bugün

Eteklerinde Bursa ilini barındıran ve Bursa'nın da sembolü olmuş Türkiye'deki kış turizminin önemli merkezlerinden olan dağ.
kol ve bacak kırıklarında kötü anıları hatırlatan yer.
kışın düzenlenen partilerle Türkiyenin tüm tiki,conlarını buluşturan adres.
Bursa'nın 36 km. güneyinde yer alan Uludağ, ülkenin en gözde kış sporları merkezidir. Flora ve faunasının zenginliği ile 1961 yılında Milli Park ilan edilmiştir. Sadece kış turizmine değil, yaz aylarında kampçılık, trekking ve günübirlik piknik etkinliklerine de olanak sağlamaktadır. Çevre, orman örtüleri ile kaplıdır. Kayak alanı 1750-2543 m. yükseklik arasındadır. 2543 metreye ulaşan doruğu (Kara Tepe) ile Batı Anadolu'nun en yüksek dağıdır.
Bursa,Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık ve Keles gibi yerleşim birimleri ve yüzlerce dağ köyü ile üzerinde 1 milyondan daha fazla bir nüfusu barındırmasına karşın , yurdumuzun dejenere gençliği tarafından tikky , concon , club ,karı-kız gibi kelimelerle anlatılmaya çalışılan - kayak pistinin dışına çıkmamış insanlar tarafından pek fazlada bilinemeyecek , yazında en az kışın olduğu kadar popüler olan fakat bu popülaritesi kışın olduğu gibi sosyete kesimi tarafından değilde bölge insanı tarafından değerlendirilen doğa harikası.
pelit pastanesinin şahane ürünü. altı kek gibi üstü bööle çikolata soslu bişey.
samimi ortamıyla ece bar ve orda söyleyen ayça nın mekanı
türkiye ve avrupanın en kötü kayak pistlerine sahip ama bir o kadar da çekici ve güzel bir tatil yöresi. (bkz: kartalkaya)
Bu sözlüğe adını vermiş olan Türkiye nin kış turizminin merkezi olan çok güzel bir dağ...
(bkz: uludağ üniversitesi)
(bkz: uludag kayak pistleri)
beceren otel ve beceren pistinin bulunduğu yer.bir de dağ yolu vardır ki,tadına doyum olmaz.
tırmanması hoş dağ...
bostancı'dan görüldüğü iddia edilen gitmesekte gezmesekte o dağ bizim dağımızdır.
Türkiye'deki kahverengi ayı cinsinin büyük bir kısmının yaşadığı, bir diğer adı Olimpos olan Marmara'nın en yüksek dağı.
havasının solunması gereken ,yazıylada kışıylada vazgeçilmez olan bir yer..
Roma imp. önüne geçemediği Hristiyanlık dinini Pagan dini ile birleştirip, kontrol altına almak için yeni bir Hristiyanlık dini kurmaya karar vermiş (bkz: da vinci şifresi), bunun için devrin bilinen tüm hristiyan din admlarını iznikte yapacağı konsule çağırmış (bkz: iznik konsulü)burda onlara " ya bizden siniz, ya da düşmansınız" gibisinden bişey söylenmiştir. ancak tabi ki gelen bilim adamlarından bazıları bu yeni din oluşturma işine karşı çıkmıştır. bunlar daha sonra konsülden kaçıp bir dağa sığınmışlar ve burada çember altına alınmışlardır. burdan dışarı kaçamayacaklarını anlayan bu din adamları, keşişler bu dağda manastır kurup, ömürlerinin sonuna kadar kendi inandıkları din hükümlerine göre yaşamlarını sürdürmüşlerdir. halk da bu keşişlere nazaran bu dağa keşiş dağı demeye başlamıştır. uludağın eski adı olan keşiş dağı hikayesi burdan gelmektedir.

ha belki de kutsal kadehde uludağdadır. belki de da vincinin şifresi uludağsözlükte gizlidir. bunlar derin mevzulardır.
Uludağ olmadan önceki adı Keşiş dağı'dır.. Keşiş ten de önce Olympos'tur adı zaten silsileye bakacak olursak oldukça anlaşılır. Olympos tanrılar dağıdır..Keşiş ler kutsal olan bu dağa çıkıp yerleşmişlerdir... Daha sonra da şehirden bakan insanlarca Uludağ olmuştur adı
bir gazoza , bir üniversiteye , bir lokantaya , bir dağa ve de en son çok sevilen birtanecik sözlüğe isim babalığı yapan güzel kelime.***
şu günlerde yine eşsiz beyazlığa bürünmüş şehrimin dağı
Başka hiçbir doğal ortamda yetişmeyen Misk Soğanı (Muscari bourgai),Kar Dikeni (acantholimon ulucinum), androsas (androsace villosa), yavşanotu(veronica caespitosa), altay menekşesi (viola altaica), mayasıl otu(ajuga chamaepitys), kaside(scutellaria orientalis), boynuz otu (cerastium banaticum), akdamkoruğu (sedum album) gibi bitkilere sahip olan dağ.
bugün itibariyle 2006-2007 kayak sezonunu açmış olan dağdır.

bir hafta sonra gelen edit: ikinci bir emre kadar erken açılan kayak sezonu kapanmıştır.
orda bir dağ var uzakta gitmesekte görmesekte o dağ bizim dağımızdır.. başka da bişey demiyorum.
gün itibarıyle 2 cm. kar kalınlıgıyla eylul ayı havasındaki coğrafi olusum
türkiye nin ilk kayak merkezi. baharda sucuk ızgara için bile gidilebilecek yer.
(bkz: kayak)
(bkz: kayak hocası)
(bkz: telesiyej)
kışın kayak, yazın piknik yapabileceğiniz, ayrıca yazın bunaltan sıcaklarında bile 1000 metre ve yukarısına çıkıp serinleyebileceğiniz, güzel havasını ciğerlerininzde hissetmek için özel bir çaba harcamayacağınız harbi dağ, uludağ.