bugün
- izmir12
- semih çelik11
- üstteki yazarın ne mezunu olduğunu tahmin etmek17
- televizyon'un çöküşü11
- arkadaşlar ne derdiniz var anlatın da gülelim8
- kadın çalışmasın diyen erkeklerin geliri12
- mini etek giyen dövmeli hatun8
- geçmiş olsun manyak olmaya karar verdim14
- kızın kafasını kesip intihar eden genç46
- gozlerinmeyhanesi v622
- erdoğan olmasaydı18
- hissediyorum sen benim kocam olcaksın diyen kız11
- katili görüp müdahil olmayan türk erkekleri9
- cem garipoğlu9
- uyku düzeninin bozulması9
- hangi sözlük yazarına kek pişirmek istersiniz14
- insanları yok edecek tuş olsa basar mısın22
- en estetik sebzeler13
- köy denince akla gelen şeyler14
- 5 ekim 20249
- kim lan bu kuresel ikinma10
- geçmiş olsun nervio13
- tren16
- uludağ sözlük kapanırsa olacaklar13
- çekingen erkeklerin çekingen olma sebebi10
- kız bebeklerin daha tatlı olması14
- beyoğlu tacizcilerinin serbest bırakılması30
- suudi arabistan'ın doğru yolu bulması8
- sevgiliniz aldatsa mı daha üzülürsünüz ölürse mi8
- türkiye'nin en güzel sahil ilçesi11
- sevilen kızın ağzından çıkardığı yemeği yemek9
- kadınlara silah taşımak serbest olmalı12
- klarnet calan sarapci koala 615
- canın aşırı sex istemesi9
- anın görüntüsü33
- komşunuzun sizden istediği eşyalar17
- asgari ücret alıp karımı çalıştırmam diyen erkek14
- ups boobs ve diğer sözlük kızları14
- grip salgını29
- kollektif ceza8
- kureselden başkasını tanımam8
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları27
- larisalisa9
- geçmiş olsun ups boobss10
- kendi başlığına fake hesabıyla entry giren yazar10
- kadınınızla cicibebe yer misiniz10
- hz yusufun ilk cuckold olması11
- bildiklerimi anlatsam sozlukte yer yerinden oynar16
- çalışmayan kadınla evlenmem9
- billie eilish'in memeleri12
entry'ler (5621)
"Masraf" azaltmışlar... Bak sen... Bir pvc, bir alüminyum ince tabakadan oluşan diskler mi masraflıydı. Öğrenci halimle onlarca yüzlerce alırdım. Şimdi iyi kalitede flash disk alabiliyor musun yüzlerce? Bırakın...
"Teknolojinin gelişmesi" argümanı, çelişkileri ortadan kaldırmıyor. Teknolojiye yön verenler, tamamen kendi çıkarları için, optik disk teknolojilerinden çıkmışlar. Bu apaçık ortada.
insanların bilgilerine rahatça erişmek için tabii ki. insanların verileri cdlerde, dvdlerde, bluraylarde olmayacak. Arşive kalkmayacak. internete bağlı cihazlarda olacak. Bulutta olacak. Şirketler de bu verilere, arşive istedikleri zaman erişecekler. Para dökülecek Servislere mecbur bırakacaklar. Bu gibi uygun fiyatlı saklama çözümlerini de ortadan kaldıracaklar. Hadi CD/DVD/Blu-ray... bunlar cepte taşınsın, portatif olsun diye 4.75 inç yaptın. Neden bunların geniş boyutluluları yok? Plaklar gibi 7/10/12 inç optik diskler yok? Hep bunun yüzünden. incecik plakları, kütüphane rafında, kutuda, çantada saklayabiliyorsun. illa veri merkezi mi kursun insanlar? Sözün özü, bunlar hep proje... Boşuna bitirmiyorlar bu optik diskleri. Artık çok iyi anlayabiliyorum.
"Neden on parmağımız varken klavyede bu kadar tuş var? " sorusuyla aynı mantıksızlıkta soru.
EzanIn anlamını bilmeyenler tartışmamalı. Ezan din çağrısıdır. işte kanıtı:
"(...)Haydin namaza/haydin namaza/Haydin kurtuluşa,(...)".
Komik olmayın.
"(...)Haydin namaza/haydin namaza/Haydin kurtuluşa,(...)".
Komik olmayın.
En özgürlükçü(!) hürriyetperver dinliler, konu dinsizlerin özgürlüğü olduğunda niyet okumaya başlamışlar. imtiyaz kullanırken iyi tabi. Başkası kullandığında şeytan(!)
--spoiler--
Merak ediyorum toplanıp ne yapacaksınız?
- hade bakalım daha çok kafir olmak için önce birbirimize kayalım
-işemeli sıçmalı seks yapalım
-Sabah akşam alkol tüketelim
-Kedi kanı içelim
-Herkese kötülük yapalım
-Müslümanlara zülm edelim
-anne babamızı döverek küfür edelim vs
--spoiler--
--spoiler--
Merak ediyorum toplanıp ne yapacaksınız?
- hade bakalım daha çok kafir olmak için önce birbirimize kayalım
-işemeli sıçmalı seks yapalım
-Sabah akşam alkol tüketelim
-Kedi kanı içelim
-Herkese kötülük yapalım
-Müslümanlara zülm edelim
-anne babamızı döverek küfür edelim vs
--spoiler--
Dinlilerin, sabahın köründe, hoparlörle dine ve ibadete çağırma hakkı varsa, dinsizlerin de aynı
şekilde dinsizliğe çağırma hakkı vardır. Dinsizler bu hakkını kullanamıyorsa, ortada özgürlükler bakımından, eşitlik bakımından çok büyük bir sorun var demektir. Bunu görmeliyiz.
şekilde dinsizliğe çağırma hakkı vardır. Dinsizler bu hakkını kullanamıyorsa, ortada özgürlükler bakımından, eşitlik bakımından çok büyük bir sorun var demektir. Bunu görmeliyiz.
Şero, sadece bir kedi değildir. CHP ailesinin bir ferdidir. Onu öylece çöpe atacaklar mı sandın?
Edit. CHP'nin en eleştirilemeyecek hareketi
Edit. CHP'nin en eleştirilemeyecek hareketi
Molla rejimi ile mafya rejiminin, israil gibi bir dertleri olduğunu sanmıyorum.
Kablolu kulaklığın şarjı bitmez. Sesi daha doğru verir. Bataryanızı Bluetooth gibi emcüklemez. Öte yandan BT kulaklık pratiktir. Bir iş yaparken, telefonu bir yana koyup dinleyebilirsin.
Çocuk istismarcısı. Bu istismarcının sebebleri arasında, zengin aileden çocuk doğurup, köşeyi dönmek var mıdır bilemiyorum. Ancak bu ihtimalin de es geçilmemesi gerektiği ortada.
Dört gün önce hayattaydı, bugün toprakta. Son nefesini verdiği sahnede, başka şarkıcılar olacak. insanlar yine eğlenecek. Belki onun şarkılarından söylenecek tekrar. Belki de hayaleti dolaşacak o sahnede. Zaman geçecek. Son hatırlayan da yok olup gidecek... Çok garip çok...
80li yıllardan beri basılagelen plakların üzerindeki kayıtlar dijitaldir:
https://youtu.be/Xb32bj0XmW8?si=DLhgzN1CwMwCQ6Kn
Teknik olarak CD, plaktan çok daha kalitelidir:
https://youtu.be/oqmy93DqYRA?si=yjWp_kl9gKAfNtiJ
https://youtu.be/Xb32bj0XmW8?si=DLhgzN1CwMwCQ6Kn
Teknik olarak CD, plaktan çok daha kalitelidir:
https://youtu.be/oqmy93DqYRA?si=yjWp_kl9gKAfNtiJ
Üzülürüz. Yakınları daha çok üzülür. Sağlıklı, mutlu uzun ömürler kendisine...
Huzur içinde uyusun. Sanırım yalnız yaşıyor idi. Buraları okuyan yakınları/komşuları falan varsa, dikkat etsin. Cenazeyi fırsat bilen hırsızlar, evine girip eşyalarını çalmak isteyebilir. Yakınlarının başı sağolsun.
Her şeyin mobil cihazlarla kolayca halledildiği şu zamanda laptop ne? Bizim zamanımızda laptop da yoktu. Hem 1. Sınıf için laptop ne ya? Epey kerizlemiş milleti. 18 kişilik sınıftan yalnızca bir velinin uyanması, cidden düşündürücü.
"Unutulma hakkı" nı neden kullandığını artık biliyorum. (bkz: şener şen/#47122257)
Şöhrete kendi kuşağındaki oyunculardan geç ulaşıyor. "Komedi oyuncusu" olarak, "komik/Absürt" diyebileceğimiz laflar ediyor. Espriler yapıyor. Sanırım zaman geçtikçe bu halini "sululuk" olarak görmeye başlıyor. Şöhretinin ikinci devresinde "ağır abi" takılmayı başlıyor. Bu yüzden birinci devredeki "komik/absürt" laflar eden, espriler yapan komedi oyuncusu şener şen'in hiç hatırlanmamasını, yaşamamış olmasını istiyor. Sanırım şener şen böyle komik laflar ederken, espriler yaparken, çok ciddiye almadılar. Bu da özgüvenini sarstı. O yüzden de zamanla kendi kabuğuna çekildi. Her neyse... Şimdi ayda yılda bir yaptığı konuşmalar gündem oluyor. Tekrar tekrar paylaşılıyor. Amacına ulaşmış. Öbür Şener Şen unutulmuş. Saygın ve özgüvenli Şener Şen biliniyor. Uzun ömürler kendisine...
Şöhrete kendi kuşağındaki oyunculardan geç ulaşıyor. "Komedi oyuncusu" olarak, "komik/Absürt" diyebileceğimiz laflar ediyor. Espriler yapıyor. Sanırım zaman geçtikçe bu halini "sululuk" olarak görmeye başlıyor. Şöhretinin ikinci devresinde "ağır abi" takılmayı başlıyor. Bu yüzden birinci devredeki "komik/absürt" laflar eden, espriler yapan komedi oyuncusu şener şen'in hiç hatırlanmamasını, yaşamamış olmasını istiyor. Sanırım şener şen böyle komik laflar ederken, espriler yaparken, çok ciddiye almadılar. Bu da özgüvenini sarstı. O yüzden de zamanla kendi kabuğuna çekildi. Her neyse... Şimdi ayda yılda bir yaptığı konuşmalar gündem oluyor. Tekrar tekrar paylaşılıyor. Amacına ulaşmış. Öbür Şener Şen unutulmuş. Saygın ve özgüvenli Şener Şen biliniyor. Uzun ömürler kendisine...
Arafta kalmak da zor. Toplum dayatıyor çoğu zaman ameliyatı. Kadın gibi yaşayacaksan, kadın biçiminde olacaksın; erkek gibi yaşayacaksan, erkek biçiminde olacaksın diye. Çoğu kişi penisli bir insanı, "olduğu gibi" sevemiyor. Yani ameliyat olanların bazısı tam gönüllü de gitmiyor ameliyata. Hafif bir ameliyat da değil. Anlamak lazım özel durumlarını.
Köyün neden suskun kaldığını sanırım buldum: amcanın silah kaçakçılığı gibi başkaca kirli işler yaptığı söyleniyor. Eğer dava sırasında bu tespit edilecek olursa, suç geliri sayılarak amcanın sahip olduğu 6000 dönüm araziye el konulabilir. 6000 dönüm araziye el konulursa, köy başkasına geçer. Köylüler de köylerinden çıkmak ve düzenlerini bozmak zorunda kalır. Sanırım bu yüzden, özellikle şüpheleri amcanın üzerinden atmak istiyorlar. Diye düşünüyorum. Yanlış da olabilir tabii ki..