bugün

entry'ler (5735)

uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba

Bağımlılar yolda yürüyemez tipler... Bir polis olarak onu öldürmeden de etkisiz hale getirebilirdi. "Nasıl olsa benden hesabı sorulmaz" demiş olma ihtimali.. Ne yazık ki var. Olumlanacak bir şey değil

Edit. Olay anı görüntülerini izledim. Bu bir cinayet.

pike

Bir kumaş türü. Bir çok değişik çeşidi var bu pikenin. Ancak benim en çok sevdiğim türü, tişörtte kullanılan pikeler. Lacoste marka tişörtlerle ünlenmiş, gözenekli kumaş bir pikedir mesela. Ancak tüm tişörtler, lacoste pikesi değil tabi. Yine de gözenekli ya, yüzde yüz pamuklu bir pike olmasa da, nefes alıyor. Hissediyorum. Pike tişörtleri seviyorum.

evlilere evlilikten ötürü maaş verilmemesi

Şu sıralar aile olmanın, evlenmenin ülkenin bekası için önemli olduğu sıkça vurgulanıyor yukarlardan. Madem evlilik bu kadar önemli, bu kadar stratejik, evlilere neden maaş bağlanmıyor? Öyle ya, toplumun aile kurumunu ayakta tutan, memur sayılmaz mı *

Şaka bir yana, nüfus artış hızındaki düşüşü, evliliğe bağlamak da ilginç. Çocuk olması için evlilik mi olması gerekiyor. Gayet de resmi olarak evlenmeden çocuk yapan çiftler var. Evlenip de çocuk yapmayan çiftler var. Önemli olan nüfus artış hızını arttırmaksa, evlilik değil çocuk yapmanın desteklenmesi gerekli değil mi? Çocuk yapmayı desteklemek, evliliği desteklemekten daha kolay değil mi?

gariban erkeğe acıyıp veren kızlar

Kadınların bir cinselliği olmadığını sananların yanılgısı. Kadınlar cinsel ilişkiye girdiklerinde, erkekler gibi orgazm oluyorlar. Zevk alıyorlar. Öyle acıma macıma hikaye. Canları istiyor ilişkiye giriyorlar. Ama bu kadınlar tarafından pek anlatılamıyor. Anlatabilseler, bu ortamda kadınlara yakıştırılacak olan kötü sıfatlar belli zaten.

kuran yayınının yağmurdan kesilmesi

Kuran yayınının sinyalin yağmur gibi hava koşullarından kesilebiliyor. Kuran yayınını koruyan, sinyal azalsa bile telafi eden, uydu cihazı içindeki hata ayıklama katmanı. Sinyal kalitesi yüzde 30'un altına düştü mü "hata ayıklama" da işe yaramıyor. televizyondan görüntü gelmiyor.

Kuran'da:

"Kesin olarak bilesiniz ki bu kitabı kuşkusuz biz indirdik ve onu mutlaka koruyan da yine biziz. " (Hicr 9)

Yazıyor.

Kuran yayının sinyalini, yağmurdan kimse korumadığına göre, bu işte bir ilginçlik yok mu?

akp nin ülkeye en büyük faydası

Sağcıların/Dincilerin ne bok olduğunu göstermesi. Utançlarından "sağcıyım, dinciyim" diyemiyorlar. Çoğu "dilde" sosyal demokrat görünmeye çalışıyor. Çakma sosyal demokratlar sizi! Utanmayın dinciyim deyin. Sağcıyım deyin. Millet bilsin gerçek kimliğinizi.

mis gibi kuru fasulye varken taze fasulye yemek

Zevksizlikten başka bir şey değil. Yeni öğrendim: taze fasulye, kuru fasulyenin tam olgunlaşmamış haliymiş. Yani kuru fasulyenin hamına taze fasulye deniyormuş. Ondan belli, tadı bir halta benzemiyor. Olgunlaşmamış/Ermemiş, taslak bir sebze taze fasulye. Oldum olası sevmezdim zaten bu "ham" sebzeyi. Sezgilerim boşuna değilmiş. Olmamışını yiyormuşuz yıllarca. Kim soktu bu ucubeyi mutfağımıza?

erol köse

Hayatına bakıyorum da, gerçekten başarılarla dolu. ÖSS derecesinden, sahneye, sahneden yapımcılığa kadar başarılarla dolu. Son yaptığı plan bile patlamamış. Girişiminde başarılı olmuş.

kaşıklık

Kaşık - çatal - bıçak gibi sofra gereçlerinin tutulduğu kap, kutu veya bölüm.

kilo verdiren şeyler

Ekmeği kesmek/ Nişastalı gıdaları az yemek
Rafine şekerleri kesmek/ çayı şekersiz içmek
Aralıklı beslenme
Öğünlerden hemen önce veya sonra su içmemek (mide asidini korumak için)
Sabah-akşam kol-göğüs-karın-bacak egzersizleri
Günde 1 saat yürüyüş
Düzenli uyku.

neden hiç erkeğe şiir yazan kadın yok

Aslında çok var. Edebiyat tarihçisi hepsini bir çırpıda yazıp dökebilir. Kadınların adı pek anılmıyor, unutuluyorsa o da bizim kabahatimiz.

trt müzik

Yanlış duymadıysam, az önce "Türkiye'yi Dinliyorum" isimli programda bir kanun sanatçısı, kanun sazının ortaasya kökenli olduğunu söyledi. Asdfghjkl

90lı yılların iri kayan yazıları

Özlediğim kayan yazılardır. Nostalji duygusu mu bilemedim. En azından yazıları okumak için ekrana yaklaşmak zorunda değildik. Televizyon ne kadar uzakta olursa olsun rahat okunurdu. (Helvetica fontu galiba? ) ve mavi yazı bandı. Değerini bilemedik senin.
görsel

cenaze namazı

Namaz kılınması için Cenazenin camiye getirilip namaz bekletilmesi, bence hayli uygunsuz bir durum. Eskiden cenazeler camilerde yıkanıyormuş. Belki halen yıkanıyordur. bilmiyorum. Yıkanmak için camiye getirilmemiş cenazeler, namaz için camide bekletilmemeli bence. Zaten cenaze namazı, cenazenin gıyabında da kılınabiliyor. Ne gerek var?

üçüncü dünya savaşı

11 Eylül 2001'de ABD'deki ikiz kulelere yapılan saldırı ile başlayan savaş. Yani 25. yılındayız. Bitse de gitsek :((

kedilerin toplanıp itlaf edilmesi gerekliliği

Kumruların/ serçelerin azalmasına sebep, plansız kentleşme, ağaç kalmaması, nefes alacak bir yer kalmaması, havamızın kirlenmesi, her yana saçılan kimyasal zehirler değil (!) kedilermiş. Böcekler bile azaldı. Eskiden araba camlarına yapışırlardı. Onları da kediler mi yedi?

mandolin burgu uzun sap perdesiz elektro bağlama

internette örneğini bulamadığım bağlama. Demek daha bunu düşünen olmamış. Ben buldum *

kadın eşini çok severse aynını doğurur

Aptal Reels videolarında gördüğüm abuk cümle. Sırf babasına benzeyen çocuğunuzu kutsayacaksınız diye, bir sürü insanı töhmet altında bırakıyorsunuz. Kadın eşini sevmezse, çocuk başkasına mı benzeyecek? Veya babasına benzemeyince, kadın eşini az mı seviyor olacak? Cidden saçma salak muhabbetler. Utanıyorum bu videolardan. Zihniyet olarak ne kadar Ortadoğulu olduğumuzu dünyaya gösteren videolar bunlar. Aşkın kuvvetini çocuk mu belirler? Çocuğu olmayan/olamayan bir dünya çift de var üstelik.

ela rümeysa cebeci'nin ilginç fotoğrafı

Aslında pek de ilginç olmayan fotoğraflardır.

üniversitede senin yerine imza atarım işi bitiyor

O yöntemi de aşmak mümkün. Burada yazmayayım.
© copyright 2005 - 2026