bugün

/888
4. yıldızı takacak olan ilk takımdır. Ulan seviyorum seni cimbom. ayrıca bu sezon 4 yıldızlı formadan sağlam para kaldıracak olan efsane takımımdır.
45 dakikadır senin büyüklüğünü bizimse içimizdeki sevginin boyutunu en doğru ifade edebilecek cümleleri kurmaya çalışıyorum, o kadar çok ki, birini yazmayı unutsam haksızlık olur.

Bu yüzden sadece haykırırcasına (bkz: allahım goool) diyorum. Seni çekemeyenlere atılmış kocaman bir gol.

Uefa kupası finalinin ardından saha içinde mikrofon uzatılan büyük kaptan Bülent korkmaz’ın da dediği gibi

‘ne diyebilirim ki? Bu takım her şeyi hak etti, işte en büyüğüz, en büyüğüz’.
ilkleri yapar, tarihi yazar.

14-15 sezonu hiç kolay olmadı. prandelli gibi bir bela, ardından ünal aysal'ın bırakması, cl felaketi, ligdeki tatminkar olmayan oyun, duygun yarsuvat.

sonra hamza hoca getirildi. hocalık durumu, bilgisi ne olursa olsun fatih terim kökenli bir türk hoca. türk oyuncuların performansını aniden etkiler, oyun oynatmaya çalışır ve hırs verir. öyle de oldu. arada türkiye kupası maçları ve farklı skorlar bizi kendimize getirdi. abdurrahim albayrak, ali dürüst, hakan şükür ve hasan şaş'ın dışarıdan verdiği gazlar bizi ileriye taşıdı.

kim ne derse desin, fenerbahçe maçındaki o ballı gol, trabzon maçını saçma bir şekilde kaybetmemiz, ibb karşısında son dakikada 2 gol yiyip puan kaybetmemiz bize şampiyonluğu bu kadar geç getirdi. erkenden 4. yıldızı ilan etmek işten değildi.

sezonun 5 yıldızı var kafamda; değer ve önem sırasına göre yazacağım;

1) fernando muslera; mükemmel bir kaleci, bizim takımda çok mutlu. monragon'dan sonra çok hasret kalmıştık. bize yine bir dünya puan kazandırdı. şampiyonluktaki en önemli faktör.

2) hamza hamzaoğlu; gerçekten gelişi bir başka oldu. her ne kadar oyun okuma konusunda oldukça yetersiz gözükse ve oyuncu değişlkiği yapmakta başarısız olsa da takıma kattığı ruh ve türk oyuncuları kazandırması çok iyi oldu.

3) wesley benjamin; aslan, tam bir aslan, tam bir winner. gol attığı her maçı kazandık yanlış hatırlamıyorsam. daha fazla bir şey söylemeye gerek yok.

4) yasin öztekin; son 7-8 haftada bu adam olmasa bu şampiyonluk gelmezdi eminim. çok iyi dribbling yapıyor, takıma çok büyük bir enerji verdi. umarım gelecek sezon da bu şekilde devam eder.

5) hamit altıntop; geldiği günden beri elinden ne geliyorsa vermeye çalışarak benim her zaman büyük takdirimi topladı. bu sezon da melo'nun yokluğunu o kadar iyi kapattı ki, tecrübesi şampiyonluktaki görünmez anahtarlardan biri.

bonus da; sabri sarıoğlu'dur herhalde. selçuk da olması gerektiği gibiydi.

yine ilkerin takımı olduğumuzu gösterdik, eyvallah tüm camiaya.
tarlalar yeşillenmeden, buğdaylar başak salmadan, birilerine mini cooper'lar yollanmadan şampiyon olmuş takımdır.
Yıldız farkıyla bizi 4. Yıldız sevincine boğmuş spor kulübüdür. Lakin çok kaliteli olmayan bir kadroya rağmen inanmışlıkla, azimle, cesaretle şampiyon olmuşlardır. Şampiyonlukta büyük pay sahibi muslerayı, sneijder i; teknik direktörümüz Hamza Hoca'yı Allah başımızdan eksik etmesin.
2014-2015 sezonunda bircok macta sike yaparak sampiyon olmustur.
bir dizi izlersin, dram ağırlıklı bir dizi.
ve dizinin adı "g4l4t4s4r4y"...

- mancini gönderiliyor...
- prandelli geliyor...
- 4. yıldız kek kalıbına giriyorsun, alay ediyorlar...
- başkan istifa ediyor...
- arsenal, dortmund, başakşehir "dört"lüyor...
- ligde şampiyonluk havan yok, şampiyonlar ligi bitti.
- sakatlıklar var, bekleneni veremeyen futbolcular...
- g4l4t4s4r4y ve dört dörtlük ve kek kalıbı diye alay ediyorlar seninle.

buraya kadar her şey diğer takımların özellikle kuşların istediği gibi gitti.
dizi buraya kadar herkes için güzel ama galatasaray için değil.

sonra;

- prandelli gidiyor.
- duygun yarsuvat yeni başkan...

ve dizinin 3. başrolü olacak kişi hamza hamzaoğlu geliyor...
diğer başrolleri söylememe gerek var mı?
biraz var gibi. sneijder ve muslera.

hamza hamzaoğlu season 1 episode 1....

- üst üstte galibiyetler,
- yasin öztekin kazanılıyor,
- goller atılıyor,
- şampiyonluğa gidiyor takım..

dizinin ortası;
- melo sakat,
- burak sakat,
- semih sakat,
- koray geliyor,
- hamit geliyor,
- umut geliyor(mecbur),

dizinin son bölümleri;

- muslera gol yemiyor,
- sneijder oyunu domine ediyor, goller atıp takımına 3 puan kazandırıyor.
- hamza hamzaoğlu efsane olmaya aday...

"season 1 final episode twice beşiktaş"
- koreografi,
- herkes rütbesini bilecek! selam dur!
- güzel kadro,
- yasin 1-0 yapıyor,
- muslera devleşiyor,
- sneijder bitiriyor,

son tirad hamza hamzaoğlu'ndan geliyor;

"göbeğimizi biz kendimiz keseceğiz, fenerbahçe bizi ilgilendirmiyor"

jenerik...

olacak olacak dedi oldu!
şampiyon 20. kez galatasaray!
orgeneral!
4. yıldız...

ne kadar ironik değil mi?
g4l4t4s4r4y...
bu sene fazlasıyla 4 yiyen, ama 4. yıldızı da formasına nişanlayan, daha önce de 4 sene üst üste şampiyon olmuş takım.
2014-2015 sezonunu şampiyon tamamlayan sevdam, takımım.
ben bu insanları hiç anlamıyorum gerçekten. illa 3 büyükten birini tutacaklar şehir takımını tuttuktan sonra.

hangi takımı tutuyorsun?
söyler şehrinin takımını?
3 büyüklerden?
yok
nası yok ?
öyle bi algı oluşmuş ki anadolu yok sayılıyor.

tanım: istanbul medyasının başarılı bir operasyonudur özellikle anadoludaki gsstore kartalyuvası ve fbstoreler insanları kandırmaktadırlar. sanırım anadoluda en çok gs ve bjk tutuluyor fb azalıyor.
layıksın bu sevgiye şanlı galatasaray.

https://www.youtube.com/watch?v=spDJoeItIMk
2014-2015 sezonunu hakkıyla kazanan takım.

affınıza sığınarak söylüyorum; gençlerbirliği maçında kaleci elini çekti diye ötenler şuna bir baksın önce.

https://www.youtube.com/watch?v=up9r2m0-HYM#t=4m57s

şimdii, devam edelim.

bir facebook arkadaşımın paylaşımını da belirteyim;

--spoiler--
Biri diyor fenerin kaybettiği puanlar yüzünden, diğeri diyor Beşiktaşın hediyesi, sanırsın ki Galatasaray hiç maç kazanmadı el birliği ile şampiyon ettiler. Adam gibi tebrik bile edemez olmuş millet, daha bir acınası oluyorsunuz bilginize.
--spoiler--

saygılarımı sunuyor, takımımı ve tüm taraftarlarını bu şampiyonluk adına kutluyorum.

ps: 2-2 mi?
dört yıldızlı yeni, yüksek çözünürlüklü amblem için;
http://orig09.deviantart....by_drifter765-d8uxmrs.png

@fatihavcidizayn
Rengârenk dünyaya, sarı kırmızı baktık biz.

Kewell bordoya, 90 a aşmıştı topu, biz sevincimizden ağlamıştık.

sabri'nin o son dakika golü, sabretmeyi öğretti bize.

2-0 geriden gelip, 2-2 yaptık kadıköyde, içimizdeki inancı görmüştü herkes.

3-2 yendik madrid'i, şerefimizle elendik kupadan.

neydi o juventus maçı, sniper ağlattı bizi ağlattı. Kulakta yankılanan o ses neydi? "allahım goool!"

Elmander vardı hani, beşiktaş'a son dakikada atmıştı golü. Kafada bitirmişti işi.

9 puan farkla şampiyon olmuştuk aslında, 5 e indirildi, bölündü, çıkarıldı. Ama sonucu değiştiremediler.

"Ali sami yen" e veda ettik. Hüngür hüngür ağladık. o yıkıldı, biz de yıkıldık.

bu takıma ne yıldızlar geldi, drogba, sneijder, muslera, elmander, selçuk, melo, burak ve daha niceleri.

Şimdi 4. Yıldız armamızda. Kalbimize mühürlendi, azalmayacak sana olan sevgimiz.

Aslolan Galatasaraydır!

görsel
Florya metin oktay tesislerinde bulunan aslan büstünü çaldıran takım.
(bkz: çirkefsavar)
görsel
Çok şekil süper lig kupasını müzesine götüren şerefli takım.
bir galatasarayli (fanatik degilim ama türkiye´nin en iyi, en heyecanli futbolunu oynayan takimdir) olarak mutluluk duydugumu belirtmek isterim.

bu sene adam akilli lig maclarini takip ettigimi söyleyemem, aslinda bu yorumu yapmam ne kadar dogru olur onu da bilmiyorum. son maclarda galatasaray´in oynadigi futboldan, daha iyi futbol oynadiklarini gördügümden kiyaslayarak memnun olmadim.
hatta bu sene sampiyon olabileceklerini bile ummuyordum. bu senenin sampiyon favorileri besiktas ile fenerbahce gibi görünüyordu. en azindan besiktas´in galatasaray´a göre daha iyi futbol oynadigini düsünüyorum. (yukarida da belirttigim gibi sadece izledigim maclarda gördüklerim bunlar, izlemedigim maclarda daha iyi futbol oynamis olabilirler.)

hele son maclarda fenerbahce ve besiktas "biz sampiyonluk sevdasindan vazgectik, sen al!" derlermis gibi maclar cikarttilar. galatasaray´da bu durumu cok iyi degerlendirip, son maclara asilarak sampiyon olmayi hak etti.
Seneye harika bir 4-3-3 oynama potansiyeli olan takım. Ayrılma dedikodularına uzak, gelme dedikodularına yakın bir entry olacak bu.

Kale : Kedi. Yedeği de gökhan değirmenci çok güzel olur. Olmadı aykut erçetin de olur ciddiyim. Eray görmek istemiyorum. Sinan liege zamanlarında iyi kaleciydi. Mükemmel değildi ama iyiyci. Kurtua çıkmasa belki belçikada 1. veya 2. kaleci de olacaktı. Çok geriye gitti ama bir şekilde.

Sağ bek : Maxi Pereira. Yedeği sabri. Bence maxi galatasaray için dani alves' ten daha realist ve daha iyi bir seçim. Neden ? Dani daha iyi futbolcu ama çok daha fazla maaş isteyecek ve biz sağ beke o kadar para veremeyecek değil, vermemesi gereken bir takımız. Ayrıca sol bekiyle aynı milletten olacak sağ bekten ziyade, kalecisiyle aynı milletten olacak sağ beki tercih ederim. Muslera' da epey memnun olur bence bu durumdan. En az 2 sene de katkı sağlar, cicinho 34 yaşında. Kondisyon sorunu elbet olacaktır ama bu da kendine bakma ve ekstra çalışmayla çözülür. Pirlo ortasahada, maicon sağ bekte, di natale forvette bunun en güzel örneği bana kalırsa. Sabri de rotasyonda, kupada oynayarak senede 15 maçı görür.

Stoper : Ched-Semih ikilisi. Yedeklerde Hakan, Koray, Dany. Bence burada transfere ihtiyacımızdan çok diğer mevkilerde transfere ihtiyacımız var. Real madrid' e kadar semih-dany ikilisi ile gelmedik mi biz ? Juve-Real' li gruptan öyle veya böyle bu ikiliyle çıkmadık mı ? Sabri kademesi de kapatmak için ekstra dikkati dağılmayan semih-ched ikilisi bayağı bayağı galatasaray seviyesidir. Arkadaşlar biz bire birde ronaldoya geçit vermeyecek stoperi alacak takım değiliz. Biz takım oyunuyla ronaldoya top gelmesini engelleyecek, ronaldoyu 2 kişiyle kapatırken pas opsiyonlarını da marke ederken, araya kaçan oyuncuları süratle durdurması gereken takımız. Semih-ched ikilisi bana kalırsa yeterlidir. Seneye de chedjou ile bonservis alacak şekilde yollar ayrılır, 26-28 yaş arası sürati vasat üzeri, sezgileri iyi, uzun, kuvvetli bir stoper alınır. Kurt Zouma' yı chelsea' den önce bir zahmet bizim scoutlar bulsun. 4.75 tarık' a verdik, 7-8 veririz emin olunan stopere. Ayrıca atıyorum akhisarla içeride oynuyorsun, 2 gün sonra cl maçın mı var ? Emin ol dany-hakan ikilisi aksamaz, sakatı varsa koray-hakan ve koray-dany ikilisi de aksamaz. Aksamamalarının nedeni de harika stoperler olması olmayacak. Hakan' ın soğukkanlılığı, koray' ın azmi, dany' nin sürati ve bunları umarım doğru kullanacak takım savunması olacak.

Sol bek : Telles - bonservisi bitmiş 22-28 yaş arası sol bek transferi. Telles bana kalırsa potansiyeli yüksek bir arkadaş. Sanıldığı gibi kötü savunma yapmıyor. Savruk savunma yapıyor. Dengesi çok iyi değil. Telles kilo alacak, 5-6 kilo hemde. Bunu kas ve su olarak alacak, koordinasyon çalışmaları yapacak, üst vücut çalışacak, bunların hepsi 25 yaşında bitmiş olur. Normal şartlarda dediklerimin şu an olmuş olması lazımdı ama türkiyedeyiz. Semih bile fiziğini anca yavaş yavaş toparlıyor. ispanya' da 14. takımın galibiyetten sonra fotoğraflarına bakın, üstünü çıkartmış savunma oyuncularına ve defansif orta sahalara bakın. Üst vücutlarını görürsünüz. Yedek sol bekte formdan çok düşerse tellesi ara ara keser, kupada oynar, çok rahat iç saha maçlarında oynar. 10-15 maç görür yani.

Defansif orta saha : Kesinlikle melo değil. Mbia. Yedeği de ceyhun gülselam bile olurdu. Ama yedeğine hamit yazıcaz. Gönderilemez çünkü, maaş var. Neden melo değil ? Bizim takımda defansif orta saha önemli bence. Çevik, hızlı, süratli olmalı. Pası mükemmel olmak zorunda değil. Az sonra orta sahada nedenine de gelicem. Mbia süratli, hava toplarında iyi, çevik, sert ama kasap olmayan, zeki de sayılabilecek güzel bir ön libero. Maaşı da 1.5 milyon euro seviyesinde olur, zaten bonservisi yok. Yedek olarak sakat olmadığı sürece gönderemeyeceğimiz için hamit oynar orada. Sorun çıktıkça dany, melo da takım içi oranın alternatifi olur. Dany çok ilginç futbolcu beyler. Real maçında takıma maç alır, sonra bir bakmışsın 5. lig takımına ıska geçip gol yediriyor. Neyse, mbia güzel olur oraya. Basit oynar, hava topu alır, çok top keser, yan toplarda rakip 10 numara varsa onu marke eder, yoksa direk içeri girer, ched ile güzel hava savunması yapar. Ayrıca stoper kademesine de giren biri. Ched arada ileri çıkıyor aşkla, yer kaybediyor. Sevilla' yı epey izledim bu sene, mbia o stoper çıktığında kademeye girebilen ve iyi de iş yapabilen biri. Çat, 2-3 dakikalığına semih-mbia, önlerinde de ched olur. Atak biter, herkes yerine. Mbia iyi adam.

Sağ orta saha : Melo. Yedeği selçuk diycem, olmayacak. Selçuk o maaşla yedek oturmaz. Göndermek lazım be abi. Cl için hakikaten olmuyor artık. Keşke 1.7 ye falan imzalasa bi revize edilse. Ulan ünal... Neyse, yedeğine raheem laval diyorum. Raheem laval boş bir topçu değil, süratli, mücadeleyi seven, şov yapmayı da seven, atletik ve gerizekalı olmayan bir oyuncu. Doğru kurguda emin olun şampiyonlar ligi seviyesinde iş yapar. Takıma level atlatmaz, 30 metreden vurmaz ama iş yapar yedek olarak. Senede 15-20 maçı da görür en az. Şimdi niye melo ? Arkadaşlar melo artık eskisine nazaran daha çok top kaptıran, daha çok faul yapan biri. Oyun görüşünden, tekniğinden şüphemiz olmayan melonun, yağ oranını minimuma indirip kas ve su olarak o verdiği yağları alması lazım. Çeviklik idmanlarını çoğaltması lazım. O oyun görüşü ile, eski süratinin biraz altında ileri çıkışlarıyla ve ileri-geri oynayışıyla box to box orta saha olayında lawal ile iyi iş yapar.

Sol orta saha : 10. Yedeği de emre çolak. 10 eğer burada oynarsa neler olur ? Şimdi Oyun şöyle kuruluyor, farazi konuşucam. Top muslerada. Sonra ched' de. Ched çok yer kaybetmeden, çok yer kaybetmeden ileri çıkmış mbia' ya topu aktarıyor. Melo topu ondan alıyor. Mbia ve ched ters taraflara, boş yerlere geçiyorlar ki sorun olursa hemen dönebilsin melo. Melo burada risk almadan gidebildiği kadar gidip, pozisyon almış 10 numaramıza topu veriyor. Oradan sonrasına ben konuşamam. Çünkü 10 ya şut atar, ya arapas atar, ya sete döneriz, ya bindiren beki görür, bir şeyler yapar. Ve forvetimiz de harika bir isim olacak bahsedeceğim, bu sayede biraz geride duracak melo ve arkadaki sigortalarımız ched-semi-mbia üçlüsüne güvenerek çok rahat 10 numara pozisyonuna da yanaşır şınayderimiz. Oralarda da arapas, şut yapar. Artı sol orta saha olduğu için geride de oyun oynarız. Yalnız şınaydere şu denmeli. Yorulursan lütfen bize işaret et ve oyundan alırsak tavır yapma. Çünkü sen bu takımın kaptanısın, kesilmeyecek oyuncususun ve seni seviyoruz, bunlar söylenmeli. Şınayder de 75' ten önce çıkarılmamalı sakatlık dışında. 75' te mücadele gerektiren anlarda raheem ile, teknikle aşılacak yerlerde emre ile oynarız. Gerideysek şınayder yorgunsa bile çıkarılmaz. Ya vurursa ? Yedeği emre de fena topçu değil. Emre girerse melo sola, emre sağa girer ki şut atabilsin.

Sol açık : armindo tue na bangna bruma. net, tartışmam. yedeği de nakoulma. arkadaşlar bruma' nın yeteneğini değil, formunu tartışalım. bruma' nın yaptıklarını, driblinglerini hatırlıyoruz. bruma soldan soldan içeri girecek, arada topu stoplayıp sağına alıp forvete orta falan açacak. Klasik işler. bunu da seneye iyi yapacağına inanıyorum, çok büyük yetenek bence. buranın 3. yedeği de satamazsak olcan. Nakoulma da aynı görevle oynar. Nakoulma' yı maçların son 20 dakikaları ve basit maçlarda oynatırız ama bruma' yı kesmeden.

Sağ açık : Yasin öztekin. yedeği de amrabat. Yasin bu sene harika işler yaptı ve yapmaya da devam edecektir. Neden sağ ? Yasin ayak üstüyle sert şut ta atıyor mersin maçında gördük. Yetenekli de oğlan, gerek içeri kat eder, gerek orta yapar. Arada içeri katettikçe pozisyon almış 10 numaramızla verkaçtan sonra karşı karşıya da kalabilir bol bol. AYnısı bruma için de geçerli.

Forvet : Gignac, dzeko ikilisinden biri. Yedek olarakta, ingiltere 2. ligi, bundesliga 2 incelenecek, hızlı, kuvvetli bir santrfor alınacak. 3. forvet te umut bulut. Umut 3. forvet olarak olur. 2. bile olmamalı. BUrak ile de yollar ayrılmalı. Şimdi gignac ve dzeko çok süratli adamlar değil. Ama şöyle bir şey var. Hızlı oynamayı bilen adamlar. 10 pozisyon alır, gignac duvar olur verir. yasin ve bruma kaçarken pozisyona göre ya şut atar şınayder, ya da sete çevirir yine, kanada geçer top, orta açılır gignac ya arkaya indirir, ya kaleye atar. aynısı dzeko için de geçerli. ve emin olun bu takım bir çeyrek görür.

Arkadaşlar çok güzel bence, olmasını istediğim galatasaray bu yemin ederim. Ah, keşke... keşke be galatasaray.
2014 2015 yılı spor toto süper lig şampiyonu olmuş takım.
kendilerini tebrik ediyoruz.
sözlükte iç çamışırını paylaşmaya utanmayan yolluların galatasaraylı olsam utanırım dediği takımdır.

eheheheh

sende utanma duygusu var mıydı?
öcalan tutuyor diye vazgeçmem lazımmış.şu mantığa sahip insanlar var hala .öcalan'ı asmayanlar utansın ben niye utanıyorum?
türkiyenin ilk ve tek resmi şikecisi ve aynı zamanda çok boş bir takım.
GS
(bkz: 16 mayıs 2015 galatasaray gençlerbirliği maçı)

unutursak kalbimiz kurusun.

ayrıca;

(bkz: ferhat kaplan)
© copyright 2005 - 2026