bugün

2013 yılında iflas etmiş olan fetöcü şirket.
2013 yılında iflas istemiş olduğu halde, 2014 yılında bank asya'dan 100 milyon tl kredi alabilen fetö şirketi.
tabi batmış bir şirket o aldığı 100 milyon tl'lik krediyi geri ödemedi.
o para da milletin cebinden çıktı.
amk fetöcüleri, o krediyi alıp abd'de fabrika kurmuşlar.
seramik imalatı yapıyorlarmış.
anadolu ajansı muhabirleri de bunları görüntüleyince kavga çıkarmışlar.
https://twitter.com/anado...status/898229203811803137

evet, "ne istediler de vermedik" diyenler.
bunun gibi kaç yüz milyon gitti soruyorum size?
Benim için ikinci yumatu vakası olmuştur. Ramazan oğulları dikim işletmesi olduğunu az önce öğrendim.
Konserlerde ekipmanı kuran taşıyan hatta soundcheck de yapan eemanlardır.
iflas etmesi normal olan firma, lcwaikiki nin yanına dükkan açıp, yanda 1 e satılanı 2 ye satmaya çalışıyordu, rakibini lcw olarak belirliyorsan o aralıkta satış yapman gerekir, yoksa rakibin bitirir seni.
son zamanlarda batan dev tekstil firmalarından bir tanesidir. diğerleri için (bkz: Wenice Kids), (bkz: Seven Hill), (bkz: Uki), (bkz: Haan-Gar), (bkz: Berk)
iflas etmesinin akabeninde insanlarında kafasında ki marka algısının silinmesinde sonra çok güzel isim olacak . fonetik isim...
iflas etmiş olan firma.
güneşi gören gundi demekmiş. ampulu olmasın o.
sahnede enstrumanlardan sorumlu kişiye verilen ad.
kürtçe : güneş görmüş kişi...

gelecekte oğlum olacak zıpırın ismi...
--spoiler--
1980'li yıllarda Kazancı kardeşlerin izmir'de kurdukları küçük çaplı tekstil atölyesinde başlıyor.

izmir'de fason olarak jean üreten Kazancı kardeşler, Türkiye'nin marka bilincinin çok da yerleşmediği o dönemde 1986 yılında Rodi markasını oluşturarak, toptancılara jean satmaya başladı. 1990'lı yıllarda kendi perakende mağazalarını kurmaya başlayan Rodi, hızlı bir büyüme sürecine girdi. 1996 yılında marka, izmir'den istanbul'a taşındı.

Türkiye'de yabancı jean markalarının ilgi gördüğü o dönemde yerli jean markası olarak ciddi bir başarı yakalayan Rodi Jeans, 1990'lı yılların sonunda ise yakaladığı bu başarıyı sürdürmede zorlandı. Çünkü aile bireylerinin konsantrasyonu tekstilden farklı alanlara kaymıştır. Kazancı, kardeşlerin en küçük üyesi Fatih Kazancı seramik sektörüne girerek, Manisa Akhisar'da Graniser Seramik'i kurar. Ardından ailenin diğer bir ferdi olan Çetin Kazancı da izmir'de inşaat işine girer. Dolayısıyla hem sermaye hem de odaklanılan sektörler bölünür.

Yeni bir marka atağı

Ekonomik krizin de başlamasıyla 2000'li yılların başında küçülme sürecine giren Rodi, perakendeciliğin AVM mağazacılığına kaymaya başladığı döneme ayak uyduramadı ve cadde mağazacılığında kalmaya devam etti.

2006 yılında ise Kazancı kardeşler, markanın kurumsallaşması ve bir dönüşüm yaşaması gerektiğini düşünerek, aile fertleri dışında bir profesyonelle çalışmaya karar verdi. Şirkete aile ferdi olmayan bir CEO atandı ve yeni bir sürece girdi. 2006 yılında şirketin yeni CEO'su olarak perakende sektöründe daha önce pek çok deneyimi olan Ahmet Can getirildi.

Sermayenin daha güçlü olduğu tekstil sektörüne odaklanma kararı alınır ve Rodi'nin adeta küllerinden yeniden doğması için stratejik bir plan çizilir. 2008 yılında Rodi, küçük mağazacılıktan 500 metrekarelik büyük mağazalara döner. Ayrıca koleksiyon genişletilir ve jean dışında spor giyime de ağırlık verilir. Kadın ve çocuk giyiminin yanı sıra 25 yaş ve üstüne hitap eden casual bir koleksiyon yaratılır. Bu arada kırmızı olan logosu siyah-yeşil olarak değiştirilen Rodi Jeans'in adı da 'Rodi Mood' olur. Bu dönüşüm süreçlerinde yaklaşık 20 milyon dolar yatırım yapılır. Ardından üretimden tamamen çıkıldı ve fason üretime geçildi.

Marka bilinirliği

Bu yapılanma süreciyle birlikte 2008 yılında 3 milyon, 2009 yılında ise 7 milyon adet ürün satışı yakalandı. Bu yıl bu rakamı 12 milyon adete çıkartmayı hedeflediklerini söyleyen Rodi Jeans CEO'su Ahmet Can, "Bu kadar kısa sürede yakaladığımız başarı bizi bile şaşırttı" diyor. Bugün Türkiye genelinde kendisine ait 111 mağaza ile faaliyet gösteren Rodi Mood'un 32 adet de franchise mağazası bulunuyor. Bu ay içerisinde yeni açılacak mağazalarla birlikte 148 mağazaya ulaşacaklarını belirten Can, şöyle devam ediyor:

"Bu yılın sonuna kadar 25 mağaza daha açacağız. 2008 yılında 67 milyon lira olan ciromuzu 2009 yılında 118 milyon liraya çıkardık. Bu yıl ise ciromuzu ikiye katlamayı hedefliyoruz, 'psos KMG'nin yayınladığı rapora göre marka bilinirliği konusunda Rodi, ilk 30 marka arasında yer alıyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesinde oldukça güçlüyüz. Küçük mağazacılıktan büyük mağazacılığa yönelmemiz, yalın yönetim, üretimden çekilmemiz ve güçlü olduğumuz sektörlere odaklanmamız sonucunda bu başarıyı yakaladık."

Yurt dışına açılacak

Bugün Rodi Mood'un bin 200 çalışanı bulunuyor. Can, yeni açılacak mağazalarla birlikte bu yıl yaklaşık 300 kişiye daha istihdam sağlayacaklarını söylüyor. Krizde yüzde 40 büyüme yakaladıklarını belirten Can, 2014 yılında Türkiye genelinde 250 mağazanın yanı sıra, mağazacılıkta da 95 bin metrekareye ulaşmayı hedeflediklerini belirtiyor. 2014 yılında 500 milyon lira ciro hedeflediklerini vurgulayan Can, "2012 yılının sonunda yurt dışına mağaza açacağız. Stratejik ülkeler için ekibimizle araştırma yapıyoruz. Kuzey Irak, Suriye ve Azerbaycan'dan talepler var. Ancak kendi mağazalarımızı açmak istiyoruz" diyor.

Seramikte de iddialı

Kazancı Ailesi, 'Graniser Seramik' adıyla Türkiye'nin en çok ihracat yapan 2'nci seramik fabrikasının da sahibi aynı zamanda. Yıllık 20 milyon metrekare seramik üretimi yapılan fabrika, kapasite kullanımı konusunda kendi alanında ilk dört fabrika arasında yer alıyor. Rodi Mood ve Graniser Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Fetin Kazancı, seramik fabrikalarına yabancı bir fonun talip olduğunu ancak kriz nedeniyle bu satışı gerçekleştiremediklerini ifade ediyor. Seramikten 2009 yılında 100 milyon lira ciro elde ettiklerini vurgulayan Kazancı, 25 milyon dolar da ihracat gerçekleştirdiklerini söylüyor. Bu yıl 140 milyon lira ciro hedeflediklerini bildiren Kazancı şöyle devam ediyor:
"Seramikte yaklaşık 800 çalışanımız var. israil, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan en fazla ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkeler. Ayrıca ABD'nin Virginia eyaletinde bin 800 metrekarelik bir show room'umuz ve depomuz bulunuyor."

Seramiğin sorunu enerji maliyeti
eramikte mevcut konumunu koruyarak, kar marjı yüksek ürünlere yöneldiklerini söyleyen Graniser Seramik Genel Müdürü Erol Hacıoğlu, sektörün ciddi sıkıntılar yaşadığını belirtiyor ve şöyle devam ediyor:
"Ar-Ge'ye ciromuzun yüzde 4'ünü yatırıyoruz. Çeşitli ülkeler için farklı dizaynlar geliştiriyoruz. Fakat seramik sektöründe sorunlar yaşıyoruz. Örneğin, Türkiye'de kurulu seramik üretimi kapasitesi 350 milyon metrekare. Ancak bunun 200 milyon metrekaresi kullanılıyor. Seramikte enerji maliyetleri oldukça yüksek. Bu nedenle sektörde ciddi bir sıkıntı var."

Kolektif yönetim ruhu

Kolektif yönetim ruhunu profesyonel CEO'larla birlikte yakaladıklarını ifade eden Rodi Mood Yönetim Kurulu Başkanı Fetin Kazancı, "Fatih ve Çetin Kazancı seramikle ilgileniyor. Ben ve Fettah Kazancı ise Rodi ile ilgileniyoruz. Kolektif yönetim anlayışının ciddi anlamda yararını gördük. Profesyonel yönetim anlayışı başarıyı da beraberinde getirdi" diyor.
--spoiler--
açlıktan ağzı kokan pis fakirlerin giyeceği marka. evet.
amele mağazası.
rodi' nin açılımı ramazanoğulları deri işletmesiymiş yuh!
badem bıyıklı markalardan biri.
Clint Eastwood, Robin Hood, Natalie Wood, very good kelimeleriyle zengin kafiyeli olan Kürtçede güneşi gördüm anlamına gelen Rodi kelimesinin asıl açılımı olan Ramazanoğulları Dikim Şirketinin markasıdır.

(bkz: YKM Yeni Kara Mürsel)
reklamlarında hollywood starlarının çakmalarını izlediğimiz, ayrıca seksenler dizisinin oyuncuları ceyhun fersoy ve begüm öner bir de ünlü şarkıcı burak kut'un oynadığı reklamlarını izlediğimiz marka.
döküntü mallar satan bir markamsı.
ilk gördüğüm anda altındaki (bkz: kapitalizm) başlığıyla uyuşan ramazan oğulları dikim işletmeciliğidir.
bildiğin beleşe satıyor adamlar. buna kazık diyenler sanırım öğrenci. çalışmaya başlayın geçer gençler. evet.
kazancıların izmirden tüm türkiyeye yayılan kazık markası. ne modelleri model ne kumaşları kumaş gel gör ki abuk subuk fiyatlar.
rodi mood very good.
(bkz: rodi mood)
fiyatı uygun, kalitesi ortanın üstünde olan marka.
yahu o değil de ilk entryi okuyunca dumurlara koştum, vakti zamanında erkek arkadaşım "bu rodinin açılımı ramazan oğullarından geliyormuş." demişti de çocukla dalga geçmiştim, gerçeği şu an öğrendim. vay anasını.