bugün

/888
balantaya para vermek aptallık olur. balanta genç şuan. fmdeki oyuncuları takıma almaya gerek yok, burası galatasaray. galatasaray deneme tahtası değil. ayrıca bu oyuncu alınacaksa chedjou gider. ha ama bence gitmemeli adam tank gibi, fenerbahçe maçında hava toplarında rakibi yoktu. chedjou kalmalı. 27 yaşında şu an chedjou. balanta alınacaksa satın alma opsiyonlu kiralık olarak alınmalı. satın almak aptallık olur. hugo almeida'da bize yararlı olucak bu 11 sadece zaten kanat işi yapacak ortayı açacak almeida kafayı vurup atıcak bu kadar.
tarık, dzemaili ve pandevi kadrosuna kattığı iddia edilen takımım. şahsen beni bayağı ümitlendirdi bu haberler. bakıyorum etrafıma da, bazılarında derin bir üzüntü var nedense. ben tam tersine heyecanlandım.

öncelikle şunu belirteyim, bu iddiaların doğruluk payını da, eğer doğruysa belirtilen oyuncular için ne kadar ödeneceğini de bilmiyorum. ancak iddiaların doğru olduğunu var sayarak değerlendirmek gerekirse bence olumlu hamleler bunlar.

5 yabancı sınırının galatasarayı zorlayacağı kesin. ama iddia ediyorum ki dört büyüklerin hiçbirisinde ilk 11 oynayacak kalibrede 6 tane aslan gibi yerli oyuncu yok zaten. galatasarayda ilk 11e banko yazabileceğimiz semih, selçuk, burak, olcan var. yasin, sinan bolat, veysel, hamit (belki), yekta, balta, koray günter, emre, umut bulut gibi adamlar da duruma göre ilk 11e konulabilir. daha gökhan zan ve kalırsa eğer sabri gibi oyuncular da var. yabancı olarak bence şu anda banko muslera, sneijder ve melo oynar. bruma ve chedjou şu anda iyiler ama duruma göre yedeğe çekilebilirler. telles çok kötü başladı, yabancı sınırını harcamaya değmez şu anki formuyla. takımın en kilit oyuncusu sneijder. burak ve selçuk da hem yabancı kuralı gereği, hem de yapılan sözleşme gereği ilk 11e banko yazılacaklar mecbur. fakat selçuk çok formsuz.

sayılan üç oyuncunun üçünün de prandellinin bilgisi ve onayı dahilinde alındığını var sayıyorum. o halde prandelli, sistem ve taktik anlamında kafasında bir şablon oturtmuş olmalı ki ona göre yaptırıyor bu transferleri. pandev, ayağında top tutabilen ve hücumu besleyen bir forvet. zaten takımda sneijder ve burak varken başka türlü bir oyuncu almamız da beklenemezdi. dzemailiyi tanımıyorum. ama yorumuna güvendiğim insanlar iki yönlü bir orta saha olduğunu söylüyorlar. aslında yabancı kuralı olmasa, bizim de zaten tam aradığımız orta saha oyuncusu tipi bu. belli ki rotasyon oyuncusu olarak düşünülmüş o da. beklerde önemli sorunlarımız vardı. zaten bu yabancı sınırıyla olmaması imkansız. tarık çamdalın bu sorunu tek başına çözmesini beklemek yanlış olur. ama yine de takıma katkı yapması halinde bekleri yerli oyunculardan kurabiliriz. sinan bolatın da zaman zaman ilk 11e girebilmesi durumunda: sinan- tarık,balta(koray), semih,veysel- melo,cemali,olcan,sneijder,bruma,pandev(burak) gibi bir 11 ile çıkabiliriz mesela. ya da muslerayı oynatıp brumayı kesebilirsin, selçuğu koyup cemaliyi kesersin falan. kısacası kalabalık ve dinamik bir orta saha ile hem oyunu rakip yarı alana sıkıştırabilir, hem de sneijderin ve pandevin yeteneklerinden de faydalanıp pozisyonlar bulabilirsin. bir taraftan da savunma halindeyken orta sahayı daha etkin bir şekilde kullanabilirsin. rotasyon seçeneği bol bir kadro kısacası.

ayrıca bursa maçında her ne kadar pek de iyi oynamamış olsak da ben takımda ışık gördüm şahsen. özellikle orta sahamızın biraz daha performansını artırması halinde (ki şu anda selçuğun performansı dibi gördü, melo da henüz istenen seviyede değil), hem savunmada hem de hücumda oldukça etkili ve mücadeleci bir takım kurma şansımız var. bence bu ligi bize kazandıracak altın formül de o zaten. bunu uygulayabilmek için de drogba gibi bir yıldıza ihtiyaç duyduğumuzdan çok daha fazla sistem oyuncularına ve sağlam bir yedek kulübesine ihtiyaç var, hele de bir sene boyunca 45ten fazla maç yapacağımızı düşünürsek.

bahsedilen üç oyuncunun da takıma katıldığını varsayalım. kadromuz aşağı yukarı şöyle oluyor: muslera, sinan- telles,balta, tarık, veysel, chedjou, semih, koray, gökhan zan- melo,cemali,selçuk, yekta, sneijder, emre, bruma, olcan, hamit, yasin- pandev, burak, umut

daha saymayı unuttuğum ve eboue, sabri, endogan, furkan gibi akıbeti belirsiz olan adamlar var. aslında fazla bile geniş bir kadro bu ama iki üç kişi daha gönderilmiş bile olsa, bence ligde şampiyon olmak için yeterli bir kadro olur bu. gerisi de zaten prandelli, teknik ekip ve futbolculara düşüyor. o konuda da benim futbolculara olmasa da prandelliye güvenim tam. takımı kısa sürede tanımış gibi görünüyor. fenerbahçe felaketinden sonra bursa deplasmanında yaptığı bir kaç değişiklikle bize hayat verdi resmen. tellesi çekip brumayı sürmesi çok işe yaradı. maç içinde yaptığı değişiklikler de yerinde. istese de fazla müdahale edemeyeceği tek şey selçuk-melo ve sneijder üçlüsüydü. melo ve sneijder zamanla performansını artırır ama selçuk iki senedir sürekli olarak düşüşte. üstelik her topla buluştuğunda burağı araması da artık gına getirdi. bu şekilde baktığınızda da pandev ve cemali transferleri daha fazla anlam kazanıyor.

benim şu anda tek endişem finansal konular. umarım ortalıkta çıkan haberler, dedikodular falan içi boş iftiralardır. son bir kaç yılda transferde yönetimin ve terimin çarçur ettiği paralar çok fazla. sırf amrabat ve hajrovice verilen paralarla bile ortalama bir süper lig takımını ihya edebilirsiniz. geçen sene devre arasında alınan bir yığın gereksiz oyuncu ve gelecek vaat ediyor diye büyük paralar dökülen bruma, telles gibi oyuncular da cabası. bizim artık boşa harcayacak bir kuruşumuz bile olmamalı ffp kuralları ortadayken. o yüzden büyük meblağlar ödenmemişse bu transferlere, daha da fazla sevineceğim.

edit: tha mad monk uyardı, dzemaili ve pandeve 2.5 milyon avro ödemişler galiba. bence gayet de ucuz.
aylar sonra liderlik koltuğuna oturmustur. ozlemisiz..
pandev,dzemaili ve tarık camdalı alan takımım simdi bunlarin hangisi sagbek,hangisi stoper hangisi forvet amk .
30 ağustos 2014 bursaspor galatasaray maçında şike yapmış takım. açık açık ibrahim öztürk isimli futbolcuyu satın alıp maçı kazanmıştır.
BU SENE LiGDE OYNAYACAGIMIZ KADRO TAMDA BU ŞAMPiYONLAR LiGiNDE 1-2 OYUNCU DEĞiŞEBiLiR.
(bkz: süperlig 2014 2015 sezonu gs lehine hakem hataları)

bu başlıkta bu sene kendilerine yapılan yardımlar not edilecektir. sezon sonu görelim, ortaya serelim foyalarını.
bu takım bence ikinci yarı anca form tutucak gibi gözüküyor. bu sene şampiyonlar ligi ve türkiye ligi için iki ayrı kadro hazırladım.

türkiye ligi;

http://www.kadronukur.com...view/f9dbfb60ba-8413.html

şampiyonlar ligi;

http://www.kadronukur.com...view/a6c245dc2d-8418.html
4-3-3'e dönerse ligi zorlanmadan şampiyon tamamlayacaktır. aha da buraya yazıyorum. teknik ekibe de güveniyorum.

djemaili, selçuk ve melo'yla beraber banko sahada olacaktır.

sneijder solda, pandev sağda burak önde ileri uç dizilir.
3'lü ortasaha ileriyi de geriyi de idare eder.

savunmayı yerlilerden kursak dahi annemizin liginde idare ederiz. zaten önde karşılayacakları için geri 4'lüye iş düşmeyecektir çok fazla.

solda hakan balta oynarsa savunma işi daha garanti olur. göbekte semih ekstra sorumluluk alıp tademi toparlayabilirse sağ bek tarık çamdal'a biraz daha rahatlık ve alan sağlanabilir. semih savunmada derinlik yaratma işini çözebilirse yanında gökhan da oynasa, koray da oynasa zorlanmaz önünde basan üçlü ortasaha olduğu müddetçe.

hee, bunlar böyle güzel. ama ileri üçlünün de rakip için ciddi ciddi sıkıntı yaratması lazım. rakip ileri çıkamamalı. pandev o açıdan çok etkili bir transfer oldu. çünkü herif aklıyla oynayan bir adam. güçlü ve aynı zamanda bitirici. sadece varlığı bile rakibi geride kalmaya mecbur edecektir. sneijder zaten başlı başına bi tehdit. gördüğünde faturayı kessin diye en müsait adama paslama konusunda uzman.

şimdi burada kilit adam burak oluyor.

burak'ın hızı ve kaleye bakmadan yapabildiği gol vuruşları önemli. ama sen bu pozisyonları ortasahadan çıkarken yaratmaya çalışırsan olmaz. olmuyor. burak'a atılacak pasların rakip ceza sahası önünde organize olması lazım. oyun oralara taşındığında, oralarda tutulduğunda burak'ın çabukluğu ve bakmadan vuruşları değer kazanacaktır. ortasahadan önüne top attığımızda burak sıçıyor. alıp sürme, anında servis yapma özelliği yok. önüne atılacak tek pas ve doğru koşuyla, bakmadan kaleye göndereceği şekilde burak'a pozisyon yaratmak lazım.

bunun yolu pandev'in kazandıracağı alanlardan, orta üçlünün hücumlarda rakip sahaya yerleşmesinden, özellikle sneijder ve selçuğun yaratıcılığından ve burak'ın fırsatçılığından geçiyor.

malzeme yeterli bence.

takım da olabilirse bizimkiler, stoperde stara gerek kalmadan ligi götürürler.

eldeki tüm yabancıları sahada kullanıp doğru sistem ve motivasyonla da şampiyonlar liginde de iyi mücadele gösterebiliriz.

bunları hesaba katarken muslera'yı kaleden hiç çıkarmıyorum. yeri geldiğinde o da kulübeye çekilebilir.

maç içerisinde gidişata göre olcan-şino/pandev değişikliğiyle savunmaya şecu sokulabilir. avantajlı skor elde edildiğinde bruma-pandev/sneijder değişikliğine gidilebilir.

yekta, belki furkan ve hatta emre çolak adam olup orta üçlüdeki yabancı sayısını teke düşürebilir.

bence prandelli bu işi çözdü. muhtemelen mancininin raporlarıyla çözdü ama transferlere bakınca düşündüğüm bu. ilerleyen günlerde buna yakın bir diziliş görürsem mutlu olurum. hocanın eli kuvvetlendi, oyunun gidişatına müdahale etme imkanı arttı. bakalım bundan sonrası moral motivasyon şans kader kısmet.

bende bi rahatlama oldu ne yalan sölüyim..
'Sarı-Kırmızılı renklere küçükten beri hayrandım. Galatasaray izmir'e geldiğinde okuldan kaçar, maça giderdim. Bence Galatasaraylılık din gibi, mezhep gibi yerleşmiş, köklü bir inançtır. Galatasaray'ı işte bunun için tercih eder ve Galatasaraylılığımla her zaman gurur duyarım'
Metin Oktay
ekonomik olarak zor durumda.
hiçbir şey olmamış gibi davranılıyor. tıpkı ülkenin durumu gibi.

şampiyonlar ligi tamam güzel, harika ama, futbolcu için bu kadar dengesizliğin içinde gelecek planları yapmak galatasaray gibi takımda zor.
türk futbolcularının fenerbahçe tercihini daha iyi anlamak lazım bu noktada. plansız programsız bir takımda oynamaktansa fenerbahçe yi tercih ediyor adam ki hak vermek lazım.

galatasarayda yarın başkan gittiğinde enkaz bırakıp gidiyor. ünal aysal da kurumsallığı oturtmak istedi kendisinden sonra tıkır tıkır işleyen bir sistem yaratmak istedi ama görünen o ki etrafa saçılan paralarla, ödenemeyen borçlarla bunu başarmak uzak ihtimal.
borç batağındadır. cefa sezonu yakındır.
bir türk spor kulübünü uefa ya şikayet eden ve ceza almasını sağlayan fransız ekolü ile anılmaktan övünen bir kulüp.
fenerbahce nin nikahlı eşi. evet.
Kuruluşundan beri şampiyon olacak bir takım olarak tanınmıştır. Avrupada en çok tanınan türk takımı ve en başarılı türk takımıdır.
Her sene şampiyonluğun adayıdır ve avrupadaki başarılarıyla da tanınır. Kuruluşunda bir Fransız eli olsa bile şu an Türk takımıdır ve Türkiye'nin adını avrupaya duyurmak için çalışıyordur.
4.yıldızı bu sene takacak takımdır.
altyapısındaki değerli yetenekler sayesinde her sezon geleceğe umutla bakan, türkiye" ye futbolda avrupa kupası kazandırmış tek takım olan, daha önce teknik direktörsüz şampiyon olmuş kulüptür. futbolcuları durup dururken rakiplerinin sırtına kalça atmaz, yerlerde tepinip hakeme itiraz etmez, hakeme tükürmez, rakiplerinin ayak bileğinin üstüne acımasızca inmez.
borç batağıymış. galatasaray" ın 1999 - 2000 sezonunda mali kriz yaşarken 4 kupa birden kazandığını unutanlar var. borç bize vız gelir, tırıs gider. biz sorunlarla baş ederek başarılı olmaya alışığız. siz kendi kapınızın önünü düşünün. milyonlar dökülüp erkenden giden ailtonları, guizaları hatırlayın. unutmuşsunuz ya da hatırlamak istemiyorsunuz çünkü, belli ki.
artık "galatasaraydan çok sert cevap" , "yönetim ateş püskürdü" "ünal aysal'dan çok sert yanıt geldi" başlıklı açıklamalarıyla bıktırmış kulüp. bu açıklamaların hepsinin içeriğinde de ya fenerbahçe'ye ya da beşiktaş'a giydirme çabaları. bu yöneticiler bir de derbi maçlarda taraftarlar taşkınlık çıkarınca taraftarı eleştirir türk futbolu nereye gidiyor diye. ulan o maça kadar ortamı o kadar geriyorsunuz ki taraftar o maçta patlıyor onlara da hak vermek lazım.
mason bir kulüp iddiaları vardır.
kimine göre mason, kimine göre fransız, kimine göre cemaat, kimine göre pkk, kimine göre ise hükümet yanlısı kulüp.

cidden söylüyorum; artık bi karar verin bizde ne olduğumuzu bilelim.

ne olduğumuz ya da ne olmadığımızla ilgili şu sözlükte 20357802579023 satır yazı yazdım ama belli ki bir boka yaramıyor, şu yazıların çeyreğini eşşeğe anlatsaydım eşşek bile en azından fikir sahibi olurdu, yazık.

galatasaray, galatasaray tarihi, mekteb-i sultani, mekteb-i enderun-u humayunu, gül baba, tevfik fikret, ali sami yen v.s. konularında yüzlerce kaynak kitap, makale okuyup kayıtlar dinledim ama görüyorum ki iş o değilmiş, bütün iş "rum lan bunlar!" diyebilmekmiş... ya da her neyse işte.

memleketin fikri bu kadar...
galatasaray türkiye dir.

he fransız diyenlere de şu sıralar itiraz etmem. türk olmaktan iyidir.
Bu sezon 4.yıldızı takmasını ümit ettiğim takımım.
(bkz: son kale)
altyapısından çıkardığı yeteneklere beşiktaş ile birlikte en çok 11" de forma veren kulüptür. gencecik yetenekleri oynatmadan başka takımlara göndermez.
Gecen bi aciklama yapti ve gelir gider tablosunu diger iki buyuk kulubun de verileriyle ortaya koydu.

Diger kuluplere oranla bi dezavantaji gorunmemesine, hatta uzun vadeli ve tl borclanma avantajina ragmen hem devlet hem de medya organlarinca ekonomik durumu felaketmis sinyalleri veriliyor.

Galatasaray'i batirana kadar avrupa yollari kesilmis, sikeden suclu bulunmasina ragmen hala ne ceza alacagi mechul fenerbahce var orada. Gs devamli avrupaya gidiyor, stat geliri ve urun satislari gayet iyi. Mal varligi da en fazla kulup. Ayiptir ayip.
© copyright 2005 - 2026