bugün

/273
ilk sigarayı karşıyaka - alsancak vapurunda içmişsen, hayatın boyunca artık ne zaman sigara içsen, rüzgar esecek sanırsın.
şimdi izmir'de olmak vardı.
Bugün, güneşin parıl parıl parıldadığı şehir .
Hafta sonu yağışlı diyor meteoroloji..
Yine soğuk bu gece. Üşütüyor.
Şu an evime doğru gidiyorum. Gündüz tişörtle koşturup neredeyse terlediğim şehirde şu an montumun önünü ilikledim.
Acaip bi havası var.

Ama güzeldir izmirim. Candır.
bana yaramayan şehir.
Geçen sene iş amaçlı uzun süreli kaldığım; o zamana kadar, belki de hep bir ya da iki gün kaldığımdan, bana çok soğuk gelen ama geçen sene hakkındaki tüm fikirlerimi değiştiren şehirdir.

Şöyle ki; gerek yaya olarak karşıdan karşı geçerken ne Ankara'da ne de istanbul'da görmediğim nezaketle karşılaşmış olmam, gerek esnaf lokantalarında başka şehirden geldiğim öğrenildiğinde yapılan ikramlar ve sıcak muhabbetler ve de iş gereği bir çok yere yürüyerek gitmem gerektiğinden adres sorduğum insanların nezaketi -ki istanbul'da adres sorsanız para isterler- adeta bir Avrupa şehrindeymişim algısı oluşturdu.

Keşke altyapısı ve çevre düzenlemesi de en az doğal güzelliği kadar iyi olsa ve bunun kıymetini bilecek yöneticileri olsa derim hep.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Türk milletinin özetidir izmir.
https://www.youtube.com/watch?v=R5SUzN4xbgU
Izmir deyince aklima izmirin neyi meshur askim diyen bi video vardi o aklima geldi. Merak edenler bi yazip izlesin.
Şuan mesken tuttuğum güzel ilimiz.
Bayıldığım aşık olduğum 2. şehir seviyorum seni izmir.
Bununla ilgili olarak (bkz: gavur izmir)
Ülkeden ayrılmayı talep etseler yeridir vallahi.
chp nin egedeki son kalesi. tıpış tıpış sittir olup gidicekler izmirden. evet.
Bu şehirde yaşayanlar kendilerini bir halt zannederler nedense.

Atatürk'ü sevmenin ve akp'den nefret etmenin büyük yetenek olduğunu varsayarsak, haksız değiller aslında...
Izmirim yine yaniltmadi bizi.
mardinliler yüzünden %30 evet çıkan şehir.

Aslında acaba diyorum eyalete geçsek de şunlar geldikleri yere gitse mi.
izmir'e yerleşsek iyi olacak.
nilüfer, kadıköy, muğla ve eskişehir ile birlikte insanın pılını pırtısını toplayıp göç etmesi gereken şehir. şahsi seçimim eskişehir olacak olsa da izmir de yıkılmaz bir düşüncenin kalesidir. asla ele geçiremezler.
%65 hayır, %34 evet.

bu kadar evet çok fazla. hile dönmüş olabilir.
izmirliler en az 5 çocuk yapsın.bu ülke ancak böyle kurtarılır.
Bugün de milyonlarca insanın izmirli olmanın değerini anladığı şehir.

görsel

iyi ki izmirliyim.
medeniyetin, özgürlüğün, asaletin şehri. iyi ki var.
acilen avrupa birliğine girmesi lazım.
© copyright 2005 - 2026