gitti amirim...

ah be amirim o vosvosa binip gittin ya, hepimizden birer parça götürdün.
iyi başlamış, durağanlaşmış, tekrar yükselmiş ve bitmiş olan dizidir. anlayabilenler için buram buram sistem eleştirisi ve psikolojik tahliller sunar. gerçeği gerçek gibi anlattığından tepki aldığı bir kesim de mevcuttur. bazen güldürmekten öldürürken, bazen de ağlatmaktan perişan eder. iyisiyle kötüsüyle türk televizyon efsaneleri arasında yerini almıştır.
Yarrak gibi final yapmış dizidir. Ercüment'in kim olduğu ile ilgili en ufak bilgi yok. Savcı neden öldürüldü belli değil, herkesin intikamı aşırı idealist ve gerçeküstü sikimsonik karakter barbaros tarafından alındı.

Yaptığınız dizi için teşekkür ederim ve yaptığınız finalin amına koyayım.
final vermesiyle canımı burnumdan akıtmış, gözpınarlarımı sellere boğdurmuş dizi.

barbaros'un kendini imha edişi standarttı da, bahrinin basit bir şekilde ölmesi nedense beni tatmin etmedi.
lakin tek bir bölüme sığdırılabilecek şekilde diziyi yine de güzel idare ettiler. finali dizi olarak vermiş olsun, film olarak sürsün gitsin istiyorum. o diyalogları tekrar tekrar açıp ilk anki gibi tazelikte izleten oyunculuklara teşekkürler.

sanırım diziye baştan başlayıp tekrardan izleyeceğim. nedense kendimi bir boşlukta hissediyorum insanlar.. ve aklıma nedense https://www.youtube.com/watch?v=Bi3v8_CXGgA#t=3m0s ismail abinin deyimiyle : ''buram acıyor gibi haa'' deyişi geliyor..
ismini bile sol frame'de her gördüğümde yüreğimi sızlatan dizi.
nasıl biter amk nasıl nasıl?
napıcaz lan biz?
içimizden birileri öldü, gitti bitti.
ben bitmeden önce bu denli sevdiğimi bilmiyordum. ben ağlayacak adam mıydım amına koyum!
bu dizinin bitmesi için uğraşanların alayının 7 sulalesini barbaros ile muzaffer siksin.
alın şimdi götünüze kına yakın amına koyduumun baskılara boyun eğen koyunları.

sakin falan olamam amk. bu yüzden silineceksem de beni silen moderatörün de 7 ceddini sikeyim.
hani behzat'ın yavrusunu alıyorlar da bütün dizi boyunca o acıyı çekiyor ya,
bu dizi bitti..
aldılar ulan sevdiceğimizi elimizden.
bu acı unutulur mu behzat reyiz? adamın amına koyar bu acı. şimdi daha iyi anladık.

olmasaydı sonumuz böyle..
http://www.youtube.com/watch?v=dJNB3e5UfD8
sevgiliyi,dostu,herkesi zamansız kaybetmek gibiydi behzat'ın zamansız bitişi.

eyvallah la eyvallah.
bomanti birayı sevdiren dizi. adam gibi içmeyi öğreten tek asil polisiye dizi.
efsane dizi. net.

şimdi ondan bana kalan tek yadigar bomonti bira.

çok duygusalım lan bu gece.

bu dizinin bitmesinde rol oynayan çok sevgili orospu çocukları götünüze kına yakın!
bu geceki vedasından sonra: "neden bu kadar gereksiz yapım varken bu dizi" diye sorup kendi

kendime cevabımı verdim:

insanları uyutmadığı,gerçeğin içinden geldiği için. yıllardır ekranlarda gördüğümüz sahte imajları yıktı

çünkü. bizi anlattı. dünyada olmamızın sebebinin haftada 6 gün günde 8 saat çalışmak,ne kadar

kazansa da gözü doymazlara hizmet etmek için olmadığını hatırlattı,bir uykudan uyandırdı. her türlü

sırrını paylaşabileceğin, sıkıldığında kafaları beraber çekip acılarını paylaşarak bir nebze dindirebileceğin

3-4 tane dostun, ayda 10000 tl kazanmaktan daha değerli olduğunu gösterdi. paranın mutlu

etmeyeceğini,ancak geçici mutluluk satın alabileceğini gösterdi.

diziyi 10. bölümden itibaren takip etmeye başlamıştım.babam rahatsızdı o dönem ve maalesef

kaybettik. sonra dizi devam ederken üniversiteden mezun oldum,işe girdim. her yerde

mutsuz,hırslarının müptelası insanlar... ve en kötüsü böylelerinin arasında sizi de mutsuz olmaya

mahkum edip havayı kirletiyorlar.behzat ç benim ve benim gibi düşünenler için bu boktan hayattan 2

saatliğine kaçış noktasıydı,sığınılacak bir limandı. ve o limanı kaybettik...
Adına "dizi" dense de, hayatın, gerçekliğin, samimiyetin ta kendisidir. Behzat Ç. Bir AnKara Polisiyesi, bitmez olsaydı keşke ama, bugün itibariyle bitti . Bitmez olaydı. Belki çok duygusal konuşacağım, belki gerçekten çok seviyorum bu sözümona "diziyi" ama, gerçekten keder doluyum.
Ya amirim, ya benim canım ciğerim amirim, ben seni o kadar sevdim ki. Kızın Berna'nın, ardından yetmezmiş gibi Esra yengemin öldürülüşünden sonra ben de senle ağladım, senden 450 kilometre uzakta olsam da. Ya sen bana istanbul'un boğazında değil Ankara'nın ayazında sevmeyi öğrettin. Dürüstlüğü, adamlığı sende tanıdım ben. Sen bananazura'nı yudumlarken ben senin kederli bakışlarına üzüldüm hep. Ercüment ibnesini senden önce bulup öldüresim geldi, ama yapmadım. Çünkü ölen Ercüment de olsa, cinayet cinayetti.
Peki ya Harun abim sana ne diyeyim ben... Resmen benim yansımamdın, kopyamdın sanki, aşka ve sevilmeye hasret duruşun Eda yengeyle çıkmaya başlayana kadar hep senleydi. Seni de çok sevdim be abim ya. Eda yengem senle sevgili olmayı kabul edince havalara uçtum resmen, sanki ben kavuşmuştum sevdiğime...
Sabri abim, seni de çok sevdim ben, kimi sevdiysen ya adalet aldı elinden, ya Allah. Önce Feride, sonra Ilgın... Sonra da Suna. Senle dertlendim, senle mutlu oldum.
ismet Abim, seni de çok sevdim be abi ya. "Aga Cinayet Var" demen hep kulaklarımda çınlayacak. Ortadoğu ve Balkanlar'ın en iyi telsiz dinleyen ve ceset kokusu alan polisi, çok sevdim seni. Mektepli değildin ama bin mektepliyi cebinden çıkaracak bir alaylıydın.
Cevdet kardeşim, Eda ablacım, Aslı, hepinize ve adını sayamadığım herkese binlerce kez teşekkürler. Nasıl biter, neden biter bilinmez ama... Bitse de ben her gün seyrederim biliyorum. iyiler ilk görüşte tanınmaz derler ama ben seni çok iyi tanıdım. Ha bir de, ceset yoksa cinayet de yok tabii... Artık sen yoksun ya, biz de yokuz aslında...
tadı damağımızda kaldı ya la...
unutulmazlar arasına giren dizidir.
bir çok dandik boktan dizinin yıllarca devam ettiğini düşünseydik, bu dizinin hiç bitmemesi gerektiğini görürdük. ama maalesef bazı kesimlerce aykırı bulunan bu dizinin erken vedasını yaşadık. aslında buna dizi diye bakmamakta gerekebilir. her anlamda kalitenin zirvesi bir yapımdı. oyuncularından dizinin ışık ve müziklerinden, kullanılan eşyalarına kadar hatta görmesek bile setteki çaycısına kadar hepsi on numaraydı. artık ne desek bitti bu dizi. tek temenni aslında belki tekrar ekranlara geri döner. ileride bir zamanda behzat amirimizi görmek isteriz.
jenerik akarken mal mal ekrana bakırtan ve bin bir türlü düşünceye sokan aynı zaman da boğazın düğümlenmesine neden olan bir finalle ekranlara veda eden sağlam dizidir efenim.
final bölümünde ki behzat amirin konuşmasını söylemeye bile gerek yok.

--spoiler--
unutmak için un ufak etmek gerekiyormuş. birini bütün olarak unutamazmışsın. böyle pat diye unutamazmışsın. ve yavaş yavaş gidermiş. yavaş yavaş unuturmuşsun. gözleri, kaşı, burnu, kulağı, sesini yavaş yavaş. unuttuğun zaman da o kişi olmazmış. hatırlamazmış sonra unuttuğunu unuturmuş. ben unutmak istiyorum la. her gün ne zaman unutacağım diye soruyorum ben kendime, her sorduğum zaman da her şeyi yeniden hatırlıyorum ben. daha net! unutamıyorum la ben... karım öldü, kızım öldü, kızım katil...
--spoiler--
önce mafya, sonra siyaset, sonra derin devlet derken alayını patlattılar, bir diziden altı üstü bir diziden bu kadar cok korkacak kadar hatalar yapan bir ülke burası yasakla sansürle olmadı yok et... bitmesi içi elinden gelen her seyi yapıp bitirenlere de bi çift sözüm var. hepinizin a.q.

güle güle amirim, bomboş yolda vosvos'unla giderken arkanda konvoy yaptık haberin olsun...
bitmesine sebeb olanlara feci sövdüğüm dizi.
boğazım düğüm düğüm ne diyeyim ki. arabalarımız bile aynıydı seninle amirim. sende kırmızısı bende mavisi.
yazılan entrylere bakıyorumda amirim sen aslında yine herkesin yapmak isteyip yapamadığı şeyleri yaptığın için seviliyorsun.
ben mesela bırakıp gidemem, nereye gideyim kime gideyim. sen gidersin ama amirim, yanına alırsın iki bomonti şişe biterse yenilersin ama yine gidersin. dünya üzerinde bira bitmediği sürece sen gidersin amirim. ve gittin amına koyayım.
hiç bir bölümünü kaçırmadığım dizi.

ama son bölümünü izlemedim. izlemicem lan. izlemicem. prostesto ediyorum.
Cok karmasik duygulara sokmus cekip tekrar sokmus, turk dizi tarihine farkliliklariyla gecmis diziydi.
--spoiler--
barbaros : neden?
muzo : ya sen olmazsan benim elim ayağıma dolaşır.
barbaros : neden?
muzo : ebeyiinnn amınnndaaaannn..
--spoiler--

koltuktan düştüm şu sahnede la.
behzat ç. gibi efsane bir yapıma böyle bi final yakışmamış.şahsen beğenesimiz gelmedi....
lan bu muzo piçi son bölümde milleti gülmekten yordu.
her güzel şeyin bir sonu varmış. bunu behzat ç ile tekrar hatırladım.
--spoiler--
+beni sen mi emekli edeceksin?

-hayır sgk.
--spoiler--
bu zamana kadar izledğim en iyi,en kaliteli türk polisiye dizisiydi bülent arınç yüzünden kapandı dedikoduları var bundan sonra akp düşmanıyım askeri ücreti,terör yüzünden değil behsat ç gibi kaliteli diziyi bitirdikleri için

ama şunu iyi bil bülent arınç bu dizi türk gençlerine kötü örnek olmuyordu aksine kimin ne mal oldugunu bir bir açıklıyordu .

96 bölümden çok ama çok güzel bir diyalog geçti

barboros : bu millet vekiline bak kimin millet vekili ? seninmi benimmi ?

bu diyalog herşeyi ama her şeyi açıklıyordu.

türkiyede saçma sapan arka sokaklar dizileri seyrederken ufkumuzu açtıgıız için emrah serbestten tut barborosa,muzaffere kadar herkeze teşekkürler unutmıcam ulan bu diziyi unutturmıcam.

çok ama çok teşekkürler.
Bu yalan ülkede var olan sayılı doğrulardandı.arşiv yapmak için DVD seti çıkarsalar çok iyi olur.
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026