bugün

/273
Eğer Kütahya da yaşıyorsanız gidince içinizi sanki cennete girmişsiniz gibi bir hisle kaplayan şehir.
bize izmir diye rizeyi iteleyen kızların memleketi.
dün kısa bir süreliğine yalnız bıraktığım güzel memleketim.
Bugün havası harika olan, ve zamanında bazılarına çok koyduğundan gereksiz eleştirilip gizli hayranlıklara sahip Türkiyenin en güzel ve en yaşanılabilir şehri.
Seviyorum bu şehri. Güzeldir izmirim. Şöyle aklı başında yazarlardan oluşan bi zirve yapsak çok güzel olur aslında.
Mekan olarak alsancak sahili hoş olur sanki. Çimlerin üstünde sohbet muhabbet bira felan.

Olursa benide yazın .s
Memleketim olan fakat ikamet etmedigim turkiyenin en guzel sehri ama en yakin zamanda tekrar tasinacAgim.
Bir tutku bir aşk.
görsel
Hastane penceresinden olsa da güzel.
Dönmeyi çok istediğim ama dönemediğim şehir.

Yıl 2008 o zamanlar çok sevdiğim bir kadın oldu.
izmir'deydim laf aramızda ben Saint-Joseph Fransız Lisesi çıkışlıyım. O da izmir kız lisesinde o zamanlar böyle ne zaman alavara makarnacısına gitsem karşıma çıkıyor sürekli.

Sürekli görüyorum ozzy venue vardi bizim zamanımızda meşhur klas yerdi orada karşımda kordonda oturuyoruz karşımda ortak arkadaşlarımız falan bir dünya benim iyice beynim yandı tabi masmavi çipil çipil gözleri var bir görseniz o gözleri izmir gibi kadın anlayacağınız.

Neyse bir iki gördüm ben ergenliğinde gazıyla takıldım bir gün bu kadının peşine evini öğrenicem akla bak sanki öğrensem ne olacaksa.
Bindi otobüse hop arkasından ben bindim otobüste karabağlar otobüsü neyse tam üçyol'a geliyoruz karabağlara dönecek otobüs bu gözden kayboldu. Hemen ardından indim ama nereye girdi bir türlü anlayamadım.

O gün öyle geçti sonra yine karşılaştık karşılaştık dediğim okulunu öğrendikten sonra ben Karataş'dan çıkmamaya başladım resmen okulun ilerisinde bir internet kafe vardı okula falan gitmiyordum sabah giriyordum internet kafeye onların okulu dağılana kadar bekliyordum Cs falan atıyorduk baya samimi olmuştum orada ki insanlarla. Bir iki gün böyle bekledikten sonra sonunda yine gördüm tabi yine düştüm peşine bu defa kaçırmadım uzaktan uzaktan girdiği eve baktım evlerini öğrendim sonra Facebook'dan buldum konuşmaya başladık tabi ben nasıl ergen nasıl romantiğim nasıl aşığım belli değil.
Deliriyorum kadına ne derse hemen yapıyorum. Facebook'da ilişki durumları falan yaptık böyle ben havalardayım uçuyorum çirkinim ya güzel bir kadın beni fark edince kendimi bir bok zannetmeye başladım.

Bir iki hafta geçti geçmedi ortak bir arkadaşımız;
-ya dedi seninle bir şey konuşacağım ama nasıl anlatacağımı bilmiyorum.
dedim anlat.
Bu başladı anlatmaya meğer bizim kadın birine aşıkmış çocuk da Göztepe sporda futbolcu ama adam bunu iplememiş bırakmış aldatmış güya onu kızdırmak için bizim kadın benimle ilişki durumu yapmış işte böyle başta inanmadım ama araştırınca doğruluğunu anladım.

Hani dedim ya daha demin çirkinim ya güzel bir kadın beni fark edince kendimi bir bok zannettim diye o an o kadar kızdım ki kendime nasıl inanıp bir bok zannedersin kendini diye hiç haber vermeden o günün akşamı eşyalarımı topladım ve taşındım telefonumu değiştirdim Facebook hesabımı kapattım. Mail adresimi değiştirdim. Kayboldum anlayacağınız.

işte bu yüzden o gün bu gündür izmir'e gitmiyorum.
Kötü kadın falan gibi düşünmüyorum çünkü onunla ilgili. Bana bir kere bakarsa yine aynı salak aynı ergen aynı şapşal adam olurum biliyorum.

G.H. Anımsadım yine seni hep hatırlatıyorsun kendini bana.
Bak nasıl eksi alıyorum. izle; ne var bu izmir de gittim alsancakta kedi köpek gezdiren ölümü bekleyen emekli albaylar, kafelerde ölmeyeceğini zannneden süslü püslü neneler, çekirdeğe çiğdem simite gevrek, izmir marşı. Tamam lan ben anlayamadım diyelim geç bir numarası da yok izmir in dağları pek çiçek açacak gibi de değil gittim gördüm van munit eyyy izmir sen kimsin ya. Sevmedim ben izmiri izmir de bana bayılmadı otobüste bir lale aynı geyiği yaptı ilk defa gittiğimi söylediğimde burada karşıdan gelen kıza dönüp bakmazsın arkasından daha güzeli gelir dedi inandım. Neyse yürüyorum alsancak sahilde karşıdan bir kız yaklaştı yaklaştı aaaa tramessi neyse şansım yok dedim devam ardından da gelen Allah affetsin güzel değildi. Gittim simitçiye dedim bana simit ver verdi bir tane de gevrek ver dedim yine simit verdi. Söylemeyin ama bir numarası yok ve onlar bunun farkında değil. yaşasın tam bağımsız bayburt.
Gideli kaç yıl oldu bilmiyorum ama istanbuldan sonra çok küçük gelmişti.Yollar falan boş insan bir süre alışamıyor.Otobüste boş yer bulunca heyecanlanmıyorsun çünkü heryer boş * Sanırım en güzel yanı bu.Şehirde garip bir şekilde az çeşit ürün var.Meyve-sebzesi istanbuldan kat kat tazedir.Gezilecek yerlerin çoğuna gittiğimi hayal meyal hatırlıyorum.Güzeldir ama gezmek fazla vaktinizi almayacaktır.
Şu an cıvıl cıvıl hava ama benim arabam olmadığı için gölete gidemediğim izmirdir.
Mini şort sezonu açılmıştır.
Bir kaç hafta sonra arkadaş ziyaretine gideceğim şehir.
Içimde kalanlar silsilesinde en büyük yeri kaplayanlardan biridir. Çünkü benim için kardeşimin olduğu, gerçek dostlarımın olduğu şehir demektir.

Ne halde olduğu büyüklüğü küçüklüğü umrumda değil. Bilmiyorum ben gittiğimde onlar hala orada olur mu* ama bir akşam kordonunda pedal çevirip evime dönmeden ölmem umarım.
istanbul'dan daha güzel olduğunu düşündüğüm, türkiye'nin batısında bulunan bir il.
bu şehirle ilgili içimden geçenleri yazmak istedim. her yaz izmire yakın yerde tatilimi yapmıştım çocukluğumda o yüzden izmir' e pek gitmesem de verdiği hisleri, tadı keyfi biliyorum. gezmek, keşfetmek istedigim yerlerden de biri burası ve doğasını seviyorum havasını da öyle. insanları mı yerlisini de seviyorum izmirin keyifli insanlardır. bu şehirde üniversiteyi okumak da güzel bir düş olabilir. ve tabi bu şehrin vereceği hisler de çok özel hisler olacak ve gülümseten bir şehir.
Dışarı çıkamadığım şehir. Gene eve tikildik malum sınav zamanı yaklaşıyor. Şimdi cennet vadisinde mangal keyfi yapıyordur millet.
Kavuşamadığım yarimdir.
Iki senemiz kaldı, dayan bebeğim.
6 ay sonra gidecegim ve bi aksilik olmazsa 4 sene kalacagim şehir.
ulaşım açısından ankara'dan ve istanbul'dan daha gelişmiş olduğuna kanaat getirdiğim, çok kalabalık olmadığı için istanbul'un akıllılarının ufaktan yavaştan göç etmeye başladığı güzel şehir. izmir'in o kozmopolitliği tehlikede. Bir de bu şehirde çok kodaman var ya. birine yer veriyorsun diğeri geliyo, öbürüne yer veriyorsun aaaah yeter diyosun.
Evlenince yasamak istedigim sehir.

Harika bir yer.

Huzur.
olsa da gitsek şehridir. yine özlendi kendileri.
Memleketim olan turkiyenin en guzel sehri
Insanlarimiz akillidir neyin olup olmayacagini onceden kestirebilirler
Oyleki binali yildirima bile birakmadik bu sehri.
Hafta sonu kucağına gittiğim şehir.

izmir tıpkı güzel ama bakımsız bir kadın gibi olsa da son zamanlarda mihrap yerinde, malzeme kalite olduğu için ille de güzel.
Yaşanası bir şehir.
© copyright 2005 - 2026