bugün

/636
Sen aşkı neye benzetirsin güneşin doğuşuna mı, bol yıldızlı geceye mi, uçsuz bucaksız bir okyanusa mı neye benzetirsin aşkı. Ben artık yorulmuşum onu anladım bu aşkmış meşkmiş meseleleri yüzünden yıpranmışım. Seversin sevilmezsin, özlersin yalnız kalırsın. Sevdik mi tam seviyoruz ama karşılığı yoksa eğer o sevgi sana doğrultulmuş bir silahtır ve eninde sonunda o silah ateş alır yaralanığ düşersin yere...Aslında aşk yada sevmek bizim karakterimizi yansıtır karakterimiz nasılsa aşkımızda, sevgimizde öyleder öyle yaşarsın. Aslında aşk bir bilmecedir, kimse bu bilmeceyi doğru düzgün çözmüş değil.
" sen hele bir aşık olda,
sonra ne içeceğimize karar veririz. " beyitlerini zürafaya yazdıran ilahi histir.
doğru düzgün tarifi olmayan bir çeşit duygu ama güzel bir duygu.
aşk; normalde yüzlerce kelimenin ardı ardına geçtiği boğazın onu görünce kitlenip kalması, kelimelerin konvoy halinde boğazda sıralanmasıdır.

ben 2 ay önce bunu anladım.
en profesyonel batıl bir inançtır aşk. sen inanırsın ama inanılmması gerekilen birşey aslında.
aşk nedir? bu sorunun herkese göre farklı bir açıklaması var değil mi? herkes kendince hayatında aşık olmuştur ya da maşukunu aramaktadır hala, birisine sorarsınız aşk nedir diye size; gözlerini gözlerinden ayıramamaktır der, öbürüne sorarsınız; sürekli onu düşünmekten kendini alıkoyamama demektir der, bir diğeri kavuşamazssın aşk olur der; öbürüsü şaşkınlıktır der, yanı vesselam herkes farklı bir şeyler der. ve peki ben şimdi size sormak isterim herkesçe cevabı farklı olan bir şeyin gerçek olma ihtimali nedir? ben size para ne desem herkes ten aynı cevap, sandalye ne desem aynı, korku ne desem aynı, sevgi desem aynı(hemen hemen bu duygu çoğu zaman aşkla karıştırıldığı için hemen hemen diyorum), kısacası aşk yoktur demiyorum ama bence bir muammadır, ve insanların aşk sandıkları şey ya bir saplantıdır, ya büyük bir sevgidir ya da, kendi egolarını tatmin etme çabasıdır. aşk sandığınız şey değildir dostlar.
birlikte sokak serserilerine girişmektir mesela. koruyayım derken iyice boka bulanmanıza neden olmak sonrasında taşikardi haline gelmeniz, dünyadaki hiçbir halttın aşık olduğunuz kişinin tırnağının yanında gıdım değerli olmadığını tekrardan anlamanızdır.

aşk her bokluktan varabileceğiniz tek güzelliktir.
''Aşk kendinden vaçgeçme halidir,
kendi benliğini ezmeden 'biz' olabilme halidir.''
aşk hiçbir şeydir.
insanın karşı cinsi etkilemek için söylediği yalanlara bir süre sonra kendisinin de inanmasıyla oluşan ruh hali.
En güzel duygudur abi kim ne derse desin.

not: aşığım ulaaaan.
onursuz olmayı gerektirir. en çok eleştirdiğiniz şeyi kabul etmeye bile ikna eder sizi. ne kadar yakınsa o kadar uzak, ne kadar uzaksa o kadar yakındır. ne kadar imkansızsa o kadar içtendir. uzaktayken hep gözlerine bakmak istemek, yanındayken göz göze gelememektir.
önce hoş sonra boş gelen kafa sikici eylemden başka bir şey değil.
(bkz: aşk bir sudur iç iç kudur)
insanı yerle yeksan eden, canını okuyan, darmadağın edendir.
Sacma hareketlere ve sacma sozlere sebep olan bir histir.
--spoiler--
Aşk, bir seferdir. Bu sefere çıkan her yolcu, istese de istemese de tepeden tırnağa değişir. Bu yollara dalıp da değişmeyen yoktur.
--spoiler--
aşk adamı inleten soyut bir kavramdır.
beyaz bir vapurdur aşk.
bir sertab erener sarkisidir. sertab sarkilarinin en guzeli denilebilir.
ibresi siyahla beyaz arasındadır. bazen tüm renkleri barındırır bazen de renksizliğin dibidir.
aşk ortası olmayan bi an, kişisel duygu ve düşüncelerden ibaret, yer yer degişiklik gösteren, kişisel yargılarla iyi ve kötü olarak ikiye ayrılan soyut bi kavramdır .
+ peki neden savaşıyorsun?

- aşk için. aşk en büyük amaçtır.

+ aynı zamanda pek çok adamı mahveden şey. *
Andolsun bütün örtülere, andolsun bütün örtünenlere ki,
Kar altında terleyerek uyanmaktır aşk.

Yanmış iki cesedin kına gibi külleri arasından
Fışkın sürerce dirilip yeniden yanmaktır aşk.

Cümle ağaç kapıları, cümle demir kapıları aşıp,
Bir gönül kapısına dayanmaktır aşk.

Sevgilinin otağını gökkuşağına boyayıp gece-gündüz,
Hüznün safran sarısıyla boyanmaktır aşk.

Yaratmaktır ya da sevgilinin toprağından yaratılmak,
Her nefes alıp verişte yanmaktır aşk.

ismaili bir gönülle teslim olmaktır bıçağa,
Birini kandırmak değil, bilerek kanmaktır aşk.

Diline arılar konar, koynunda karıncalar gezer,
Sevgilinin ölçeğiyle her zaman sınanmaktır aşk.

israfil'in Sur'unu ruhunda duymaktır aşk,
Suyu suyla yumak gibi aşka inanmaktır aşk.
" hiç uyarmadan kasırga nasıl sökerse meşeleri kökünden,
öyle sarsıyor yüreğimi aşk."

sappho
© copyright 2005 - 2026