bugün

son dönemde özünü reddeden, ne yapmaya çalıştığı anlaşılamayan oluşum
ülkücülüğü tekelinde tuttuğunu zanneden parti.
(bkz: mhp bıyığı)
rahmetli alparslan türkeş'in kurduğu ancak devlet bahçeli gibi süt dökmüş kediyle yıpranmış olan milliyetçi bir siyasi oluşum
bir daha yere türk bayrağı atılırsa % 15 oyu çantada olan parti.

ayrıca türkiye'de kemik oyu en çok olan parti.
bu liderle sıfıra oynadığı çok belli olan siyasi parti...
geçen gün Türkçülük bayramında, liseli çocuklarla tekbir getirerek yürüyüş yapan parti.
bu ülkeye bölücüler kadar zarar vermiş partinin kısaltması.
bozkurdu hilaller arasına hapsetmeye çalışan parti.
"mhp'nin 99 seçimlerindeki başarısı ertelenmiş bir başarıydı. mhp aslında, 1995 seçimlerinde yüzde 10 barajını aşacak bir noktaya gelmişti. 1990'ların ilk yarısında özellikle büyük bir yükseliş yaşadı mhp. bunun pek çok nedeni vardır, ama genel olarak milliyetçiliğin türkiye'de hegemonik bir siyasi söylem haline gelmesidir. bu yükseliş, bir teyakkuz hali içersinde, kaygı ve saldırganlık dozu bir hayli yüksek, bir milliyetçilik algısının ve kültürünün hakim hale gelmesine bağlıydı nihayetinde. bir de şuna bağlıydı; 1990'lı yıllar, 80'ler, 90'lar politikanın biraz içeriksizleştiği, poplaştığı, imajların ön plana çıktığı yıllardı. ve 1990'larda da bu atmosfer geçerliliğini sürdürdü ve bu koşullarda daha pop diyebileceğimiz yani kendisini programatik iddialarla, doktriner hedeflerle değil, daha çok simgelerle imajlarla dolaşıma sokan bir milliyetçiliğin daha taban tuttuğu bir dönemdi. ve mhp de kendi yapısını buna uyarlamayı büyük ölçüde başardı. yani görünüşte daha az doktrin var ki bu ona daha az katı bir görüntüyü de kazandırdı. ve sempazitan ve taraftar potansiyeline kapısını daha fazla aralayan bir yapı kazandı. sonuçta bunlar, 90'lar boyunca sürekli potansiyel oluşturdu. tam 99 öncesinde abdullah öcalan'ın yakalanması konjonktürünün bu kadar çok belirleyici olduğunu düşünmüyorum. 95'te yüzde 10 barajının aşılamaması büyük ölçüde mhp'deki sistemli taktik hatalara bağlıydı. liste oluşturmada özellikle, çok ciddi küskünlükler yaratan hatalara bağlıydı. 1990'lı yılların iklimi içersinde politize olan ve mhp sempatizanı olan genç kuşaklar, 1999'da ilk kez seçmen olarak oy attılar. Bu da 99'daki büyük patlamanın sebeplerinden biridir. Bir diğer faktör de, mhp 95 seçimlerinde özellikle akdeniz şeridinde, ege'de, zayıf olduğu bölgelerde, büyük ölçüde oy artışı sağlamıştı 94 ve 95 seçimlerinde. buna karşılık kendi geleneksel kalelerinde, orta ve doğu anadolu'da gerilemişti. 95-99 arası refah partisi'nin yediği darbeden ötürü olağanüstü gerilemesi, bunun milliyetçi muhafazakar seçmenlerde yarattığı ürküntü, 99 seçimlerinde bu bölgede de refah'tan mhp içine bir oy akışına sebebiyet verdi. bu da büyük oy artışının diğer faktörüydü."

(bkz: tanıl bora)
http://www.radikal.com.tr/2000/09/04/insan/med.shtml
http://www.tusiad.org/yay...22tan%C4%B1l%20bora%22%22
cumhuriyetçi köylü millet partisinin devamı olan parti.
amerikanin unlu kask ureticilerinden biri
türkiye'de (bkz: stencil art)kavramını başlatan sanat organizasyonu.
liselerdeki 'genç dayanışmada', liselerin abuk sabuk mekanlardan bilim yuvalarına dönüşmesinde büyük pay sahibi olmak suretiyle bilime ve toplum huzuruna eşsiz katkılarda(!) bulunan kibar insanlar partisi. hemen oy verilmeli ve bu yarattıkları şehir huzuru atmosferi ve ilerleme için ödüllendirilmeli, o mümkün değilse sık sık bozkurt hareketi pratiği yapılmalı, kendileri en azından bu şekilde onore edilmelidir...vazgeçilmez oluşum vesselam. mıhaaa..
milliyetçiliği tekelinde tutan sözde milliyetçi parti! 1969 adana kongresinden sonra eylemde milliyetçilik anlayışları bitmiş lafta milliyetçilik yapmaya koyulmuş, ulus temmeli politiklar yerine neredeyse ümmet temelli politikları bir dönem nerdeyse şaha kaldırmış, şu sıralar ortanın sağında ve ortanın solunda bulunan partilere göz kırpmakta olan 30 küsür partimizden sadece biri.
(bkz: mhp ve yan kuruluşları davası)
devlet bahçeli yönetiminde bu ülkeye ve halka en büyük kazığı atan parti.
milliyetçilik ayağına ülkeye yapmadığı kalmayan partidir.ülkemiz için hiç olmamış olmasını seçerdim.
http://www.mhp.org.tr
varlığını kürtlere borçlu olan milliyetçi parti. kürt meselesinden beslenerek yaşıyorlar.
son birkaç haftadır istifaların ardarda verildiği partidir.
tepesinde bir adet helikopter iniş sahası da bulunan devasa ebatlarda bir genel merkez binasına sahip olan parti. tüm konya yolu civarından görülebiliyor, çok zorlarsanız bahçeli civarından bile görebilirsiniz sanki.
bir de hafızam beni yanıltmıyor ise son 15-20 yıl içinde yalnızca bir kez iktidarda bulundular.
bu binaya baktıkça aklıma tek bir isim geliyor nedense: (bkz: koray aydın)
merhum alparslan turkes in 9.ışık adlı eserinde literature kazandırdıgı milliyetcilikten esinlenen, fakat bambaska bir ideal olan ülkücülük ve turk-islam doktrinini benimsemiş, kemiklesmis oyu yüzde 8 gibi bir rakamlara ulasan, turkiye de kitle partisi olmadan kendini koruyabilmis tek ideal parti. bazı cevrelerce fasizmle karıstırılan ulkuculuk akımına sahip, bazılarınca ise turk ırkcılıgı yaptıgı söylenilen, ataturk un tanımını yapmıs oldugu turkluk tanımına baglılıgıyla tanınan ve savundugu görüsü yazılı bir eserle ortaya koyan turkiye mozaiginde birlik ve beraberlik gibi bir temel sorunu turkluk kisvesiyle saglamaya calısan tek parti.
benim yaradılışımda bir fevkaladelik varsa o da TÜRK olarak yaradılışımdır.
k.atatürk