bugün

sevdiği entry'ler

sözlükte entrylerini anlamadiginiz kişi

ali vefa başlıklarında yer alan entrylerin hemen hemen tümünü giren nickini hatırlayamadığım yazarı özellikle ali vefa konusunda anlayamıyorum.

Parcalandim toparlanamiyorum nickli arkadaşı artık anlamak gibi beyhude bir çabam yok. Farklı ve bambaşka bir zihin yapısı...

Erman sonses ise bazı şeyleri açık ve net konuşamıyor. Anonim olmak çabası mı yoksa bile isteye mi bir gizem yaratıyor bilemeyeceğim. kendince kodlarla yazdığı için zaten amacının anlaşılmamak olduğunu düşünüyorum kısaca.

Nick vermeyeceğim de bir tane ruh hastası şizofren var.

Erman Sonses. Bu yazarın entrlerini ve kime ithafen yazdığını ve ne yazdığını hiç anlamıyorum.

dombra

sözleri şu şekilde olan aynı nogay türklerine ait bir parça:

Kara kıs avulumga kelgende / Kara kış köyüme gelende
Kültüldegen kar yerge tüsgende / Lapa lapa kar yere düşende
Dombıramdı alarman / Dombıramı alırım
Yürek sazım çalarman / Yürek sazımı çalarım
Kaygırgandı eş aytbam / kaygılarımı hiç söylenmem.

Dombıra sazım estgen ataylar / Dombıra sazımı işiten babalar
Manesine es bergen anaylar / Manasına kulak veren analar
Estgenine oy berip / işittiğini akıl yorarak,
Yüreklerge ses berip / Yürekleri titreyerek
Köz yastı kızganmaslar / Göz yaşlarını esirgemezler.

Nogaydın kaygı sansız kününde / Nogayların derdi sayısız, her gününde
Batirler yuklamagan kününde / Yiğitlerin uyumadığı günlerde
Yüreklerin kötergen / Yüreklerini cesaretlendiren
Sogıslarda küş bergen / Savaşlarda güç veren
Köptü körgen Dombıra… / Görüp geçirmiş dombıra

milliyetçi hareket partisi

Seviyoruz.

tarla ortasında yalnız ağaç

yolculuk yaparken göze çarpan bir figür.
kocaman dümdüz bir ova, sapsarı başaklar arasında ulu bir ağaç. kavurucu güneşin altında tek başına, yalnız ama gölgesinde dinlenen bir kaç kişi ya da otlayan hayvanlar. yol devam ediyor az ilerde bir ağaç daha. sonra bir ağaç daha. bir çeşme var ve öylece akıyor. varmak istediğimiz yere gidiyoruz, aşina oluyoruz, seyre dalıyoruz.

atatürk düşmanı it sürüsü

Melih Altınok gibi A Haber ekibinden bir hıyarağasının dahil olduğu sürüdür.

geldi yine deli

Acaba hangi deli diye düşündürür.

kırk yaşına gelip hala sözlük yazarlığı yapmak

üzücü bir şey. yani gidin torun falan bakın, o yaşta sözlükte vakit öldürmek falan... zaten bunlar sözlükte takılmasa kahveye gidip, koca gün orada çay içip pis pis muhabbetler yaparlar. bence kırk yaş üstü yazarlar sözlüğün kalitesini düşürüyor.

reşit olmadan sözlük yazarı olmak

kişisel gelişimi kötü yönde etkiler. psikolojisi bozuk bir birey olarak büyürsünüz. sözlükler o yaştaki bebelere uygun yerler değil. yaşları ilerliyor tabi zamanla ama sorunlu ilerliyor. isim verip rencide etmeyeceğim ama bizim sözlüğümüzde de var böyle çocuklar. damlar zaten birazdan başlığa. meh meh meh

devam edeyim mi

anlatılan bir olaya devam edilip edilmemesi konusunda karşıdakine yöneltilen soru.

kolonya

misafire, ayılana, bayılana, tuvaletten çıkana sürülen, dökülen kokulu, alkollü madde.

camı aç evladım

arkadaşını uzun zamandır görmeyen ve sıfatını özleyen insanın kuracağı cümle.

kaşıntı

alerjik durumlarda, kendinizi tımarlamanıza neden oldurur.

tırnak

parmakların uclarında bulunan kırılgan kemigimsi.

harman

(bkz: harman dövmek)

teyp

Manyetik bir bant üzerine sesleri saptayan aygıt, kasetçalar.

yukarıdan aşağıya vurmak

bir vur joker vur klasiği.

yapay zeka

insanın düşünme yöntemlerini analiz ederek bunların benzeri yapay yönergeleri geliştirmeye çalışmaktır.

bim

acilimi birlesik magazalar olan supermarketler zinciri.aciliminin birlesik islam marketleri oldugunu iddia edenler azimsanmayacak miktardadir.*
© copyright 2005 - 2026