bugün

galatasaray

Seneye harika bir 4-3-3 oynama potansiyeli olan takım. Ayrılma dedikodularına uzak, gelme dedikodularına yakın bir entry olacak bu.

Kale : Kedi. Yedeği de gökhan değirmenci çok güzel olur. Olmadı aykut erçetin de olur ciddiyim. Eray görmek istemiyorum. Sinan liege zamanlarında iyi kaleciydi. Mükemmel değildi ama iyiyci. Kurtua çıkmasa belki belçikada 1. veya 2. kaleci de olacaktı. Çok geriye gitti ama bir şekilde.

Sağ bek : Maxi Pereira. Yedeği sabri. Bence maxi galatasaray için dani alves' ten daha realist ve daha iyi bir seçim. Neden ? Dani daha iyi futbolcu ama çok daha fazla maaş isteyecek ve biz sağ beke o kadar para veremeyecek değil, vermemesi gereken bir takımız. Ayrıca sol bekiyle aynı milletten olacak sağ bekten ziyade, kalecisiyle aynı milletten olacak sağ beki tercih ederim. Muslera' da epey memnun olur bence bu durumdan. En az 2 sene de katkı sağlar, cicinho 34 yaşında. Kondisyon sorunu elbet olacaktır ama bu da kendine bakma ve ekstra çalışmayla çözülür. Pirlo ortasahada, maicon sağ bekte, di natale forvette bunun en güzel örneği bana kalırsa. Sabri de rotasyonda, kupada oynayarak senede 15 maçı görür.

Stoper : Ched-Semih ikilisi. Yedeklerde Hakan, Koray, Dany. Bence burada transfere ihtiyacımızdan çok diğer mevkilerde transfere ihtiyacımız var. Real madrid' e kadar semih-dany ikilisi ile gelmedik mi biz ? Juve-Real' li gruptan öyle veya böyle bu ikiliyle çıkmadık mı ? Sabri kademesi de kapatmak için ekstra dikkati dağılmayan semih-ched ikilisi bayağı bayağı galatasaray seviyesidir. Arkadaşlar biz bire birde ronaldoya geçit vermeyecek stoperi alacak takım değiliz. Biz takım oyunuyla ronaldoya top gelmesini engelleyecek, ronaldoyu 2 kişiyle kapatırken pas opsiyonlarını da marke ederken, araya kaçan oyuncuları süratle durdurması gereken takımız. Semih-ched ikilisi bana kalırsa yeterlidir. Seneye de chedjou ile bonservis alacak şekilde yollar ayrılır, 26-28 yaş arası sürati vasat üzeri, sezgileri iyi, uzun, kuvvetli bir stoper alınır. Kurt Zouma' yı chelsea' den önce bir zahmet bizim scoutlar bulsun. 4.75 tarık' a verdik, 7-8 veririz emin olunan stopere. Ayrıca atıyorum akhisarla içeride oynuyorsun, 2 gün sonra cl maçın mı var ? Emin ol dany-hakan ikilisi aksamaz, sakatı varsa koray-hakan ve koray-dany ikilisi de aksamaz. Aksamamalarının nedeni de harika stoperler olması olmayacak. Hakan' ın soğukkanlılığı, koray' ın azmi, dany' nin sürati ve bunları umarım doğru kullanacak takım savunması olacak.

Sol bek : Telles - bonservisi bitmiş 22-28 yaş arası sol bek transferi. Telles bana kalırsa potansiyeli yüksek bir arkadaş. Sanıldığı gibi kötü savunma yapmıyor. Savruk savunma yapıyor. Dengesi çok iyi değil. Telles kilo alacak, 5-6 kilo hemde. Bunu kas ve su olarak alacak, koordinasyon çalışmaları yapacak, üst vücut çalışacak, bunların hepsi 25 yaşında bitmiş olur. Normal şartlarda dediklerimin şu an olmuş olması lazımdı ama türkiyedeyiz. Semih bile fiziğini anca yavaş yavaş toparlıyor. ispanya' da 14. takımın galibiyetten sonra fotoğraflarına bakın, üstünü çıkartmış savunma oyuncularına ve defansif orta sahalara bakın. Üst vücutlarını görürsünüz. Yedek sol bekte formdan çok düşerse tellesi ara ara keser, kupada oynar, çok rahat iç saha maçlarında oynar. 10-15 maç görür yani.

Defansif orta saha : Kesinlikle melo değil. Mbia. Yedeği de ceyhun gülselam bile olurdu. Ama yedeğine hamit yazıcaz. Gönderilemez çünkü, maaş var. Neden melo değil ? Bizim takımda defansif orta saha önemli bence. Çevik, hızlı, süratli olmalı. Pası mükemmel olmak zorunda değil. Az sonra orta sahada nedenine de gelicem. Mbia süratli, hava toplarında iyi, çevik, sert ama kasap olmayan, zeki de sayılabilecek güzel bir ön libero. Maaşı da 1.5 milyon euro seviyesinde olur, zaten bonservisi yok. Yedek olarak sakat olmadığı sürece gönderemeyeceğimiz için hamit oynar orada. Sorun çıktıkça dany, melo da takım içi oranın alternatifi olur. Dany çok ilginç futbolcu beyler. Real maçında takıma maç alır, sonra bir bakmışsın 5. lig takımına ıska geçip gol yediriyor. Neyse, mbia güzel olur oraya. Basit oynar, hava topu alır, çok top keser, yan toplarda rakip 10 numara varsa onu marke eder, yoksa direk içeri girer, ched ile güzel hava savunması yapar. Ayrıca stoper kademesine de giren biri. Ched arada ileri çıkıyor aşkla, yer kaybediyor. Sevilla' yı epey izledim bu sene, mbia o stoper çıktığında kademeye girebilen ve iyi de iş yapabilen biri. Çat, 2-3 dakikalığına semih-mbia, önlerinde de ched olur. Atak biter, herkes yerine. Mbia iyi adam.

Sağ orta saha : Melo. Yedeği selçuk diycem, olmayacak. Selçuk o maaşla yedek oturmaz. Göndermek lazım be abi. Cl için hakikaten olmuyor artık. Keşke 1.7 ye falan imzalasa bi revize edilse. Ulan ünal... Neyse, yedeğine raheem laval diyorum. Raheem laval boş bir topçu değil, süratli, mücadeleyi seven, şov yapmayı da seven, atletik ve gerizekalı olmayan bir oyuncu. Doğru kurguda emin olun şampiyonlar ligi seviyesinde iş yapar. Takıma level atlatmaz, 30 metreden vurmaz ama iş yapar yedek olarak. Senede 15-20 maçı da görür en az. Şimdi niye melo ? Arkadaşlar melo artık eskisine nazaran daha çok top kaptıran, daha çok faul yapan biri. Oyun görüşünden, tekniğinden şüphemiz olmayan melonun, yağ oranını minimuma indirip kas ve su olarak o verdiği yağları alması lazım. Çeviklik idmanlarını çoğaltması lazım. O oyun görüşü ile, eski süratinin biraz altında ileri çıkışlarıyla ve ileri-geri oynayışıyla box to box orta saha olayında lawal ile iyi iş yapar.

Sol orta saha : 10. Yedeği de emre çolak. 10 eğer burada oynarsa neler olur ? Şimdi Oyun şöyle kuruluyor, farazi konuşucam. Top muslerada. Sonra ched' de. Ched çok yer kaybetmeden, çok yer kaybetmeden ileri çıkmış mbia' ya topu aktarıyor. Melo topu ondan alıyor. Mbia ve ched ters taraflara, boş yerlere geçiyorlar ki sorun olursa hemen dönebilsin melo. Melo burada risk almadan gidebildiği kadar gidip, pozisyon almış 10 numaramıza topu veriyor. Oradan sonrasına ben konuşamam. Çünkü 10 ya şut atar, ya arapas atar, ya sete döneriz, ya bindiren beki görür, bir şeyler yapar. Ve forvetimiz de harika bir isim olacak bahsedeceğim, bu sayede biraz geride duracak melo ve arkadaki sigortalarımız ched-semi-mbia üçlüsüne güvenerek çok rahat 10 numara pozisyonuna da yanaşır şınayderimiz. Oralarda da arapas, şut yapar. Artı sol orta saha olduğu için geride de oyun oynarız. Yalnız şınaydere şu denmeli. Yorulursan lütfen bize işaret et ve oyundan alırsak tavır yapma. Çünkü sen bu takımın kaptanısın, kesilmeyecek oyuncususun ve seni seviyoruz, bunlar söylenmeli. Şınayder de 75' ten önce çıkarılmamalı sakatlık dışında. 75' te mücadele gerektiren anlarda raheem ile, teknikle aşılacak yerlerde emre ile oynarız. Gerideysek şınayder yorgunsa bile çıkarılmaz. Ya vurursa ? Yedeği emre de fena topçu değil. Emre girerse melo sola, emre sağa girer ki şut atabilsin.

Sol açık : armindo tue na bangna bruma. net, tartışmam. yedeği de nakoulma. arkadaşlar bruma' nın yeteneğini değil, formunu tartışalım. bruma' nın yaptıklarını, driblinglerini hatırlıyoruz. bruma soldan soldan içeri girecek, arada topu stoplayıp sağına alıp forvete orta falan açacak. Klasik işler. bunu da seneye iyi yapacağına inanıyorum, çok büyük yetenek bence. buranın 3. yedeği de satamazsak olcan. Nakoulma da aynı görevle oynar. Nakoulma' yı maçların son 20 dakikaları ve basit maçlarda oynatırız ama bruma' yı kesmeden.

Sağ açık : Yasin öztekin. yedeği de amrabat. Yasin bu sene harika işler yaptı ve yapmaya da devam edecektir. Neden sağ ? Yasin ayak üstüyle sert şut ta atıyor mersin maçında gördük. Yetenekli de oğlan, gerek içeri kat eder, gerek orta yapar. Arada içeri katettikçe pozisyon almış 10 numaramızla verkaçtan sonra karşı karşıya da kalabilir bol bol. AYnısı bruma için de geçerli.

Forvet : Gignac, dzeko ikilisinden biri. Yedek olarakta, ingiltere 2. ligi, bundesliga 2 incelenecek, hızlı, kuvvetli bir santrfor alınacak. 3. forvet te umut bulut. Umut 3. forvet olarak olur. 2. bile olmamalı. BUrak ile de yollar ayrılmalı. Şimdi gignac ve dzeko çok süratli adamlar değil. Ama şöyle bir şey var. Hızlı oynamayı bilen adamlar. 10 pozisyon alır, gignac duvar olur verir. yasin ve bruma kaçarken pozisyona göre ya şut atar şınayder, ya da sete çevirir yine, kanada geçer top, orta açılır gignac ya arkaya indirir, ya kaleye atar. aynısı dzeko için de geçerli. ve emin olun bu takım bir çeyrek görür.

Arkadaşlar çok güzel bence, olmasını istediğim galatasaray bu yemin ederim. Ah, keşke... keşke be galatasaray.
© copyright 2005 - 2026