bugün

/636
aşk o kadar büyüktür ki;
ancak kavuşamayınca aşk olur.
yani aşk, sevdiğine kavuşamamaktır.

kavuşursan meşk olur, mutlu olursun.
kavuşamazsan aşk olur, yanar durursun.
yatmadan önce istisnasız her gece onu daha çok sevebilmek için dua etmektir bence. 9 aydır eksiksiz ediyorum duaları.
en gerçek yalan.
tek başlar, tek biter.
2 sene önce kurtulduğum olay. (bkz: özgürüüüüm)
matilda'nın karnında kelebekleri uçurtan duygu. şimdi o kelebekler bana misafir oldu, kelebek ömründe olmasın ziyaretleri.
aşk derken;
-bir insanın sadece dış görünüşe aşık olmayız.

-bir insanın fikirlerine de aşık olabiliriz.
-bir insanın duygularına da aşık olabiliriz.
-bir insanın gözlerine de aşık olabiliriz.
-bir insanın dudaklarına da aşık olabiliriz.
-bir insanın zenginliğine de aşık olabiliriz.
-bir insanın mimiklerine de aşık olabiliriz.
-bir insana karşı duyduğumuz duygulara da aşık olabiliriz.

-peki neden hala dünyanın en yakışıklı erkeğinin ya da en güzel kızının gelip bizi bulmasını bekliyoruz?
psikopat gibi evirip, çevirip, oynayan, işkence çektirmekten zevk alan küçük şımarık.
arapçada harften çok nokta olan tek kelime...
Günümüz aşkını bundan ton yıl önce Lidyalılar bulmuştur.
aşk, sevgilinin dişlerini huylandıran şeftalinin kabuğunu soyup dilimleyerek servis etmektir.
sıkıcıdır.
en son bir bahriyelinin kollarında dans etmek ve onun asil ve centilmen davranışları karşısında bir süre beyin amcıklaması geçirmekti benim için...
Karanlık bir suyun içindeyim. Bir balık gibi korkuyorum. bitmez tükenmez insan isteklerine ortak olup, nefes alamadan gökyüzünü son kez göreceğim günü bekliyorum. işte ağları atmaya başladılar, ışıklar yakıp bizi çağırıyorlar.

Öylesine bıktım ki korkmaktan, her gece bir taşın altına saklanıp yaşamaktan değil, yaşamaya çalışmaktan!

Kimse dur demedi, ben ağlara yüzerken, kimse "özleriz" diye de geçirmedi içinden, biliyorum.

Yaklaştıkça ağlara, gecenin karanlığında gökyüzünün mavisini gördüm. Bir çift mavi!

Ağlar sanki saçları olmuştu, mavi gözleri...

Öldüm sandım, bir insan suretinde serin bir kumsala düştüğümde!

Önce başı düştü göğsüme, sonra biramdan bir yudum aldı. dudaklarının ıslaklığı kaldı sigaramın üzerinde.

Sarıldım, bilmeden sarılmanın anlamını.

Her yanımı kaplarken vücudunun ılıklığı, öldüm sandım.

Öldüm sandım, aşık olurken.

Son kez gördüm gökyüzünün mavisini, bir o kaldı senden geri..
kimi kalplerin sahibi olmaktan utanmadığı, kimi kalplere girmeye utanmayan.
Aşk kadına yakışır, sevmek adama.
uyuşturucuya çok benzer bir kere bulaştıysan asla bırakamazsın kendine zararlı olduğunu bilirsin defalarca bırakmaya çalışırsın onu, başarırsında ama sonra derin bir mutsuzluk
insanı kör eden, mantığını tamamen sömüren bir duygu olduğundan varlığından en çok korkulan, yasaklanmak istenilen şeylerin başında gelen duygu.
gülen gözleriyle, ürkek sesiyle gelendir. elbet bir gün gidecektir. gidene kadar hoşgeldin.
inanmaktan çok zevk aldığımız bir yalandır aşk.
iğrenç bi duygu lan bildiğin olum başka birşey düşünemiyorum liseliler gibi oldum, gripin falan dinliyorum tüm gün bak özledim yine.
kadir kıymet bilmektir.
aşk bir yangın bırak tutuşsun aklın.
acıkıp yemek yemekten farksızdır aşk. acıkınca pek yemek seçmezsiniz. tabi o en sevdiğiniz yemeği yemenin hazzı başkadır. ama unutmayın ne yerseniz yiyin doyarsınız.
(bkz: ilahi aşk)
© copyright 2005 - 2026