bugün

entry'ler (1571)

yüzüklerin efendisi

Benim nazarımda Sadece bir fantastik kurgu değildir. Tolkien in sözel dehasının bir tezahürüdür. Zira yüzüklerin efendisini oluşturabilmek için orta dünya coğrafyasını kurgulamış, 7 halk, bir o kadar alt soy ve 20 den fazla lehçe yaratmıştır.

teomancalmasur

Kendisinin nickini çok uzun bir zaman boyunca " teoman çalma sür" olarak okudum. Şoförün teoman dinlemesine bir tepki gibi düşünmüştüm * fazla duygusal bir bakış açısıymış benimki...

tuzlu kahve dizisi

85' li ergene ve 90' lı eda ece rekabeti bilemedim uygun olmamış gibi... daha akran olan birileri seçilebilirdi bence.

evli adam abazalığı

Tencere dibin kara...

müge anlı üfürükçü hüseyin

Reenkarnasyona inanmaktadır. Hatta kendisi bu konuda telkinler veren , güney asya dinlerine hakim bir üfürükçüdür. Ha bir de safkan üç harfli çiftleşmesinde uzman biri anlaşılan.

https://onedio.com/haber/...ayitlari-iddialar-1378450

sözlük kızlarının ojeleri

Ktç çingeneleri iyi tanıyor galiba, ben tanımam mesela...

anaya küfür eden densiz

Densizdir evet. Ama sadece kendi anası var gibi davranıp diğer kadınlara saygısızlık yapan densizler ne olacak?

ölünce tanrıya ilk sorcağınız soru

Böyle bir hakkınız mı var yahu?

yemek içmek sıçmak boşalmak için yaşamak

işin içine bir de çoğalmak girince bazı yaşam formlarını tanımlamış oluyoruz.

sözlük kızlarının ojeleri

Gencecik bir kız yaptı ve çok beğendim, o becerikli ellerine sağlık. Sadece fazla renk seçenekleri yoktu, o yüzden bunu seçtik ama olsun.

(img:#2510040)

silver ile evlenecek erkek

Sözlükteki herhangi birini ilgilendirmeyecek erkektir, sadece silver bebeğimi ilgilendiren bir konuda ona karışmak yalnızca hadsizlik.

gereksiz bir bilgi ver

Narnia günlükleri serisinde konuşan hayvan olarak karşımıza çıkan aslan, ismen de Türkçe isimlendirilmiştir, lewis doğu dillerine duyduğu ilgi nedeniyle bu ismi seçmiştir.

parayla saadet olması

Mmmm şey siz hiç cimri bir zengine denk gelmemişsiniz ondan * bir arkadaşım var, kendisi cimri erkek paratoneriymiş, kendisi ne kadar eli açık biriyse denk geldiği erkekler de o kadar paracıymış o yüzden buna zaman zaman özellikle özel günlerde hediye almadığında çok canı sıkılıyormuş. Bir de şey, gezmeye tozmaya çıkınca çok canı sıkılıyormuş.

Allah kolaylık versin bu arkadaşıma. Şüphesiz biz tanımayık öyle kişileri * hep arkadaş deneyimleri bunlar.

evlenme masrafını balayında kullanmak

Mantıklı. Fakat nikah yapmak isteyen beyefendilerin hiç cafcaflı bir balayı planladığını görmedim. Hatta işi nikahla hallederim diyenlerin balayı için kaplıcaya, anasının babasının yazlığına götüreceğine dair güçlü hislerim var.

zengin olunca yapılacak ilk görgüsüzlük

Bilemedim. Abi ben görgüsüzlüğün aşırı kınandığı bir çevrede büyüdüm yok yani, zengin olsam da dışarıya mütevazı bir izlenim vereceğim.

sözlük yazarlarının gençlik fotoğrafları

https://encrypted-tbn0.gs...WsQRWyel18Gf10oJ&s=10

Gocu kankim bana bunu hatırlattı.

karizmatik soyadları

Nedendir Bilmiyorum ama " oğlu" ve " doğan" ile biten soyadlar hep hoşuma gitmiştir.

Türkoğlu, Türkdoğan gibi...

iran düşmanlığı

iran benim için dost bir ülke değildir. Türk toprakları üzerindeki işgalci devletlerden birisidir. Özellikle güney azerbaycan üzerindeki baskıcı tavrı yüzünden iran dan hoşlanmıyorum.

sözlük yazarlarının itiraf edemedikleri

Ben hep ağzımdan çıkan cümlelerle sınandım.

sözlük yazarlarının etkilendiği kişiler

ingiliz edebiyatı gerçekten ruh dünyamı şekillendirdi. Bu yüzden
(bkz: jane austen)

(bkz: j k rowling)

Ortaokuldayken ezberleyene kadar okuduğum bir shakespeare kitabıma, hayran olduğum marry shelley e, okuduktan sonra aklımdan atmakta zorlandığım sineklerin tanrısına da değinmeliyim.
© copyright 2005 - 2026