/386
--spoiler--
parmaklar hayaletin değil la, çürüktü amk hepsi
--spoiler--
--spoiler--
çok esaslı bir bölüm izledik ama sezon boyunca kaplumbağa hızı ile ilerleyen bölümlerin son birkaç haftada uçurumdan yuvarlanan taşlar misali hızlı hızlı çözülmelerine tanık olmuştuk. ama bu bölüm resmen çatır çatır ne kadar gizem varsa hepsini çözü çözüverdiler. sezon finali olsa olurdu, bi ercüyü görmediğimiz kaldı.

öte yandan büyük patron "ana", ya da anne ç. ilginç bir yerleştirme olmuş. hep baba falan söyleniyordu ama realistik anlamda iyi olmakla birlikte dizi açısında çok önemli bir gizemin açığa çıkması, hele finalle herşeyi çözmeleri, insanın aklına acaba dizi bitecek mi kaygısını da düşürmüyor değil. hele kapanışta hayalet'in sesinden bahçede yeşil çınar türküsü...

ülen yapımcılar, sırf birileri istemezük dedi diye bu dizinin canına okuma niyetiniz varsa sizin ben ta kalıbınızı seveyim.
--spoiler--
zaten içmekten bulanan midemi çürük parmaklarla iyice skerten dizi.
--spoiler--
hayalet'in sesinden türkü ile sona ererek amımıza koymuş dizi...

o kutudaki parmaklar arasında hayalet'in parmağı olduğuna ihtimal vermiyorum, ama suna'dan da gözüm korktu, öyle böyle piskopat değil...

anne ç diziye dahil oldu ve tempo birden arttı.
lakin geçen hafta ürettiğimiz behzat ile ercüment'in kardeş olma teorisi suya düştü gibi.

bu durumda yeni bir senaryo üretmek elzem oldu.

anne ç behzat'ın babasından boşanıp, zengin ve karanlık işler çeviren ercüment'in babasıyla evlenir, bu durum behzat'ın babasını derinden etkiler ve ölür, bu yüzden behzat annesine küstür, lakin şevket annesi ile konuşmaktadır, zira annesinin sağladığı imkanlar ile lüküs bir hayat sürmektedir.

ercüment'in babası ölünce, anne ç ile üvey evlat ercüment miras konusunda anlaşmazlığa düşerler ve iki zıt kutup olarak yollarına devam ederler.
ercü'nün babasının adamlarından biri olan reşat, babanın vasiyeti üzerine anne ç'ye göz kulak olur ve onun işlerinin başına geçer, ercü'nün babasının diğer elemanı olan memduh başgan ise ercü ile birlikte hareket eder.

işte ercüment'in hem reşat, hem de anne ç tarafından "dünkü çocuk" olarak adlandırılması da bu yüzdendir. ercü bunlara kızmaktadır ve alenen artık savaş açmıştır.

zaten 2 senedir behzat amirim ve çevresine türlü türlü pisikopatlıklar yapmasının sebebi bir tek yumruk olamazdı...

şimdi bu durumda,
behzat ç ile ercüment, hem kardeş, hem değil...

işe bak.
vay amına koyayım...
--spoiler--
behzat ç. yi hiç bu kadar gerim gerim gerilim izlememiştim. her seferinde vay amk demekten ohaa çekmekten kendimi alamadım. bari hayaleti ucundan gösterseydiniz imkanı yok pazar olmaz şimdi. bahçede yeşil çınar türküsünü hayaletten duyuncada koymadı değil bi şekil oldum yaa.
bu işi sen çözemezsin komiser bu işi çözse çözse ercüment çözer.
parmakların kimin olduğu konusunda ters köşe yapmasını beklediğim dizi. hayaletin olamaz, olmamalı..
Temponun zirve yaptığı bölüm olmuştur. Ayrıca olayların bir anda çözülmeye başlanması film final mi yapacak sorusunu akıllara getiriyor. Inşallah final olmaz.. Ayrıca ercüment çözer haftaya filme girecek gibi görünüyor. Hayalet i harcamazlar diye düşünüyorum.. Bi de çiftçi nin oğlu nun tarif ettiği zayıf,uzun ve uzun saçlı kişi akbaboş olabilir mi acaba?
özetle;
hayaletler ölmez, pazarlar olmaz.*
hanefi avcı ve nihat genç'e suna'nın kitaplığından selam göndermiştir. Film çekmek isteyen Harun ise Nazım Hikmet'in dizesini hatırlatıp gülümsetmiştir. Pazar gününün sıkıcılığını alan canım dizim, seni boşuna sevmiyorum amirim.
--spoiler--
la o değilde bu selim ibnesi amirim demeyide bıraktı, abi diyo pezevenk.
--spoiler--
aylar öncesinden behzat ç.yle ercümentin kardeş değil ama akraba olabileceğini tahmin etmiştim. ama o kadar da olmaz diye düşünüyorum. yani sadece ç`nin ne anlama geldiğinden yola çıkarak böyle bir şey olabilir demiştim. ama olmaz gibi bilemedim. olursa da bu kadar basit olmaz. olmamalı yani.
1- berna'nın aşağı itildiği sahneyi tekrar izledim. kesinlikle şule ebatlarında birisi değil. berna'yı aşağı iten ercüment'in kendisiydi. şule'nin yarım bıraktığım dediği okul hacettepe, kesinlikle rastlantı olamaz. behzat hala gidip şule adında bir öğrencinin kayıtlı olup olmadığını sorgulamadı. şule behzat'ın kızı falan değil, hala ercüment'e çalışıyor.
2- behzat'ın ercüment'in ağabeyi olduğu yazılıp çiziliyor. yani koskoca teşkilatta behzat'ın soyismini bilen bir allahın kulu yok? amirim senin soyismin de çözer, ercüment ile bir akrabalığın mı var diye sormuyorlar? behzat ile ercüment kardeş değil.

tespitlerim bunlar.
2.sezon boyunca neredeyse tüm bölümlerde rölanti ilerlerken bu akşamki bölümüyle adeta 5.vitese takmış, Behzat Ç aracındaki izleyicilerinin saçlarını uçurmuş, gözlerini faltaşı gibi açıp tutunacak yer aratmıştır.
Ve bu hız da dizinin bu sezonla birlikte final yapacağının sinyalini verdi sanki.*

--spoiler--
bu bölümde şu an hatırlayamadığım bir diyalogda Tayyip Erdoğan'ın "bitaraf olan bertaraf olur" sözüne gönderme yapan Memduh Başgan daha sonra da hızını alamamış "biz de Susurluk'ta arabanın altına nasıl girdiğimizi anlamadık." diyerek bir dönem Türkiye'nin karanlık yüzünü deşifre eden Susurluk kazasına göndermede bulunmuştur.
--spoiler--

Ha bir de böylesine gergin bir bölümün finalinde bahçada yeşil çınar değişik ve ağır oldu biraz. Hayalet adına da endişelendirdi. Çalmasaydı iyiydi.
efsane bölümünün sonunda, hayalet söylediği türküyle durduk yere anamı ağlatmıştır.
kesik parmakların hayalete ait olduğunu düşünenlerin zeka seviyesinin sorgulanması gereken dizi.
kesik parmakların hayalete ait olduğu ihtimalini aklına getirenlerin muhtemelen ayık kafayla izlemediği dizi.
karakterlerinin tamamı balatayı sıyırmış dizi.
izleyenleri de sıyıracak yakında, ben dahil.
kaleci yaşardan beter olduk lan. her hafta ters köşe olmaktan bıktık usandık.
behzatın anası 'mama' olarak girdi diziye.
babasını da yeni sezonda bekliyoruz.
jenerikte bir bayan ismi vardı, beşikçioğlu soyadlı. erdal beşikçioğlu nun gerçek annesimidir acaba.
bilen varsa mesaj kutumu yaksın lütfen.

edit: eski karısını oynayan kişiymiş.
korlerulkesindeaynasatanadam a teşekkürler.
--spoiler--
behzat' ın rüyası çok güzel düşünülmüştü.
uyurken dış dünyada olan şeyleri rüyamıza uyarlarız ve uyanmayı reddederiz bazen. örneğin uyurken evimizin zili çalıyorsa bilinçaltı onu rüyaya uyarlar ve o zil rüyamızda da çalmaya başlar. behzat'ın rüyası bana bunu hatırlattı. rüyasında sol kolu ağrıyordu. onu hissetmiyordu. uyandığındaysa sol kolunda savcı esra yatıyordu. asıl ağrımasının nedeni oydu yani. uyanır uyanmaz kolunu çekti ve rahatladı.

işte bu rüyadan bunları çıkardım sözlük. belki çok uç bir çıkarım oldu ama benim çok hoşuma gitti.

ve senariste not : hayalete bir şey olmasın, gözünü seviyim.
--spoiler--
--spoiler--

hayalete birşey olsun o kutudaki parmakları tek tek gotune sokarım suna. lan dizide angaralıyı en iyi canlandıran adam, en sempatik adam, en guzel sırıtan adamdır hayalet. olurse daha da izlemem.

--spoiler--
parmaklar hayalete ait degil, suna'nın oldurdugu adamların parmaklarıdır.
--spoiler--
hayalet kardeş, tamam amk psikoloji masterı yapmadığını biliyorum, ama bağıra bağıra ağır şizofreni kendine getirmeye çalışmak nedir,gözümden düştün. Ama ölme, ölürsen sikerim akıllı ol.

Akbaba kardeş, sana tek lafım var, şu liseli kıza yüz vermez triplerinden çık, canını yakmayayım.

eda, o çoçuğa öptüreceksin, haketti, mıncıklasa yeridir şu saatten sonra.

Selim, senin kadar istikrarlı bir yavşak daha görmedi bu tv tarihi. Takdir mi küfür mü ediyim bilemedim ben sana.

Suna havada karada bebeğimsin, ağzıma vura vura sev beni.

Amirim, anaya atar olmaz akıllı ol. Tamam olma amk söyleyende kabahat.

Ayrica bıyıksız başgan olmaz olsun, o ne la öle, emekli beyaz türk gibi.

Şu behzat ercüment kardeşliği olayına gelirsek, soyadları aynı olması halinde tüm polis teşkilatının bunu farketmemesini aklınız alıyor mu? Tamam polisimizin zeka seviyesi bazen şaibeli olabiliyor fakat o kadar değil yani.

velasıl ı kelam yaldır yaldır bir bölüm oldu, ama bitirmeye yol yapiyorlarsa büyük küfürler hazırlardım, bitecekse bile bitirmeyin şu saatten sonra. Bu diziye geri vites yakışmaz

--spoiler--
bahçada yeşil çınar'ı hayalet'in ağzından ilk kez bu bölümde duyanları samimi bulmuyorum.

Savcı onca olay arasında behzat'ın kulağına ceyda'dan söz etti ya 'kimin hemcinsi yea' dedirtti. Tipik türk kadinini oynadi orada. Ben de onca olay içinde buna takıldım işte.

Hakan hatipoğlu o kadar bölümdür dizide, erdal beşikçioğlu'yla ayni seti paylaşti, inanç konukçu'yla enseye şaplak arkadaş oldu,twitterlarda setten fotoğraflar paylaşip kiskandirdi hepimizi ama bi arpa boyu geliştiremedi kendini. Ne safı ne kötüyü oynayabiliyor, Hak etmiyor bunları arkadaş.

Rüyalı sahnenin cep dizisini izlememe rağmen tekrar gözümü kırpmadan izledim.canan ergüder twitter'ında cep dizilerin dizide kullanma şanslarının olduğunu yazmiş. Dolayisiyla pek bi getirisi olduğunu düşünmüyorum.hala ortaklik işini devam ettirmeleri saçma geliyor.

Hayalet'i ankara'da orda burda gören olursa öğrensin işin aslını. pazarlar olmayacak cidden...

Gecen hafta spoilerlerı okurken fotoğrafin annesi olduğunu yazanlarin iyice saçmaladiğini düsünmüstüm, tebrikler onlara gelsin efenim.

Tanim:sezon finali yaklaştıkça üzen dizim.
bu nasıl bölümdü yaaa... hayalet öldün mü, kaldın mı. öldüysen elma de, ölmediysen armut..gece uyuyamadım... hayalet, sakın hayalet olma. lan oğlum, kadın şizofren, sen nasıl onunla içerde kimse yok, burası boş diye iddiaya girersin. akademide bununla ilgili eğitim almadınız mı siz? ay fena oluyorum. suna tiksiniyoruz senden.

her şey bir yana, behzatın annesi şok etti. herkes babadan şüpheleniyordu. vay be!

selim sen ne gerzekalı bir tipsin. şimdiye kadar bir iş beceremedin...ah, senin kafana da sıksalar ya.

akbaba, sen de gerizekalıymışsın, evde harun var diye kızı sepetledin resmen, yoksa sende mi hayal görüyorsun? gerçi kapının çaldığını harun da duydu ama!

uzundur izlediğim en iyi bölümdü, üvertür cinayetler yoktu, belki de ondan.

ercü behzatın üvey kardeşi olabilir mi? anne ç ercünün annesi değil çünkü. kadın boynuzlandı, kocasının başka kadından oğlu oldu, al sana ercü... babadan da bu yüzden koptu belki...

iç ses: of ulan, ben bu diziyi geçen sezon neden hiç izlemedim? sadece finali izledim. şimdi yorum yaparken saçmalamaktan korkuyorum, geçmiş ayrıntıları bilmiyorum çünkü.
tanim:star tv her pazar yayinlanan polisiye dizidir.
suna bir an once yakalansin, idam edilsin, vurulsun bir bok olsun da ciksin diziden.tas gibi kariyi harciyorlar.
© copyright 2005 - 2026