bugün

/304
ingilizler'in kendisini * diye çağıdığı futbolcu.
tekniği ve bire bir de her bir insan evladını geçebilecek yeteneğine kimsenin laf edemeyeceği,ancak süratli olmaması sebebiyle premier lig gibi futbolun şimşek hızıyla oynandığı bir ligde oynayamayacağı aşikar sempatik futbolcu.italya ya veya almanya ya gitse ne olur? tabiki oralarda kral olur.
bugünden itibaren galatasarayın 1.kaptanı ve 10 numarayi giyen futbol oyuncusu

(bkz: galatasarayın resmi sitesinde yer alan haberdir)

(bkz: alkışlıyoruz kendisini)
*
galatasarayımız' ın yeni kaptanı ve on numaralı formanın sahibi. büyük ihtimalle de bundan sonra sağında keita, solunda kewell, önünde baros düzeninde oyun kurucu pozisyonunda oynayacak olan genç aslan. bir kısım rakip takım taraftarının koca kafa diyerek dalga geçmeye çalıştığı, çirkef dopingci çiğ insan diyerek aşağılamaya ve suçlamaya çalıştıkları futbolcu.
Cassio Lincoln saltanatına son vermiş aslan. Hani arda'nın bir fotoğrafı var.. hagi gol atıyor, arda arkada elinde top, ufacık daha yumruğu havada seviniyor. Artık Arda turan gol atar, lincoln tv başından izleyip, kendi dötüne güler.
her şeyi tam olan, lakin gs'nin zorlandıgı maclarda inisiyatifi eline alması gereken futbolcu. zira büyük futbolcu, zor anlarda ortaya çıkar. kaptanımız.
(bkz: gonna fly now)
kendisiyle yapılan röportajda sorulan soruya verdiği cevapta gerçek bir galatasaraylı gibi konuşmuş, ukalaca cevap vermek yerine ezeli rakibimizi de onore etmiştir.

soru: Fenerbahçe Başkanı Sayın Aziz Yıldırım' ın, ''10 dakika bana verilse, Arda ile baş başa kalsam, ikna ederim.'' şeklinde konuşması oldu.

arda: Sayın Aziz Yıldırım'a büyük saygı duyuyorum. Fenerbahçe Kulübü'nü getirdiği yerlerden, sportif ve kulüp olarak yaptıklarından dolayı tebrik ediyorum. Kendine güveniyle böyle birşey söylediğini düşünüyorum. Saygı duyuyorum ama ben Galatasaray'ın evladıyım. Ben herkesin kendi tarafında güzel olduğunu düşünüyorum. Aziz Yıldırım' ın Fenerbahçeye çok yakıştığını Arda Turan' ın ise Galatasaray' a çok yakıştığını düşünüyorum. Herkesin böyle daha mutlu olduğunu düşünüyorum. Teklifi beni çok onurlandırdı ve gururlandırdı. Ama semboller camiaları ile anıldıkları zaman güzel. Metin Oktay' ın bir sözü vardı: ''Fenerbahçe teklifi karşısında beni sevenleri üzmeyeceğim.'' Bende aynı mantalitedeyim. Çünkü beni çok seven Galatasaray taraftarı olduğunu düşünüyorum. Hatta sokakta beni gören diğer takımın taraftarlarının da çok sevdiğini düşünüyorum. O yüzden Galatasaraylı Arda olarak kalmayı, kendi taraftarımı ve Türk insanını üzmek istemiyorum.
galatasaray ın ruhudur. yeni kaptanıdır cimbomun. büyük futbolcudur, yalnız futbolu ile değil, ruhuyla da. arda turan oleeeyyyy arda turan oleeeyyyyyy. 10 numara futbolcudur lakin artık 10 numara giyecektir.
Rahmetli gündüz kılıç'ın zamanında erken yaşta kaptanlığı turgay şeren'e vermesi gibi, kendisinin de erken yaşta kaptan olması gurur vericidir. Galatasaray camiası ve türk futboluna hayırlı olsun demek gerek...
bir fenerbahçeli olarak yolunun açık olmasını,çok iyi yerlere gelmesini dilediğim futbolcudur.yeteneklidir ve hakettiği kaptanlığa getirilmiştir lincoln faciasından sonra.yeter ki örnek aldığı abilerine benzemesin,hep sempatik arda olarak kalsın. fenere de gelse fena olmaz hani.
geçen gün bir arkadaşımın tavsiyesi ile lig tv com tr de galatasaray dan vestel manisaspor a kiralandığı o 2. yarıda manisa yı nasıl ayağa kaldırdığını videolig deki gollerde gördüğüm futbolcudur. yahu resmen her pozisyonda ya muhteşem bir çalımla ya zihinlerini donduran milimetrik bir pasla ya da golün direk kendisiyle videonun içinde bir şekilde.
sinan kaloğlu na zelenka ya ve holosko ya bayağı gol attırdığı yetmiyormuş gibi 4-5 tane de gol atmış. manisa da kendisini öylesine belli ediyordu ki çok değil 3 maçını izleyen seneye ligde arda turan fırtınası eseceğini kestirebilirmiş. son 3 sezondur zaten mest ediyordu bu sezon keita ile beraber rakip takım savunmacılarını futbola küstürürler herhalde.
çizgide hapsolmayıp içeri doğru kat etme isteğindeydi hep sanırım şimdi o istediği özgürlüğü yakalayabilecek. kanatları işin uzmanına bırakıp amc mevkinde de yeteneklerini geliştirir öyle giderse avrupaya ilk 11'inde oynayamayacağı takım kalmaz. *
kaptanlığın ona katacağı olgunluğu da izlemek lazım. bazen serserileri sınıf başkanı yapar hocalar bu da onun gibi birşey.
aldığı kaptanlıkla bir yerleri kalkar mı bilinmez, ama şurası açıktır ki birilerinin bir yerlerini uçuklatmıştır; son birkaç gündür hakkında yapılan yorumlardan bunu gayet net görebilirsiniz. ayrıca son birkaç gündür istanbul'un anadolu yakasındaki çılgın soda satış rakamlarının kaynağıdır arda'mız. (bkz: masuder)

türkiye'de cevher niteliğindeki futbolcuları çöp öğütücüsü gibi harcamasıyla isim dahi yapmış bir kulüp mevcuttur zaten, kime sorsan söyler adını, galatasaray'a yer kalmaz öylelerinden.
yıldız yıldız diye şişirilen , mustafa kemal paşa'nın sporcu tanımına pek de uymayan ortalama bir futbolcu.
aziz yıldırım gibi bir futbol simsarının almak için 15 milyon euro'yu gözden çıkardığı, onu da geç 15 takla attığı ve hala yıldız(!) olamamış insan.

yalnız tsubasa gerçek değil, yani öyle bi yıldız tanımı yok yani ondan bahsediyosan. lan elini vicdanına koy!. bu adam yıldız değil de alpay mı yıldızdı yahu ayıp artık!

hani bok ta atılır da bu şekilde değil.
lionel messi'ye abartılmış diyen birinin hakkında yorum yapmaması gereken oyuncu. önce bir beyin nakliyatı, sonra da harakiri öneriyorum kendisine.
yıllarca yabancı oyunculara milyon euroları dökmüş fakat sonrasında bi yerlerini avuclamak zorunda kalmış kulübün taraftarlarının sindiremedikleri oyuncu. bu sıkı geldi. basit ve net.
dünya tersine dönse, fenerbahçe forması giymeyecek sol açık. açık ve net.
bir ispanyol, bir fransız, bir ingiliz ve bir arjantinli taraftar olunmadığı sürece kimsenin burun kıvırmaya haddi olmayan yıldız.

evet yıldız çünkü biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu.
dünya tersine dönse de ille de fener forması giyeceğim diye tutturan topçu. kimilerine göre tabii *
dünya tersine dönsün ya da dönmesin; bir gün fenerbahçe forması giyecek futbolcudur.
hangi mevkide oynarsa oynasın, avrupa ve türk takımlarının gözlerini üstünden alamadığı genç, başarılı ve adam gibi futbolcu. galatasaray futbol takımının kaptanı ve türkiye de başka takım forması giymek gibi bir düşüncesi asla olmayacak olan on numarası.
dünya tersine dönse zaten top oynayamayacak olan futbolcu. o bakımdan fazla kurcalamamak gerekir.

ayrıca altyapıdan oyuncu çıkartamayanların ağzının salyaları akar sonra da derler ki fazla büyütüyorsunuz. evet fazla futbolcu büyütüyoruz büyütemeyenleri gördükçe...
arsenal'in 20 milyon, real madrid'in 42 milyon + van der vaart, inter'in 60 milyon + tıka basa doldurulmuş 1 çuval şişirilmemiş futbol topu teklifine rağmen galatasaray'da kalan müthiş oyuncusu. mucizevi bir şekilde her defasında gökhan gönül'e şansı bir türlü tutmaz bu hiperstarın; karşısında sanki süt dökmüş 'kedicik'. 'allah çarpsın fenere gitmem abi, kuranı getir el basıyım o derece' açıklamalarıyla galatasaray'lıların gönlüne taht kurmuştur; ama üst düzey herhangi bir savunma hattına karşı bu çene yeteneği ile istediği performansları gösterememiştir bir türlü. hala lincoln diye bağıran galatasaray taraftarına güvenmekte haklıdır; böyle bir kitleye sahip olduğu için çok şanslıdır. *
© copyright 2005 - 2026