bugün

dünyayı mekanikleştirmeye çalışan, insanın hayatını kolaylaştırmaya ve insanı tembelleştirmeye yarayan her türlü ilerleme.
Her zaman başkalarının ürettiği ve bizim satın almak için çok para ödediğimiz şey. Bir ülkenin ekonomik özgürlüğü ve gücü için gerekli olan şey.
(bkz: teknolojinin varabileceği son nokta)
(bkz: teknoloji okur yazarı)
(bkz: teknolojik sömürge)
(bkz: türkiye nin teknoloji üretmemesi)
turkiyede uretilmeyen sey.**
bilginin sanayi işleminden sistemli bir şekilde geçirilmesidir. yada bir bakıma bilimsel bilginin uygulama alanıdır. ayrıca tasarımdan üretime, pazarlamadan bayiliklere kadar bir çok sektor ve alanı içinde barındırır. bunları yaparken de yine kendisinden yani teknolojiden faydalanır.
hayatı kolaylaştırması açısından yadsınamayacak derecede önemli olmakla birlikte yararlı mı zararlı mı oldugu her zaman tartışılmıstır. bir tarafı güçlü kılarken bir tarafın da mağduriyeti her zaman soz konusudur. en basitinden bir füze bir halka yada ülkeye bağımsızlık getirirken diğerinin yok olmasına sebep olabiliyor. yada bir üçak bir yandan ulaşımı sağlarken bir diğer uçak insanlar üzerine tonlarca ağırlıktaki bombaları yollayabiliyor. diğer bir örnekte ise bir kamera en güzel anları, mutlulukları kaydederken diğer bir kamera özel hayatları gizli çekim porno haline getirip insanları deşifre edebiliyor.
sonuçta yararları yadsınamayacak derecede çok olmasına karsın kullanımdan ve uygulamadan kaynaklanan kötü sonuçları da (göreceli olarak) olabiliyor teknolojinin.

(bkz: yararları ve de zararlarıyla teknoloji)
üç kişilik ödevin farklı şehirlerde yaşayan üç arkadaş tarafından hiç buluşulmadan fakat organize bir şekilde yapılıp bitirilmesi.
http://link.brightcove.co...53050&bctid=933742930
bilimin, pratik yaşam gereksinimlerinin karşılanmasına ya da insanın çevresini denetleme, biçimlendirme ve değiştirme çabalarına yönelik uygulamaları. Yunanca tekhne (sanat, zanaat) ve logos (bilgi,söz, sözcük) sözcüklerinden oluşturulan teknoloji terimi, Antik Yunanistan'da 'bilgiden gelen zanaat' anlamına geliyordu. Zaman içinde anlamı değişen sözcük, bilimsel araştırmalardan elde edilen somut ve yararlı sonuçları ve bunlara ilişkin araç, yöntem ve süreçlerin bütününü ifade eden bir anlam kazanmıştır.*
casper bilgisayarın yaratıcısı altan aras fakılı şöyle der; "Teknolojik ürünlerde malın en iyisi her zaman ucuz olandır, unutmayın!..."
günümüz insanının en çok iç içe olduğu hede kuşkusuz teknolojidir. günümüzde bu teknolojinin olumlu ve olumsuz sonuçlarını görüyoruz. olumsuz sonuç olarak en önemli olanda kuşkusuz hedonizmdir. (bkz: hedonizm) özellikle günümüz gençlerinin yakalanmış olduğu bir zevkçilik akımı. şöyle ki bir başkasında gördüğü telefonun iyisini alma isteği veya elindekinin kendisine yetmeyip telefonunu yenilemesi gibi. şunu biliyoruz ki bugünün yeni su yüzüne çıkan telefon teknolojisi yıllar önce bulunmuştur. hatta şu an 2010 yılında piyasaya sürülcek olan telefonlar hazırdır. fakat hedonizmin hakim olduğu dünyada teknoloji kendini düzenli bir şekilde geliştirir ve daha iyi para kazanma yolunu arar. bu yüzden böyle sonuçlar görmekteyiz.
teknoloji çok iyi yararlanabileceğimiz bir hede olacağına , bize yanlışı yaptıran bir hede olmamaması gereken bir hededir kısaca.
kisaca aciklamak gerekirse bu entryi girebilmektir teknoloji. ancak teknoloji hakkinda soylenecek sozler, bu entrynin harf kapasitesine sigmayacak kadar genistir. sanayi devrimiyle birlikte klasik anlamda insanligin gundemine giren teknoloji, bilgi cagi olarak nitelendirilen 21. yuzyilda farkli bir formatta yoluna devam etmektedir. ustelik bu surecte insanlarin hizina yetismesine imkan vermeyecek olcude geometrik olarak da hizlanmaktadir. ama yine de insan zekasi ve yaratilisin hala izah edilemeyen yonleri karsisinda eli kolu bagli kalmaya devam etmektedir. ornegin teknoloji ne kadar gelisirse gelissin, bir karincanin beyninin kucuklugu ve isleyisi karsisinda sinifta kalmaya devam etmektedir.
insanın davranışını , ahlakını, sosyoekonomik ilişkileri geri dönüşü imkansız kılacak biçimde değiştiren, adsız bir türün yeşermesine neden olan merettir. iletişimin internetle yaygınlaşması bireyin suçla karşılaşmasını tesadüf olmaktan çıkardı. toplum gözünde suç olan bireyin gözünde vazgeçilmez hale gelmeye başladı. toplumla birey arasında genişleyen ahlak farkı ikisininde hastalanmasına neden oldu, toplumla bireyin arasına teknoloji girdi !
teknoji tahakkümün ussallığını kabul etmektir...
hayatımızı kolaylastırırken aynı zamanda tamamen yokta edebilecek kapasiteye sahiptir.
sermayenin zenginlik transfer etmek için kullandığı bir yöntem önceden buhar gücü ve makinanın keşfi ile sermaye artıran kapitalizm şimdi tenkonoloji manyaklığımız sebebiyle cebimizdeki parayı söğüşlemektedir.
http://sinestezi.wordpres...sizler-iyi-cocuklarsiniz/
hayatımızı yöneten ve yönlendiren, kendisine mahkum eden her türlü yeniliktir.
bu kadar insan gücüne, emeğe ne gerek var diye düşündüğüm şey.

pasifikte bir adayı alalım. oraya cihazları koyalım. adaya bolca silikon, metal koyalım. bunlar sürekli kendilerini kopyalasın ama canlılardan çok daha kısa ömürleri olsun, her kopyalayışta kodlarını biraz değiştirsinler, birbirleri ile rekabet halinde olsunlar, daha zeki olan kazansın, bir kaç yıl sonra zaten insan beynine ulaşan bir cihaz ortaya çıkar değil mi?
teknolojinin aslında canlılar ile oldukça benzer yönleri vardır ama farklılıkları da vardır elbette. teknoloji ile canlılar arasındaki benzerlik gelişimleridir. teknoloji de canlılara benzer şekilde evrim geçirirler. uzun bir zaman sürecinde yavaş yavaş eklenen yenilikler ile günümüz teknolojisine ulaştık. ayrıca teknolojide de doğal seçilim vardır. işe yarayan teknoloji hayatta kalır, işe yaramayan ise bir daha üretilmez ve yok olur. canlılar ile teknoloji arasındaki fark ise şudur, teknoloji kendi kendini kopyalayamaz. kendisini kopyalaması için insana ihtiyacı vardır. ayrıca teknolojinin var olma mücadelesi, güdüsü yoktur, teknolojinin tek amacı insanlığa hizmettir.

teknolojide de tasarım var gibi gözükse de aslında teknoloji tam olarak insanların tasarımı sayılmaz. teknoloji bir bilgi birikimidir. şu anda kafamızda uzay araçları, süper bilgisayarlar hayal edebilsek bile bunları üretemiyoruz. çünkü bu teknolojileri besleyecek bilgi ve teknolojiye sahip değiliz. teknolojinin gelişimi yüzlerce hatta binlerce iterasyon sonucu çalışan bir sisteme ulaşılması sonucu olur. örneğin thomas edison bir ampül hayalini kurmuş olsa da, çalışan bir ampül yapabilmesi için yüzlerce deneme yapması gerekmiştir. bu nedenle teknoloji üretiminde eğitim ile birlikte çok fazla deneme yapmak da önemlidir. kendine güven çok önemlidir. çünkü teknoloji geliştirmede başarısızlıklar başarılardan çok daha fazladır. çabuk pes eden, sabırsız insanlar bu geliştirme aşamalarında çalışamazlar. bir elektronik cihazın hatta yazılımın geliştirilmesi aylar, yıllar alabilir.

teknolojide bir de şu şekilde bir gerçek vardır. zihinde tasarlanmış bir sistemin çalışma ihtimali oldukça düşüktür. çünkü teknolojik bir sistemde çok fazla değişken vardır ve küçük bir değişken bile sistemin başarısız olmasına neden olabilir. bu nedenle teknoloji çalışan sistemler üzerinden geliştirilir. çalışan sistemlere küçük eklemeler ile. çok küçük adımlar ile. ama bu küçük adımlar günümüzde çok fazla olduğu için bunların birikimi bizde tasarım ilüzyonu yaratıyor.
technologos teknolojinin latince karşılığıdır. techne yapmak, logos ise bilmek anlamına gelir. Alet ve edevatın yapılması için gerekli olan bilgi ve yetenektir. sanayilerin en belirgin öğesi teknoloji üretebilmektir. Uluslar teknoloji üretip, bilgiyi ürün tasarlamada kullanabildiği ölçüde ticarette rekabet üstünlüğünü, savunmada da caydırıcılığı sağlayabilir. Bu yüzden ülkelerin teknoloji üretmesi gelişmişlikleriyle doğrudan ilgilidir.
Teknoloji insanlık açısından bakıldığında faydaları kadar bir takım zararlarda taşımaktadır. özellikle son yıllarda erkek nesli için büyük tehlike arzetmektedir.
teknik bilimidir,insanlığın gelişmesine hizmet eder.
budur.
http://sphotos.ak.fbcdn.n...1974_4834407_853958_n.jpg
iki basamaklı sayıları bile zihinde toplayamayan,kitap denildiğinde en son ali'nin ata baktığı kitaplar aklına gelen bir genç nesil yaratan,üşengeçliğe iten,sanallık tantanası yüzünden insanı asosyalleştiren illet.(tabi gereğinden fazla kullanıldıkça)