bugün
- arkadaşlar ben neden sallanmadım7
- anın görüntüsü19
- 195 cm geniş omuzlu hayvan gibi herif4
- fatma betül sayan kaya41
- dünyanın en ucuz benzini türkiye de7
- güldürülmesi kolay biri olmak4
- the merich5
- tekerlek toplayan cocuk18
- yazarların güncel flört listesi3
- yazarların başarılı olduğu konular8
- silvermistin boydan fotoğrafı3
- kapatıcı kullanılmayan gün2
- net olmayan erkek2
- pazar günü saat 17 00 ten sonra nereye gidilir6
- hamsili cilt kremi9
- türklerin başarılı olduğu konular9
- allah4
- allah çok güçlüdür2
- anti christ4
- 60 kilo üzeri kızlar sözlükten çıksın9
- mesajlaşırken btw yazmak5
- tevratta anlatılan ensest ilişki13
- yazarların sıkıldıklarında yaptıkları şeyler5
- kürtlerin başarılı olduğu konular7
- memesiz kadın3
- keşke yunan galip gelseydi diyen adamı savunmak2
- kurbağa 6 yuro2
- italyanların başarılı olduğu konular5
- emekli olup marmarise yerleşen brit granny2
- hasan mutlucan3
- akp seçmeni12
- kadir mısıridis2
- cennet2
- bekir bozdağ4
- s'i l v'e r m'i s t'in mutfağına konuk olmak7
- gabarda petrol çıktıysa benzin neden pahalı2
- yemek yapmayı bilen yazarlar bakabilir mi7
- 4 ekim 2026 azerbaycan litvanya maçı4
- memeli erkek2
- ellerim bos gonlum hos neyin kafasını yaşıyor4
- google hizmetlerini kullanan yahudi sevici vex4
- cennetin doğusu2
- arapların iyi olduğu konular4
- kalbini isa mesih'e karşı nefretle doldurmak2
- ispanyolların başarılı olduğu konular4
- tavuk şiş4
- 4 ekim 2026 malta andorra maçı2
- andorra2
- sözlüğün sessiz olduğu saatler2
- özdemir erdoğan2
tanrı olmayabilir ama en azından biz inanıyoruz varsa diğer tarafta rahat ederiz mantığı ile klavyesini konuşturan dindar arkadaşarımın durmadan sataştığı bir inanış daha doğrusu inanmayış. o kadar allaha kitaba inanıyosunuzda neden ibadet etmiyorsunuz diyesi geliyor insanın.
zeitgeist movement belgeselini izleyerek olabilme ihtimaliniz yüksektir.
George carlin bu konuda şunları demiştir;
he has a special place, full of fire and smoke and burning and torture and anguish, where he will send you to live and suffer and burn and choke and scream and cry forever and ever 'til the end of time!
But He loves you. He loves you, and He needs money! He always needs money! He's all-powerful, all-perfect, all-knowing, and all-wise, somehow just can't handle money! Religion takes in billions of dollars, they pay no taxes, and they always need a little more. Now, you talk about a good bullshit story. Holy Shit!
George carlin bu konuda şunları demiştir;
he has a special place, full of fire and smoke and burning and torture and anguish, where he will send you to live and suffer and burn and choke and scream and cry forever and ever 'til the end of time!
But He loves you. He loves you, and He needs money! He always needs money! He's all-powerful, all-perfect, all-knowing, and all-wise, somehow just can't handle money! Religion takes in billions of dollars, they pay no taxes, and they always need a little more. Now, you talk about a good bullshit story. Holy Shit!
inanmamaya inanmış imansız.
bilinenin aksine yaratıcıya inanmayan değildir, yaratıcı olduğuna inanmayan ve bunun misyonerliğini yapandır. sadece inanmıyorsa ate'dir.
bu da benden bi anektod olsun
bu da benden bi anektod olsun
tanrının varlığına inanmayan, insan varoluşunu bilime dayanarak konuşan ve savunan, ölümden sonra hayatın olmadığına inanan kişidir.
bir dine(inanç sistemine) inananlardan tek farkları işi daha ileri götürmüş olmalarıdır.
çok tanrılı dinlere inananlar 5-10 tanrı(ça)ya inanırlar. diğerlerini reddederler.
çift tanrılı dinlere inananlar iki tanrıya inanırlar. diğerlerini reddederler.
ateistler hiç tanrıya inanırlar. hepsini reddederler.
not: dünya üzerinde tek tanrılı din diye bir şey yoktur. yalandır o. sayıklamadır.
örn: allah-şeytan ikilisi.
çok tanrılı dinlere inananlar 5-10 tanrı(ça)ya inanırlar. diğerlerini reddederler.
çift tanrılı dinlere inananlar iki tanrıya inanırlar. diğerlerini reddederler.
ateistler hiç tanrıya inanırlar. hepsini reddederler.
not: dünya üzerinde tek tanrılı din diye bir şey yoktur. yalandır o. sayıklamadır.
örn: allah-şeytan ikilisi.
tanrıya ya da tanrılara inanmıyor olan, evreni maddeyle açıklayan insandır. inananlara saygı duyması ve inananlardan saygı görmesi gereken insandır.
Tanrıya inanmayan son derece realist insanlardır. Dünyaya çoğu teistten fazla yararları vardır.
ateistler haklı çıkıp gerçekten tanrı yoksa herkese cennet olucaktır ama varsa sıçtıkları an olucak insan topluluğu.
herşey için bir sebep arayan, doğar doğmaz ilk duyduğuna inanmayan kimse.
kuran ı kerim i baştan sona okuyup, bu korku dolu kitap tanrının olamaz. yanılgısına düşen insan modeli.
Allaha inanmazlar. kendi düşüncelerini savunurlar.
(bkz: ipek Ongun)
(bkz: ipek Ongun)
gusul abdesti almadığından mütemadiyen cenabettir müslümanlar için.
Hayatı doğru anlamış kişilerdir. Bir yaratanın olduğuna inanmaz, ahiret anlayışları yoktur.
hiç birşeye , bir ilaha inanmamayı marifet sanan , kız tavlamak için kullanan kendilerine cool bir hava verdiğine inanan üniversiteye yeni girmiş olan gençlerin bulunduğu azgın topluluk.
tanrıya inanmayan, herşeyin kendiliğinden olduğunu sanan, rüzgar nerden eserse öyle yaşayan plansız tiplerdir. tamam dünya kendiliğinden oldu. peki anne karnına o göbek bağını kim koydu? kendi mi bitti demek istediğim elemandır... özünde inanmamak bulunan bu fikir tanrıya inanmama inancını taşır... neticede yine birşeye inanılır. enbüyük çelişkileri de budur...
yobazla arasında bir fark yoktur.
enteresan olan şudur ki; bir çoğunun 4 kitabı da okuduktan sonra seçtiği yoldur. dinsizlik anlamına gelip hiç bir dinde hiç bir tanrı'yı kabul etmezler. ve gerçek anlamda bir ateisti dinlediğinizde diyeceğiniz tek bir şey vardır; adam haklı beyler. (ateistliği kendine etiket kabul eden özenti grubu saymıyorum, onlar kendi aralarında eğlenen gençler)
cahilliğin ta kendisidir kısa özetle.
çevremde kendini bu şekilde tanıyan bir çok arkadaşım var.
sürekli olarak tartışırız, sorular sorarız, cevaplar alırız, cevaplar veremeyiz... araştırırız, öğreniriz, bir şekilde uyum sağlarız, iletişim kurarız.
internet ortamında bakıyorum da, bu tip insanlar sürekli olarak karşısındakinin zekasını ölçme çabası içersinde. zeka, zihin, düşünce, anlamak v.b. gibi kelimeler çok fazla geçiyor. dikkat edin, bu böyle.
arkadaşlar arasında da bu böyle. tartışma konusu belli bir yere geldikten sonra mutlaka benim veya benim gibi düşünen herhangi bir arkadaşın zeka seviyesi ölçülmeye çalışılıyor. yani anlayacağınız saldırılıyor. gel beni döv diyor. dövmüyorsun, tahrik oluyorsun ama dövmüyorsun.
ateist arkadaşlara sesleniyorum, özünüzde iyi insanlar olabilirsiniz belki. zira karakterinize kimse dil uzatamaz, kimsenin kimseye uzatmayacağı gibi. ama kendinizi bir akıl fikir dehası, karşınızdakini de aptal yerine koyarsanız. o aptal size kafayı bir gömer o zaman görürsünüz.
swh
sürekli olarak tartışırız, sorular sorarız, cevaplar alırız, cevaplar veremeyiz... araştırırız, öğreniriz, bir şekilde uyum sağlarız, iletişim kurarız.
internet ortamında bakıyorum da, bu tip insanlar sürekli olarak karşısındakinin zekasını ölçme çabası içersinde. zeka, zihin, düşünce, anlamak v.b. gibi kelimeler çok fazla geçiyor. dikkat edin, bu böyle.
arkadaşlar arasında da bu böyle. tartışma konusu belli bir yere geldikten sonra mutlaka benim veya benim gibi düşünen herhangi bir arkadaşın zeka seviyesi ölçülmeye çalışılıyor. yani anlayacağınız saldırılıyor. gel beni döv diyor. dövmüyorsun, tahrik oluyorsun ama dövmüyorsun.
ateist arkadaşlara sesleniyorum, özünüzde iyi insanlar olabilirsiniz belki. zira karakterinize kimse dil uzatamaz, kimsenin kimseye uzatmayacağı gibi. ama kendinizi bir akıl fikir dehası, karşınızdakini de aptal yerine koyarsanız. o aptal size kafayı bir gömer o zaman görürsünüz.
swh
hiç bir temel soruya tatmin edici bir cevap veremeyen, aslında agnostik olan ama bu ismi kendine yakıştıramayan tiplerin genel adı.
cahil ve özenti de olabiliyor bazıları.
bazıları da narsist olabiliyor ve tanrıyı, dini, emir almayı kabullenemiyor.
hele bazıları var ki tartışmanın cılkını çıkarmaya pek meraklıdır, holigan gibidir.
bazıları da usludur. öyle işte. çeşit çeşit..
bazıları da narsist olabiliyor ve tanrıyı, dini, emir almayı kabullenemiyor.
hele bazıları var ki tartışmanın cılkını çıkarmaya pek meraklıdır, holigan gibidir.
bazıları da usludur. öyle işte. çeşit çeşit..
düşünen, sorgulayan, boş hayallere inanmayan, bilgili insandır.
Allah'ın varlığı yerine kendi doğrularına inanan kişidir.Ateistlerde inançlıdır fakat inandıkları şey sadece gömek istedikleridir.
Gündemdeki Haberler