bugün

entry'ler (7127)

hüdapar mhp ve dsp nin aynı ittifakta yer alması

hadi millet ittifakının derdi parlamenter sisteme karşı duruş.

peki bu ne? ortak tek noktaları olmayan ve hatta teğet bile geçmeyen, aksine birbirine zıt parti kümelerinin kesiştiği ne olabilir? diye düşündüm ve tek cevap olarak "para" olduğunu düşündüren ilginç ittifak.

habersiz bir partiye üye olsanız ne yaparsınız

türkiye'de kişisel haklar ve kişisel nahmarem olayı pek sallanmadığı için kanunen yaptırımı nedir bilmiyorum.
eğer böyle birşeyi yapan babamın partisi olsa da kanunen hakkımı ararım.

yat gari yarın erken galkcen

"... bıgdım gali sizden bıgdım bıgdım... ne gündüz biliyonuz ne gece. siznen mi uğreşcem ben hep böle? yat desek yatmazsın, kalk desek kalkamazsın. sabaleyn galkmada bak ben sana napıyom..." diye devam eden egeli ebeveynlerin yatmadan önce hemen hemen her akşam soluksuz kurduğu cümleler zincirinden bir emir cümlesidir.

gaz fren debriyaja aynı anda basarsak ne olur

Araba olduğu yerde böğürür. Boşuna çevre ve gürültü kirliliği yapmış olursunuz.

işinizi daha kolaylatmak için bir tip vereyim.
Vitesi boşa alın. Böylece debriyaja basmaya gerek kalmaz.
sadece gaz ve frene basın.

plazma sçmak

plazma gaz halinin bir sonraki fazidir. iyonlasmis bir gazdır.
osuruk gaz olduğuna göre, bu durumda büzükten ışık saçarak iyonik osurmak olur.

75 ülke ve 156 temsilcilikte sandık kurulacak

Yurtdışında yaşayanlar, 14 Mayıs seçiminde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıt yaptırarak oy kullanabilecek.
2018 yılında 60 ülkeden oy kullanılıyordu. Yeni eklenen ülkeler aşağıdaki gibi

Afganistan
Belarus
Brezilya
Estonya
Fas
Kanada
Kore Cumhuriyeti
Libya
Litvanya
Malezya
Nijerya
Pakistan
Portekiz
Slovakya
Tanzanya

kaynak:https://m.bianet.org/bian...lcilikte-sandik-kurulacak

Yukarıdaki listedeki bazı ülkeleri görünce AKP yine bireylerin peşinde hissi uyandırdı.

yeşil sol parti

sürekli kapatildiginda yenisi aciliyor. yillardir parti kapatmanin bir anlami olmadigini hala cözememis güruhlarin tutumu neticesinde ortaya cikacak olan yeni bir parti gibi görünüyor.

milletvekili adaylarini da hapise atmanin bir anlami yok. neden mi?
hapse girenin yerine bir baskasi aday gösteriliyor ve o meclise giriyor da o yüzden.

meclise bu parti giriyor ise; demek ki toplumun büyük cogunlugu bu partiyi secmis ve kendisinin bu parti tarafindan temsil edilmesini istiyordur.

bir gecede karması düşenler derneği

devlet ekonomik krize girdiginde hükümetin halktan yastik alti dövizlerini bozdurmalarini istemesi gibi, sözlük yönetimi de dogrudan karmadan almistir.

bosverin bu karma isini, zaten pek bir ise yaramiyordu. siz yine de dövizlerinize sahip cikin.

nagihan alçı

zamaninda medya mensupu ve destekcisi olarak bu gücü bütün elestirilere karsi gelerek rte´ye siz verdiniz. simdi de bu kadar gücü elinde bulundurdugu icin kendisi elestirmeye baslamis, cenesi bol kisilik.

soğuğu meşhur yer

Sogukluk konusunu acmakta fayda var. Erzurum, Sivas, Kars büyük ihtimal en soguk illerdir ama hissedilen sıcaklık diye birsey var ya! Iste burada Kütahya ve Afyon´u tek gecerim.

Kömüre doymus soba eriyecek kivama gelir ama hala o göt kesen sogukluk bir türlü kesilmez.

arabada bulunması gereken aletler

(bkz: kontrol kalemi)

cumhurbaşkanı erkan baş

Erkan baş cumhurbaşkanı olmamalı! negatif olarak anlaşılmasın. Erkan görev adamı. Ya hükümet kurdurtup is yaptiracaksin yada ana muhalefet olup hükümeti izaya getirecek.

stres kahve ve sigara

hayırlı kalp krizleri.
arada aspirin veya alkolle ile geciktirilebilinir.

starlink vs hubble teleskobu

soğuk savaş döneminde azılı rakibin rusya senden daha fazla ataklar ile uzaya tarih yazdı.
şimdi azılı rakibin Rusya değil, Çin. Yeni azılı rakibin uzay bilimlerinde oldukça büyük adımlar atıyor.

Ne yaparsın?
Gökyüzünü onlara engellemek için uydu gönderirsin. Kim uzaya birsey gönderecek olur ise; o da bu uydulardan birisine çarpar ve düşer.

Yukarıda yazdiklarim hiçbir dayanağı olmadan komplo teorisyeni olmak için ugrasilarimdan birisidir.

ırkçı kürtçü solcu atatürkçü liberal ittifakı

sistem demek ki o kadar bozuk ki; farklı ideolojilere sahip birçok grup bir araya gelip, sistemi değiştirmek için mücadele ediyor.

çok çeşitlilik her yerde ve her anlamda güzeldir. bu ittifak hali farklı düşüncelerin bile bir noktada bulusabilecegini göstermis gibi duruyor.

Elbette devlet yönetim sistemi değiştiğinde hepsi yine birbirlerine muhalefet edecektir. Olması gerekende budur.

erkan baş

Candas Tolga ile bir söylesi gerceklestirmis. Bu söyleside parti programi dahilinde gelecege dair kaygilarini ve neler yapilmasi gerektigi konusunda fikirlerini aciklamis, ayrica; sorulan sorulari yanitlamis türkiye işçi partisi (TiP) genel baskani.

https://www.youtube.com/watch?v=CljrswbPcp0

Son dönemlerde partisi ve dört milletvekili muhalif cikislariyla dikkat cekerek gündem olmus, halkci söylemleri ve halkin rahat etmesi icin sirasiyla uygulanmasi gerekenleri, milletvekillerinin asli görevlerinin neler oldugunu her defasinda dile getiren genc siyasetci.
(43 yasinda birisine de "genc siyasetci" yazdirttiniz ya, size baska birsey diyemiyorum koltuk sevdalilari).

erdoğan bir dönem daha gelirse olacaklar

iyi parti

millet partisi ve zafer partisi ile koalisyona girme potansiyeli yüksek parti.

Ücünün de cumhurbaskani adaylari neredeyse ortak. Iyi parti sayesinde zafer ve millet partileri de parlamento da koltuk sahibi olabilirler.

özel arabamla okuldan çocuğumu alıyorum örgütü

acilen bisiklet yollari yaptirilip, cocuklarini bisikletle okuldan alan aileler örgütü kurulup; arabayla alanlar elestirilmelidir.

recep tayyip erdoğan

secimler yaklastikca propaganda calismalari icin trolleri tekrar devreye sokan türkiye´nin ilk hükümet ve devlet baskani.