bugün

/245
bugün afedersiniz yaprağın kımıldamadığı, havanın gavur amı gibi yandığı şehir. kenarda köşede kalmış üç beş sakin mahallesinden birinde yaşamak hala bambaşkadır.
bize Fatih sultan mehmet han ın emaneti olan güzel şehir.
F*tih sultan'ın emaneti falan olmayan, Türklerin yunanlardan zorla aldığı şehir.

Ciddi bir şekilde nüfus yönetimi uygulanması gerek. Nefes alamıyoruz.
Siddetli rüzgarindan arabaya sığindıgım şehir.
Esiyor.
görsel
nihayet hak ettiği mukemmel belediye başkanına chp belediyesine kavuştu iyiki ekrem başkan var.
1939, istanbul'da anadil istatistiği
görsel
Mükemmel bir şehir fakat yaşanılacak bir şehir değil. Hayat istanbul da çok zor.
görsel
görsel
görsel
essy'nin eksik olduğu şehir. ben ne yapayım essy'nin olmadığı şehri.
Sivas ın başkenti.
dünyanın en eski ve açık ara en güzel şehridir. şehir avrupa şehirleri gibi bir saatte ölmez, ortadoğu şehirleri gibi çöl havası vermez, anadolu şehirleri gibi tek merkezli değildir.

candır.
(bkz: orospu asuman)
Nasıl bıraktım seni işe istifayı basar basmaz. Hep sen mi bizi ezeceksin?
Kalbe yer edebilen şehirdir. Halbuki ne de sevmezdim seni.
Yaşanılması için tekne olması şart olan şehirdir.
k*rt, arap ve suriyelilerin kol gezdiği güzide şehir.
ne onunla ne onsuz olmuyor be özledim şehrimi. şimdi olmak vardı şehirde önce bir istiklalde yürümek gerek boydan boya tünelden karaköye inip galata köprüsünden boğazı izlemek. eminönü girip mahmutpaşada kalabalağına karışmak sultanahmette bir çay içmek beyazıtta bir tur atmak sahilden otobüsle bakırköye geçmek bakırköy sahilde yosunla karışmış denizin kokusunu içine çekmek bakırköy dolaşıp floryaya geçmek sahildeki taşlara oturup bir sigara yakmak derince çekerken içine dumanı hayallere kapılmak. ah be istanbul
aylık 8 bin tl aşağısı kurtarmıyor. böyle bir lanet şehir amk.
berlin'de, paris'de, londra'da, brüksel'de ... olan her şeyin türkiye'de yer aldığı tek şehir.

anadolu yakasınıda dahil edersek avrupa'nın en büyük şehri,
dahil etmek isek 2. en büyük şehridir.

ek olarak; gelenin pişman, gidenin de pişman olduğu şehir.
Güzel şehir.. canım şehir... insanlar kıymetini bilmiyor ama olsun..
kalabalık diye şikayet edenlerin ve üstüne güzelleyenleri linç edenlerin ayrılması gereken şehir.

20 saniyelik kısa tanımı için (bkz: #44037776)
Türkiye'nin sırtındaki kamburdur.

Dağıtılması gerekmektedir.
Bir şehir nasıl planlanmamalı, güzel bir şehri nasıl berbat edebiliriz sorusunun karşılığı olan şehirdir.
tartışmasız dünyanın en güzel şehirlerinden biridir. fakat sırf para kazanmak için, şehri berbat etmişler. artık görmek istediğimiz istanbul masallarda kaldı.
Vaka sayılarının yüzde 40 istanbuldaymış.

(bkz: herşey bok gibi oluyor)
© copyright 2005 - 2026