bugün

ne güzel bir şarkıdır bu diyor insan içinden ve dışından..
yaz kokusu duyardim kişin ortasinda bile
uzun cumleler kurardim konuşurken
eski filmlerde kaldi boyle sozler deniyor
ama şimdi filmler bile eskimiyor.
süper şakıdır.lakin fırat tanıştan dinlemek gereklidir...
esogü bahar şenlikleri amatör sahnesinde çıkan bir gruptan ilk defa dinlediğim ve hayran kaldığım şarkı. hatta dinlediğim en iyi performans onlarınkiydi. ama ne yazıkki grubun ismini unuttum.
tv de rastgele emre altuğ dan dinlediğim bestecisinin fırat tanış * olduğu bir yalnızlığın anlatıldığı hoş şarkı..
çok eğlenceli bi gülben ergen şarkısı.

yaniiii, yani anlayamadım kiie.
fırat tanış' ın mükemmel söylediği şarkıdır. tadına doyum olmaz.
fırat tanış'ın ortaokul zamanında yazdığını ve neden o zaman için bu kadar yoğun duygular hissettiğini kendisine bile açıklayamadığını söylediği şarkıdır. * sözleri ve fırat tanış yorumuyla aşmış, saatlerce kendini dinletip, saatlerce dile dolanan şarkıdır. pek bir etkilidir, pek bir hoştur.
kızların her cümlesinin sonunda yüklem niyetine kullanmalarına uyuz olduğum bağlaç. bi de ağzını eğerek söylemiyorlar mı yaani...
akustik versiyonu ile duygusallıkta tavan yapmış şarkı.
sahibi olan (gbkz: fırat tanış) sesinden yeniden can bulan beste.

(gbkz: gitar) ve (gbkz: keman) akustuği insanın içerisine ayrı bi işlemekte. hem ses, hem enstrümanın buğulu olmasından ötürü olabilir. sözlerin buğusunu da yok saymamak lazım tabii.

--spoiler--
yani olmuyor, olmuyor istesem de
--spoiler--
http://vimeo.com/16075298
fırat tanış'ın söylediği yeni versiyonunu facebookta daha yeni gördüğüm, yine günlerce beni komaya sokacak şarkı * *
ilk çıktığı dönemde kenzo'nun radyo pop'taki programında her gün çaldığı şarkı.

biz de severek dinlerdik. üzerinden on yıl falan geçti ve şu anda winamp'te tek tabanca duruyor. dönüp dönüp çalıyor.
fırat tanış'ın sesiyle ayrı bir şarkı oluyor.
içine işliyor insanın melodisiyle, sözleriyle, her şeyiyle.

yani olmuyor, olmuyor istesem de
kimse gelmiyor beklesem de ...
`http://www.facebook.com/h...444081134612&comments` fırat tanış'ın seslendirdiği mükemmel şarkı...ne yapalım yani olmuyor istesekte.
Geniş aile nin koyu bilali Fırat Tanış'ın mükemmel yorumladığı şarkı.
dile dolanması hoş olmayan bir bağlaç. her cümlede kullanmayı deneyin, ne demek istediğimi anlayacaksınız.
(bkz: sergen yalçın)
bestecisi olan fırat tanış'tan dinlenmeli sadece. o nasıl bir yorumdur, zaten besteciden iyi kim yorumlayabilir ki?
fırat tanış bestesi.
cümleleri, sözcükleri ve sözcük öbeklerini açıklama ilgisiyle bağlar:

yani isteseydim her istediğimi yaptırırdım.
sıfatlar, yani adları niteleyen sözcükler...

açıkçası, velhasıl, sözün kısası, ne var ki, şu halde gibi sözcükler ve söz öbekleri de bağlaç görevi yapar.
tam bir sanatçı olan fırat tanış abimizin müthiş eseri.
çok sevimli olan kelimedir. örnek vermek gerekirse, ''yani öyle işte.''*
fırat tanış yazar, emre altuğ söyler. bizde rakı sofrası kurarız.
fırat tanışa aşık eden şarkı. akustik halini defalarca dinleyip kendinizden geçebilirsiniz.
fırat tanış ın bestelediği emre altuğ un ise yorumladığı bir şarkıdır. fakat bestecisinin yani fırat tanış ın yorumuyla dinlenmesi şiddetle tavsiye edilir.

https://www.youtube.com/watch?v=k8IcSt8hKfA&feature=share
© copyright 2005 - 2026